Αρθρα τεχνολογίας με έναν εύκολο και κατανοητό τρόπο

Πώς να ενεργοποιήσετε και να βρείτε τη σύνδεση εκκίνησης στα Windows 11

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 11, ίσως γνωρίζετε ότι το λειτουργικό σύστημα έχει πολλά σφάλματα και δυσλειτουργίες. Είναι πολύ συνηθισμένο για έναν χρήστη των Windows 11 να αντιμετωπίζει προβλήματα όπως σφάλματα BSOD, ζητήματα ασυμβατότητας προγραμμάτων οδήγησης, ζητήματα εκκίνησης κ.λπ.

Ενώ μπορείτε να διορθώσετε τα περισσότερα προβλήματα των Windows 11, πρέπει να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να κάνετε την αντιμετώπιση προβλημάτων εύκολη. Κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων με τον υπολογιστή σας Windows 11, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε το αρχείο καταγραφής εκκίνησης.

10 καλύτερες εφαρμογές Android για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι είναι το αρχείο καταγραφής εκκίνησης των Windows;

Λοιπόν, το αρχείο καταγραφής εκκίνησης των Windows 11 είναι ένα αρχείο κειμένου που δημιουργείται αυτόματα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας. Το αρχείο κειμένου περιέχει μια λίστα με όλα τα προγράμματα οδήγησης που έχουν φορτωθεί και απέτυχε να φορτωθούν κατά την εκκίνηση.

Στα Windows 11 , το αρχείο καταγραφής εκκίνησης είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή. αλλά μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με απλά βήματα. Μόλις ενεργοποιηθεί, τα Windows 11 θα δημιουργήσουν αυτόματα ένα αρχείο καταγραφής εκκίνησης και θα το αποθηκεύσουν στη μονάδα εγκατάστασης συστήματος.

 

Βήματα για την ενεργοποίηση της καταγραφής εκκίνησης στα Windows 11

Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε το αρχείο καταγραφής εκκίνησης στα Windows 11. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα System Configuration ή τη Γραμμή εντολών για να ενεργοποιήσετε τη δημιουργία αρχείου καταγραφής εκκίνησης. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη σύνδεση εκκίνησης στα Windows 11.

1. Πρώτα, πατήστε το κουμπί Windows Key + R στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN .

Πώς να αλλάξετε την εκκίνηση και την αρχική σελίδα στο Chrome(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε msconfig και πατήστε το κουμπί Enter .

 

3. Τώρα, στο παράθυρο Διαμόρφωση συστήματος, μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση .

 

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Boot Log κάτω από τις επιλογές εκκίνησης και κάντε κλικ στο Apply .

Σετ εποπτείας με 4 Κάμερες & Καταγραφικό CCTV Security OEM(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτό είναι! Τώρα θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Απλώς επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11 για να δημιουργήσετε το αρχείο καταγραφής εκκίνησης.

Πού μπορώ να βρω το αρχείο καταγραφής εκκίνησης;

Το αρχείο καταγραφής εκκίνησης θα δημιουργείται αυτόματα κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Μπορείτε να βρείτε το αρχείο καταγραφής εκκίνησης στο C:Windowsntbtlog.txt .

Το αρχείο καταγραφής εκκίνησης θα εμφανιστεί μόνο μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Εάν δεν έχετε επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας αφού κάνετε αλλαγές στη Διαμόρφωση συστήματος, δεν θα βρείτε κανένα αρχείο στη θέση C:Windowsntbtlog.txt,

Πώς να διορθώσετε την αργή εκκίνηση των Windows 11 (6 μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να απενεργοποιήσετε το αρχείο καταγραφής εκκίνησης

Εάν δεν θέλετε τα Windows 11 να δημιουργούν ένα αρχείο καταγραφής εκκίνησης, πρέπει να το απενεργοποιήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Log Boot στα Windows 11.

1. Πρώτα, πατήστε το κουμπί Windows Key + R στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN. πληκτρολογήστε msconfig και πατήστε το κουμπί Enter .

 

2. Στο παράθυρο Διαμόρφωση συστήματος, μεταβείτε στην ενότητα Εκκίνηση και καταργήστε την επιλογή του αρχείου καταγραφής εκκίνησης .

 

3. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και στη συνέχεια στο Ok .

 

Αυτό είναι! Αυτό θα απενεργοποιήσει το αρχείο καταγραφής εκκίνησης στον υπολογιστή σας Windows 11.

 

Λοιπόν, όλα αυτά αφορούν την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Boot Log in υπολογιστή Windows 11. Το αρχείο καταγραφής εκκίνησης μπορεί να είναι χρήσιμο, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα λόγω προγραμμάτων οδήγησης υλικού. 

Πώς να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εκκίνησης του iPhone 14(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *