Πώς να αφαιρέσετε το Adware από το Google Chrome

Φανταστείτε μια κατάσταση. περιηγείστε στον ιστό στον υπολογιστή σας ως συνήθως και μια αναδυόμενη διαφήμιση σας ζητά ξαφνικά να εγκαταστήσετε μια επέκταση. Φυσικά, απορρίψατε την εγκατάσταση της επέκτασης, αλλά λίγα λεπτά αργότερα, διαπιστώνετε ότι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης και η αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησής σας έχουν αλλάξει.

Οι πιθανότητες είναι ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί με adware που δεν θα σταματήσουν μέχρι να το ξεφορτωθείτε. Αυτά τα ενοχλητικά κομμάτια κώδικα θα προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν άλλα επιβλαβή adware και ανεπιθύμητες επεκτάσεις και μπορούν ακόμη και να αλλάξουν τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας. Στη χειρότερη περίπτωση, ο υπολογιστής σας θα μολυνθεί από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και ιών.

Σημάδια Adware στο Google Chrome

Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Google Chrome επηρεάζεται από το Adware, θα αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα. Εδώ είναι μερικά από τα πρώτα σημάδια adware σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

 • Αναδυόμενες διαφημίσεις που εμφανίζονται από το πουθενά.
 • Εμφάνιση διαφημίσεων στη σελίδα νέων καρτελών.
 • Η αρχική σας σελίδα αλλάζει χωρίς τη συγκατάθεσή σας.
 • Ανεπιθύμητες επεκτάσεις στο Chrome Extension Manager.
 • Το πρόγραμμα περιήγησης σάς ανακατευθύνει σε διαφορετικές ιστοσελίδες με ανεπιθύμητα μηνύματα.
 • Ειδοποιήσεις για έναν ιό ή μια μολυσμένη συσκευή.

Η αφαίρεση του adware από το Google Chrome θα πρέπει να είναι το πρώτο σας βήμα. Αυτό διασφαλίζει ότι ο υπολογιστής σας θα είναι απαλλαγμένος από τα ζητήματα ασφαλείας που συνοδεύουν.

Τρόποι κατάργησης λογισμικού διαφημίσεων από το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome

Ας παραδεχτούμε? Το Chrome είναι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που είναι διαθέσιμο εκεί έξω. Υποστηρίζει πρόσθετα και επεκτάσεις. Συνήθως, οι επεκτάσεις που λαμβάνονται από το Chrome web store είναι ασφαλείς, αλλά ορισμένοι ιστότοποι προσπαθούν να εγκαταστήσουν επεκτάσεις τρίτων στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Αυτές οι επεκτάσεις τρίτων προορίζονταν να εγκαταστήσουν adware στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μόλις εγκατασταθεί, θα βομβαρδίσει το πρόγραμμα περιήγησής σας με ένα banner, αναδυόμενα παράθυρα και κάθε ενοχλητική διαφήμιση. Ορισμένες από τις επεκτάσεις μπορούν ακόμη και να εμφανίζουν διαφημίσεις για ενηλίκους στο πρόγραμμα περιήγησής σας στον ιστό.

Το adware μπορεί να τρέχει σιωπηλά στο παρασκήνιο ή να προκαλεί όλεθρο ακριβώς μπροστά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε αν έχετε μια παράνομη επέκταση είναι να την αναζητήσετε στη λίστα επεκτάσεων σας. Πρώτα, μεταβείτε στις ρυθμίσεις επέκτασης του Chrome και, στη συνέχεια, απεγκαταστήστε οποιαδήποτε επέκταση δεν είστε εξοικειωμένη.

Προσδιορισμός και κατάργηση της επέκτασης Chrome

1. Ανοίξτε το Πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome και κάντε κλικ στο τρεις κάθετες κουκκίδες.

τρεις κάθετες κουκκίδες

2. Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Περισσότερα Εργαλεία > Επεκτάσεις.

Περισσότερα Εργαλεία > Επεκτάσεις

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αναγνωρίσετε και να αφαιρέσετε adware από το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις σας στο Google Chrome

Η Google έχει κινηθεί ενάντια στο adware ειδοποιώντας σας όταν υπάρχει πιθανή εισβολή. Αλλά δεν είναι πάντα αποτελεσματικό, επειδή μερικές φορές το adware ξεφεύγει από τις άμυνες του προγράμματος περιήγησης και αλλάζει τις ρυθμίσεις χωρίς να το γνωρίζετε.

Η επιδιόρθωση θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ απλή. Ωστόσο, είναι μια εξαρχής λύση – επαναφέρετε τις ρυθμίσεις σας στο Google Chrome, ώστε οι άμυνες να είναι ξανά ενεργές.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome και κάντε κλικ στο τρεις τελείες.

τρεις κάθετες κουκκίδες

2. Από τη λίστα επιλογών, κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

3. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, αναπτύξτε το Προχωρημένος επιλογή όπως φαίνεται παρακάτω.

Αναπτύξτε την ενότητα για προχωρημένους

4. Στο αναπτυγμένο μενού, κάντε κλικ στο Επαναφορά και Καθαρισμός πάνω επιλογή.

κάντε κλικ στο Reset and Clean up

5. Στα δεξιά, κάντε κλικ στο “Επαναφορά ρυθμίσεων στις αρχικές προεπιλογές τους” επιλογή.

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στις αρχικές προεπιλογές τους

6. Στη γραμμή εντολών επιβεβαίωσης, κάντε κλικ στο ‘Επαναφορά ρυθμίσεων’ κουμπί.

Επαναφορά ρυθμίσεων

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτό θα επαναφέρει το πρόγραμμα περιήγησης Chrome σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή.

Χρήση του ADWCleaner

Λοιπόν, το ADWCleaner από την Malwarebytes είναι ελαφριά αλλά ισχυρά εργαλεία αφαίρεσης adware που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα. Το υπέροχο με το ADWcleaner είναι ότι μπορεί επίσης να αφαιρέσει adware που είναι κρυμμένα στον υπολογιστή και στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Έτσι, εάν η αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησής σας έχει αλλάξει πρόσφατα χωρίς την άδειά σας, τότε το μίνι εργαλείο μπορεί να το διορθώσει για εσάς. Έτσι, δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ADWclenaer για να καθαρίσετε adware από το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

1. Αρχικά, επισκεφτείτε την αρχική σελίδα του ADWcleaner και, στη συνέχεια, λάβετε το αρχείο λήψης. Μπορείτε επίσης να λάβετε το αρχείο λήψης από εδώ.

Κατεβάστε το ADWCleaner

2. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή και κάντε κλικ στο Εγκαθιστώ. Το εργαλείο απαιτεί μερικά δευτερόλεπτα για να εγκατασταθεί στα Windows σας.

3. Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε το AdwCleaner και θα δείτε μια διεπαφή όπως παρακάτω.

Διεπαφή του ADWCleaner

4. Πρέπει να κάνετε κλικ στο Σάρωση και το εργαλείο θα σαρώσει για κρυφό κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό διαφημίσεων.

Κάντε κλικ στο κουμπί «Σάρωση».

5. Περιμένετε έως ότου το εργαλείο πραγματοποιήσει σάρωση για κρυφό λογισμικό διαφημίσεων. Θα καταγράψει επίσης τα πιθανά adware κατά τη διαδικασία σάρωσης.

6. Μόλις γίνει, το εργαλείο θα αφαιρέσει αυτόματα το κρυφό κακόβουλο λογισμικό και λάβετε ειδοποίηση.

Καταργήστε το adware από το chrome

Αυτό είναι; Τελείωσες! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AdwCleaner για να αφαιρέσετε adware από τον υπολογιστή σας με Windows.

Χρησιμοποιήστε το Adware Removal Tool

Ακριβώς όπως το AdwCleaner, υπάρχουν και άλλα εργαλεία αφαίρεσης adware για υπολογιστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά για να αφαιρέσετε κρυφά adware από το σύστημά σας.

Στο Techviral, έχουμε ήδη μοιραστεί ένα άρθρο που συζητά τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία αφαίρεσης λογισμικού διαφημίσεων για Windows. Πρέπει να περάσετε από την ανάρτηση για να ανακαλύψετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Συνιστάται να σαρώνετε περιοδικά το σύστημα με εργαλεία αφαίρεσης adware για εμπειρία χωρίς adware.

Πώς να αποφύγετε το Adware/Malware στο μέλλον

Μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να αποφύγετε τη μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό στο μέλλον. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικά από αυτά.

 • Μην κάνετε κλικ σε κανένα banner ή συνδέσμους που φαίνονται πολύ καλοί για να είναι αληθινοί.
 • Δώστε τη δέουσα προσοχή στα banner που ισχυρίζονται ότι σας χαρίζουν ανταμοιβές ή κερδίζουν έναν διαγωνισμό.
 • Μην εγκαθιστάτε επεκτάσεις με χαμηλές αξιολογήσεις και μικρότερο αριθμό κριτικών.
 • Μην κάνετε λήψη αρχείων από μη αξιόπιστους ιστότοπους.
 • Ενεργοποιήστε το Ενισχυμένη λειτουργία προστασίας στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα ένα αξιόπιστο και ισχυρό εργαλείο Antimalware στον υπολογιστή σας.

Αυτές οι μέθοδοι σάς επιτρέπουν να αναγνωρίζετε γρήγορα και να αφαιρείτε adware από το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

5 τρόποι για να παρακολουθήσετε το YouTube χωρίς διαφημίσεις

Πώς να προσθέσετε επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *