Πώς να αλλάξετε το χρώμα του πληκτρολογίου σε Android

Στον ζωντανό κόσμο της εξατομίκευσης, ακόμη και το πληκτρολόγιο της συσκευής σας Android μπορεί να αντικατοπτρίζει το μοναδικό σας στυλ. Η αλλαγή του χρώματος του πληκτρολογίου σάς επιτρέπει να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στη διεπαφή της συσκευής σας.

Είτε αναζητάτε μια λεπτή αλλαγή είτε μια τολμηρή μεταμόρφωση, η διερεύνηση των βημάτων για την τροποποίηση του χρώματος του πληκτρολογίου σας στο Android μπορεί να φέρει μια ανανεωτική νέα εμφάνιση στις ψηφιακές σας αλληλεπιδράσεις. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς να προσαρμόσετε το συνδυασμό χρωμάτων του πληκτρολογίου σας χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη επιλογή Android ή μια εφαρμογή τρίτου μέρους.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα φόντου στο Instagram Story

Γιατί να αλλάξετε το χρώμα του πληκτρολογίου στη συσκευή σας Android

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί κάποιος θα ήθελε να αλλάξει το θέμα του πληκτρολογίου στο τηλέφωνό του Android; Ακολουθούν μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα ήθελε να αλλάξει το χρώμα του πληκτρολογίου στη συσκευή του.

 • Κάντε το πιο εύκολο να το δείτε. Εάν έχετε πρόβλημα να βλέπετε καλά, ειδικά σε πιο σκοτεινά μέρη ή αν δεν μπορείτε να δείτε συγκεκριμένα χρώματα, η αλλαγή του χρώματος του πληκτρολογίου μπορεί να σας βοηθήσει να βλέπετε και να πληκτρολογείτε καλύτερα.
 • Προσαρμόστε το. Το τηλέφωνό σας είναι σαν το δικό σας ξεχωριστό πράγμα. Πιθανότατα θέλετε να είναι μοναδικό και να ταιριάζει με το στυλ σας. Η αλλαγή του χρώματος του πληκτρολογίου ή του φόντου του πληκτρολογίου είναι ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε αυτό.
 • Βελτιώστε την οπτική αισθητική. Τα διαφορετικά χρώματα μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε διαφορετικά. Η επιλογή ενός χρώματος που σας αρέσει για το πληκτρολόγιό σας μπορεί να κάνει τη χρήση του τηλεφώνου σας πιο ευχάριστη και να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία χρήστη.
 • Μειώστε την καταπόνηση των ματιών. Το να κοιτάτε το τηλέφωνό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση των ματιών, ειδικά εάν το προεπιλεγμένο χρώμα του πληκτρολογίου δεν προσφέρει βέλτιστη αντίθεση. Προσαρμόζοντας το χρώμα του πληκτρολογίου σε κάτι πιο εύκολο για τα μάτια σας, μπορείτε να συμβάλετε σε μια πιο άνετη και ευχάριστη εμπειρία οθόνης.
 • Εκφράσου. Ακριβώς όπως η επιλογή των λέξεων και των emoji σας αντανακλά τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, η επιλογή του χρώματος του πληκτρολογίου μπορεί να μεταφέρει τη διάθεση και τα συναισθήματά σας. Η εναλλαγή χρωμάτων μπορεί να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο εκφραστικότητας στα μηνύματά σας, κάνοντας την ψηφιακή σας επικοινωνία πιο ελκυστική και δυναμική.

Αλλάζοντας τα χρώματα του πληκτρολογίου σας Android, κάνετε το τηλέφωνό σας να λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Είναι ένα απλό πράγμα που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά, από το να κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα να δεις μέχρι να εκφράσεις τον εαυτό σου με διασκεδαστικό τρόπο.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα του πληκτρολογίου στο Android

Εάν είστε έτοιμοι να αλλάξετε το χρώμα του πληκτρολογίου σας, δείτε πώς να το κάνετε στη συσκευή σας Android. Οι οδηγίες ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το μοντέλο τηλεφώνου και την έκδοση Android που έχετε στη συσκευή σας.

 1. Στο smartphone σας, ανοίξτε το Ρυθμίσεις εφαρμογή.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Επιπρόσθετες ρυθμίσειςή Ρυθμίσεις συστήματος.
 1. Από το μενού, επιλέξτε Πληκτρολόγιο και μέθοδος εισαγωγής ή Γλώσσες και εισαγωγή.
 1. Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε Gboard. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή Gboard, επιλέξτε Πληκτρολόγιο οθόνης > Gboard ή βρείτε το όνομα του πληκτρολογίου που χρησιμοποιείτε και επιλέξτε το.
 1. Στις ρυθμίσεις πληκτρολογίου Google, επιλέξτε Θέμα για να ανοίξετε τις επιλογές προσαρμογής.
 1. Εδώ θα δείτε διάφορα διαθέσιμα θέματα Gboard. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα ή ακόμα και μια εικόνα ως το νέο σας θέμα πληκτρολογίου. Μπορείτε να επιλέξετε από Χρωματιστά, Τοπία, Ανοιχτή κλίσηκαι Σκοτεινή κλίση.
 1. Αφού επιλέξετε το χρωματικό θέμα που σας αρέσει, θα δείτε την προεπισκόπηση της νέας διάταξης και χρώματος του πληκτρολογίου σας. Επιλέγω Ισχύουν για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δική σας φωτογραφία ως φόντο πληκτρολογίου στο Android

Το Android σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε εικόνα είναι αποθηκευμένη στο τηλέφωνό σας ή μια φωτογραφία από τη συλλογή σας ως φόντο πληκτρολογίου. Εάν θέλετε να ορίσετε τη φωτογραφία σας ως θέμα χρώματος πληκτρολογίου, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Ανοιξε Ρυθμίσεις στο Android σας ή σύρετε προς τα κάτω στην αρχική οθόνη και επιλέξτε το Ρυθμίσεις εικονίδιο.
 2. Στο Ρυθμίσεις μενού, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε Επιπρόσθετες ρυθμίσεις ή Ρυθμίσεις συστήματος.
 3. Στη συνέχεια επιλέξτε Πληκτρολόγιο και μέθοδος εισαγωγής ή Γλώσσες και εισαγωγή.
 4. Επιλέγω Gboard ή το όνομα του πληκτρολογίου σας > Θέμα.
 5. Κάτω από Τα θέματά μουεπίλεξε το εικονίδιο συν.
 1. Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να έχετε ως φόντο του πληκτρολογίου σας από τη συλλογή σας. Στη συνέχεια επιλέξτε το τμήμα της εικόνας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και επιλέξτε Επόμενο να συνεχίσει.
 1. Προσαρμόστε τη φωτεινότητα για να κάνετε την εικόνα περισσότερο ή λιγότερο διαφανή.
 1. Όταν είστε ευχαριστημένοι με την εικόνα, επιλέξτε Εγινε για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα του πληκτρολογίου στη Samsung

Τα τηλέφωνα Samsung είναι λίγο διαφορετικά από άλλα smartphone και χρειάζεστε ειδικές οδηγίες για να αλλάξετε το θέμα του πληκτρολογίου σε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy.

Εάν θέλετε απλώς να το αλλάξετε από ανοιχτό σε σκοτεινό, ο ευκολότερος τρόπος είναι να αλλάξετε το θέμα του τηλεφώνου Samsung. Σε αυτήν την περίπτωση, το πληκτρολόγιο θα γίνει αυτόματα μαύρο. Για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία σε ένα τηλέφωνο Samsung Galaxy, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Απεικόνιση > Σκοτάδι.

Εάν αυτή η μέθοδος δεν είναι αρκετή για εσάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα θέματα υψηλής αντίθεσης που προσφέρει το πληκτρολόγιο Samsung. Σας επιτρέπουν να επιλέξετε μεταξύ Κίτρινος, Μαύρο 1, Μαύρο 2και Μπλε θέματα. Για να αλλάξετε το θέμα του πληκτρολογίου Samsung, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Στο τηλέφωνο Samsung, ανοίξτε Ρυθμίσεις.
 1. Ακολουθήστε το μονοπάτι Γενική διαχείριση > Γλώσσα και εισαγωγή > Πληκτρολόγιο οθόνης > Πληκτρολόγιο Samsung.
 1. Από το μενού ρυθμίσεων πληκτρολογίου Samsung, επιλέξτε Διάταξη πληκτρολογίου και σχόλια.
 1. Στη συνέχεια επιλέξτε Πληκτρολόγιο υψηλής αντίθεσης και ενεργοποιήστε την εναλλαγή για να ενεργοποιήσετε την επιλογή.
 2. Οταν ο Πληκτρολόγιο υψηλής αντίθεσης είναι ενεργοποιημένο, θα δείτε όλα τα διαθέσιμα θέματα. Επιλέξτε το θέμα για το πληκτρολόγιό σας.
 1. Για να δείτε την προεπισκόπηση, επιλέξτε το Εμφάνιση πληκτρολογίου επιλογή στο κάτω μέρος της οθόνης. Εάν κάποια από τις επιλογές είναι γκριζαρισμένη, αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο τηλέφωνό σας και να προσπαθήσετε ξανά.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για να αλλάξετε το θέμα πληκτρολογίου στο Android σας

Εάν το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο της συσκευής σας δεν παρέχει την επιλογή αλλαγής χρώματος, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εφαρμογές πληκτρολογίου τρίτων που την παρέχουν. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

 1. Μεταβείτε στο Google Play Store και αναζητήστε μια εφαρμογή πληκτρολογίου που προσφέρει προσαρμόσιμες επιλογές χρωμάτων. Ένα καλό παράδειγμα μιας τέτοιας εφαρμογής είναι το πληκτρολόγιο Microsoft SwiftKey AI.
 2. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή πληκτρολογίου της επιλογής σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες ρύθμισης και, εάν χρειάζεται, ορίστε το ως το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο στις ρυθμίσεις της συσκευής σας.
 3. Μόλις ρυθμιστεί η εφαρμογή πληκτρολογίου, ανοίξτε την και μεταβείτε στην επιλογή που σας επιτρέπει να εξατομικεύσετε την εμφάνιση του πληκτρολογίου και να αλλάξετε το χρώμα του φόντου. Η ακριβής τοποθεσία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εφαρμογή, αλλά γενικά, θα τη βρείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Αναζητήστε λειτουργίες που σχετίζονται με την αλλαγή θεμάτων ή χρωμάτων πληκτρολογίου.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή για θέματα πληκτρολογίου τρίτου κατασκευαστή, η οποία σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε μια ποικιλία προσχεδιασμένων θεμάτων πληκτρολογίου με μοναδικά χρώματα και στυλ. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Μεταβείτε στο Google Play Store και αναζητήστε μια εφαρμογή με θέμα το πληκτρολόγιο, όπως το FancyKey ή το πληκτρολόγιο LED.
 2. Κατεβάστε και εγκαταστήστε την επιλεγμένη εφαρμογή θέματος. Εκκινήστε την εφαρμογή και εξερευνήστε τη γκάμα των διαθέσιμων θεμάτων μέχρι να βρείτε ένα που να σας τραβήξει την προσοχή.
 3. Ακολουθήστε τις παρεχόμενες οδηγίες για λήψη και εφαρμογή του επιλεγμένου θέματος στο πληκτρολόγιό σας. Τα βήματα μπορεί να περιλαμβάνουν την προσαρμογή των ρυθμίσεων εντός της εφαρμογής ή την επιλογή του θέματος από τις ρυθμίσεις πληκτρολογίου της συσκευής σας.

Αυτές οι λύσεις τρίτων προσφέρουν πολλές δημιουργικές επιλογές για την αλλαγή της εμφάνισης του πληκτρολογίου σας στη συσκευή σας Android.

Άλλοι τρόποι προσαρμογής του πληκτρολογίου σας

Εκτός από την αλλαγή του χρώματος του πληκτρολογίου σας, οι συσκευές Android σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε περαιτέρω το πληκτρολόγιό σας αλλάζοντας τον ήχο και τη δόνηση του πληκτρολογίου σας.

Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε αν το πληκτρολόγιό σας κάνει ήχους ή δονήσεις και πόσο δυνατά και δυνατά είναι.

 1. Στη συσκευή σας Android, ανοίξτε Ρυθμίσεις.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Επιπρόσθετες ρυθμίσεις ή Ρυθμίσεις συστήματος.
 3. Επιλέγω Πληκτρολόγιο και μέθοδος εισαγωγής ή Γλώσσες και εισαγωγή.
 4. Επιλέγω GboardΕικονικό πληκτρολόγιο > Gboard) και ανοίξτε Προτιμήσεις.
 1. Στο Προτιμήσεις μενού, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε Πατήστε το πλήκτρο. Εκεί θα βρείτε διάφορες επιλογές: Ήχος με το πάτημα του πλήκτρου, Ένταση με πάτημα πλήκτρων, Απτική ανατροφοδότηση στο πάτημα πλήκτρων, Δύναμη κραδασμών στο πάτημα του πλήκτρου και άλλες επιλογές. Εναλλάξτε τις ρυθμίσεις μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με το επίπεδο προσαρμογής.

Πώς να αλλάξετε το χρώμα του πληκτρολογίου στο iPhone

Σε αντίθεση με το Android, το iPhone δεν έχει επιλογή να αλλάξει το χρώμα ή το θέμα του πληκτρολογίου. Ο μόνος ενσωματωμένος τρόπος στο iOS είναι να ενεργοποιήσετε το σκοτεινή λειτουργία στο iPhone σας ή iPad και αλλάξτε το πληκτρολόγιο από λευκό σε μαύρο.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες επιλογές προσαρμογής, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους, όπως το Gboard, για να αλλάξετε το χρώμα του πληκτρολογίου σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εφαρμόσετε το θέμα δυναμικού χρώματος στο Gboard

καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Swiftkey για Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5432

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *