Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker στα Windows 11

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker

Στα Windows, δεν χρειάζεστε εργαλείο κρυπτογράφησης δεδομένων τρίτων για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας ή των μονάδων σκληρού δίσκου. Το λειτουργικό σύστημα διαθέτει μια δυνατότητα ασφαλείας που ονομάζεται BitLocker που σας επιτρέπει να προστατεύετε με κωδικό πρόσβασης τις βιομηχανίες.

Το BitLocker είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα ασφαλείας στα Windows 11 που αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα αρχεία και τα έγγραφά σας κρυπτογραφώντας τη μονάδα δίσκου σας. Το δωρεάν εργαλείο ασφαλείας μπορεί να προστατεύει με κωδικό πρόσβασης HDD, SSD, ακόμα και φορητές μονάδες δίσκου.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το BitLocker για να ασφαλίσετε τη μονάδα δίσκου σας, συνιστάται η περιοδική ενημέρωση του κωδικού πρόσβασης BitLocker. Αλλαγή κωδικού πρόσβασης BitLocker περιοδικά είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για την ασφάλεια των λογαριασμών και την προστασία των μονάδων δίσκου.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δείτε τον κωδικό πρόσβασης WiFi στα Windows 11

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker

Ως εκ τούτου, σε αυτόν τον οδηγό, θα μοιραστούμε μερικές εύκολες μεθόδους για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker στα Windows 11. Κατά την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης BitLocker, φροντίστε να ορίσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Δείτε πώς να αλλαγή κωδικού πρόσβασης BitLocker στα Windows 11.

Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Bitlocker της προστατευμένης μονάδας δίσκου απευθείας από την Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11 και κάντε δεξί κλικ στην προστατευμένη μονάδα δίσκου. Στη συνέχεια, επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων επιλογών για να ανοίξετε το κλασικό μενού περιβάλλοντος.

2. Επιλέξτε το Αλλαγή κωδικού πρόσβασης BitLocker επιλογή στο πλήρες μενού περιβάλλοντος.

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης BitLocker

3. Εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας και ορίστε τον νέο στη γραμμή εντολών Change password. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Αλλαξε κωδικό κουμπί.

Αλλαξε κωδικό

Αυτό είναι! Αυτό θα αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης BitLocker για την προστατευμένη μονάδα δίσκου στα Windows 11.

2) Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker μέσω της γραμμής εντολών

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Command Promot για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker στα Windows 11. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε CMD. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

CMD

2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε manage-bde -changepassword G: και πατήστε το κουμπί Enter.

Πληκτρολογήστε την εντολή

Σπουδαίος: Αντικαταστήστε το G στο τέλος της εντολής με το γράμμα μονάδας δίσκου για τη μονάδα δίσκου σας.

3. Τώρα η γραμμή εντολών θα σας το ζητήσει εισάγετε και επιβεβαιώστε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης.

εισάγετε και επιβεβαιώστε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης

Σημείωση: Η γραμμή εντολών μπορεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης μόνο εάν η μονάδα δίσκου είναι ξεκλείδωτη. Πρέπει να το ξεκλειδώσετε και στη συνέχεια να επαναλάβετε τα βήματα εάν είναι κλειδωμένο.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker για τη μονάδα δίσκου σας μέσω του βοηθητικού προγράμματος Command Prompt.

3) Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker για τη μονάδα δίσκου μέσω του Πίνακα Ελέγχου

Θα χρησιμοποιήσουμε τον Πίνακα Ελέγχου για πρόσβαση στο BitLocker Manager. Το BitLocker Manager σάς επιτρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για τις προστατευμένες μονάδες δίσκου σας με απλά βήματα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

Πίνακας Ελέγχου

2. Κάντε κλικ στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ επιλογή στον Πίνακα Ελέγχου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

3. Στο Σύστημα και ασφάλεια, κάντε κλικ στο Κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker.

Κρυπτογράφηση μονάδας δίσκου BitLocker

4. Στην οθόνη BitLocker Drive Encryption, επεκτείνετε τη μονάδα δίσκου θέλετε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για.

επεκτείνετε τη μονάδα δίσκου

5. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Αλλαξε κωδικό Σύνδεσμος.

Αλλαξε κωδικό

6. Εισαγάγετε και επιβεβαιώστε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης στη γραμμή εντολών Αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Άλλαξε κωδικό κουμπί.

επιβεβαιώστε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker μέσω του Πίνακα Ελέγχου στα Windows 11.

Πώς να βρείτε το κλειδί ανάκτησης BitLocker;

Ενώ η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης BitLocker είναι εύκολη και έχουμε ήδη κοινοποιήσει τρεις μεθόδους εργασίας παραπάνω, τι γίνεται αν δεν μπορείτε να ανακαλέσετε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker;

Οι μέθοδοι που έχουμε κοινοποιήσει απαιτούν να εισαγάγετε τον παλιό σας κωδικό πρόσβασης για να ορίσετε έναν νέο. Εάν δεν μπορείτε να ανακαλέσετε τον κωδικό πρόσβασης BitLocker αλλά θέλετε να ξεκλειδώσετε τις μονάδες δίσκου, θα χρειαστεί να λάβετε τη βοήθεια του κλειδιού ανάκτησης BitLocker.

Έχουμε ήδη μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για εύρεση του κλειδιού ανάκτησης BitLocker στα Windows 11. Φροντίστε να διαβάσετε αυτό το άρθρο για να μάθετε τα βήματα. Μόλις λάβετε το κλειδί ανάκτησης, μπορείτε να ορίσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης.

Επομένως, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες και ευκολότερες μεθόδους για να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης BitLocker για προστατευμένες μονάδες δίσκου στα Windows 11. Εάν μόλις ανακαλύψατε το BitLocker και θέλετε να ενεργοποιήσετε την προστασία μονάδας δίσκου, ακολουθήστε τον οδηγό μας: Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το BitLocker για να συνεχίσετε Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την ενημέρωση του κωδικού πρόσβασης BitLocker, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Πώς να βρείτε το κλειδί BitLocker

Πώς να χρησιμοποιήσετε το BitLocker στα Windows 11 χωρίς TPM

Πώς να ενεργοποιήσετε το BitLocker Auto Unlock

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *