Πώς να αλλάξω το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού στα Windows 11-10

Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού στα Windows 11 ή 10

Ο ορισμός ενός προγράμματος περιήγησης εκτός του Edge ως προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης στα Windows 11 αποδεικνύεται δύσκολος.

Το Edge είναι ένα καλό πρόγραμμα περιήγησης, σίγουρα, αλλά μπορεί να μην είναι το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε.

Με την κυκλοφορία των Windows 11 , τώρα είναι η ώρα να μάθετε πώς να κάνετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 11.

Εάν το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης είναι ο Firefox , αυτό είναι απλό και εύκολο.

Ωστόσο, εάν το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης είναι το Chrome , το Opera , το Brave ή ένα εναλλακτικό πρόγραμμα περιήγησης , χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για να το ορίσετε ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού στα Windows 11.

Πώς να κάνετε τον Firefox το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού στα Windows 10 και 11

Η Mozilla, οι κατασκευαστές του Firefox, δεν ήταν ευχαριστημένοι με τα Windows 11 που απαιτούσαν από τους χρήστες να επιλέγουν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για κάθε τύπο αρχείου.

Έτσι, η Mozilla βρήκε μια λύση. Λειτουργεί και στα Windows 10.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε τον Firefox . Δεν υπάρχει συγκεκριμένη έκδοση του Firefox για Windows 11.

Ό,τι δίνει ο ιστότοπος της Mozilla όταν κάνετε κλικ στο Λήψη Firefox, θα λειτουργήσει. Όταν ανοίξει ο Firefox μετά την εγκατάσταση, θα περάσει από έναν οδηγό εγκατάστασης.

Η δεύτερη επιλογή στη διαδικασία εγκατάστασης είναι να ορίσετε τον Firefox ως προεπιλογή σας . Επιλέξτε το κουμπί Ορισμός προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης .

Αυτό είναι. Ο Firefox είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης τώρα για τύπους αρχείων .htm και .html και συνδέσμους που ξεκινούν με http και https. Συνεχίστε με την υπόλοιπη εγκατάσταση του Firefox.

Τηλεόραση Sony 43″ Smart Android TV ELED 4K UHD KD43XH8096

Πώς να κάνετε άλλα προγράμματα περιήγησης το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10 και 11

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το προτιμώμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Για αυτό το παράδειγμα, είναι ο Chrome.

Μεταβείτε στη διαδικασία Κάντε το Chrome δικό σας . Στο τέλος, το Chrome παρουσιάζει έναν σύνδεσμο για Ορισμός ως προεπιλογή . Επιλέγοντας ότι ανοίγει Ρυθμίσεις Windows Προεπιλεγμένες εφαρμογές .

Εάν εγκαθίσταται ένα πρόγραμμα περιήγησης διαφορετικό από το Chrome, ανοίξτε τις Προεπιλεγμένες εφαρμογές με μη αυτόματο τρόπο.

Επιλέξτε το μενού Έναρξη και ξεκινήστε να πληκτρολογείτε προεπιλεγμένες εφαρμογές . Το κορυφαίο αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι Προεπιλεγμένες εφαρμογές . Επιλέξτε το.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για τα Windows 11 . Παραλείψτε προς τα κάτω για οδηγίες των Windows 10.

Στις Προεπιλεγμένες εφαρμογές, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Chrome , ή στο όνομα του προγράμματος περιήγησης που μόλις εγκαταστάθηκε και επιλέξτε το.

Στο νέο παράθυρο, η κορυφαία επιλογή είναι ο τύπος αρχείου .htm . Επιλέξτε το κουμπί στυλ γραμμής από κάτω για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για αυτόν τον τύπο αρχείου.

Η Προτού αλλάξετε pop-up θα ανοίξει. Αυτή είναι η Microsoft που παρέχει μια ευκαιρία της τελευταίας στιγμής να παραμείνετε με τον Edge. Επιλέξτε Εναλλαγή ούτως ή άλλως για να συνεχίσετε να αλλάζετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Στο επόμενο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε OK για να το ορίσετε ως προεπιλογή για τον τύπο αρχείου.

Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για να ανοίξουν όλοι οι επιθυμητοί τύποι αρχείων και οι τύποι συνδέσμων με το νέο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Σημειώστε ότι όταν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης αλλάζει για τον τύπο συνδέσμου HTTP, τα Windows το αλλάζουν αυτόματα για τον τύπο συνδέσμου HTTPS.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για τα Windows 10 .

Στις Προεπιλεγμένες εφαρμογές, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού . Επιλέξτε Microsoft Edge .

Στο μενού Επιλογή εφαρμογής που ανοίγει, επιλέξτε Google Chrome ή το όνομα του προγράμματος περιήγησης που μόλις εγκαταστήσατε και επιλέξτε το.

Η Προτού αλλάξετε pop-up θα ανοίξει. Αυτή είναι η Microsoft που παρέχει μια ευκαιρία της τελευταίας στιγμής να παραμείνετε με τον Edge. Επιλέξτε Εναλλαγή ούτως ή άλλως για να συνεχίσετε να αλλάζετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης έχει πλέον αλλάξει.

APPLE iPhone SE 2ης γενιάς 64 GB Λευκό

Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για Ειδήσεις και Αναζήτηση στα Windows 11

Στα Windows 11, η Αναζήτηση και το γραφικό στοιχείο Ειδήσεις θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Edge ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης μετά την αλλαγή του προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης για οτιδήποτε άλλο.

Δεν υπάρχει τρόπος να το αλλάξετε αυτό στο μενού Προεπιλεγμένες εφαρμογές. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε τη δωρεάν εφαρμογή EdgeDeflector για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για Αναζήτηση και Ειδήσεις.

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το EdgeDeflector . Αφήστε το να εγκατασταθεί στην προεπιλεγμένη τοποθεσία που επιλέγει.

Ανοίξτε τις Προεπιλεγμένες εφαρμογές στις Ρυθμίσεις των Windows και κάντε κύλιση στο EdgeDeflector . Επιλέξτε το.

Επιλέξτε την επιλογή Microsoft Edge και , στη συνέχεια, στο Πώς θέλετε να το ανοίξετε; Παράθυρο, επιλέξτε EdgeDeflector και , στη συνέχεια, επιλέξτε OK .

Δοκιμάστε για να βεβαιωθείτε ότι λειτούργησε ανοίγοντας το μενού Έναρξη και αναζητώντας κάτι σαν συμβουλές τεχνολογίας στο διαδίκτυο .

Επιλέξτε ένα αποτέλεσμα ιστού και θα ανοίξει στο Chrome ή οτιδήποτε άλλο έχετε ορίσει ως το τρέχον προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Smartphone Realme C11 32 GB Dual Sim Mint Green

Πώς να κάνετε το Edge το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10 ή 11

Εάν δεν θέλετε το Chrome ή άλλο πρόγραμμα περιήγησης ως προεπιλεγμένο, η Microsoft διευκολύνει την επιστροφή στο Edge ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge. Στη γραμμή τοποθεσίας, πληκτρολογήστε edge://settings/defaultBrowser

Στο επάνω μέρος της σελίδας που ανοίγει βρίσκεται η ενότητα Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και ακριβώς από κάτω υπάρχει η επιλογή να ορίσετε το Microsoft Edge το προεπιλεγμένο σας πρόγραμμα περιήγησης .

Επιλέξτε το κουμπί Δημιουργία προεπιλογής .

Δεν φαίνεται να συμβαίνει τίποτα άλλο εκτός από την επιλογή αλλαγής του Microsoft Edge που είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας και το κουμπί Make default είναι γκριζαρισμένο.

Laptop Lenovo Legion 5 17.3″ (Intel® Core™ i7-10750H/16GB/512GB SSD/GeForce GTX 1650 Ti) 17IMH05

Θα αλλάξει όλο αυτό;

Η αλλαγή των προγραμμάτων περιήγησης στα Windows 10 είναι πολύ όπως ήταν πάντα, ωστόσο είναι εντελώς διαφορετική στα Windows 11.

Θα παραμείνει έτσι; Θα περιλαμβάνουν άλλα προγράμματα περιήγησης τον ίδιο τύπο προεπιλεγμένου μηχανισμού προγράμματος περιήγησης που έχει ο Firefox;

Καθώς τα Windows 11 κυκλοφορούν παγκοσμίως, μην περιμένετε να αλλάξει η διαδικασία. Ωστόσο, η Google και άλλοι πάροχοι προγραμμάτων περιήγησης είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνουν έναν προεπιλεγμένο μηχανισμό προγράμματος περιήγησης όπως ο Firefox.

Οτιδήποτε διευκολύνει το να κάνουν το πρόγραμμα περιήγησής τους το προεπιλεγμένο είναι προς το συμφέρον τους.

διαβάσατε το άρθρο: Πώς να αλλάξω το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης Ιστού στα Windows 11-10

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *