πως να διορθώσω το σφάλμα προγράμματος οδήγησης οθόνης PNP Windows 11/10

5 Διορθώσεις για γενικό σφάλμα προγράμματος οδήγησης οθόνης PNP στα Windows 11/10

Όταν συνδέετε μια νέα οθόνη στον υπολογιστή σας, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα γενικό σφάλμα οθόνης PnP που προκύπτει από την αποτυχία εντοπισμού αυτής της οθόνης.

Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί μετά την αναβάθμιση από Windows 10 σε Windows 11. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το πρόβλημα σχετίζεται με το πρόγραμμα οδήγησης, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από προβλήματα υλικού ή καλωδίου.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε διάφορες μεθόδους για την επίλυση γενικών προβλημάτων προγράμματος οδήγησης οθόνης PnP. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να εφαρμόσετε τις διορθώσεις μας τόσο στα Windows 10 όσο και στα Windows 11.

Τι είναι το Generic PnP Monitor

Το PnP σημαίνει Plug and Play. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα του υπολογιστή σας να προσαρμόζεται αυτόματα σε πολλές από τις αλλαγές υλικού που κάνετε.

Κάθε φορά που συνδέετε μια οθόνη ή οποιαδήποτε άλλη εξωτερική συσκευή, τα Windows θα πρέπει να τη διαμορφώνουν για εσάς.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο κανένα πρόγραμμα οδήγησης , χάρη στο σύστημα PnP.

Αλλά μερικές φορές, το γενικό πρόγραμμα οδήγησης της οθόνης PnP δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και προκαλεί προβλήματα συνδεσιμότητας.

Τι ενεργοποιεί το γενικό σφάλμα προγράμματος οδήγησης οθόνης PnP

Κακό καλώδιο οθόνης HDMI, DVI, DisplayPort ή VGA. Ελαττωματική οθόνη. Η οθόνη δεν έχει συνδεθεί σωστά στον υπολογιστή. Κατεστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Τώρα που έχετε μια ιδέα σχετικά με το τι προκαλεί αυτό το σφάλμα που σχετίζεται με την οθόνη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το διορθώσετε.

APPLE iPhone SE 2ης γενιάς 64 GB Λευκό

1. Ελέγξτε τη σύνδεση καλωδίου

Πριν ξεκινήσετε την αφαίρεση και την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης, κάντε έναν βασικό έλεγχο υλικού. Είναι σωστά συνδεδεμένο το καλώδιο της οθόνης σας;

Αποσυνδέστε το και επανασυνδέστε το. Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε καλώδιο VGA, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά συνδεδεμένο και ότι οι μικρές βίδες είναι σφιγμένες.

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι αυτό το πρόβλημα δεν αφορά συγκεκριμένο σύστημα. Συνδέστε την οθόνη σας σε διαφορετικό υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή.

Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα σε άλλο σύστημα, κάτι δεν πάει καλά με την οθόνη ή το καλώδιο. Δοκιμάστε ένα διαφορετικό καλώδιο για να αποκλείσετε την πιθανότητα ελαττωματικού καλωδίου.

2. Ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης Generic PnP Monitor

Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί έναρξης των Windows και ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών.

Εντοπίστε τη Γενική Οθόνη PnP στην περιοχή Οθόνες . Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης από το μενού.

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που θα σας ζητήσει την πηγή των προγραμμάτων οδήγησης . Επιλέξτε την επιλογή Αναζήτηση αυτόματα για προγράμματα οδήγησης και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Εάν εκτελείτε μια εγκατάσταση πολλών οθονών , θα πρέπει να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης Generic PnP Monitor για κάθε οθόνη. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας μόλις ενημερωθεί το πρόγραμμα οδήγησης.

3. Αφαιρέστε και επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα οδήγησης Generic PnP Monitor

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης δεν διορθώνει το πρόβλημα του προγράμματος οδήγησης της οθόνης Generic PnP, αλλά η επανεγκατάστασή του βοηθά.

Μόλις απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης, τα Windows θα εντοπίσουν αυτόματα τη συνδεδεμένη οθόνη και θα εγκαταστήσουν τα προγράμματα οδήγησης.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δοκιμάσετε αυτήν την επιδιόρθωση.

Επιστρέψτε στη Διαχείριση Συσκευών και κάντε δεξί κλικ στο Generic PnP Monitor.

Επιλέξτε την επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης συσκευής από το μενού.

Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο. Επιλέξτε το κουμπί Uninstall για να αφαιρέσετε το πρόγραμμα οδήγησης.

Στη συνέχεια, επιλέξτε Ενέργεια στο επάνω μέρος του παραθύρου Διαχείριση Συσκευών και επιλέξτε Σάρωση για αλλαγές υλικού .

Βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα οδήγησης Generic PnP Monitor είναι επιλεγμένο όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Ενέργεια.

Διαφορετικά, δεν θα βρείτε την επιλογή για σάρωση για αλλαγές υλικού. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης και να επιλέξετε την ίδια επιλογή.

Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και η οθόνη σας θα πρέπει να λειτουργεί εκτός εάν κάτι άλλο προκαλεί το σφάλμα.

Apple Mac Mini (i5/8GB/512GB SSD) με 2 έτη εγγύηση

4. Ενημερώστε τους προσαρμογείς οθόνης του υπολογιστή σας

Το πρόγραμμα οδήγησης Generic PnP Monitor δεν είναι πάντα αυτό που προκαλεί το πραγματικό σφάλμα.

Μερικές φορές το πρόβλημα είναι οι προσαρμογείς οθόνης , οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένοι.

Ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών και αναπτύξτε τους Προσαρμογείς οθόνης .

Επιλέξτε τον/τους προσαρμογέα(ους) της οθόνης σας, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης .

Το παράθυρο ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης θα ανοίξει στη συνέχεια. Απλώς ορίστε την επιλογή αυτόματης αναζήτησης του προγράμματος οδήγησης, ακολουθήστε τις οδηγίες και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

5. Πραγματοποιήστε έλεγχο αρχείων συστήματος

Εάν εξακολουθείτε να λαμβάνετε ένα σφάλμα προγράμματος οδήγησης Generic PnP Monitor, εκτελέστε τον Έλεγχο αρχείων συστήματος των Windows .

Είναι ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων που εντοπίζει αυτόματα και διορθώνει κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πληκτρολογήστε cmd στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows για να εκκινήσετε την εφαρμογή Γραμμή εντολών . Βεβαιωθείτε ότι το εκτελείτε ως διαχειριστής. Διαφορετικά, δεν θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τον έλεγχο των αρχείων συστήματος.

Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter :

sfc /scannow

Το βοηθητικό πρόγραμμα θα σαρώσει όλα τα αρχεία συστήματος των Windows για σφάλματα ή αρχεία που λείπουν. Μπορεί να διαρκέσει λίγο, οπότε να είστε υπομονετικοί.

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και το σφάλμα του προγράμματος οδήγησης Generic PnP Monitor δεν θα πρέπει να υπάρχει πλέον.

Διατηρήστε τον υπολογιστή σας ενημερωμένο

Επίσης, να θυμάστε ότι μια ενημέρωση των Windows μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα, καθώς τα προγράμματα οδήγησης λαμβάνουν επίσης ενημερώσεις.

Επομένως, ελέγξτε επίσης για τυχόν εκκρεμείς ενημερώσεις.

Apple Iphone 7 32gb Ασημί

διαβάσατε το άρθρο: πως να διορθώσω το σφάλμα προγράμματος οδήγησης οθόνης PNP Windows 11/10

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *