Πώς να ανοίξετε εικόνες WebP στα Windows 11

Πώς να ανοίξετε εικόνες WebP στα Windows 11 (5 Μέθοδοι)

Κατά την περιήγηση στον Ιστό, μερικές φορές βλέπουμε μια εικόνα που θέλουμε απεγνωσμένα να αποθηκεύσουμε. Η λήψη φωτογραφιών από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι εύκολη. πρέπει να κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα και να χρησιμοποιήσουμε τη συνάρτηση Αποθήκευση.

Μερικές φορές, πραγματοποιούμε λήψη εικόνων από τον Ιστό και αργότερα διαπιστώνουμε ότι αποθηκεύτηκαν σε μορφή WebP. Αυτό συμβαίνει επειδή το WebP είναι μια πολύ νέα μορφή εικόνας και δεν την υποστηρίζουν όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού ή τα προγράμματα προβολής εικόνων. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 ή 11, δεν μπορείτε να ανοίξετε τα αρχεία WebP χωρίς πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών τρίτου μέρους.

Διαβάστε επίσης:Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Paint για Windows 11

Πώς να ανοίξετε εικόνες WebP στα Windows 11

Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για το άνοιγμα εικόνων WebP στα Windows 11. Επομένως, εάν κάνετε συχνά λήψη της μορφής αρχείου WebP στον υπολογιστή σας και τη διαγράφετε αργότερα επειδή δεν μπορείτε να την προβάλετε, μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμος αυτός ο οδηγός . Ας αρχίσουμε.

Διαβάστε επίσης: Ενεργοποιήστε το Windows Photo Viewer στα Windows 11

1. Ανοίξτε το WebP Image στα Windows 11 μέσω της εφαρμογής Photos

Για να ανοίξετε την εικόνα WebP στην εφαρμογή Φωτογραφίες, πρέπει να κάνετε αλλαγές στις επιλογές της Εξερεύνησης αρχείων. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω για να ανοίξετε την εικόνα Webp στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Επιλογές Εξερεύνηση αρχείων. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις επιλογές της Εξερεύνησης αρχείων από τη λίστα των αποτελεσμάτων που ταιριάζουν.

Επιλογές Εξερεύνηση αρχείων

2. Στις επιλογές Εξερεύνηση αρχείων, μεταβείτε στο Θέα καρτέλα, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή

3. Στις Ρυθμίσεις για προχωρημένους, κάντε κύλιση προς τα κάτω και καταργήστε την επιλογή ο Απόκρυψη επεκτάσεων για τους γνωστούς τύπους αρχείων επιλογή.

Απόκρυψη επεκτάσεων για τους γνωστούς τύπους αρχείων

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο OK.

5. Τώρα, εντοπίστε το αρχείο WebP που θέλετε να ανοίξετε. Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

6. Στο τέλος του ονόματος αρχείου, αντικαταστήστε την επέκταση .webp με .jpg, .jpeg ή .png. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

αντικαταστήστε την επέκταση .webp με .jpg

7. Θα δείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Κάνε κλικ στο Ναί κουμπί για να συνεχίσετε.

Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι

8. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα που μετονομάσατε και επιλέξτε Ανοίξτε Με > Φωτογραφίες.

Ανοίξτε Με > Φωτογραφίες

Στα Windows 11, έχετε και Paint και Paint 3D. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Paint για να ανοίξετε εικόνες WebP. Το Microsoft Paint υποστηρίζει εγγενώς τη μορφή αρχείου WebP. Δείτε πώς μπορείτε να ανοίξετε εικόνες WebP στο Microsoft Paint.

1. Πληκτρολογήστε Paint στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Εφαρμογή ζωγραφικής από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα του αγώνα.

Εφαρμογή ζωγραφικής

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Paint, κάντε κλικ στο Αρχείο.

Αρχείο

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ανοιξε και επιλέξτε το αρχείο εικόνας WebP που θέλετε να προβάλετε.

Ανοιξε

4. Η εφαρμογή Paint θα ανοίξει το αρχείο WebP που έχετε επιλέξει.

Η εφαρμογή Paint θα ανοίξει το αρχείο WebP

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Microsoft Paint για να προβάλετε αρχεία WebP στα Windows 11.

3. Ανοίξτε το WebP Images με ένα πρόγραμμα περιήγησης Web

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα περιήγησης ιστού όπως το Microsoft Edge και το Google Chrome για να ανοίξετε τα αρχεία WebP που είναι ήδη αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας.

Ανοίξτε Με > Google Chrome/Microsoft Edge

Ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να ανοίξετε εικόνες WebP στα Windows 11 είναι να τις μετατρέψετε σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχείου εικόνας. Μπορείς μετατρέψτε το WebP σε JPG ή PNG με εύκολα βήματα. Δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε εικόνες WebP σε μορφή JPG.

1. Ανοίξτε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης και επισκεφτείτε το cloudconvert δικτυακός τόπος.

2. Στον μετατροπέα WebP σε JPG, κάντε κλικ στο Επιλέξτε αρχείο πατήστε όπως φαίνεται παρακάτω και εντοπίστε την εικόνα WebP.

Επιλέξτε αρχείο

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Μετατρέπω σε αναπτυσσόμενο και επιλέξτε τη μορφή αρχείου εξόδου.

επιλέξτε τη μορφή αρχείου εξόδου

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Μετατρέπω κουμπί όπως φαίνεται παρακάτω.

κάντε κλικ στο κουμπί Μετατροπή

6. Μετά τη μετατροπή, κάντε κλικ στο Κατεβάστε κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία.

Κατεβάστε

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CloudConvert για να μετατρέψετε τις εικόνες WebP σε μορφή αρχείου JPG. Όπως το CloudConvert, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλους μετατροπείς εικόνων για να μετατρέψετε εικόνες WebP σε υπολογιστές με Windows 11.

5. Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών τρίτων για αρχεία WebP

Εάν δεν θέλετε να κάνετε τη χειροκίνητη εργασία, εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών τρίτου κατασκευαστή συμβατό με τα αρχεία WebP.

Στο directvortex, έχουμε ήδη μοιραστεί μια λίστα με τα καλύτερα πρόγραμματα προβολής φωτογραφιών για Windows 11 για άνοιγμα αρχείων WebP. Μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε από τα προγράμματα προβολής φωτογραφιών που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο για να ανοίξετε τα αρχεία WebP στον υπολογιστή σας χωρίς μετατροπή.

Αυτές είναι λοιπόν μερικές από τις καλύτερες μεθόδους ανοίξτε αρχεία WebP στα Windows 11. Εάν γνωρίζετε οποιονδήποτε άλλο εύκολο τρόπο αντιμετώπισης της μορφής αρχείου WebP στα Windows 11, ενημερώστε μας στο παρακάτω πλαίσιο σχολίων.

Διαβάστε επίσης :Πώς να μετατρέψετε αρχεία PNG σε JPG

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4887

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *