Πώς να αποφύγετε την κλοπή ταυτότητας

Η διατήρηση της ασφάλειας των πληροφοριών σας είναι σημαντική, επομένως πρέπει να γνωρίζετε πώς να αποφύγετε την κλοπή ταυτότητας. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς, από την προστασία των προσωπικών σας στοιχείων έως τον περιορισμό των πληροφοριών στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση.

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και γιατί πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα δημόσια δίκτυα Wi-Fi είναι honeypot

Η χρήση δημόσιων δικτύων Wi-Fi μπορεί να φαίνεται σαν μια βολική λύση για την ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση, αλλά μπορεί επίσης να αποτελέσει στόχο κλοπής ταυτότητας. Λόγω της μη κρυπτογραφημένης φύσης αυτών των δικτύων, τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ανοιχτά σε υποκλοπή από χάκερ. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση τους εκτός εάν γνωρίζετε ακριβώς πού βρίσκονται.

Τα HoneyPots είναι συσκευές λογισμικού και υλικού που προσομοιώνουν πραγματικά δίκτυα με ψεύτικη κίνηση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των επιτιθέμενων στον κυβερνοχώρο . Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε κακόβουλο λογισμικό. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποκλοπή μεταδόσεων και την κλοπή των προσωπικών σας δεδομένων.

Τα HoneyPots μπορούν να υλοποιηθούν ως αυτόνομο σύστημα ή να συνδυαστούν με άλλο λογισμικό. Δεν είναι τόσο ολοκληρωμένα όσο τα ερευνητικά συστήματα, αλλά μπορούν να δώσουν στις ομάδες ασφαλείας περισσότερο χρόνο για να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Μην μοιράζεσαι τηλέφωνο με τον συγκάτοικό σου

Το να βγάλετε την πιστωτική κάρτα από το πορτοφόλι σας μπορεί να μην είναι το φλιτζάνι του τσαγιού σας. Ευτυχώς, πολλές εναλλακτικές λύσεις κάνουν το κόλπο. Το πιο αξιοζήλευτο και λιτό είναι να αγοράσεις ένα καρτοκινητό. Το καλύτερο μέρος είναι ότι η τιμή είναι μόνο μερικά δολάρια. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά προπληρωμένα προγράμματα υψηλής ποιότητας. Αυτά τα καρτοκινητά τηλέφωνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε ένα χτύπημα στον καρπό, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεστε με την πιο πρόσφατη έκδοση από τους τρεις μεγάλους. Για να κάνουμε τα πράγματα ακόμα καλύτερα, τα περισσότερα από αυτά τα σχέδια συνοδεύονται από μια εντυπωσιακή τσάντα με δωρεάν δώρα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν χρειάζεται καν να βγείτε από το δωμάτιό σας για να παραλάβετε τα αγαθά σας. Για να γίνει ακόμα πιο γλυκό, τα προνόμια περιλαμβάνουν ένα δωρεάν τηλέφωνο με απεριόριστες υπεραστικές κλήσεις και δωρεάν Wi-Fi.

Χρησιμοποιήστε έναν ιστότοπο αναζήτησης ατόμων στον εαυτό σας

Αυτοί οι ιστότοποι σάς επιτρέπουν να αναζητήσετε άτομα και να δείτε ποιες προσωπικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες για αυτούς. Οι ιστότοποι αναζήτησης ατόμων είναι εξαιρετικά εργαλεία για την πρόληψη της κλοπής ταυτότητας, καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε εάν κάποιος σας έχει πλαστογραφήσει ή έχει κλέψει τις πληροφορίες σας. Φροντίστε να αναζητάτε τον εαυτό σας περιοδικά και να παρακολουθείτε για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

Μην ανοίγετε υπερβολική πίστωση σε σύντομο χρονικό διάστημα

Αφήνοντας στην άκρη τις πιστωτικές κάρτες και τα μετρητά σας, η πιστωτική σας αναφορά δεν είναι το μόνο πράγμα που θα σας ανατεθεί μερικές εβδομάδες αργότερα. Για να αποφύγετε ένα φυτό προσώπου, προσέξτε τις πιστωτικές σας κάρτες. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα με χαμηλό επιτόκιο. Θα χρειαστεί να είστε λίγο πιο προσεκτικοί, αλλά οι ανταμοιβές ανταμείβονται καλά. Πιθανότατα θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας, αλλά υπάρχουν πολλές πιστωτικές κάρτες κορυφής για να διαλέξετε. Για να σας βοηθήσουμε να το κάνετε αυτό, ακολουθούν μερικές κριτικές πιστωτικών καρτών που μπορείτε να διαβάσετε.

Οι άμεσοι δανειστές μπορούν να κάνουν διαθέσιμα δάνεια ημέρας πληρωμής χωρίς να ελέγξουν την πίστωση του δανειολήπτη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πραγματοποιήστε «πάγωμα ασφαλείας» στο πιστωτικό σας αρχείο

Η πραγματοποίηση παγώματος ασφαλείας στο πιστωτικό σας αρχείο θα εμποδίσει οποιονδήποτε να ανοίξει νέους λογαριασμούς στο όνομά σας. Αποτρέπει επίσης την κοινή χρήση του πιστωτικού σας αρχείου με τρίτα μέρη. Είναι ελεύθερο να τοποθετηθεί και να αφαιρεθεί ένα πάγωμα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό καλώντας τα πιστωτικά γραφεία ή χρησιμοποιώντας έναν ασφαλή διαδικτυακό ιστότοπο.

Μόλις τοποθετήσετε ένα πάγωμα ασφαλείας, πρέπει να το άρετε πριν υποβάλετε αίτηση για νέα πίστωση. Μπορείτε να σηκώσετε το πάγωμα προσωρινά ή μόνιμα. Πρέπει επίσης να δώσετε ένα PIN (προσωπικός αριθμός αναγνώρισης) για να άρει το πάγωμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PIN για να σηκώσετε το πάγωμα ή να το επαναφέρετε. Πρέπει επίσης να δώσετε μια ημερομηνία μέχρι την οποία θα θέλατε να τεθεί σε ισχύ το πάγωμα.

Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα σας σε περίπτωση κλοπής του φορητού υπολογιστή σας;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μην αφήνετε ίχνη από χαρτί

Το να αφήνετε ένα ίχνος χαρτιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προσελκύσετε την προσοχή ενός κλέφτη ταυτότητας. Είναι καλή ιδέα να αποθηκεύετε τα προσωπικά σας αρχεία σε ασφαλή τοποθεσία, αλλά είναι επίσης καλή ιδέα να τεμαχίζετε τις χάρτινες αποδείξεις σας και άλλες χάρτινες λεπτομέρειες.

Είναι επίσης καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να αποτρέψετε κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας . Αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση του υπολογιστή σας ενημερωμένο και τη χρήση μιας ασφαλούς σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με το άνοιγμα άγνωστων email ή συνημμένων.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε την κλοπή ταυτότητας είναι να κρατάτε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας μακριά. Οι κλέφτες ταυτότητας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να ανοίξουν νέους τραπεζικούς λογαριασμούς, να δημιουργήσουν δόλιους λογαριασμούς πιστωτικών καρτών ή να αγοράσουν αυτοκίνητο ή σπίτι. Δεν πρέπει ποτέ να έχετε την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης στο πορτοφόλι σας.

συμπέρασμα

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα μπορεί να βοηθήσει πολύ στην προστασία της ταυτότητάς σας και στην αποφυγή να γίνετε θύμα κλοπής ταυτότητας. Μην ρισκάρετε με τα προσωπικά σας στοιχεία – να είστε προνοητικοί και να είστε σε εγρήγορση για πιθανές απειλές. Αφιερώνοντας χρόνο για να μάθετε για την πρόληψη της κλοπής ταυτότητας θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα στο μέλλον. Λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο να γίνετε θύμα κλοπής ταυτότητας.

Πώς να διορθώσετε τη συντριβή ή το πάγωμα του ζουμ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *