Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Chrome

Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Chrome

Το Google Chrome θα μπορούσε να ονομαστεί το king browser καθώς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πλούσια σε χαρακτηριστικά προγράμματα περιήγησης ιστού. Η διαχείριση διαφόρων πτυχών της περιήγησης σε ιστότοπους, η αποθήκευση δεδομένων, η λήψη κ.λπ., είναι εξαιρετικά εύκολη στο Chrome.

Ας παραδεχτούμε ότι υπάρχουν φορές που θέλουμε να αποκλείσουμε ορισμένους ιστότοπους. Οι ιστότοποι θα μπορούσαν να είναι διαφορετικών τύπων, όπως για ενήλικες, ανεπιθύμητοι, σπατάλη χρόνου κ.λπ. Από προεπιλογή, το Chrome δεν σας επιτρέπει να αποκλείσετε κανέναν ιστότοπο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να αποκλείσετε οποιονδήποτε ιστότοπο στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Google Chrome

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε τους καλύτερους τρόπους αποκλεισμού οποιουδήποτε ιστότοπου στο Google Chrome . Ας αρχίσουμε.

Αποκλείστε τον ιστότοπο από τον υπολογιστή σας

Ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να αποκλείσετε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο είναι να επεξεργαστείτε το αρχείο κεντρικού υπολογιστή. Δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε ιστότοπους χρησιμοποιώντας το αρχείο Hosts στα Windows.

1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και μεταβείτε στο φάκελο Windows > System32 > προγράμματα οδήγησης > κ.λπ.

κάντε διπλό κλικ στο φάκελο etc

2. Κάντε κλικ στο κουμπί προβολής στην επάνω γραμμή και επιλέξτε Εμφάνιση > Κρυφά στοιχεία .

3. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο hosts και επιλέξτε Σημειωματάριο για να το ανοίξετε.

επιλέξτε Σημειωματάριο

4. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αποκλείσετε το facebook.com. Για να αποκλείσετε τον ιστότοπο, προσθέστε μια γραμμή στο κάτω μέρος του αρχείου κεντρικών υπολογιστών. Η γραμμή που πρέπει να προσθέσετε είναι:

0.0.0.0 facebook.com

0.0.0.0 facebook.com

5. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Αρχείο > Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε το αρχείο κεντρικού υπολογιστή.

κάντε κλικ στο κουμπί Αρχείο και επιλέξτε «Αποθήκευση».

6. Μπορείτε να προσθέσετε όσες ιστοσελίδες θέλετε στο αρχείο hosts. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση web στο αρχείο κεντρικών υπολογιστών θα πρέπει να εμφανίζεται μετά το 0.0.0.0

7. Για να ξεμπλοκάρετε τον ιστότοπο, διαγράψτε και αποθηκεύστε τη γραμμή από το αρχείο κεντρικού υπολογιστή. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε # στην αρχή της γραμμής για να μετατρέψετε τη σύνταξη σε σχόλιο που θα ξεμπλοκάρει τον ιστότοπο.

διαγράψτε τη γραμμή που έχετε προσθέσει

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκλείσετε ιστότοπους στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το αρχείο hosts. Οι ιστότοποι που θα αποκλείσετε χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο φιλοξενίας δεν θα φορτωθούν σε κανένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Αποκλεισμός ιστοτόπων χρησιμοποιώντας Τείχος προστασίας στα Windows 11

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Τείχος προστασίας των Windows 11 για να αποκλείσετε ιστότοπους στο πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ορίσετε έναν κανόνα τείχους προστασίας για να αποκλείσετε ιστότοπους.

Το καλό με αυτή τη μέθοδο είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε όσες ιστοσελίδες θέλετε στη λίστα μπλοκ. Πρέπει να ακολουθήσετε τον οδηγό μας – πώς να αποκλείσετε ιστότοπους χρησιμοποιώντας το Τείχος προστασίας στα Windows για να αποκλείσετε τους ιστότοπούς σας.

Χρήση της επέκτασης ιστότοπου αποκλεισμού:

Είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα αποκλεισμού ιστοτόπων για το Chrome. Η επέκταση βοηθά τους χρήστες να παραμείνουν συγκεντρωμένοι αποκλείοντας ιστότοπους που αποσπούν την προσοχή.

Με το Block Site, μπορείτε εύκολα να αποκλείσετε τυχόν ιστότοπους που αποσπούν την προσοχή ή επιβλαβείς. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επέκταση Αποκλεισμός ιστότοπου για να αποκλείσετε ορισμένους ιστότοπους στο Chrome.

1. Αρχικά, κατεβάστε και εγκαταστήστε την επέκταση Google Chrome του ιστότοπου αποκλεισμού από εδώ .

εγκαταστήστε την επέκταση Google Chrome του ιστότοπου αποκλεισμού

2. Μετά τη λήψη, το πρόγραμμα περιήγησης θα σας εμφανίσει ένα αναδυόμενο παράθυρο. Πρέπει να κάνετε κλικ στο Προσθήκη επέκτασης .

Κάντε κλικ στο "Προσθήκη επέκτασης"

3. Μόλις προστεθεί, θα δείτε το εικονίδιο Αποκλεισμός τοποθεσίας.

4. Τώρα, επισκεφτείτε τον ιστότοπο που θέλετε να αποκλείσετε. Κάντε κλικ στο εικονίδιο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αποκλεισμός αυτής της τοποθεσίας .

Αποκλεισμός αυτού του ιστότοπου

5. Για να ξεμπλοκάρετε τον ιστότοπο, κάντε κλικ στο Επεξεργασία λίστας μπλοκ τοποθεσιών . Τώρα κάθε ένας από τους αποκλεισμένους ιστότοπούς σας θα έχει ένα εικονίδιο μείον . Κάντε κλικ στο εικονίδιο μείον για να ξεμπλοκάρετε τον ιστότοπο.

Για να ξεκλειδώσετε ιστότοπους, καταργήστε τις διευθύνσεις URL από τις ρυθμίσεις "Αποκλεισμός ιστότοπου".

Αυτό είναι; Τελείωσες! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επέκταση Chrome Site Block για να αποκλείσετε ορισμένους ιστότοπους από το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

Χρήση των επεκτάσεων Google Chrome

Πολλές επεκτάσεις Google Chrome είναι διαθέσιμες στο Google Chrome Web store για τον αποκλεισμό ιστότοπων. Αυτές οι επεκτάσεις είναι πραγματικά πολύ εύκολο να ρυθμιστούν. Πρέπει να εγκαταστήσετε στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome και να προσθέσετε διευθύνσεις URL στη λίστα αποκλεισμού για να αποκλείσετε αυτούς τους ιστότοπους.

1. StayFocusd

StayFocusd

Είναι μια επέκταση παραγωγικότητας για το Google Chrome που σας βοηθά να παραμένετε συγκεντρωμένοι στην εργασία περιορίζοντας τον χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε σε ιστότοπους που χάνουν χρόνο.

Μπορείτε να προσθέσετε ιστότοπους στη λίστα αποκλεισμένων. Όλες αυτές οι τοποθεσίες θα είναι απρόσιτες για το υπόλοιπο της ημέρας.

2. Αποκλεισμός τοποθεσίας

Αποκλεισμός ιστότοπου

Το Site Blocker είναι μία από τις καλύτερες και κορυφαίες επεκτάσεις που είναι διαθέσιμες στο Google Web Store, επιτρέποντας στους χρήστες να αποκλείουν οποιονδήποτε ιστότοπο θέλουν.

Η επέκταση του Chrome παρέχει στους χρήστες τον ευκολότερο τρόπο αποκλεισμού οποιουδήποτε ιστότοπου. Αυτό που κάνει την επέκταση πιο ενδιαφέρουσα είναι ότι διαθέτει προστασία με κωδικό πρόσβασης, μπορεί να αποκλείσει ιστότοπους κατά υποτομείς και μπορεί να αποκλείσει ιστότοπους μέσω javascript regex.

3. Αποκλεισμός ιστότοπου (Beta)

Πρόγραμμα αποκλεισμού ιστοτόπων (Beta)

Αν ψάχνετε για μια επέκταση Chrome που θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε στην εργασία σας, τότε το Website Blocker (Beta) μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Μάντεψε? Το Website Blocker (Beta) επιτρέπει στους χρήστες να αποκλείσουν τη διεύθυνση URL, συμπεριλαμβανομένης της καθορισμένης συμβολοσειράς χαρακτήρων. Όχι μόνο αυτό, αλλά η επέκταση του Chrome επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προγραμματίζουν μια ώρα για τον αποκλεισμό ιστότοπων.

Έτσι, ο παραπάνω οδηγός αφορούσε το πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο google chrome. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στον Firefox

Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Spotify

εφαρμογές για τον αποκλεισμό κλήσεων στο Android

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *