Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιορισμένες τοποθεσίες Web χωρίς τη χρήση VPN

Το Διαδίκτυο έχει γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο για την επικοινωνία, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, ορισμένοι ιστότοποι είναι περιορισμένοι σε ορισμένες χώρες, χώρους εργασίας ή σχολεία για διάφορους λόγους, όπως η κυβερνητική λογοκρισία, οι πολιτικές ασφάλειας δικτύου ή οι περιορισμοί περιεχομένου.

Ενώ ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) είναι μια κοινή λύση για την παράκαμψη τέτοιων περιορισμών, μπορεί να μην είναι πάντα η πιο βολική ή αποτελεσματική επιλογή. Τα VPN απαιτούν χρέωση συνδρομής, ενδέχεται να επιβραδύνουν την ταχύτητα του διαδικτύου σας και ενδέχεται να υπόκεινται σε γεωγραφικούς περιορισμούς ή σε κρατικό έλεγχο. Επομένως, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι πρόσβασης σε περιορισμένους ιστότοπους χωρίς τη χρήση VPN.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές από αυτές τις μεθόδους και θα εξηγήσουμε πώς λειτουργούν. Θα συζητήσουμε επίσης γιατί τα VPN μπορεί να μην είναι πάντα κατάλληλα και θα παρέχουμε συμβουλές για το πώς να παραμείνετε ασφαλείς κατά την πρόσβαση σε περιορισμένους ιστότοπους. Επιπλέον, θα εμβαθύνουμε στο θέμα της πρόσβασης σε ιστοτόπους περιορισμένων τυχερών παιχνιδιών, καθώς αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους περιορισμένων ιστοτόπων.

Πρόσβαση σε περιορισμένους ιστότοπους χωρίς VPN

Εάν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι πρόσβασης σε περιορισμένους ιστότοπους.

Ένας διακομιστής μεσολάβησης λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ της συσκευής σας και του Διαδικτύου. Αποκρύπτει τη διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας δρομολογώντας την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο μέσω διαφορετικού διακομιστή. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στην περιοχή ή το δίκτυό σας. Υπάρχουν πολλοί δωρεάν διακομιστές μεσολάβησης που διατίθενται στο διαδίκτυο, αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε έναν αξιόπιστο και ασφαλή για να αποφύγετε πιθανούς κινδύνους. Μερικοί δημοφιλείς διακομιστές μεσολάβησης περιλαμβάνουν τους HideMyAss, ProxySite και KProxy.

Το πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα που κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο και ανωνυμοποιεί την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο, αναπηδώντας τη σύνδεσή σας μέσω ενός δικτύου διακομιστών που εκτελούνται από εθελοντές που ονομάζονται κόμβοι. Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το απόρρητό σας και να παρακάμπτει τη λογοκρισία στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεδομένου ότι το Tor συνδέεται συχνά με παράνομες δραστηριότητες, ορισμένα δίκτυα ενδέχεται να εμποδίσουν την πρόσβαση σε αυτό. Επιπλέον, η χρήση του Tor μπορεί να επιβραδύνει την ταχύτητα του Διαδικτύου σας λόγω των πολλαπλών αναμετάδοσης που εμπλέκονται στη διαδικασία.

Ένας διακομιστής συστήματος ονομάτων τομέα (DNS) είναι υπεύθυνος για τη μετάφραση ονομάτων τομέα (π.χ. google.com) σε διευθύνσεις IP (π.χ. 216.58.194.174). Από προεπιλογή, η συσκευή σας χρησιμοποιεί τον διακομιστή DNS που παρέχεται από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP). Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε τον διακομιστή DNS σε διακομιστή που δεν υπόκειται στους ίδιους περιορισμούς με τον ISP σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε τους αποκλεισμούς ιστοτόπων. Μερικοί δημοφιλείς διακομιστές DNS περιλαμβάνουν το Google DNS, το Cloudflare DNS και το OpenDNS.

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του διακομιστή DNS στα Windows:

  • Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου > Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης > Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα
  • Κάντε δεξί κλικ στην ενεργή σύνδεση δικτύου και επιλέξτε Ιδιότητες
  • Επιλέξτε Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) και κάντε κλικ στο Properties
  • Επιλέξτε «Χρήση των παρακάτω διευθύνσεων διακομιστή DNS» και εισαγάγετε τις διευθύνσεις IP των διακομιστών DNS που προτιμάτε
  • Κάντε κλικ στο OK και επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του διακομιστή DNS σε Mac:

  • Μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > Δίκτυο
  • Επιλέξτε την ενεργή σύνδεση δικτύου σας και κάντε κλικ στο Advanced
  • Επιλέξτε την καρτέλα DNS και κάντε κλικ στο κουμπί “+” για να προσθέσετε έναν νέο διακομιστή DNS
  • Εισαγάγετε τη διεύθυνση IP του διακομιστή DNS που προτιμάτε και κάντε κλικ στο OK
  • Κάντε κλικ στο Apply και κλείστε το παράθυρο

Εάν γνωρίζετε τη διεύθυνση IP του ιστότοπου στον οποίο θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση, μπορείτε να την πληκτρολογήσετε απευθείας στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας αντί για το όνομα τομέα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε περιορισμούς ή αποκλεισμούς DNS σε συγκεκριμένα ονόματα τομέα. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος ενδέχεται να μην λειτουργεί εάν ο ιστότοπος φιλοξενείται σε κοινόχρηστο διακομιστή με άλλους ιστότοπους ή εάν η διεύθυνση IP του διακομιστή είναι επίσης αποκλεισμένη.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις εναλλακτικές μεθόδους, μπορείτε ενδεχομένως να παρακάμψετε τους περιορισμούς σε συγκεκριμένους ιστότοπους χωρίς να χρειάζεστε VPN. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι μέθοδοι μπορεί να μην λειτουργούν πάντα και μπορεί να υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι ή περιορισμοί. Είναι πάντα καλή ιδέα να κάνετε την έρευνά σας και να χρησιμοποιείτε αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες για να προστατεύσετε το απόρρητο και την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

Τυχερά παιχνίδια και Ιστότοποι με περιορισμούς

Ο τζόγος είναι ένας κλάδος που ρυθμίζεται σε μεγάλο βαθμό σε πολλές χώρες και ορισμένες κυβερνήσεις ενδέχεται να επιβάλουν περιορισμούς ή απαγορεύσεις σε ορισμένους τύπους διαδικτυακών δραστηριοτήτων τζόγου. Ως αποτέλεσμα, η πρόσβαση σε ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών μπορεί να είναι δύσκολη για ορισμένους χρήστες. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Οι νόμοι για τα τυχερά παιχνίδια διαφέρουν ανά χώρα και περιοχή και είναι σημαντικό να κατανοήσετε το νομικό τοπίο προτού εμπλακείτε σε οποιεσδήποτε δραστηριότητες τζόγου στο διαδίκτυο. Ορισμένες χώρες μπορεί να έχουν αυστηρούς νόμους κατά των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, ενώ άλλες μπορεί να έχουν πιο ανεκτικούς κανονισμούς ή να λειτουργούν κρατικά διαδικτυακά καζίνο.

Υπάρχουν πολλοί διαδικτυακοί ιστότοποι τζόγου που ενδέχεται να περιοριστούν ή να αποκλειστούν σε ορισμένες χώρες ή περιοχές. Για παράδειγμα, ορισμένες χώρες μπορεί να εμποδίσουν την πρόσβαση σε υπεράκτιους ιστότοπους τζόγου, ενώ άλλες μπορεί να απαγορεύσουν ορισμένους τύπους παιχνιδιών ή στοιχημάτων. ο Η λίστα των Hindustan Times των περιορισμένων ιστότοπων τζόγου στην Ινδία είναι μια καλή πηγή για να κατανοήσετε ποιοι ιστότοποι ενδέχεται να αποκλειστούν ή να περιοριστούν στη συγκεκριμένη χώρα.

Εάν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών με περιορισμούς, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι που πρέπει να εξετάσετε. Μια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης ή το πρόγραμμα περιήγησης Tor, όπως συζητήθηκε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία Smart DNS, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε μπλοκ ιστότοπου και να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο.

Οι έξυπνες υπηρεσίες DNS λειτουργούν αναδρομολογώντας τα ερωτήματά σας DNS μέσω ενός διακομιστή που βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή ή χώρα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε τους περιορισμούς γεωγραφικής τοποθεσίας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι αποκλεισμένοι στην περιοχή σας. Ορισμένες δημοφιλείς υπηρεσίες Smart DNS περιλαμβάνουν το Unlocator, το OverPlay και το UnblockUs.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση αυτών των μεθόδων για πρόσβαση σε ιστοτόπους περιορισμένων τυχερών παιχνιδιών μπορεί να είναι παράνομη ή αντίθετη με τους όρους παροχής υπηρεσιών ορισμένων ιστότοπων. Επιπλέον, αυτές οι μέθοδοι μπορεί να μην λειτουργούν πάντα και ενδέχεται να υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι ή περιορισμοί. Πάντα να κάνετε την έρευνά σας και να χρησιμοποιείτε αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες για να προστατεύσετε το απόρρητο και την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο.

Γιατί τα VPN μπορεί να μην είναι κατάλληλα

Ενώ τα VPN είναι μια δημοφιλής επιλογή για πρόσβαση σε περιορισμένους ιστότοπους, μπορεί να μην είναι πάντα κατάλληλα για όλους. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους:

Μερικοί Τα VPN απαιτούν χρέωση συνδρομής, η οποία μπορεί να είναι σημαντική δαπάνη για ορισμένους χρήστες. Ενώ υπάρχουν διαθέσιμα δωρεάν VPN, ενδέχεται να συνοδεύονται από περιορισμούς ή κινδύνους, όπως περιορισμένο εύρος ζώνης, περιορισμένες τοποθεσίες διακομιστή και πιθανές διαρροές δεδομένων ή παραβιάσεις ασφάλειας.

Η χρήση ενός VPN μπορεί να επιβραδύνει την ταχύτητα του διαδικτύου σας λόγω της επιπλέον κρυπτογράφησης και δρομολόγησης που εμπλέκονται στη διαδικασία. Αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αισθητό κατά τη ροή ή τη λήψη μεγάλων αρχείων, των οποίων η φόρτωση ή η μεταφορά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Σε ορισμένα VPN ενδέχεται επίσης να υπάρχει συμφόρηση διακομιστή κατά τις ώρες αιχμής, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει περαιτέρω τη σύνδεσή σας.

Ορισμένα VPN ενδέχεται να επιβάλλουν ανώτατα όρια εύρους ζώνης ή όρια, τα οποία μπορεί να περιορίσουν τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο ή να προκαλέσουν απροσδόκητες χρεώσεις υπέρβασης. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικό για χρήστες που μεταδίδουν ροή ή κατεβάζουν πολύ περιεχόμενο, καθώς αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να καταναλώσουν πολύ εύρος ζώνης.

Ενώ τα VPN έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν την ασφάλεια και το απόρρητό σας στο διαδίκτυο, μπορούν επίσης να εισάγουν νέους κινδύνους ή ευπάθειες. Για παράδειγμα, ορισμένα VPN ενδέχεται να διατηρούν αρχεία καταγραφής των διαδικτυακών σας δραστηριοτήτων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς παρακολούθησης ή εξόρυξης δεδομένων. Επιπλέον, ορισμένα VPN ενδέχεται να υπόκεινται σε κυβερνητικές κλήσεις ή νόμους περί διατήρησης δεδομένων, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητό σας.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν αξιόπιστο και αξιόπιστο πάροχο VPN εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έναν. Αναζητήστε έναν πάροχο που προσφέρει ισχυρή κρυπτογράφηση, πολιτική μη καταγραφής και σαφείς πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές προστασίας δεδομένων του. Επιπλέον, εξετάστε τους περιορισμούς κόστους, ταχύτητας και εύρους ζώνης διαφορετικών VPN προτού λάβετε μια απόφαση.

Πώς να παρακολουθήσετε το Amazon Prime Video στο Chromebook;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συνολικά

Η πρόσβαση σε περιορισμένους ιστότοπους χωρίς VPN μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά δεν είναι αδύνατη. Χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μεθόδους όπως διακομιστές μεσολάβησης, το πρόγραμμα περιήγησης Tor, διακομιστές DNS και διευθύνσεις IP, μπορείτε ενδεχομένως να παρακάμψετε μπλοκ ιστότοπου και να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο.

Ενώ τα VPN είναι μια δημοφιλής επιλογή για πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο, μπορεί να μην είναι πάντα κατάλληλα για όλους. Ορισμένα VPN μπορεί να είναι ακριβά, να επιβραδύνουν την ταχύτητα του διαδικτύου σας ή να έχουν περιορισμένο εύρος ζώνης. Επιπλέον, η χρήση ενός VPN μπορεί να εισαγάγει νέους κινδύνους ή τρωτά σημεία ασφάλειας, εάν επιλέξετε έναν αναξιόπιστο ή αναξιόπιστο πάροχο.

Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο DNS σε Google DNS για ταχύτερο Διαδίκτυο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες και τις περιστάσεις σας όταν επιλέγετε τον τρόπο πρόσβασης σε ιστότοπους με περιορισμούς. Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, φροντίστε να κατανοήσετε το νομικό τοπίο στην περιοχή σας και να εξετάσετε εναλλακτικές μεθόδους όπως οι υπηρεσίες Smart DNS.

Θυμηθείτε να δίνετε πάντα προτεραιότητα στο απόρρητο και την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιείτε αξιόπιστες και αξιόπιστες υπηρεσίες για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών και δεδομένων.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *