Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης στο Android

Είναι το τηλέφωνό σας Android μια συνεχής πηγή απόσπασης της προσοχής; Εκεί μπορεί να σας βοηθήσει η λειτουργία εστίασης. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης στο Android.

Η λειτουργία εστίασης είναι μέρος της σειράς λειτουργιών Digital Wellbeing του Android. Το όνομα συνοψίζει περί τίνος πρόκειται, αλλά εν συντομία, η λειτουργία εστίασης σάς βοηθά να διατηρήσετε την εστίασή σας θέτοντας σε παύση τις εφαρμογές που αποσπούν την προσοχή και τις ειδοποιήσεις τους.

Εάν η συσκευή σας Android διαθέτει Android 10 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης με μη αυτόματο τρόπο ή να τη διαμορφώσετε ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα σε ένα χρονοδιάγραμμα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να ρυθμίζετε και να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εστίασης στο Android.

Τι είναι η λειτουργία εστίασης στο Android;

Η λειτουργία εστίασης είναι μια λειτουργία Ψηφιακής ευεξίας που θέτει σε παύση τις ενοχλητικές εφαρμογές και τις ειδοποιήσεις στη συσκευή σας Android, επιτρέποντάς σας να ολοκληρώσετε τα πράγματα. Λειτουργεί παρόμοια με το Do Not Disturb , αλλά αφορά περισσότερο τη διακοπή των οπτικών ενεργειών που εκτρέπουν την προσοχή σας. Είναι επίσης γρήγορο στη ρύθμιση και λιγότερο μπερδεμένο από την έκδοση Focus Mode της Apple για iPhone και Mac .

Κάθε φορά που ενεργοποιείτε τη λειτουργία εστίασης στο Android ή τη ρυθμίζετε να ενεργοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τυχόν εφαρμογές που προσθέτετε στη λίστα περισπασμών σας θα εμφανίζονται γκριζαρισμένες. Επίσης, δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις από αυτές τις εφαρμογές μέχρι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Παρόλα αυτά, η λειτουργία εστίασης δεν σας περιορίζει εντελώς από τη χρήση εφαρμογών που επιλέγετε να θέσετε σε παύση. Μπορείτε πάντα να “κάνετε ένα διάλειμμα” για λίγα λεπτά ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης ανά πάσα στιγμή, επομένως πρέπει να εξακολουθήσετε να ασκείτε αυτοπειθαρχία για να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Πώς να ρυθμίσετε τη λειτουργία εστίασης Android

Μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία εστίασης μέσω του παραθύρου ρυθμίσεων Digital Wellbeing και γονικού ελέγχου στο τηλέφωνό σας Android. Οι παρακάτω οδηγίες δείχνουν τη διαδικασία σε ένα Google Pixel με Android.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android. Ελέγξτε το συρτάρι της εφαρμογής σας εάν δεν εμφανίζεται στην αρχική οθόνη.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Ψηφιακή ευεξία και γονικοί έλεγχοι > Λειτουργία εστίασης.

3. Επιλέξτε εφαρμογές που θέλετε να αποκλείσετε κατά τη λειτουργία εστίασης—π.χ. εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Instagram και το WhatsApp. Δεν μπορείτε να αποκλείσετε βασικές εφαρμογές όπως τηλέφωνο, Play Store, Ρυθμίσεις κ.λπ.

Συμβουλή: Ελέγξτε το γράφημα χρήσης της συσκευής στο επάνω μέρος της σελίδας Digital Wellbeing (πηγαίνετε μία οθόνη πίσω) για να έχετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα σχετικά με συγκεκριμένες εφαρμογές που καταλαμβάνουν τον περισσότερο χρόνο οθόνης.

Προαιρετικά, πατήστε Ορισμός χρονοδιαγράμματος εάν θέλετε η λειτουργία εστίασης να ενεργοποιείται αυτόματα σε ένα πρόγραμμα. Στη συνέχεια, επιλέξτε μια ώρα έναρξης και λήξης, επιλέξτε τις ημέρες που θέλετε η λειτουργία εστίασης να ενεργοποιείται αυτόματα και πατήστε Ορισμός.

4. Πατήστε Ενεργοποίηση τώρα για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης.

5. Η λειτουργία εστίασης είναι τώρα ενεργή. Κλείστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Σημείωση: Η λειτουργία εστίασης μπορεί να λειτουργεί διαφορετικά ή να περιλαμβάνει πρόσθετες επιλογές εάν το τηλέφωνό σας εκτελεί μια προσαρμοσμένη έκδοση του Android. Για παράδειγμα, σε συσκευές Samsung Galaxy με One UI, η λειτουργία εστίασης σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ομάδες εφαρμογών που μπορείτε να επιλέξετε κατά την ενεργοποίηση της λειτουργίας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία εστίασης σε τηλέφωνα Android

Με ενεργή τη λειτουργία εστίασης, όποιες εφαρμογές επιλέγετε να περιορίσετε θα εμφανίζονται γκριζαρισμένες στην Αρχική οθόνη και στο συρτάρι εφαρμογών του Android σας. Το τηλέφωνό σας διακόπτει επίσης τις ειδοποιήσεις και τις ειδοποιήσεις από αυτές τις εφαρμογές. δεν θα εμφανίζονται στην περιοχή ειδοποιήσεών σας.

Εάν πατήσετε σε μια εφαρμογή με γκρι χρώμα, επιλέξτε OK για να αναγνωρίσετε την ειδοποίηση “Η λειτουργία εστίασης είναι ενεργοποιημένη” ή επιλέξτε την επιλογή Χρήση εφαρμογής για 5 λεπτά για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για πέντε λεπτά. Για να κάνετε μεγαλύτερο διάλειμμα, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης και πατήστε Κάντε ένα διάλειμμα στη μόνιμη ειδοποίηση Ψηφιακής ευημερίας. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Απενεργοποίηση προς το παρόν εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Μπορείτε πάντα να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε εφαρμογές στη λειτουργία εστίασης και να τροποποιήσετε το πρόγραμμά της επιστρέφοντας στις Ρυθμίσεις > Ψηφιακή ευημερία και γονικοί έλεγχοι > Λειτουργία εστίασης.

Πώς να προσθέσετε ένα πλακίδιο λειτουργίας εστίασης στις Γρήγορες ρυθμίσεις

Από προεπιλογή, η ρύθμιση της λειτουργίας εστίασης ζητά από το τηλέφωνό σας Android να προσθέσει αυτόματα ένα πλακίδιο Λειτουργίας εστίασης στο παράθυρο Γρήγορων ρυθμίσεων ή στο πλαίσιο ειδοποιήσεων της συσκευής.

Αυτό διευκολύνει την ενεργοποίηση της λειτουργίας εστίασης με μη αυτόματο τρόπο και σας επιτρέπει να φτάσετε στις προτιμήσεις της λειτουργίας εστίασης πιο γρήγορα πατώντας παρατεταμένα το πλακίδιο.

Εάν δεν βλέπετε ένα πλακίδιο Λειτουργίας εστίασης, μπορείτε να το προσθέσετε μη αυτόματα. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο Γρήγορες ρυθμίσεις και πατήστε το εικονίδιο Μολύβι. Στη συνέχεια, σύρετε και αποθέστε τη λειτουργία εστίασης στην ομάδα των ενεργών πλακιδίων.

Μείνε συγκεντρωμένος

Η λειτουργία εστίασης είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο τηλέφωνό σας Android και είναι ένα απίστευτο εργαλείο για να σταματήσετε την αναβλητικότητα όταν ασχολείστε με άλλες δραστηριότητες. Για καλύτερα αποτελέσματα, εξετάστε το ενδεχόμενο να το συνδυάσετε με άλλες λειτουργίες Digital Wellbeing στο Android σας .

Διαβάστε επίσης:Πώς να απενεργοποιήσετε τις κλήσεις στο iPhone (8 καλύτερες μέθοδοι

Πώς να συνδέσετε το Spotify με τις συνεδρίες εστίασης στα Windows 11

Είναι θολή η κάμερα του τηλεφώνου σας; Δοκιμάστε αυτές τις 14 διορθώσεις

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Focus Assist στα Windows; 6 καλύτεροι τρόποι για να το διορθώσετε

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *