Πώς να διαγράψετε μη διαγράψιμα αρχεία στα Windows 11

Τα Windows 11 είναι πράγματι ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα που εισήγαγε η Microsoft. Ενώ τα Windows 11 τροφοδοτούν τώρα τους πιο πρόσφατους φορητούς υπολογιστές, είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και έχουν πολλά σφάλματα και δυσλειτουργίες που δεν έχουν ακόμη επιδιορθωθεί.

Εκτός από το κανονικό BSOD, τα σφάλματα πράσινης οθόνης και τα προβλήματα συμβατότητας προγραμμάτων οδήγησης, τα Windows 11 μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμη και προβλήματα κατά τη διαγραφή αρχείων από τη συσκευή τους. Τα αρχεία που δεν έχουν διαγραφεί στα Windows 11 δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι χρήστες των Windows 10 έχουν επίσης αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο iPhone & iPad [2022](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4 Μέθοδοι για την αναγκαστική διαγραφή αρχείων που δεν μπορούν να διαγραφούν στα Windows 11

Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε Windows 11 και δεν μπορείτε να διαγράψετε συγκεκριμένα αρχεία, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε μοιραστεί μερικές καλύτερες μεθόδους για να διαγράψετε αρχεία που δεν μπορούν να διαγραφούν σε υπολογιστή Windows 11 . Ας τσεκάρουμε.

1) Διαγράψτε τα μη διαγράψιμα αρχεία στα Windows 11 μέσω του Task Manager

Το Task Manager δεν σας επιτρέπει να διαγράψετε ένα αρχείο, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε το κλείδωμα διαγραφής. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να διαγράψετε ένα αρχείο είναι επειδή το αρχείο χρησιμοποιείται από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

Για παράδειγμα, εάν επεξεργάζεστε μια εικόνα στο Adobe Photoshop και προσπαθείτε να διαγράψετε αυτό το αρχείο, θα λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος που λέει Αρχείο σε χρήση .

 

Επομένως, εάν δεν μπορείτε να διαγράψετε αρχεία στα Windows 11, πρέπει να ανοίξετε τη διαχείριση εργασιών και να κλείσετε την εφαρμογή αποτρέποντας τη διαγραφή του αρχείου. Κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή για να κλείσετε ένα πρόγραμμα μέσω της διαχείρισης εργασιών και επιλέξτε Τέλος εργασίας .

Πώς να μετακινήσετε τη γραμμή εργασιών των Windows 11 προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και να προσαρμόσετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2) Διαγράψτε τα μη διαγράψιμα αρχεία στα Windows 11 μέσω της γραμμής εντολών

Λοιπόν, εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να διαγράψετε ένα αρχείο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών των Windows 11. Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε αρχεία που δεν μπορούν να διαγραφούν στα Windows 11 μέσω της γραμμής εντολών.

1. Πρώτα, κάντε δεξί κλικ στο Αρχείο που θέλετε να διαγράψετε και επιλέξτε Αντιγραφή ως διαδρομή .

 

2. Τώρα κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Command Prompt. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

 

3. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε del ακολουθούμενο από ένα κενό και πατήστε το κουμπί CTRL+V . Αυτό θα επικολλήσει τη διαδρομή του αρχείου που έχετε αντιγράψει πριν.

 

4. Κάθε εφαρμογή ή διαδικασία που δεν χρησιμοποιεί το αρχείο θα διαγραφεί αμέσως.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε αρχεία που δεν μπορούν να διαγραφούν στα Windows 11 μέσω της γραμμής εντολών.

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο YouTube(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3) Διαγράψτε τα μη διαγράψιμα αρχεία στα Windows 11 μέσω της ασφαλούς λειτουργίας

Εάν η μέθοδος της γραμμής εντολών δεν λειτούργησε για εσάς, υπάρχει πιθανώς κακόβουλο λογισμικό ή κλείδωμα διαγραφής που εμποδίζει τη διαγραφή του αρχείου. Ως εκ τούτου, πρέπει να εκκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία και να διαγράψετε το αρχείο. Η ασφαλής λειτουργία απενεργοποιεί όλες τις διαδικασίες και φορτώνει το βασικό σύνολο προγραμμάτων οδήγησης. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην Ασφαλή λειτουργία στα Windows 11.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

 

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην καρτέλα Σύστημα. Στα δεξιά, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Ανάκτηση .

 

3. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Επιλογές ανάκτησης. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση τώρα δίπλα στο Advanced startup.

 

4. Στην προτροπή επιβεβαίωσης, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση τώρα. Μετά την επανεκκίνηση, ο υπολογιστής σας θα εκκινήσει στο Windows Recovery Environment. Πρέπει να κάνετε κλικ στην Αντιμετώπιση προβλημάτων .

Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Instagram;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Στην Αντιμετώπιση προβλημάτων, κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους > Ρυθμίσεις εκκίνησης .

 

6. Στις Ρυθμίσεις εκκίνησης, κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση στην κάτω δεξιά γωνία.

 

7. Τώρα, θα δείτε διάφορες επιλογές εκκίνησης. Πρέπει να πατήσετε 4 ή F4 για να εκκινήσετε τα Windows 11 σε ασφαλή λειτουργία. Μπορείτε να πατήσετε 5 ή F5 και 6 ή F6 για εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία με Δικτύωση ή Γραμμή εντολών.

 

8. Κατά την επανεκκίνηση των Windows 11 σε ασφαλή λειτουργία, βρείτε και διαγράψτε το αρχείο.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε αρχεία που δεν μπορούν να διαγραφούν στα Windows 11 κάνοντας εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία.

4) Χρησιμοποιήστε λογισμικό τρίτων για να διαγράψετε αρχεία που δεν μπορούν να διαγραφούν

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να διαγράψετε ορισμένα αρχεία στα Windows 11 σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτου κατασκευαστή.

Έχουμε ήδη μοιραστεί μια λίστα με τα καλύτερα εργαλεία για τη διαγραφή αρχείων που δεν μπορούν να διαγραφούν στα Windows . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή για να αφαιρέσετε τη λαβή κλειδώματος και να διαγράψετε τα αρχεία.

Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να διαγράψετε αρχεία που δεν μπορούν να διαγραφούν σε έναν υπολογιστή με Windows 11

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στο Reddit το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4902

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *