Πώς να δημιουργήσετε νέο διαμέρισμα συρρικνώνοντας ένα υπάρχον στα Windows 11

Πώς να δημιουργήσετε νέο διαμέρισμα συρρικνώνοντας ένα υπάρχον στα Windows 11

Όταν αγοράζετε ένα νέο φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή, θα έχετε μόνο μία μονάδα δίσκου για την αποθήκευση των αρχείων σας. Η ίδια μονάδα περιέχει τα αρχεία εγκατάστασης του συστήματος. μπορεί να θέλετε να το κρατήσετε ξεχωριστό.

Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε SSD 120 GB, ολόκληρος ο αποθηκευτικός χώρος διατίθεται μόνο στη μονάδα C. Ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να τροποποιήσετε το υπάρχον διαμέρισμα και να δημιουργήσετε ένα νέο.

Δεν χρειάζεστε λογισμικό τρίτων για να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα στα Windows 11. το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων είναι συνήθως αρκετό για αυτού του είδους τις εργασίες.

Έτσι, εάν μόλις αγοράσατε έναν νέο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή και αναζητάτε τρόπους για να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα συρρικνώνοντας τον χώρο που χρησιμοποιείται από άλλες μονάδες δίσκου, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο.

Διαβάστε επίσης :10 καλύτερα λογισμικά διαχείρισης διαμερισμάτων για Windows 10/11

Πώς να δημιουργήσετε νέο διαμέρισμα συρρικνώνοντας ένα υπάρχον στα Windows 11

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα δίσκου στα Windows 11 μειώνοντας το μέγεθος των υπαρχουσών μονάδων δίσκου. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε καμία εφαρμογή τρίτων για να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Ας αρχίσουμε.

Συρρίκνωση του όγκου του υπάρχοντος διαμερίσματος

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε το βοηθητικό πρόγραμμα Διαχείριση δίσκων των Windows 11 για να δημιουργήσουμε ένα νέο διαμέρισμα δίσκου χωρίς να μορφοποιήσουμε υπάρχουσες μονάδες δίσκου. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Διαχείριση δίσκων στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων από τη λίστα με τα καλύτερα αποτελέσματα του αγώνα.

Βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων

2. Αυτό θα ανοίξει το βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων. Κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου της οποίας το μέγεθος θέλετε να μειώσετε. Το μέγεθος που θα μειώσετε εδώ θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός νέου διαμερίσματος. Κάντε δεξί κλικ στην υπάρχουσα μονάδα δίσκου και επιλέξτε Συρρικνωθεί ο όγκος.

Συρρικνωθεί ο όγκος

3. Τώρα, θα δείτε το τρέχον μέγεθος, το διαθέσιμο μέγεθος για συρρίκνωση και το συνολικό μέγεθος μετά τη συρρίκνωση. Αξιολογήστε προσεκτικά το μέγεθος που θέλετε να συρρικνώσετε σε MB και εισαγάγετε το στο τρίτη επιλογή (Εισαγάγετε την ποσότητα του χώρου που θα συρρικνωθεί σε MB:)

τρίτη επιλογή

Σπουδαίος: Θα πρέπει να εισαγάγετε την ποσότητα του χώρου σε MB. Για παράδειγμα, για να μειώσετε το 1 GB, πρέπει να εισαγάγετε 1024 MB.

4. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να δείτε το συνολικό μέγεθος της επιλεγμένης μονάδας δίσκου μετά τη συρρίκνωση. Εάν είστε ικανοποιημένοι με τον χώρο, κάντε κλικ Μαζεύω.

Αυτό είναι! Αυτό θα συρρικνώσει το μέγεθος της υπάρχουσας μονάδας δίσκου σας.

Πώς να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα;

Μόλις συρρικνώσετε το μέγεθος μιας υπάρχουσας μονάδας δίσκου, ο χώρος θα εμφανιστεί ως “Μη κατανομή” στη Διαχείριση Συσκευών. Πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που κοινοποιούνται παρακάτω για να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα.

1. Ανοίξτε το βοηθητικό πρόγραμμα Διαχείριση δίσκων. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στον μη εκχωρημένο χώρο και επιλέξτε Νέος απλός τόμος.

Νέος απλός τόμος

2. Στον οδηγό New Simple Volume Wizard, κάντε κλικ στο Επόμενο.

Επόμενο

3. Τώρα, εισαγάγετε τον αποθηκευτικό χώρο που θέλετε να εκχωρήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη επιλογή εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όλο τον μη εκχωρημένο χώρο. Κάντε κλικ Επόμενο.

Επόμενο

4. Στην οθόνη Αντιστοίχιση γράμματος μονάδας δίσκου ή διαδρομής, αντιστοιχίστε ένα γράμμα μονάδας δίσκου και κάντε κλικ στο Επόμενο.

όνομα τόμου

5. Στην οθόνη Μορφοποίηση διαμερίσματος, επιλέξτε Μορφοποίηση αυτού του τόμου με τις ακόλουθες ρυθμίσεις. Επιλέξτε ‘NTFS‘ ως σύστημα αρχείων και εισάγετε το όνομα τόμου. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε το Pεκτελέστε μια γρήγορη μορφή επιλογή και κάντε κλικ στο Επόμενο.

όνομα τόμου

Αυτό είναι! Αυτό θα μορφοποιήσει αμέσως τη νέα σας μονάδα δίσκου. Τώρα, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 11, θα βρείτε το νέο διαμέρισμα.

Άλλοι τρόποι για να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα σε υπάρχον διαμέρισμα δίσκου;

Το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Management δεν είναι το μόνο εργαλείο για τη συρρίκνωση των υπαρχόντων κατατμήσεων στα Windows 11 και τη δημιουργία νέων. Πολλά εργαλεία τρίτων κάνουν επίσης το ίδιο πράγμα και είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν.

Τρίτων εργαλεία διαχείρισης κατατμήσεων μπορούν να διευκολύνουν ολόκληρη τη διαδικασία διαχείρισης δίσκου στα Windows 11, αλλά συχνά είναι πολύ ακριβά. Επομένως, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε εργαλεία διαχείρισης δίσκων τρίτων για Windows μόνο εάν χρειάζεται συχνά να τροποποιείτε τα υπάρχοντα διαμερίσματα.

Τούτου λεχθέντος, το ενσωματωμένο εργαλείο διαχείρισης διαμερισμάτων των Windows είναι αρκετά ισχυρό και μπορεί να κάνει ό,τι μπορεί να κάνει μια εφαρμογή premium.

Έτσι, αυτός ο οδηγός είναι σχετικά με το πώς να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα στα Windows 11 μειώνοντας τον όγκο του υπάρχοντος. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη δημιουργία νέων διαμερισμάτων δίσκου στα Windows 11. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :12 καλύτερα εργαλεία για έλεγχο και επιδιόρθωση σφαλμάτων σκληρού δίσκου

Πώς να ανοίξετε τη Διαχείριση δίσκων στα Windows 11

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *