Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε το PS5 σας

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε το PS5 σας

Όλα τα πράγματα στο Sony PlayStation 5—τα μεγάλα παιχνίδια που κατεβάσατε, τα αρχεία αποθήκευσης που χρειάζεστε και τα αγαπημένα σας κλιπ παιχνιδιού—είναι εξαιρετικά σημαντικά. Είναι σημαντικό να τα διατηρείτε ασφαλή σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, όπως καταστροφή δεδομένων ή εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε σε μια νέα κονσόλα.

Ευτυχώς, το λογισμικό συστήματος του PS5 επιτρέπει μια απρόσκοπτη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και προσφέρει την ευελιξία να επιλέξετε τους τύπους δεδομένων που θέλετε να ασφαλίσετε. Η επαναφορά των δεδομένων του παιχνιδιού σας είναι εξίσου βολική. Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε τα δεδομένα σε μια κονσόλα PS5.

Τι μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο PS5 σας;

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του PS5 περιλαμβάνει τη δημιουργία αντιγράφου των δεδομένων και των ρυθμίσεών σας που μπορείτε να επαναφέρετε αργότερα. Η εσωτερική μονάδα αποθήκευσης αποτελείται από τους ακόλουθους τύπους δεδομένων:

 • Λήψη εφαρμογών και βιντεοπαιχνιδιών.
 • Αποθήκευση αρχείων.
 • Η συλλογή πολυμέσων—βίντεο κλιπ και στιγμιότυπα οθόνης.
 • Οι ρυθμίσεις του συστήματός σας.

Τα καλά νέα: μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των παραπάνω δεδομένων στην κονσόλα παιχνιδιών σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή SSD. Εάν διαθέτετε συνδρομή στο PlayStation Plus, έχετε επίσης την επιλογή να ανεβάσετε τα αποθηκευμένα παιχνίδια σας—αναμφισβήτητα τα πιο ζωτικά δεδομένα—στους διακομιστές PSN.

Επιπλέον, μπορείτε να αντιγράψετε μεμονωμένα αρχεία αποθήκευσης —περιορίζονται μόνο σε παιχνίδια PS4— και στοιχεία συλλογής πολυμέσων σε ένα τυπικό USB flash stick.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων σε εξωτερικό χώρο αποθήκευσης USB

Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ή SSD είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του PS5. Με αυτήν τη μέθοδο, δημιουργείτε ένα απτό αντίγραφο των δεδομένων σας που μπορείτε να επαναφέρετε γρήγορα ανά πάσα στιγμή. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική εάν προτιμάτε τον άμεσο έλεγχο των δεδομένων αντιγράφων ασφαλείας ή δεν έχετε συνδρομή στο PlayStation Plus για αντίγραφα ασφαλείας παιχνιδιών που βασίζονται σε cloud.

Η εξωτερική μονάδα δίσκου πρέπει να έχει επαρκή χώρο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Δεδομένου ότι το PS5 διαθέτει εσωτερική μονάδα αποθήκευσης 825 GB, μια μονάδα USB 1 TB είναι υπεραρκετή. Ωστόσο, μια μεγαλύτερη μονάδα δίσκου μπορεί να είναι απαραίτητη εάν έχετε έναν NVMe M.2 SSD στη θήκη επέκτασης.

Είναι ενδιαφέρον ότι το PS5 υποστηρίζει επιλεκτικά αντίγραφα ασφαλείας, όπου μπορείτε να εστιάσετε σε συγκεκριμένες κατηγορίες δεδομένων, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε μια μικρότερη μονάδα δίσκου για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Για παράδειγμα, εάν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι τα αποθηκευμένα δεδομένα και η συλλογή πολυμέσων και είστε διατεθειμένοι να επαναλάβετε τα παιχνίδια, ένα USB flash με χωρητικότητα 8-16 GB θα πρέπει να το κόψει.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων ενός PS5 σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης, συνδέστε τη μονάδα στο PS5 και, στη συνέχεια:

 1. Επίλεξε το Ρυθμίσεις εικονίδιο στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης.
 1. Εισάγετε το Σύστημα κατηγορία.
 1. Παω σε Λογισμικό συστήματος > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.
 1. Επιλέγω Αντιγράφων ασφαλείας Το PS5 σας.
 1. Επιλέξτε τους τύπους δεδομένων που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας—παιχνίδια και εφαρμογές, αποθήκευση δεδομένων και συλλογή πολυμέσων. Το αντίγραφο ασφαλείας περιλαμβάνει πάντα ένα αντίγραφο των ρυθμίσεων του PS5, επομένως δεν μπορείτε να το αποεπιλέξετε. Επιλέγω Επόμενο να συνεχίσει.

Σημείωση: Η ένδειξη επάνω αριστερά προβάλλει την ποσότητα του χρησιμοποιημένου και ελεύθερου χώρου στην εξωτερική μονάδα δίσκου, εάν αντιγράψετε τα επιλεγμένα δεδομένα.

 1. Ονομάστε το αντίγραφο ασφαλείας στο Περιγραφή πλαίσιο (ή διατηρήστε ανέπαφη την προεπιλεγμένη ετικέτα) και επιλέξτε Αντιγράφων ασφαλείας.
 1. Περιμένετε μέχρι το PS5 να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στην εξωτερική μονάδα δίσκου. Η κονσόλα θα πρέπει να επανεκκινήσει αυτόματα μερικές φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Εάν το PS5 υποδεικνύει ότι η συνδεδεμένη μονάδα δίσκου δεν υποστηρίζεται, χρησιμοποιήστε υπολογιστή ή Mac για να τη μορφοποιήσετε στο σύστημα αρχείων FAT32 ή exFAT και δοκιμάστε ξανά.

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows:

 1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων, κάντε δεξί κλικ στην εξωτερική μονάδα δίσκου και επιλέξτε Μορφή.
 1. Σειρά Σύστημα αρχείων προς την FAT32 ή exFAT και επιλέξτε Αρχή.
 1. Επιλέγω Εντάξει στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης.

Εάν χρησιμοποιείτε Apple Mac:

 1. Ανοίξτε το Launchpad και επιλέξτε Αλλα > Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου.
 2. Επιλέξτε την εξωτερική μονάδα δίσκου στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε Εξάλειψη.
 3. Ρυθμίστε το Μορφή προς την exFAT ή MS-DOS (FAT) και επιλέξτε Εξάλειψη.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων στο PS Plus Cloud Storage

Μπορείτε να ανεβάσετε έως και 100 GB αποθήκευσης δεδομένων PS5 και 100 GB PS4 αποθηκεύουν δεδομένα στους διακομιστές PSN, εάν είστε συνδρομητής του PlayStation Plus. Από προεπιλογή, οι αυτόματες μεταφορτώσεις PS Plus είναι ενεργοποιημένες για παιχνίδια PS5 και PS4, επομένως δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Εάν όχι, δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε:

 1. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 και επιλέξτε Αποθηκευμένα Δεδομένα και παιχνίδι/Ρυθμίσεις εφαρμογής.
 1. Παω σε Αποθηκευμένα Δεδομένα (PS5) > Συγχρονισμός Αποθηκευμένα Δεδομένα.
 1. Ενεργοποιήστε το Αυτόματος συγχρονισμός Αποθηκευμένα Δεδομένα επιλογή.
 1. Επιστροφή στο Αποθήκευση δεδομένων και παιχνίδι/Ρυθμίσεις εφαρμογής οθόνη και επιλέξτε Αποθηκευμένα Δεδομένα (PS4) > Αυτόματη μεταφόρτωση.
 1. Ενεργοποιήστε τον διακόπτη δίπλα Ενεργοποίηση αυτόματης μεταφόρτωσης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να διατηρήσετε απενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις και να ανεβάσετε τα αποθηκευμένα δεδομένα με μη αυτόματο τρόπο. Δείτε πώς:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις > Αποθηκευμένα Δεδομένα και παιχνίδι/Ρυθμίσεις εφαρμογής.
 1. Παω σε Αποθηκευμένα Δεδομένα (PS5)/Αποθηκευμένα Δεδομένα (PS4) > Χώρος αποθήκευσης κονσόλας.
 1. Εναλλαγή στο Μεταφόρτωση σε Cloud Storage καρτέλα, σημειώστε τα παιχνίδια που θέλετε να ανεβάσετε και επιλέξτε Μεταφόρτωση.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Αποθηκεύει το παιχνίδι και τη Συλλογή πολυμέσων σε Flash Drive

Αντί να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της εξωτερικής μονάδας δίσκου του PS5, μπορείτε να αντιγράψετε με μη αυτόματο τρόπο όλα ή συγκεκριμένες ποσότητες αποθηκευμένων δεδομένων από παιχνίδια PS4 σε ένα USB flash stick. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των στοιχείων της συλλογής πολυμέσων (στιγμιότυπα οθόνης και βίντεο κλιπ) σε αυτό.

Για να αντιγράψετε αρχεία αποθήκευσης PS4 σε ένα συμβατό flash stick, συνδέστε το στην κονσόλα σας και, στη συνέχεια:

 1. Επισκεφτείτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 και επιλέξτε Αποθήκευση.
 1. Παω σε Χώρος αποθήκευσης κονσόλας > Αποθηκευμένα Δεδομένα.
 1. Επιλέγω Παιχνίδια PS4.
 1. Εναλλαγή στο Αντέγραψε στο Μονάδα USB καρτέλα, σημειώστε τα παιχνίδια που θέλετε να αντιγράψετε και επιλέξτε αντίγραφο.

Για να αντιγράψετε στοιχεία συλλογής πολυμέσων στη μονάδα USB:

 1. Επισκεφτείτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 και επιλέξτε Αποθήκευση.
 1. Παω σε Χώρος αποθήκευσης κονσόλας > Media Gallery.
 1. Ενεργοποιήστε το Επιλέξτε Πολλαπλές εναλλαγή στην αριστερή γωνία της οθόνης.
 1. Επισημάνετε τα στοιχεία που θέλετε να αντιγράψετε στη μονάδα δίσκου, επιλέξτε το Περισσότερο εικονίδιο (τρεις κουκκίδες) στα δεξιά της οθόνης και επιλέξτε Αντέγραψε στο Μονάδα USB.

Επαναφορά του PS5 από ένα αντίγραφο ασφαλείας εξωτερικής μονάδας

Εάν πρέπει να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του PS5, να αντικαταστήσετε την εσωτερική μονάδα αποθήκευσης ή να κάνετε αναβάθμιση σε νέα κονσόλα, μπορείτε να επιλέξετε να επαναφέρετε τα περιεχόμενα της εξωτερικής μονάδας αντιγράφου ασφαλείας. Υποθέτοντας ότι έχετε δημιουργήσει ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας, η διαδικασία διασφαλίζει ότι θα επιστρέψετε στα παιχνίδια σας με όλη την πρόοδο, τις ρυθμίσεις και τα προφίλ σας ανέπαφα.

Προειδοποίηση: Η επαναφορά ενός αντιγράφου ασφαλείας PS5 θα διαγράψει οριστικά τυχόν υπάρχοντα δεδομένα από τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης της κονσόλας.

Για να επαναφέρετε δεδομένα PS5 από αντίγραφο ασφαλείας εξωτερικής μονάδας δίσκου, συνδέστε τη συσκευή αποθήκευσης στο PS5 και, στη συνέχεια:

 1. Επισκεφτείτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 και επιλέξτε Σύστημα.
 1. Παω σε Λογισμικό συστήματος > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά.
 1. Επιλέγω Επαναφέρετε το PS5 σας.
 1. Επιλέξτε το αντίγραφο ασφαλείας που θέλετε να επαναφέρετε.
 1. Επιλέγω Επαναφέρω.

Σημείωση: Εάν η διαδικασία επαναφοράς αποτύχει, ενημερώστε το λογισμικό συστήματος του PS5 στην πιο πρόσφατη έκδοση και δοκιμάστε ξανά.

Επαναφορά αποθήκευσης στο Cloud από το PS Plus

Εάν έχετε αποθηκεύσει παιχνίδια για τα οποία έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στο διαδίκτυο χάρη στο PS Plus, θα πρέπει να συγχρονίζονται αυτόματα με τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο όταν συνδέεστε σε ένα PS5 με τον λογαριασμό σας PSN. Εάν δεν το κάνουν, μπορείτε να επαναφέρετε τις αποθηκεύσεις παιχνιδιών με μη αυτόματο τρόπο. Δείτε πώς:

 1. Επισκεφτείτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 και επιλέξτε Αποθηκευμένα Δεδομένα και παιχνίδι/Ρυθμίσεις εφαρμογής.
 1. Παω σε Αποθηκευμένα Δεδομένα (PS5)/Αποθηκευμένα Δεδομένα (PS4) > Cloud Storage.
 1. Σύμφωνα με το Λήψη σε Χώρος αποθήκευσης κονσόλας καρτέλα, σημειώστε τα παιχνίδια που θέλετε να κατεβάσετε και επιλέξτε Κατεβάστε.

Restore Game Saves from Flash Drive

Εάν αντιγράψατε τα αρχεία αποθήκευσης του PS4 σε μια μονάδα flash USB, μπορείτε να τα αντιγράψετε ξανά στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης της κονσόλας. Δείτε πώς:

 1. Επισκεφτείτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 και επιλέξτε Αποθηκευμένα Δεδομένα και παιχνίδι/Ρυθμίσεις εφαρμογής.
 1. Παω σε Αποθηκευμένα Δεδομένα (PS4) > Μονάδα USB.
 1. Σύμφωνα με το Αντιγραφή στο χώρο αποθήκευσης της κονσόλας καρτέλα, σημειώστε τα παιχνίδια που θέλετε να αντιγράψετε και επιλέξτε αντίγραφο.

Προβάλετε τα στοιχεία της συλλογής πολυμέσων στο Flash Drive

Δεν μπορείτε να αντιγράψετε κανένα στοιχείο συλλογής πολυμέσων σε ένα flash stick, αλλά μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να τα προβάλετε. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε τη μονάδα δίσκου στην κονσόλα σας και, στη συνέχεια:

 1. Επισκεφτείτε το μενού Ρυθμίσεις του PS5 και επιλέξτε Αποθήκευση.
 1. Παω σε Χώρος αποθήκευσης κονσόλας > Media Gallery.
 1. Σύμφωνα με το USB καρτέλα, επιλέξτε το PS4 ή PS5 ντοσιέ.
 1. Επιλέγω Δημιουργώ.
 1. Επιλέγω Στιγμιότυπα οθόνης.
 1. Επιλέξτε μια μικρογραφία στιγμιότυπου οθόνης για να τη μεγεθύνετε.

Τώρα ξέρετε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε το PS5

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του PS5 σας είναι ζωτικής σημασίας και δεν είναι μόνο η αποθήκευση των παιχνιδιών σας, αλλά η προστασία των πάντων στην κονσόλα σας. Με αυτόν τον οδηγό, τώρα ξέρετε πώς να το κάνετε. Είτε αντιγράφετε τα πάντα σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου, ανεβάζετε αποθηκευμένα παιχνίδια στο cloud ή αντιγράφετε αρχεία αποθήκευσης και στοιχεία συλλογής σε ένα flash stick, έχετε πολλές μεθόδους για την προστασία των δεδομένων σας. Είναι πάντα καλό να γνωρίζετε ότι όλα τα σημαντικά δεδομένα σας είναι ασφαλή και υγιή και ότι μπορείτε να τα επαναφέρετε γρήγορα εάν χρειαστεί.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *