Πώς να δημιουργήσετε ένα ασφαλές δίκτυο γραφείου;

Γνωρίζατε ότι οι ζημιές που προκαλούνται από χάκερ τη δεκαετία του 2020 υπολογίζονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια; Οι εκτιμήσεις λένε ότι οι χάκερ θα προκαλούν ζημιές περίπου 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως έως το 2025. Εάν πιστεύετε ότι η εταιρεία σας είναι πολύ μικρή για να δεχθεί επίθεση, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε, καθώς οι ΜΜΕ είναι αυτές που πλήττονται συχνότερα.

Οι χάκερ δεν θα γλυτώσουν κανέναν. Αν τους δοθεί η ευκαιρία, θα εισβάλουν και θα περιμένουν την ευκαιρία τους, αν δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Οι ιοί σκουλήκια που έχουν εισαχθεί σε δίκτυα γραφείου μπορεί να μείνουν χαμηλά για μήνες ή και χρόνια, μέχρι να απελευθερωθούν.

Κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης έχει την υποχρέωση να βρει τις καλύτερες μεθόδους για την προστασία του εταιρικού δικτύου. Υπάρχουν τόνοι Λύσεις πληροφορικής για επιχειρήσεις θέματα που θα χειριστούν το θέμα, αλλά στο τέλος της ημέρας, η κύρια εστίαση θα πρέπει να είναι η πρόληψη και όχι η επίλυση προβλημάτων.

Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε συμβουλές σχετικά με τη δημιουργία ενός ασφαλούς δικτύου και να μην επιτρέπουμε ποτέ σε χάκερ να εισβάλουν στο σύστημα. Θα μιλήσουμε για τους διάφορους τρόπους με τους οποίους το κάνουν αυτό και πώς μπορείτε να τους αποτρέψετε. Παρακολουθήστε και μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία ενός ασφαλούς δικτύου γραφείου.

1. Διδάξτε τους υπαλλήλους σας σχετικά με τις απάτες phishing

Περισσότερο από το 60% όλων των επιτυχημένων hack προέρχονται από απάτες phishing. Το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing) είναι ο τρόπος ενός χάκερ να κάνει τους ανθρώπους να τους «προσκαλούν» στο δίκτυό σας. Θα στείλουν ένα email σε έναν υπάλληλο στην εταιρεία σας, συχνά υποδυόμενοι τον εαυτό τους ως κάποιον άλλο, και θα ζητήσουν από τον εργαζόμενο να κάνει κλικ σε έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο.

Εφόσον ο υπάλληλος εμπιστεύεται αυτό το άτομο, κάνει κλικ σε όποιον σύνδεσμο υπάρχει μέσα. Δεν δίνουν μεγάλη σημασία στο email του αποστολέα και εγκαθιστούν έναν ιό μέσα στο σύστημα που επιτρέπει στους χάκερ να είναι εύκολα μέρος του. Αν διδάξετε τους υπαλλήλους σας να μην κάνουν κλικ σε τίποτα, μπορεί να σώσει την εταιρεία από σοβαρά προβλήματα.

7 Χριστουγεννιάτικες απάτες που πρέπει να προσέχετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Ρυθμίστε τείχη προστασίας

Κάθε ιστότοπος στο Διαδίκτυο που ανοίγουμε είναι ένας πιθανός κίνδυνος. Όλα φέρουν κάποιο είδος ιού μέσα τους, επομένως είναι απαραίτητο ένα ισχυρό τείχος προστασίας που θα αποτρέπει την αυτόματη εγκατάσταση αυτών των ιών. Συνιστάται πάντα ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό.

Αυτά τα τείχη προστασίας δεν είναι πανίσχυρα και δεν θα σας προστατεύσουν από τίποτα, αλλά είναι αρκετά για να διατηρήσουν το σύστημά σας να λειτουργεί γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, το δίκτυο του γραφείου σας θα καταρρεύσει μέσα σε λίγες ώρες εάν δεν έχετε.

3. Διατηρήστε δεδομένα στο cloud

Οι υπηρεσίες cloud παρέχουν έναν πολύ βολικό τρόπο για να παραμείνετε ασφαλείς. Αντί να διατηρείτε όλες τις πολύτιμες πληροφορίες και έγγραφα σε διακομιστές γραφείου, θα πρέπει να τα ανεβάσετε στο cloud. Μια υπηρεσία cloud είναι ένας πάροχος αποθήκευσης που διατηρεί τα πάντα στο διαδίκτυο και έχει εκπληκτική ασφάλεια.

Με αυτόν τον τρόπο, έχετε άψογη ασφάλεια και δωρεάν προγράμματα οδήγησης και διακομιστές στο γραφείο, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να εργάζονται χωρίς προβλήματα. Όποτε χρειάζεστε κάτι, συνδέεστε στον λογαριασμό σας στο cloud και λαμβάνετε αυτό που χρειάζεστε. Ακόμα κι αν οι χάκερ εισβάλουν στο δίκτυο του γραφείου, δεν θα βρουν τίποτα πολύτιμο.

Πώς να δημιουργήσετε δεξιότητες Alexa για την επιχείρηση ή τους υπαλλήλους σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Προσλάβετε μια εταιρεία για την παρακολούθηση της δραστηριότητας του δικτύου 24/7

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα πάντα ασφαλή είναι να προσλάβετε μια εταιρεία που θα παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας 24/7. Αυτό μπορεί να είναι ακριβό, αλλά αυτό είναι καλύτερη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο λύση. Κάποιος είναι συνεχώς συνδεδεμένος και βλέπει αν υπάρχει κάποιος εισβολέας.

Όταν όλοι οι υπάλληλοί σας είναι στο σπίτι, το δίκτυο θα εμφανίζει μόνο τη βασική δραστηριότητα δικτύου που του επιτρέπει να εκτελείται, αλλά αν υπάρχει κάτι άλλο, σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να χακάρει το σύστημα. Ένας επαγγελματίας πληροφορικής μπορεί να αλλάξει άμεσα κωδικούς πρόσβασης, να περιορίσει την πρόσβαση ή ακόμα και να διαγράψει ευαίσθητα δεδομένα εκ μέρους σας όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

5. Αλλάζετε συχνά τους κωδικούς πρόσβασης του δρομολογητή και του μόντεμ

Ακόμα κι αν προσλάβατε μια εταιρεία πληροφορικής για να σας προστατεύει ασταμάτητα, είναι συνετό να μην ρισκάρετε τίποτα. Η συχνή αλλαγή των κωδικών πρόσβασής σας θα κάνει πιο δύσκολο για τους χάκερ ή οποιονδήποτε άλλο να εισβάλει στο σύστημα. Κάντε το όσο πιο συχνά γίνεται. Δεν χρειάζεται να το κάνετε καθημερινά, όμως. Μία φορά την εβδομάδα ή ακόμα λιγότερο είναι απλά τέλειο.

Ορίστε επίσης ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Θα είναι εύκολο για τους χάκερ να παραβιάσουν έναν κωδικό πρόσβασης που δημιουργείται μόνο από αριθμούς ή μικρά γράμματα. Χρησιμοποιήστε όλα τα διαθέσιμα, από κεφαλαία γράμματα μέχρι σύμβολα. Με αυτόν τον τρόπο, οι χάκερ δεν μπορούν εύκολα να περάσουν τις εικονικές σας πόρτες.

Είναι το BlueStacks ασφαλές; Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον εξομοιωτή(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6. Κρατήστε το δωμάτιο του διακομιστή κλειδωμένο

Αυτό μπορεί να είναι πιο σημαντικό από ό,τι πιστεύουν πολλοί. Η διατήρηση της αίθουσας διακομιστή κλειδωμένη και η αποτροπή της φυσικής πρόσβασης είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλειά σας. Εάν είστε μια εταιρεία με πολλούς υπαλλήλους και σκληρό ανταγωνισμό, κάποιος θα προσπαθεί πάντα να εισβάλει στα συστήματά σας και να αρπάξει πληροφορίες.

Οι ανταγωνιστές μπορεί να δωροδοκήσουν κάποιους από τους υπαλλήλους σας ή να διεισδύσουν σε ένα εξωτερικό πρόσωπο που θα λάβει τα διαπιστευτήρια και την πρόσβαση στο υλικό. Μόλις εκεί, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Η διατήρηση της αίθουσας διακομιστή κλειδωμένη και η πρόσβαση περιορισμένη στα μόντεμ και τους δρομολογητές είναι ζωτικής σημασίας.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5306

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *