Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στο Spotify

Η δημιουργία των δικών σας λιστών αναπαραγωγής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε όλα τα αγαπημένα σας τραγούδια σε ένα μέρος. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για την καταγραφή συγκεκριμένων διαθέσεων ή για τη μουσική για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως η μελέτη ή η άσκηση. Στο Spotify, μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες λίστες αναπαραγωγής διαθέσιμες για αποθήκευση και ακρόαση. Αλλά αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας προσαρμοσμένη λίστα αναπαραγωγής, είναι πολύ εύκολο.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές λειτουργίες στο Spotify για να δημιουργήσετε την τέλεια λίστα αναπαραγωγής, τόσο στην εφαρμογή για κινητά όσο και στον υπολογιστή σας. Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής από την αρχή μέχρι το τέλος, καθώς και πώς να προσαρμόσετε το όνομα, την περιγραφή και τη φωτογραφία εξωφύλλου. Θα βρείτε επίσης επεξηγήσεις για διαφορετικούς τύπους λιστών αναπαραγωγής που μπορείτε να δημιουργήσετε και άλλες λειτουργίες. Δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να δημιουργήσετε μια καταπληκτική λίστα αναπαραγωγής προσωπική για εσάς.

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στο κινητό

Ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής τόσο σε υπολογιστή όσο και σε κινητά, η εφαρμογή για κινητά είναι η πιο εύκολη για τη δημιουργία της λίστας αναπαραγωγής σας ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Παρέχει επίσης όλες τις ίδιες επιλογές για προσαρμογή με την έκδοση για υπολογιστές. Λοιπόν, δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε με τη λίστα αναπαραγωγής σας στην εφαρμογή Spotify.

Στην εφαρμογή Spotify, μεταβείτε στη σελίδα Η βιβλιοθήκη σας.

Πατήστε στο εικονίδιο συν επάνω δεξιά.

Πατήστε Playlist στο μενού που εμφανίζεται στο κάτω μέρος.

Θα σας ζητηθεί να ονομάσετε τη νέα λίστα αναπαραγωγής σας. Αφού το ονομάσετε, πατήστε Δημιουργία.

Τώρα δημιουργήσατε μια λίστα αναπαραγωγής και μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε τραγούδια σε αυτήν. Πατήστε στο κουμπί Προσθήκη τραγουδιών για να ξεκινήσετε να το κάνετε αυτό αναζητώντας τα τραγούδια που θέλετε και πατώντας το εικονίδιο συν δίπλα τους.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τραγούδια μεταβαίνοντας στην καρτέλα Αναζήτηση και αναζητώντας ένα τραγούδι εκεί, πατώντας στις ελλείψεις δίπλα του και στη συνέχεια Προσθήκη στη λίστα αναπαραγωγής στο μενού. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη λίστα αναπαραγωγής που μόλις δημιουργήσατε.

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε μουσική είναι από ένα τραγούδι που παίζετε αυτήν τη στιγμή. Πατήστε στο banner στο κάτω μέρος της σελίδας που δείχνει το τραγούδι που ακούτε και μετά πατήστε στις ελλείψεις επάνω δεξιά. Στη συνέχεια, επιλέξτε Προσθήκη στη λίστα αναπαραγωγής και επιλέξτε τη λίστα αναπαραγωγής που δημιουργήσατε.

Εάν θέλετε να προσαρμόσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας, όπως προσθήκη περιγραφής ή φωτογραφίας, στο επάνω μέρος της λίστας αναπαραγωγής μπορείτε να επιλέξετε το εικονίδιο των ελλείψεων και, στη συνέχεια, να πατήσετε Επεξεργασία. Από εδώ, μπορείτε να αλλάξετε την εικόνα του εξωφύλλου , να επεξεργαστείτε την περιγραφή και να τακτοποιήσετε ή να διαγράψετε τραγούδια. Μόλις τελειώσετε, πατήστε Αποθήκευση επάνω δεξιά.

Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στον υπολογιστή

Εάν προτιμάτε να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στο πρόγραμμα Spotify για επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορείτε να το κάνετε επίσης. Η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική από ό,τι στο κινητό. Δείτε πώς να το κάνετε.

Στο Spotify, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία λίστας αναπαραγωγής στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Θα δημιουργηθεί μια λίστα αναπαραγωγής. Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα κάνοντας κλικ στον τίτλο.

Πληκτρολογήστε τον τίτλο που θέλετε στο πλαίσιο κειμένου Όνομα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια περιγραφή και να ανεβάσετε μια εικόνα εξωφύλλου εδώ.

Κάντε κλικ στην Αποθήκευση όταν τελειώσετε.

Η προσθήκη τραγουδιών στη νέα σας λίστα αναπαραγωγής μέσω επιτραπέζιου υπολογιστή δεν διαφέρει πολύ από ό,τι στο κινητό. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στην ενότητα Ας βρούμε κάτι για τη λίστα αναπαραγωγής σας για να αναζητήσετε ένα τραγούδι που θέλετε να προσθέσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στα δεξιά του.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ένα τραγούδι στην αναζήτηση του Spotify και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στις ελλείψεις, μετά να μεταβείτε στην Προσθήκη στη λίστα αναπαραγωγής και να επιλέξετε σε ποιο θέλετε να προστεθεί.

Πώς να φτιάξετε μια Μεικτή λίστα αναπαραγωγής

Ένας άλλος τύπος λίστας αναπαραγωγής που μπορεί να δημιουργηθεί στο Spotify είναι μια λίστα αναπαραγωγής Blend . Αυτές είναι λίστες αναπαραγωγής που συνδυάζουν μουσική από εσάς καθώς και άλλες που προσθέτετε στη λίστα αναπαραγωγής. Η μουσική που προστίθεται βασίζεται σε αυτό που ακούει ο χρήστης και η λίστα αναπαραγωγής Blend ενημερώνεται καθημερινά.

Αυτήν τη στιγμή, μια λίστα αναπαραγωγής συνδυασμού μπορεί να δημιουργηθεί μόνο στην εφαρμογή για κινητά. Δείτε πώς να φτιάξετε ένα.

Μεταβείτε στην καρτέλα Η βιβλιοθήκη σας στην εφαρμογή Spotify.

Πατήστε στο εικονίδιο συν επάνω δεξιά και, στη συνέχεια, επιλέξτε Blend.

Πατήστε στο κουμπί Πρόσκληση και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις επιλογές κοινής χρήσης για να στείλετε τον σύνδεσμο σε έναν φίλο.

Όταν το άτομο εγγραφεί στο Blend σας, θα δείτε τα τραγούδια του να εμφανίζονται στη λίστα αναπαραγωγής.

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα άτομα στο Blend πατώντας στο εικονίδιο προσθήκης ατόμου στο επάνω μέρος της λίστας αναπαραγωγής και, στη συνέχεια, επιλέγοντας Πρόσκληση περισσότερων για αποστολή άλλου συνδέσμου.

Πώς να κάνετε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify ιδιωτική

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλετε οι άλλοι να βλέπουν τη λίστα αναπαραγωγής που δημιουργήθηκε πρόσφατα, μπορείτε να τη ρυθμίσετε ώστε να μην εμφανίζεται στο δημόσιο προφίλ σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε αυτό τόσο για κινητό όσο και για υπολογιστή:

Στην καρτέλα Η βιβλιοθήκη σας, βρείτε τη λίστα αναπαραγωγής που θέλετε ιδιωτική και επιλέξτε την.

Πατήστε στις ελλείψεις.

Πατήστε το Make Private και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε πατώντας ξανά το Make Private.

Εάν θέλετε να κάνετε ξανά τη λίστα αναπαραγωγής σας δημόσια, ακολουθήστε τα ίδια βήματα παραπάνω, αλλά επιλέξτε Δημόσιο στο μενού.

Περισσότερες δυνατότητες του Spotify Playlist προς χρήση

Όσον αφορά τις λίστες αναπαραγωγής σας, το Spotify έχει πολλές επιπλέον δυνατότητες για να βελτιώσει την εμπειρία ακρόασης. Παρακάτω είναι μερικά από αυτά που ίσως δεν γνωρίζετε, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε για να φτιάξετε μια καλύτερη λίστα αναπαραγωγής.

Ενισχύω

Αυτή η λειτουργία, όταν είναι ενεργοποιημένη, θα προσθέσει προσωρινά περισσότερα τραγούδια στη λίστα αναπαραγωγής σας που ταιριάζουν στο τρέχον είδος(α) σε αυτήν. Μπορείτε να βρείτε αυτήν την επιλογή στο επάνω μέρος της λίστας αναπαραγωγής, με ένα κουμπί με την ένδειξη Βελτίωση. Αγγίξτε το για να το ενεργοποιήσετε και μετά πατήστε ξανά για να το απενεργοποιήσετε.

Προτεινόμενα τραγούδια

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε περισσότερη μουσική για να βάλετε στη λίστα αναπαραγωγής σας, κάντε κύλιση στο κάτω μέρος για να βρείτε προτεινόμενα τραγούδια με βάση τα τραγούδια που υπάρχουν ήδη σε αυτό. Μπορείτε να τα προσθέσετε γρήγορα πατώντας στο εικονίδιο στα δεξιά των τραγουδιών. Εάν δεν βλέπετε κάτι που σας αρέσει, πατήστε Ανανέωση στο κάτω μέρος για να δείτε περισσότερα.

Λήψη για ακρόαση εκτός σύνδεσης

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μπορεί να θέλετε να έχετε τη λίστα αναπαραγωγής σας διαθέσιμη ακόμα και όταν δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε δεδομένα. Για να κάνετε λήψη μιας λίστας αναπαραγωγής για ακρόαση εκτός σύνδεσης, θα πρέπει να το κάνετε εκ των προτέρων σε σύνδεση Wi-Fi.

Αφού συνδεθείτε στο Wi-Fi, μεταβείτε στη λίστα αναπαραγωγής που θέλετε να λάβετε και πατήστε στο εικονίδιο με το κάτω βέλος στο επάνω μέρος της λίστας αναπαραγωγής. Θα ξεκινήσει αμέσως η λήψη. Μπορεί να χρειαστεί ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί, οπότε προσέξτε να μην πατήσετε το κουμπί διακοπής διαφορετικά δεν θα αποθηκευτούν.

Συνεργατική λίστα αναπαραγωγής

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να προσθέσετε άλλους σε μια λίστα αναπαραγωγής , οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να προσθέσουν τραγούδια στη λίστα αναπαραγωγής επίσης. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στη λίστα αναπαραγωγής και πατήστε στο εικονίδιο προσθήκης ατόμου στο επάνω μέρος για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο. Από εδώ, μπορείτε να αντιγράψετε τον σύνδεσμο ή να στείλετε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να κάνετε άλλους να συμμετάσχουν.

Χρησιμοποιήστε το Spotify για να δημιουργήσετε μια υπέροχη λίστα αναπαραγωγής

Το Spotify είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να ακούτε μουσική, καθώς και να οργανώνετε τα αγαπημένα σας τραγούδια σε λίστες αναπαραγωγής. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε νέα και πολλές δυνατότητες για μια αναβαθμισμένη εμπειρία ακρόασης. Δεν υπάρχει όριο στο είδος των λιστών αναπαραγωγής που μπορείτε να δημιουργήσετε στο Spotify, ειδικά με τη διαθέσιμη τεράστια βιβλιοθήκη μουσικής. Δοκιμάστε το λοιπόν μόνοι σας και φτιάξτε μια λίστα αναπαραγωγής για κάθε περίσταση.

Διαβάστε επίσης:Πώς να δημιουργήσετε κωδικούς Spotify

Πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Spotify

Πώς να προσθέσετε φίλους στο Spotify

Πώς να μοιραστείτε μια λίστα Spotify

Το Spotify δεν σας επιτρέπει να συνδεθείτε; 

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα | DirectVortex

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5432

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *