Πώς να ενεργοποιήσετε τη φωνητική συνομιλία στο Roblox

Η φωνητική συνομιλία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του διαδικτυακού παιχνιδιού, επιτρέποντας στους παίκτες να επικοινωνούν πιο εύκολα από ό,τι μέσω συνομιλίας κειμένου. Το 2021, η Roblox πρόσθεσε επιτέλους τη δυνατότητα φωνητικής συνομιλίας – αλλά δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς να λαμβάνετε φωνητική συνομιλία στο Roblox και πώς λειτουργεί αυτή η δυνατότητα.

Τι είναι το χαρακτηριστικό Roblox Voice Chat

Το Chat with Voice είναι μια χωρική λειτουργία φωνής που επιτρέπει στους παίκτες να επικοινωνούν πώς θα επικοινωνούσαν στον πραγματικό κόσμο. Οι παίκτες που βρίσκονται κοντά σε ένα παιχνίδι Roblox μπορούν να ακούσουν ο ένας τις φωνές του άλλου και η ένταση θα μειωθεί καθώς απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο.

Εάν ένας παίκτης έχει ενεργοποιήσει τη φωνητική συνομιλία, θα δείτε ένα εικονίδιο μικροφώνου δίπλα στο όνομα χρήστη του και πάνω από το avatar του. Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει τη φωνητική συνομιλία, δεν θα μπορείτε να δείτε ή να ακούσετε τους χρήστες που το έχουν ενεργοποιήσει.

Ωστόσο, δεν παρέχουν όλες οι εμπειρίες Roblox δυνατότητες φωνητικής συνομιλίας και η απόφαση να συμπεριληφθεί η φωνητική συνομιλία επαφίεται στους προγραμματιστές παιχνιδιών. Για να διαπιστώσετε εάν μια εμπειρία έχει ενεργοποιήσει τη φωνητική συνομιλία, θα πρέπει να τη φορτώσετε και να την δοκιμάσετε.

Επιπλέον, το Roblox έχει ενεργοποιήσει μόνο τη φωνητική συνομιλία για χρήστες κινητών και υπολογιστών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε είστε χρήστης του Roblox Premium είτε όχι. Δυστυχώς, αν είστε χρήστης του Xbox, θα πρέπει να περιμένετε να προστεθεί η δυνατότητα.

Για να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική συνομιλία του Roblox στο παιχνίδι, πρέπει να έχετε λογαριασμό Roblox ηλικίας άνω των 13 ετών και επαληθευμένο για την ηλικία. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε μια έγκυρη ταυτότητα (όπως διαβατήριο ή άδεια οδήγησης) και ένα smartphone που μπορεί να σαρώσει κωδικούς QR. Η Roblox θα σας ζητήσει να υποβάλετε μια φωτογραφία της ταυτότητάς σας και μια selfie για να αποδείξετε την ομοιότητα.

Για να επαληθεύσετε την ηλικία σας:

Ανοίξτε τον ιστότοπο της Roblox.

Επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις λογαριασμού.

Επιλέξτε Πληροφορίες λογαριασμού από το δεξιό banner.

Επιλέξτε Επαλήθευση της ηλικίας μου.

Ετοιμάστε το αναγνωριστικό σας και σαρώστε τον κωδικό QR που εμφανίζεται.

Τραβήξτε μια φωτογραφία της ταυτότητάς σας ή επιλέξτε Μεταφόρτωση αρχείου για να ανεβάσετε ένα που έχετε ήδη τραβήξει. Στη συνέχεια, τραβήξτε μια selfie και υποβάλετέ την. Το Roblox δεν θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε μια selfie από τη γκαλερί σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε πραγματικό πρόσωπο.

Θα λάβετε μια ειδοποίηση εντός του παιχνιδιού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, εάν ο λογαριασμός σας έχει επαληθευτεί επιτυχώς βάσει ηλικίας.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη φωνητική συνομιλία στο Roblox

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία επαλήθευσης ηλικίας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη φωνητική συνομιλία στις ρυθμίσεις απορρήτου του Roblox:

Σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή στην εφαρμογή για υπολογιστές:

Επιλέξτε τις τρεις τελείες στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε την καρτέλα Απόρρητο.

Εναλλαγή απενεργοποίησης Οι Περιορισμοί λογαριασμού είναι απενεργοποιημένοι.

Στο αναπτυσσόμενο μενού Επικοινωνία, επιλέξτε Προεπιλογή.

Κάτω από τις λειτουργίες Beta, ενεργοποιήστε την Ενεργοποίηση φωνητικής συνομιλίας.

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ζητά να συναινέσετε στο Roblox να συλλέγει τις φωνητικές σας ηχογραφήσεις για αναλυτικά στοιχεία. Επιλέξτε Ενεργοποίηση για να συνεχίσετε.

Σε φορητή συσκευή:

Ανοίξτε την εφαρμογή Roblox.

Πατήστε τις τρεις τελείες στην κάτω δεξιά γωνία.

Κάντε κύλιση και πατήστε το εικονίδιο γρανάζι.

Πατήστε Απόρρητο.

Στις λειτουργίες Beta, επιλέξτε Ενεργοποίηση φωνητικής συνομιλίας.

Θα σας ζητηθεί να συναινέσετε στη συλλογή των ηχογραφήσεων φωνής σας από τη Roblox. Εάν συμφωνείτε, πατήστε Ενεργοποίηση.

Τρόπος σίγασης, αποκλεισμού και αναφοράς κατάχρησης

Για να διασφαλιστεί ότι κάθε παιχνίδι Roblox παραμένει ασφαλές και ευχάριστο, η ομάδα του Roblox έχει παράσχει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν σίγαση των παικτών, να τους αποκλείουν ή να τους αναφέρουν για καταχρηστική φωνητική συνομιλία.

Για να κάνετε σίγαση ενός παίκτη:

Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μικροφώνου που εμφανίζεται πάνω από το κεφάλι της συσκευής αναπαραγωγής. Αυτό θα κάνει σίγαση όλης της φωνητικής συνομιλίας (αν και δεν θα κάνει σίγαση της συνομιλίας με κείμενο) για όσο διάστημα βρίσκεστε στην περίοδο σύνδεσης εμπειρίας.

Για να αποκλείσετε έναν παίκτη:

Επισκεφτείτε τη σελίδα προφίλ του χρήστη.

Επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία του πλαισίου που περιέχει το όνομα χρήστη τους και επιλέξτε Αποκλεισμός χρήστη.

Για να αναφέρετε έναν παίκτη:

Επιλέξτε το κουμπί Μενού στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Επιλέξτε το εικονίδιο σημαίας δίπλα στο όνομα του χρήστη.

Επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού Τύπος κατάχρησης και επιλέξτε την πιο κατάλληλη επιλογή. Γράψτε τυχόν πρόσθετες λεπτομέρειες και, στη συνέχεια, πατήστε Υποβολή.

Πού πρέπει να χρησιμοποιείτε τη φωνητική συνομιλία;

Δεδομένου ότι δεν θα διαθέτουν όλες οι εμπειρίες Roblox φωνητική συνομιλία, πού μπορείτε να το δοκιμάσετε; Ένα μέρος για να ξεκινήσετε είναι το παιχνίδι Mic Up, μια από τις πιο δημοφιλείς εμπειρίες Roblox και αγαπημένο για παίκτες που τους αρέσει να χρησιμοποιούν τα μικρόφωνα τους στο Roblox.

Διαβάστε επίσης:Πώς να ακυρώσετε το Roblox Premium

18 καλύτερα παιχνίδια τρόμου για να παίξετε στο Roblox

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *