Υπερθέρμανση Android

Πώς να διορθώσετε προβλήματα υπερθέρμανσης σε συσκευές Android

 

Εκτελούμε πολλές εργασίες στη συσκευή μας Android και λόγω πολλαπλών εργασιών, μερικές φορές το smartphone Android μας υπερθερμαίνεται.

Το overclocking της ταχύτητας της CPU μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση της συσκευής σας, η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στον επεξεργαστή σας. Επομένως, είναι καλύτερα να ξέρετε τι σας κάνει Υπερθέρμανση Android και πώς να το ξεπεράσεις αυτό.

Πώς να διορθώσετε προβλήματα υπερθέρμανσης σε συσκευές Android

Δείτε όλους τους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν την υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας Android. Μπορείτε να φροντίσετε όλους αυτούς τους λόγους και να αποφύγετε ζημιά στη συσκευή σας. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά σε όλες τις μεθόδους διορθώστε προβλήματα υπερθέρμανσης Android.

1. Χρησιμοποιήστε τον γνήσιο φορτιστή

Χρησιμοποιήστε τον γνήσιο φορτιστή

Έχετε διαβάσει ποτέ το εγχειρίδιο που συνοδεύει το τηλέφωνό σας; Κάθε εταιρεία κατασκευής τηλεφώνων αναφέρει να μην χρησιμοποιείτε διπλούς φορτιστές επειδή μπορεί να καταστρέψουν την μπαταρία του τηλεφώνου σας.

Η μπαταρία είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το τηλέφωνό μας υπερθερμαίνεται. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιήστε τον αρχικό φορτιστή του τηλεφώνου.

2. Φορτίστε σωστά το τηλέφωνο

Φορτίστε σωστά το τηλέφωνο

Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε τον αρχικό φορτιστή και βεβαιωθείτε ότι δεν φορτίζετε τη συσκευή σας για πολλή ώρα στη ζέστη της ημέρας. Απλώς φορτίστε το 70 ή 80% κατά τη διάρκεια της ημέρας και το φορτίζετε πλήρως τη νύχτα.

Επίσης, συνιστάται να μην φορτίζετε ποτέ πλήρως το τηλέφωνό σας, καθώς μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Φορτίζετε πάντα την μπαταρία του τηλεφώνου σας μέχρι το όριο του 90%.

3. Ελέγξτε το Wifi σας

Δίκτυο WiFi

Λοιπόν, το ίδιο το WiFi δεν υπερθερμαίνει το smartphone σας. Ωστόσο, οι εφαρμογές ενεργοποιούνται στο παρασκήνιο κάθε φορά που το smartphone σας συνδέεται σε ένα δίκτυο WiFi.

Επομένως, ελέγξτε όλες τις ενημερώσεις παρασκηνίου κάθε φορά που το τηλέφωνό σας συνδέεται σε δίκτυο WiFi.

4. Απενεργοποιήστε το Bluetooth, το GPS

Απενεργοποιήστε το Bluetooth

Το Bluetooth και το GPS σαρώνουν συνεχώς για διαθέσιμα δίκτυα στο παρασκήνιο. Εάν εκτελείτε παιχνίδια Android και η λειτουργία Bluetooth και GPS του smartphone σας είναι ενεργοποιημένη, μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας. Επομένως, απενεργοποιήστε το Bluetooth & το GPS αν δεν τα χρειάζεσαι.

5. Multi-Tasking

Multi-Tasking
Εάν το Android σας ζεσταίνεται πιο συχνά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τηλέφωνό σας να έχει μια εφαρμογή που δεν μπορεί να χειριστεί. Σήμερα, τα τηλέφωνα Android είναι τα καλύτερα, χωρίς αμφιβολία. Παρέχει άφθονες δυνατότητες, καθώς μπορείτε να παίξετε παιχνίδια, να παρακολουθήσετε βίντεο και ταινίες, να ακούσετε μουσική, να κάνετε κλικ σε φωτογραφίες, να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο και να αποκτήσετε γνώσεις μέσω των μηχανών αναζήτησης.

Ωστόσο, πρέπει να αναζητήσετε εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο χωρίς την επιθυμία σας. Επομένως, είναι καλύτερο να αναζητήσετε τις εργασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο και κλείστε όλες τις περιττές εφαρμογές.

6. Μην κάνετε υπερβολική χρήση

Μην υπερχρησιμοποιείτε

Έχουμε τη συνήθεια να κατηγορούμε τις συσκευές μας Android για θέρμανση. Ωστόσο, ξεχνάμε να ελέγξουμε τις συνήθειες χρήσης μας. Τα smartphone είναι ισχυρά αλλά δεν είναι κατασκευασμένα για συνεχή χρήση, σε αντίθεση με τις κονσόλες παιχνιδιών ή τους υπολογιστές. Σήμερα, χρησιμοποιούμε τηλέφωνα περισσότερο από υπολογιστές.

Το τηλέφωνό μας δεν έχει σύστημα ψύξης όπως έχουμε στους υπολογιστές μας. Επομένως, θα πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικά τα smartphone Android.

7. Heavy streaming

Διορθώστε τα προβλήματα υπερθέρμανσης του Android

Η παρακολούθηση βίντεο και ταινιών είναι ένα άλλο γεγονός που μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας. Συνήθως περνάμε τον χρόνο μας παρακολουθώντας ταινίες στις συσκευές μας Android ενώ ταξιδεύουμε. Αυτό απαιτεί περισσότερη δουλειά από τον επεξεργαστή του τηλεφώνου σας, ο οποίος καταναλώνει την ισχύ και υπερθερμαίνεται.

Ειδικά όταν θέλουμε μια πιο καθαρή εικόνα, όπως μια υψηλή ευκρίνεια, συνδυάζουμε το φόρτο αναπαραγωγής βίντεο με το φορτίο της σύνδεσης δεδομένων για μεγάλο χρονικό διάστημα, οδηγώντας σε προβλήματα θέρμανσης.

8. Βαρύ gaming

Βαρύ gaming

Το Google Play Store παρέχει διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια και εφαρμογές που δημιουργούνται και ανακαλύπτονται καθημερινά. Ορισμένα παιχνίδια και εφαρμογές καταναλώνουν περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από άλλα, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της εφαρμογής, και όταν συνδυάσετε αυτά τα δύο, αρχίζουν να θερμαίνονται.

Σήμερα, τα παιχνίδια απαιτούν υψηλή μνήμη RAM, καλύτερο επεξεργαστή και σύνδεση δεδομένων. Αυτός είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος για τον οποίο το τηλέφωνό μας υπερθερμαίνεται ενώ παίζουμε παιχνίδια. Επομένως, εάν θέλετε να παίξετε βαριά παιχνίδια στο Android σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε εκκαθαρίσει τις εργασίες στο παρασκήνιο.

9. Αποφύγετε την πλαστική και δερμάτινη θήκη

Αποφύγετε την πλαστική και δερμάτινη θήκη

Λοιπόν, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα υπερθέρμανσης αμέσως μετά την τοποθέτηση μιας νέας θήκης, θα πρέπει να εξετάσετε το υλικό που χρησιμοποιείται. Το μονωτικό υλικό όπως το πλαστικό ή το δέρμα μπορεί να κρατήσει τη θερμότητα μέσα και το κρύο έξω, γεγονός που οδηγεί σε υπερθέρμανση.

Επομένως, εάν πιστεύετε ότι η θήκη του τηλεφώνου σας μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από την υπερθέρμανση, αφαιρέστε τη θήκη του τηλεφώνου και χρησιμοποιήστε το για να δείτε αν εξακολουθεί να ζεσταίνεται.

10. Κατεστραμμένη μπαταρία

Κατεστραμμένη μπαταρία

Το κύριο γεγονός είναι ότι αν το τηλέφωνό σας ζεσταθεί, το δικό σας η μπαταρία μπορεί να είναι παλιά ή να μην λειτουργεί σωστά. Πρέπει να το αντικαταστήσετε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Εάν το έχετε για λιγότερο από ένα χρόνο, πρέπει να κάνετε δωρεάν αντικατάσταση μπαταρίας έχοντας την αξίωση εγγύησης.

Μπορείτε να μεταφέρετε την μπαταρία από το τηλέφωνό σας για να ελέγξετε αν είναι διογκωμένη, διογκωμένη ή στριμμένη. Εάν δεν χωράει στον χώρο που δίνεται στο τηλέφωνό σας, τότε είναι ελαττωματικό και πρέπει να αντικατασταθεί.

11. Σωστός αερισμός της συσκευής

Σωστός αερισμός της συσκευής

Ας έχουμε ένα παράδειγμα καθημερινής ζωής: όταν περπατάτε σε μια κρύα περιοχή και φυσάει ο κρύος αέρας και δεν έχετε γάντια να φορέσετε, συνήθως βάζετε τα χέρια σας στην τσέπη για να ζεσταθείτε. Ομοίως, κάθε smartphone χρειάζεται κάποιο εξαερισμό.

Εάν το τηλέφωνό σας φαίνεται να υπερθερμαίνεται στην τσέπη σας, βγάλτε το έξω και αφήστε το να αερίζεται. Κρατήστε το στις όμορφες, άνετες τσέπες σας για να αναπνεύσετε και να δροσιστείτε.

12. Ζημιά από το νερό

Υδάτινη καταστροφή

Συνήθως, όλοι ακούμε τα τραγούδια ενώ κάνουμε ντους. Το πρόβλημα υπερθέρμανσης και τροφοδοσίας εμφανίζεται κυρίως με την εμπειρία του νερού.

Εντοπίστε το αυτοκόλλητο LDI (Liquid Damage Indicator) στο τηλέφωνό σας για να βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγρασίας ή ζημιάς από υγρά.

13. Δώστε ένα διάλειμμα στο Android σας

Επανεκκινήστε το τηλέφωνό σας

Σκεφτείτε το ανθρώπινο σώμα. Το σώμα μας χρειάζεται ξεκούραση μετά από πολλή δουλειά σε μια μέρα. Το ίδιο ισχύει και για το smartphone σας. Έχετε κρατήσει το τηλέφωνό σας να ξεκουραστεί για μερικά δευτερόλεπτα; Το τηλέφωνό σας παραμένει συνεχώς αναμμένο και έχετε συνδέσει τον φορτιστή σας όλη τη νύχτα; Θέλει, επίσης, λίγο χρόνο για να ξεκουραστείτε.

Επομένως, η επανεκκίνηση της συσκευής κάνει τη συσκευή σας Android να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Θα επεκτείνει επίσης τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

14. Απαρχαιωμένο λογισμικό

Αναβάθμιση λογισμικού

Το ξεπερασμένο λογισμικό δεν θεωρείται ο κύριος παράγοντας για την υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, το ενημερωμένο λογισμικό βοηθά το τηλέφωνό σας να λειτουργεί πιο ομαλά και πιο γρήγορα, γεγονός που μειώνει την καταπόνηση στο τηλέφωνό σας και βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας του.

15. Μην καλύπτετε το τηλέφωνό σας Android

Μην καλύπτετε το τηλέφωνό σας Android

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε καλύμματα με το smartphone σας, ειδικά το καλοκαίρι, γιατί μπορεί να είναι λόγος υπερθέρμανσης του τηλεφώνου σας.

Αφαιρέστε τα καλύμματα εάν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε κατά τη φόρτιση, τη ροή ή την αναπαραγωγή παιχνιδιών. Πρέπει να αφαιρέσετε το κάλυμμα του τηλεφώνου όταν εκτελείτε εργασίες με ένταση CPU και γραφικά.

16. Καθαρίστε τα ανεπιθύμητα αρχεία

Καθαρίστε τα ανεπιθύμητα αρχεία

Πρέπει να καθαρίσετε όλα τα ανεπιθύμητα αρχεία, τα cookies και τις κρυφές μνήμες. αυτά τα ανεπιθύμητα αρχεία μπορεί να βλάψουν τη CPU και τη μνήμη RAM, γεγονός που οδηγεί σε υπερθέρμανση.

Επομένως, για να εξασφαλίσετε καλύτερη απόδοση Android, θα πρέπει να διατηρήσετε τον αποθηκευτικό χώρο όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο. Για να καθαρίσετε τη συσκευή σας Android, ακολουθήστε τον οδηγό μας, Πώς να καθαρίσετε τη συσκευή Android για να το κάνετε πιο γρήγορο.

17. Χρησιμοποιήστε WiFi όποτε είναι δυνατόν

Χρησιμοποιήστε WiFi όποτε είναι δυνατόν

Δεν μιλάμε για άγνωστα δίκτυα WiFi που αποτελούν απειλές για την ασφάλεια. Ωστόσο, εάν έχετε σύνδεση WiFi στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας, φροντίστε να τη χρησιμοποιήσετε μέσω Διαδικτύου για κινητά.

Εάν χρησιμοποιείτε Διαδίκτυο για κινητά για να σερφάρετε στο διαδίκτυο ή να παίζετε παιχνίδια, το smartphone σας μπορεί να ζεσταθεί αρκετά γρήγορα σε σύγκριση με τα δίκτυα WiFi.

Εφόσον η συσκευή μας σαρώνει συνεχώς για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στο παρασκήνιο, είναι φυσιολογικό το τηλέφωνό σας να θερμαίνεται. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιείτε το WiFi όπου είναι δυνατόν και να αποφεύγετε το κινητό Διαδίκτυο.

18. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας

Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας

Απλώς κοιτάξτε τη χρήση της μπαταρίας σας και θα διαπιστώσετε ότι η οθόνη καταναλώνει το 40% της μπαταρίας της συσκευής σας.

Η οθόνη είναι απαραίτητη στα smartphone μας και καταναλώνει πολύ μπαταρία. Επομένως, εάν η φωτεινότητα του τηλεφώνου σας διατηρείται πάντα στο μέγιστο, είναι φυσιολογικό να ζεσταίνεται το τηλέφωνό σας.

Επομένως, μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης σας ή ενεργοποιήστε την “Αυτόματη φωτεινότητα” εάν είναι δυνατόν. Αυτό θα διορθώσει τα προβλήματα υπερθέρμανσης καθώς και την αποστράγγιση της μπαταρίας.

19. Χρησιμοποιήστε την ελαφριά έκδοση των εφαρμογών

Χρησιμοποιήστε την ελαφριά έκδοση των εφαρμογών

Εφαρμογές όπως το YouTube και το Messenger καταναλώνουν πολύ χώρο αποθήκευσης και ισχύ μπαταρίας. Ωστόσο, σχεδόν όλες οι εφαρμογές από την Google έχουν την ελαφριά παραλλαγή τους που δημοσιεύεται στο Google Play Store.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ελαφριά έκδοση των δημοφιλών εφαρμογών για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της συσκευής σας. Επίσης, ελαφριές εφαρμογές απαιτούν πολύ λίγο χώρο για να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν καλά, ακόμη και σε ίντερνετ 2G/3G.

Έτσι, τα παραπάνω αφορούσαν το πώς να αποτρέψετε προβλήματα υπερθέρμανσης του Android. Πρέπει να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα για να διατηρήσετε τα προβλήματα θέρμανσης της συσκευής σας Android.

Υπερθερμαίνεται το XBox;

Υπερθερμαίνεται το PS5 ;

Πώς να ελέγξετε την ώρα ενεργοποίησης της οθόνης στα Windows 11

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4887

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *