Υπερθερμαίνεται το PS5 σας; 6 τρόποι για να το δροσίσεις

Εάν το PlayStation 5 σας λειτουργεί, ακόμα κι αν δεν λάβετε προειδοποίηση θερμοκρασίας, μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα υπερθέρμανσης του PS5!!

Πριν στείλετε την πολύτιμη κονσόλα σας για αξιολόγηση και επισκευή, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε που δεν θα ακυρώσουν την εγγύηση και ενδέχεται να λύσουν το πρόβλημά σας. Επομένως, εάν η κονσόλα PS5 σας χρειάζεται να χαλαρώσει, ορίστε τι πρέπει να κάνετε.

Συμπτώματα υπερθέρμανσης PS5

Με εκατομμύρια μονάδες που πωλούνται σε παίκτες σε όλο τον κόσμο, ορισμένα PS5 αναπόφευκτα θα εμφανίσουν σφάλματα . Μην υποθέτετε ότι οποιαδήποτε περίεργη συμπεριφορά από την κονσόλα σας σχετίζεται αυτόματα με τη θερμότητα. Εάν η κονσόλα σας εξακολουθεί να είναι υπό εγγύηση και καμία από τις συμβουλές που παρέχονται παρακάτω δεν διορθώνει το πρόβλημα, τότε σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τη Sony για δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση.

Ακόμα κι αν το PS5 σας δεν καλύπτεται από εγγύηση, δεν συνιστούμε να ανοίξετε το σύστημα για να κάνετε τη συντήρηση μόνοι σας, εκτός εάν γνωρίζετε 100% τι κάνετε. Αντίθετα, μεταφέρετέ το σε πιστοποιημένο τεχνικό τρίτου μέρους για αξιολόγηση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αφαίρεση των εξωτερικών καλυμμάτων του PS5 ή το άνοιγμα της θήκης επέκτασης του SSD δεν συνιστά άνοιγμα του συστήματος, καθώς και οι δύο αυτές ενέργειες προορίζονται ειδικά για τους χρήστες.

Λοιπόν, πώς θα καταλάβετε εάν το PS5 σας υπερθερμαίνεται; Υπάρχουν πολλά πιθανά συμπτώματα:

Μήνυμα σφάλματος που λέει, “Το PS5 σας είναι πολύ ζεστό”
Υψηλά επίπεδα θορύβου ανεμιστήρα
Γραφικές δυσλειτουργίες ή τεχνουργήματα όπως λευκές ή μαύρες κουκκίδες ή η οθόνη αναβοσβήνει συμπαγή χρώματα όπως πράσινο
Μια κακή εμπειρία παιχνιδιού με τη μορφή τραυλισμού και χαμηλών ρυθμών καρέ
A ξαφνική διακοπή λειτουργίας χωρίς προειδοποίηση
Συντριβές ή αστάθεια, ειδικά κατά τη διάρκεια απαιτητικών παιχνιδιών

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι συμπτώματα όπως οπτικές δυσλειτουργίες μπορούν επίσης να εντοπιστούν σε ελαττωματική μνήμη ή σε ζητήματα που σχετίζονται με τη θερμότητα με εξαρτήματα που δεν μπορούν να επισκευαστούν από τον χρήστη. Επομένως, εάν τέτοια προβλήματα επιμένουν αφού ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, λάβετε μια επαγγελματική αξιολόγηση του συστήματός σας.

1. Ελέγξτε ότι ο ανεμιστήρας του PS5 περιστρέφεται

Το PlayStation 5 είναι μια εξαιρετικά αθόρυβη κονσόλα, οπότε μπορεί να μην ξέρετε πότε ο θαυμαστής σας (υπάρχει μόνο ένας τεράστιος) σταμάτησε να περιστρέφεται. Χωρίς ο ανεμιστήρας ψύξης να σπρώχνει αέρα μέσα στο σύστημα, το PS5 σας θα σβήσει γρήγορα καθώς θα φτάσει στη θερμοκρασία ασφαλείας του.

Για να ελέγξετε αν οι θαυμαστές σας συνεχίζουν να τρέχουν, ξεκινήστε ένα παιχνίδι με τον ήχο σε σίγαση και κρατήστε τη χρονιά σας κοντά στο PS5. Θα πρέπει να ακούσετε μια αμυδρή βιασύνη αέρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κρατήσετε το χέρι σας κοντά στους αεραγωγούς στο επάνω μέρος (σε κατακόρυφο προσανατολισμό) της κονσόλας. Θα πρέπει να αισθάνεστε τον αέρα να ρέει πάνω από το δέρμα σας.

Εάν φαίνεται ότι ο ανεμιστήρας σας έχει σταματήσει να λειτουργεί, ήρθε η ώρα να κάνετε επισκευή με εγγύηση ή να τον αντικαταστήσετε από έναν επαγγελματία.

2. Αφαιρέστε τα καλύμματα και σκουπίστε τις θύρες

Οποιοδήποτε σύστημα υπολογιστή ψύχεται από ανεμιστήρες θα συσσωρεύει σκόνη και χνούδι με την πάροδο του χρόνου. Οι σχεδιαστές του PS5 το έχουν σκεφτεί και πρόσθεσαν ειδικές θύρες στην κονσόλα, όπου μπορείτε να αφαιρέσετε τη συλλεγμένη σκόνη με ηλεκτρική σκούπα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τα πλαϊνά καλύμματα και να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα τις θύρες που υποδεικνύονται στο επίσημο βίντεο Teardown της Sony.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα πλαϊνά καλύμματα, ενεργοποιήστε το σύστημα και δείτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε. Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί πεπιεσμένου αέρα για να διώξετε τη σκόνη από τον ανεμιστήρα μέσω του εξαερισμού. Ωστόσο, προσέξτε να μην δημιουργήσετε συμπύκνωση, κρατώντας το δοχείο σε λάθος γωνία!

Ο ανεμιστήρας μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς να ανοίξει ολόκληρο το σύστημα, εάν θέλετε να τον καθαρίσετε καλά. Απλώς αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του και αφαιρέστε τις απαραίτητες βίδες.

3. Ελέγξτε τον χώρο αερισμού σας

Το PS5 σας δεν είναι ένα σφραγισμένο σύστημα. απομακρύνει τον ζεστό αέρα από το σύστημα και τον αντικαθιστά με ψυχρό αέρα. Χωρίς τον κατάλληλο εξαερισμό γύρω από την κονσόλα, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Είναι επίσης ένα πρόβλημα εάν τοποθετήσετε την κονσόλα σε κλειστό χώρο που δεν αερίζεται καλά. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή απόσταση από την επιφάνεια του τοίχου ή τις πλευρές του ντουλαπιού πολυμέσων σας.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος γύρω από το PS5 και ότι το ντουλάπι έχει αρκετούς αεραγωγούς για να επιτρέπει στον αέρα να περνά μέσα από αυτό. Ίσως το πιο σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη βάση του PS5 που περιλαμβάνεται!

Είτε χρησιμοποιείτε την κονσόλα σε κατακόρυφη είτε σε οριζόντια λειτουργία, η παρεχόμενη βάση εξασφαλίζει αρκετό χώρο μεταξύ του κάτω μέρους της κονσόλας και της επιφάνειας στην οποία βρίσκεται για να αφήνει τον αέρα να ρέει.

4. Τοποθετήστε το PS5 σας στη δεξιά επιφάνεια

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τη λειτουργία της κονσόλας σας σε μαλακές επιφάνειες όπως κρεβάτι ή δάπεδο με μοκέτα. Αυτό μπορεί εύκολα να μπλοκάρει τους αεραγωγούς και να προκαλέσει συσσώρευση θερμότητας. Όχι μόνο αυτό, υπάρχει πολλή σκόνη, τρίχες κατοικίδιων ζώων και βρωμιά στο μέσο χαλί, ακόμα κι αν φαίνεται καθαρό. Όλα αυτά θα απορροφηθούν στο σύστημα και θα προκαλέσουν προβλήματα.

Τοποθετήστε το PS5 σας σε μια σκληρή επιφάνεια, όπως ένα ράφι σε μια βάση τηλεόρασης ή ένα γραφείο για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη ψύξη.

5. Ελέγξτε τη θερμοκρασία του δωματίου σας

Αν δεν χρησιμοποιείτε υδρόψυξη ή εξωτική ψύξη, γενικά δεν είναι δυνατό να ψύξετε μια CPU ή μια GPU κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος ενός δωματίου. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα και η ζέστη και η υγρασία στο δωμάτιο στο οποίο ζει το PS5 σας είναι υψηλές, μπορεί να είναι αρκετό να το σπρώξετε από την άκρη.

Σε αυτήν την περίπτωση, προβλήματα θερμότητας ενδέχεται να παρουσιαστούν μόνο μετά από παρατεταμένες ποσότητες παιχνιδιού καθώς η θερμοκρασία του συστήματος αυξάνεται αργά. Η μόνη απάντηση εδώ είναι να μειώσετε τη θερμοκρασία του δωματίου χρησιμοποιώντας ένα κλιματιστικό, ανοίγοντας τα παράθυρα ή ανοίγοντας έναν ανεμιστήρα.

6. Επέκταση Ζητήματα υπερθέρμανσης SSD

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υπερθέρμανσης που επηρεάζει μόνο τους χρήστες που έχουν επεκτείνει τον χώρο αποθήκευσης SSD του PS5 τους χρησιμοποιώντας την ειδική υποδοχή επέκτασης. Εάν θέλετε να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο από τον οποίο μπορείτε να παίξετε παιχνίδια PS5 (αντί να τα αρχειοθετήσετε απλώς σε μια μονάδα USB), μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν τυπικό SSD M.2 σε μια ειδική υποδοχή.

Φυσικά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα δίσκου που συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της Sony σχετικά με την ταχύτητα και το φυσικό μέγεθος, αλλά εκτός από αυτό, θα πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν την τοποθετείτε.

Ωστόσο, η Sony απαιτεί επίσης ο SSD σας να έχει συνδεδεμένη ψύκτρα. Πολλές μονάδες διαθέτουν προεγκατεστημένη ψύκτρα, αλλά αν όχι, πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Είναι τόσο απλό όσο να αγοράσετε μια ψύκτρα του σωστού μεγέθους, να ξεκολλήσετε ένα μοχλό και μετά να το κολλήσετε στα τσιπ μνήμης της μονάδας. Ωστόσο, εάν δεν το κάνετε αυτό, η μονάδα δίσκου θα εξακολουθεί να λειτουργεί και ενδέχεται να μην παρατηρήσετε προβλήματα στην αρχή.

Εάν ο δίσκος υπερθερμανθεί, θα επιβραδυνθεί για να αντισταθμίσει τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη ροή στοιχείων με τραυλισμό ή μεγάλους χρόνους φόρτωσης στο παιχνίδι σας. Επομένως, σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να εγκαταστήσετε μια ψύκτρα σε οποιαδήποτε μονάδα M.2 εγκαθιστάτε στην υποδοχή επέκτασης της κονσόλας.

παιχνίδια HD Android που πρέπει να παίξετε

Τι γίνεται με τα Aftermarket Coolers;

Παράδειγμα ψυγείου aftermarket .

Μπορεί να έχετε δει aftermarket συστήματα ψύξης στο Amazon που λειτουργούν ως εναλλακτικές βάσεις ή κουμπώνουν στους αεραγωγούς του PS5 σας. Αυτά τα προϊόντα υπόσχονται να βελτιώσουν την ψύξη και (σε ​​προηγούμενες κονσόλες παιχνιδιών) να μειώσουν το θόρυβο του ανεμιστήρα.

Δεν συνιστούμε να αγοράσει κανένας κάτοχος PS5 τέτοιο ψυγείο. Πρώτον, ένα PS5 που λειτουργεί σωστά δεν κάνει ουσιαστικά κανένα θόρυβο στην αρχή. Δεύτερον, εάν το PS5 σας δεν μπορεί να διατηρήσει μια ασφαλή θερμοκρασία λειτουργίας χωρίς ψυγείο με μπουλόνι, απαιτεί καθαρισμό και ίσως ακόμη και επισκευή. Συνολικά, οι ισχυρισμοί ψύξης αυτών των προϊόντων συνήθως αποδεικνύονται πολύ ζεστός αέρας!

Άνοιγμα του PS5 για να το καθαρίσετε: Πρέπει να το κάνετε;

Έχετε τα δικαιώματά σας να ανοίξετε την κονσόλα σας και να την καθαρίσετε σχολαστικά. Παρόλο που το PS5 έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την αφαίρεση της συσσώρευσης σκόνης χωρίς να ανοίξετε την κονσόλα, θα βρείτε οδηγούς στο διαδίκτυο όπου η κονσόλα αποσπάται για καθαρισμό.

Εάν γίνει σωστά, αυτό θα πρέπει να είναι ασφαλές. Ωστόσο, ένα άπειρο άτομο μπορεί να καταστρέψει ηλεκτρονικά εξαρτήματα λόγω στατικής εκφόρτισης ή μηχανικά μέσω ενός ολισθηρού κατσαβιδιού. Δεν συνιστούμε να ακολουθήσετε οποιουσδήποτε οδηγούς που σας οδηγούν να εκθέσετε τη μητρική πλακέτα, ειδικά εάν απαιτούν επικίνδυνες ενέργειες, όπως η αντικατάσταση της υγρής ψυκτικής ουσίας μετάλλου μεταξύ των κύριων τσιπ του PS5 και της ψύκτρας.

Αν και οι παραπάνω συμβουλές αφορούν ειδικά προβλήματα υπερθέρμανσης του Sony PlayStation 5, ισχύουν επίσης ευρέως για τα Xbox Series X και S. Η τρέχουσα γενιά κονσολών είναι όλα αθόρυβα συστήματα. Ωστόσο, χρειάζονται εξαιρετική ροή αέρα για να το επιτύχουν, διατηρώντας παράλληλα τις θερμοκρασίες υπό έλεγχο. Καθαρίστε τα συχνά, ώστε να μην είναι ποτέ απαραίτητη η αποσυναρμολόγηση και δώστε τους χώρο να αναπνεύσουν και ελπίζουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ ξανά προβλήματα υπερθέρμανσης.

Η Τεχνολογία σε μια σελίδα DirectVortex.gr

Διαβάστε επίσης :Υπερθερμαίνεται το XBox σας;

Το PS5 σας κολλάει;

PS5 στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

δωρεάν εργαλεία για να ελέγξετε την υγεία του SSD

Πώς να παρακολουθήσετε IPTV στο PS5

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *