Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του 'Shell Infrastructure Host

Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του ‘Shell Infrastructure Host’ (8 Μέθοδοι)

Οι επαγγελματίες χρήστες των Windows έχουν τη συνήθεια να ελέγχουν τη Διαχείριση εργασιών σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το ελέγχουν κάθε φορά που αισθάνονται ότι ο υπολογιστής τους είναι αργός ή για να μάθουν ποιες διαδικασίες καταναλώνουν τους πόρους.

Μετά από μια βαθύτερη ματιά στη Διαχείριση εργασιών, πολλοί χρήστες των Windows βρήκαν “Shell Infrastructure Host” εκτέλεση και ανύψωση των ράβδων για χρήση της CPU και της μνήμης. Επομένως, εάν είστε χρήστης Windows και παρατηρήσετε ότι η ίδια διαδικασία προκαλεί υψηλή χρήση CPU και μνήμης, συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι ακριβώςΚεντρικός υπολογιστής Shell Infrastructure‘ είναι και γιατί αυξάνει τη χρήση της CPU και της μνήμης όταν εκτελείται στο παρασκήνιο. Επίσης, θα συζητήσουμε μερικές καλύτερες μεθόδους για να διορθώσετε προβλήματα με υψηλή CPU και χρήση μνήμης στο Shell Infrastructure Host. Ας τσεκάρουμε.

Πώς να κάνετε τη γραμμή εργασιών των Windows 11 πλήρως διαφανή

Τι είναι το “Shell Infrastructure Host” στο Task Manager;

Το Shell Infrastructure Host είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία των Windows και εκτελείται στο παρασκήνιο για έναν πολύ σημαντικό λόγο.

Το «Shell Infrastructure Host», γνωστό και ως sihost.exeείναι μια διαδικασία συστήματος που χειρίζεται διάφορες οπτικές πτυχές του λειτουργικού συστήματος.

Το φόντο της επιφάνειας εργασίας σας, οι αναδυόμενες ειδοποιήσεις, η εμφάνιση της γραμμής εργασιών και μερικά άλλα μέρη της γραφικής διεπαφής χρήστη αντιμετωπίζονται από τη διαδικασία Shell Infrastructure Host στα Windows.

Εάν χρησιμοποιείτε μια σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows, η διαδικασία Shell Infrastructure Host είναι πιθανό να εκτελείται στο παρασκήνιο και να καταναλώνει μικρή ποσότητα μνήμης και χρήσης CPU. Ωστόσο, μερικές φορές, λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων, η ίδια διαδικασία μπορεί να αυξήσει τη χρήση της CPU και της RAM και να παγώσει τον υπολογιστή σας.

Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του κεντρικού υπολογιστή Shell Infrastructure

Λοιπόν, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα λόγω της υψηλής χρήσης CPU του Shell Infrastructure Host, μπορείτε να κάνετε ορισμένες αλλαγές στον υπολογιστή σας για να επιλύσετε το πρόβλημα. Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα υψηλής χρήσης CPU του Shell Infrastructure Host.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο, πρέπει πρώτα να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows. Η επανεκκίνηση μπορεί μερικές φορές να επιλύσει τα πιο περίπλοκα προβλήματα του υπολογιστή σας. Αυτό περιλαμβάνει διαδικασίες συστήματος που αυξάνουν την κατανάλωση πόρων CPU και RAM.

Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να εμποδίσουν τη λειτουργία του κεντρικού υπολογιστή Shell Infrastructure, με αποτέλεσμα υψηλούς πόρους CPU και RAM. Επομένως, πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Για να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και στο μενού Τροφοδοσία και επιλέξτε Επανεκκίνηση. Αυτό θα επανεκκινήσει τον υπολογιστή σας με Windows.

2. Εκτελέστε το System Maintenance Troubleshooter

Το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων συντήρησης συστήματος έχει μερικούς συνδέσμους με τον κεντρικό υπολογιστή υποδομής Shell. Ως εκ τούτου, μπορείτε να το εκτελέσετε για να επιλύσετε την υψηλή χρήση της CPU και της μνήμης που προκαλείται από την ίδια διαδικασία. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε τον Πίνακα Ελέγχου. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Πίνακας Ελέγχου εφαρμογή από τη λίστα.

Πίνακας Ελέγχου

2. Όταν ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου, κάντε κλικ στο Αντιμετώπιση προβλημάτων.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

3. Στην οθόνη Αντιμετώπιση προβλημάτων, κάντε κλικ στο Προβολή όλων κουμπί στο αριστερό παράθυρο.

Προβολή όλων

4. Τώρα, θα δείτε μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων. Βρείτε και κάντε κλικ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

5. Στην επόμενη προτροπή, έλεγχος ο Αυτόματη εφαρμογή επισκευών ζητήστε και κάντε κλικ στο Επόμενο κουμπί.

Αυτόματη εφαρμογή επισκευών

Αυτό είναι! Πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε το τμήμα αντιμετώπισης προβλημάτων συντήρησης συστήματος.

3. Ελέγξτε για σύγκρουση προγράμματος με τη διαδικασία

Μπορείτε να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία και να ελέγξετε εάν η διαδικασία ‘Shell Infrastructure Host’ εξακολουθεί να προκαλεί υψηλή χρήση CPU ή μνήμης. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα σε καθαρή εκκίνηση ή σε ασφαλή λειτουργία, πρέπει να βρείτε το προβληματικό λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.

Είναι πολύ εύκολο να βρείτε όλο το εγκατεστημένο λογισμικό στα Windows. μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον Πίνακα Ελέγχου και να αφαιρέσετε όλα τα ύποπτα προγράμματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κοιτάξετε προσεκτικά τη Διαχείριση εργασιών για να βρείτε προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Εάν βρείτε εφαρμογές που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στον υπολογιστή σας, συνιστάται να τις απεγκαταστήσετε.

4. Επιδιορθώστε ή επαναφέρετε την εφαρμογή Φωτογραφίες

Λοιπόν, η εφαρμογή Φωτογραφίες των Windows 10/11 είναι ένας άλλος σημαντικός λόγος για την υψηλή χρήση CPU της υποδομής Shell. Τα κατεστραμμένα αρχεία εγκατάστασης του Microsoft Photos είναι αυτά που προκαλούν το πρόβλημα.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να δοκιμάσετε να επιδιορθώσετε ή να επαναφέρετε την εφαρμογή Microsoft Photos για να επιλύσετε το πρόβλημα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Εφαρμογές Ενότητα.

Εφαρμογές

3. Στη συνέχεια, στη δεξιά πλευρά, επιλέξτε Εγκατεστημένες εφαρμογές.

Εγκατεστημένες εφαρμογές

4. Τώρα, βρες Microsoft Photos, Κάνε κλικ στο τρεις τελείες δίπλα του και επιλέξτε Προχωρημένες επιλογές.

τρεις τελείες

5. Στην επόμενη οθόνη, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Επισκευή. Αυτό θα επιδιορθώσει την εφαρμογή Microsoft Photos.

Επισκευή

6. Εάν η επισκευή δεν βοήθησε, κάντε κλικ στο Επαναφορά κουμπί κάτω από το κουμπί Επιδιόρθωση.

Επαναφορά

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows.

5. Εκτελέστε μια σάρωση Antimalware

Το Windows Defender είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ασφαλείας που παρέχεται με τα Windows 10/11. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε μια πλήρη σάρωση antimalware στο σύστημά σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για σάρωση με την Ασφάλεια των Windows. εδώ είναι το πιο εύκολο.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Windows Security. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Ασφάλεια των Windows εφαρμογή από τη λίστα.

Ασφάλεια των Windows

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ασφάλεια των Windows, κάντε κλικ στο Προστασία από ιούς και απειλές αυτί.

Προστασία από ιούς και απειλές

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Σάρωση επιλογές.

Επιλογές σάρωσης

4. Στις επιλογές Σάρωση, επιλέξτε Πλήρης σάρωση και κάντε κλικ στο Σάρωση τώρα κουμπί.

Πλήρης σάρωση

Αυτό είναι! Αυτό θα εκτελέσει μια πλήρη σάρωση στο σύστημά σας. Η επιλογή πλήρους σάρωσης θα ελέγξει όλα τα αρχεία και τα προγράμματα που εκτελούνται στον σκληρό σας δίσκο. Ωστόσο, η σάρωση μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα για να ολοκληρωθεί.

6. Εκτελέστε την εντολή SFC/DISM

Ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να επιλύσετε την υψηλή χρήση CPU του ‘Shell Infrastructure Host’ είναι να εκτελέσετε τις εντολές SFC και DISM. Και οι δύο εντολές έχουν σχεδιαστεί για να επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε CMD. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Εκτέλεση ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε sfc /scannow και πατήστε Enter.

sfc /scannow

3. Εάν η εντολή SFC εμφανίσει σφάλμα, πρέπει να εκτελέσετε αυτήν την εντολή:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

επικολλήστε τη δεδομένη εντολή

Αυτό είναι! Η εντολή DISM μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί. Πρέπει να περιμένετε έως ότου η εντολή ολοκληρώσει τη διόρθωση όλων των κατεστραμμένων αρχείων συστήματος.

7. Εκτελέστε μια καθαρή εκκίνηση

Λοιπόν, το Clean Boot δεν θα σας βοηθήσει να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του Shell Infrastructure Host, αλλά θα σας βοηθήσει να επιβεβαιώσετε ότι καμία εφαρμογή τρίτου μέρους δεν έρχεται σε διένεξη με τη διαδικασία.

Η καθαρή εκκίνηση εκτελείται για την εκκίνηση των Windows με ελάχιστα σετ προγραμμάτων οδήγησης και προγραμμάτων εκκίνησης. Απενεργοποιεί τις περισσότερες εφαρμογές τρίτων που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας. Επομένως, εάν το πρόβλημα υψηλής χρήσης CPU της Shell Infrastructure δεν εμφανίζεται κατά την εκκίνηση, πρέπει να βρείτε και να καταργήσετε το πρόγραμμα τρίτων που βρίσκεται σε διένεξη.

Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε καθαρή εκκίνηση στα Windows.

1. Πατήστε το Windows Key + R κουμπί στο πληκτρολόγιό σας. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε msconfig.msc και πατήστε Enter.

msconfig.msc

2. Μεταβείτε στο Υπηρεσίες καρτέλα στη Διαμόρφωση συστήματος και ελέγξτε το Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft πλαίσιο ελέγχου. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Απενεργοποίηση όλων.

κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση όλων

3. Εκκινήστε το Task Manager και μεταβείτε στο Ξεκίνα αυτί. Τώρα, κάντε δεξί κλικ στις εφαρμογές που δεν θέλετε να εκτελούνται κατά την εκκίνηση και επιλέξτε Καθιστώ ανίκανο.

επιλέξτε

Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα καθαρίσει την εκκίνηση του υπολογιστή σας. ελέγξτε αν το Shell Infrastructure Host εξακολουθεί να ανεβάζει τη γραμμή της CPU.

8. Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα Windows

Ελεγχος για ενημερώσεις

Εάν τίποτα δεν λειτούργησε για εσάς, η ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows είναι η επιλογή που απομένει. Η ενημέρωση των Windows πιθανότατα θα αποκλείσει σφάλματα ή δυσλειτουργίες που ενδέχεται να έρχονται σε διένεξη με τη διαδικασία κεντρικού υπολογιστή Shell Infrastructure.

Επίσης, η ενημέρωση του συστήματός σας είναι πάντα καλή ιδέα για να απολαμβάνετε τις νέες δυνατότητες και τις βελτιωμένες επιλογές ασφάλειας και απορρήτου. Για να ενημερώσετε τα Windows, ανοίξτε Ρυθμίσεις > Windows Update > Έλεγχος για ενημέρωση.

Τα Windows 10/11 θα ελέγξουν αυτόματα για ενημερώσεις. Εάν βρει διαθέσιμες ενημερώσεις για τον υπολογιστή σας, θα τις εγκαταστήσει αυτόματα.

Διαβάστε επίσης: Local System High Disk, CPU Memory Usage

 

Επομένως, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για την επίλυση της υψηλής χρήσης CPU του ‘Shell Infrastructure Host’ σε υπολογιστές με Windows. Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη διόρθωση της υψηλής χρήσης CPU του sihost.exe. Επίσης, αν το άρθρο σας βοήθησε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5030

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *