καλύτερες διανομές Linux για χρήστες Windows

10 καλύτερες διανομές Linux για χρήστες Windows 10/11 το 2023

Αν και τα Windows 10 είναι το καλύτερο και πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους υπολογιστές, δεν είναι ανοιχτού κώδικα και στερούνται πολλές επιλογές. Έτσι, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε τα Windows 10 για λίγο, κάποια στιγμή, ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε το Linux.

Όντας ανοιχτού κώδικα από τη φύση του, το Linux είναι ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιου υπολογιστή. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι εάν είστε χρήστης των Windows, η ξαφνική μετάβαση στο Linux θα μπορούσε να είναι μια συντριπτική εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: Καλύτεροι εξομοιωτές Linux για Windows

10 καλύτερες διανομές Linux για χρήστες Windows 10/11

Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο, έχουμε παραθέσει μερικά από τα καλύτερες διανομές Linux για χρήστες Windows. Όλες οι διανομές Linux που αναφέρονται στο άρθρο ήταν δωρεάν για λήψη και χρήση και έχουν σχεδιαστεί για χρήστες Windows. Ας τσεκάρουμε.

1. Ubuntu Budgie

Ubuntu Budgie

Αν ψάχνετε για μια απλή και κομψή διανομή Linux, με το Ubuntu στον πυρήνα του, τότε το Ubuntu Budgie μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Το Ubuntu Budgie είναι ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο λειτουργικό σύστημα που είναι γρήγορο και σταθερό. Επιπλέον, η διανομή Linux σάς δίνει μια αίσθηση συνδυασμού μεταξύ του Ubuntu και των λειτουργικών συστημάτων Windows 10.

Έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση της οπτικής εμφάνισης του λειτουργικού συστήματος Linux. Θα βρείτε ελκυστικά θέματα, wallpapers και εφαρμογές με το Ubuntu Budgie. Συνολικά, είναι μια εξαιρετική διανομή Linux για χρήστες Windows.

2. Βαθειά μέσα

Βαθειά μέσα

Το Deepin είναι ελαφρώς διαφορετικό από όλα τα άλλα που αναφέρονται στο άρθρο. Πρώτον, είναι μια διανομή Linux με πρωταρχικό στόχο να κάνει το Linux προσβάσιμο στους χρήστες των Windows.

Μάντεψε? Το Deepin μοιάζει με ένα μείγμα μεταξύ MacOS και Windows 10. Όπως τα Windows 10, έχετε μια καθολική γραμμή αναζήτησης, ένα μενού έναρξης για πρόσβαση σε εφαρμογές και πολλά άλλα.

3. Robolinux

Robolinux

Το Robolinux είναι υποτιμημένο, αλλά είναι ένα εξαιρετική διανομή Linux για νέους χρήστες που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν Windows. Το λειτουργικό σύστημα δίνει την αίσθηση των Windows 7 και σας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα εργαλείων.

Σε αντίθεση με όλες τις άλλες διανομές Linux που βασίζονται στο Wine για την εκτέλεση προγραμμάτων των Windows, η Robolinux έχει την εικονική της μηχανή, τη StealthVM, για την εκτέλεση εφαρμογών των Windows σε Linux.

4. Linux Mint

Linux Mint

Το Linux Mint είναι ένα Διανομή Linux που βασίζεται στο Ubuntu στη λίστα με όλες τις δυνατότητες που λαμβάνετε από το Ubuntu. Το υπέροχο με το Linux Mint είναι ότι εστιάζει στην παροχή μιας κλασικής εμπειρίας επιφάνειας εργασίας όπως τα Windows 10.

Σε σύγκριση με άλλες διανομές Linux, το Linux Mint είναι αρκετά εύκολο στη χρήση και είναι γεμάτο με πολύτιμα εργαλεία για την εκτέλεση καθημερινών εργασιών.

5. ChaletOS

ChaletOS

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που προσπάθησε να αλλάξει σε Linux αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Linux είναι δύσκολο στη χρήση, ειδικά αν κάνετε εναλλαγή από τα Windows. Ο στόχος του ChaletOS είναι να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει το Linux.

Αυτό το σύστημα δεν διαφέρει πολύ από το Xubuntu, στο οποίο βασίζεται, αλλά το ChaletOS έχει ένα στυλ που όλοι γνωρίζουν καλά, ελκυστική απλότητα και εντυπωσιακή ταχύτητα.

6. Zorin OS

Zorin OS

Αν ψάχνετε για μια διανομή Linux που σας προσφέρει μια διεπαφή χρήστη παρόμοια με τα Windows, τότε μην ψάχνετε άλλο από το Zorin OS. Αν και το Zorin OS μπορεί να μην είναι πολύ δημοφιλές, είναι ιδανικό για αρχάριους που δοκιμάζουν λειτουργίες Linux με διεπαφή Windows.

Το Zorin OS, που συχνά κυκλοφορεί ως η καλύτερη εναλλακτική λύση στα Windows, είναι μια μινιμαλιστική διανομή Linux που προσφέρει πολλά προκατασκευασμένα εργαλεία για την εκτέλεση καθημερινών εργασιών. Ως αποτέλεσμα, το Zorin είναι πολύ καλό για αρχάριους που δεν θέλουν να ξοδεύουν χρόνο μαθαίνοντας πώς λειτουργεί το Linux.

7. Kubuntu

Kubuntu

Αυτή είναι μια από τις πιο ελαφριές και φιλικές προς το χρήστη διανομές Linux. Το Kubuntu είναι μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη διεπαφή που δεν έχει τα περισσότερα από τα μειονεκτήματα του Ubuntu.

Ακόμη και η Microsoft μόλις μετέφερε το Powershell στο Kubuntu, καθιστώντας το λειτουργικό σύστημα πιο φιλικό στους χρήστες των Windows.

8. Manjaro Linux

Manjaro Linux

Το Manjaro Linux βασίζεται στο Arch Linux, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες διανομές Linux. Έτσι, η διανομή Linux φαίνεται σαν μια τέλεια αντικατάσταση των Windows.

Η διεπαφή του Manjaro Linux είναι κατά κάποιο τρόπο παρόμοια με το λειτουργικό σύστημα Windows. Ωστόσο, προσφέρει επίσης πολλά προκατασκευασμένα εργαλεία για να επιτύχετε τα πιο σημαντικά πράγματα.

9. Linux Lite

Linux Lite

Εάν τώρα χρησιμοποιείτε Windows XP ή Windows 7 και σχεδιάζετε να μεταβείτε σε λειτουργικό σύστημα Linux, μπορείτε να δοκιμάσετε το Linux Lite. Το Linux Lite είναι μια εξαιρετικά ελαφριά διανομή που αποδίδει καλύτερα ενώ καταναλώνει λιγότερους πόρους.

Αυτό το λειτουργικό σύστημα διαθέτει ένα μενού παρόμοιο με τα Windows, διευκολύνοντας τους χρήστες των Windows που σχεδιάζουν να βουτήξουν στον κόσμο του Linux.

10. Solus

Solus

Το Solus είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες διανομές Linux, που έχει αποκτήσει τεράστια φήμη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το υπέροχο με το Solus είναι ότι διατηρεί μια μινιμαλιστική εμφάνιση. Η διεπαφή του Solus διαφέρει από τα Windows, αλλά θα σας δώσει την ακριβή αίσθηση.

Η διανομή Linux φέρνει επίσης μια μεγάλη γκάμα εργαλείων για παρακολούθηση ταινιών, παιχνίδι, διαχείριση φωτογραφιών, σερφάρισμα στο διαδίκτυο κ.λπ.

Διαβάστε επίσης: 10 καλύτεροι εξομοιωτές Android για Linux

Έτσι, παραπάνω είναι τα Οι καλύτερες διανομές Linux για χρήστες Windows. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Φροντίστε να το μοιραστείτε και με τους φίλους σας. Επίσης, εάν γνωρίζετε οποιαδήποτε άλλη διανομή Linux όπως αυτές, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εγκαταστήσετε το Stremio σε Linux

Πώς να εγκαταστήσετε το Tor σε Linux, Ubuntu

καλύτεροι ιστότοποι για να μάθετε Linux Online

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5019

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *