Πώς να διορθώσετε το Microsoft Edge εαν αντιμετωπίζετε προβλήματα στα Windows (8 τρόποι)

Το Microsoft Edge είναι ένα πολύ δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού και έχει γίνει πλέον το δεύτερο καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης ιστού μετά το Google Chrome. Ενώ το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge είναι πλούσιο σε λειτουργίες και σας παρέχει όλες τις δυνατότητες που θα χρειαστείτε, κατά καιρούς, ενδέχεται να εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε μερικά προβλήματα.

Το νέο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge βασίζεται στο Chromium, την ίδια μηχανή που τροφοδοτεί το Google Chrome. Λόγω αυτού, μπορείτε να απολαύσετε τις επεκτάσεις και τα θέματα του Chrome στο πρόγραμμα περιήγησής σας Microsoft Edge.

Πρόσφατα, πολλοί χρήστες των Windows βρέθηκαν να παραπονιούνται για ένα ασυνήθιστο πρόβλημα. Οι χρήστες ξεκίνησαν ότι το πρόγραμμα περιήγησής τους Microsoft Edge συνεχίζει να κολλάει στην αρχή . Κάποιοι μάλιστα ανέφεραν ότι το πρόγραμμα περιήγησής τους Edge κολλάει και εμφανίζει την πράσινη οθόνη του θανάτου.

Διορθώστε το Microsoft Edge Keeps Crashing στα Windows

Έτσι, εάν δυσκολεύεστε επίσης με το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge που συνεχίζει να κολλάει κατά το άνοιγμα, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές απλές μεθόδους για να διορθώσετε το σφάλμα του Microsoft Edge στα Windows 11 . Ας αρχίσουμε.

1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή/φορητού υπολογιστή σας

Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λοιπόν, εάν ο Microsoft Edge καταρρεύσει στα Windows 11 , πρέπει πρώτα να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας. Μερικές φορές, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί να διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή ή το λειτουργικό σύστημα.

Επομένως, εάν οποιαδήποτε διαδικασία παρασκηνίου παρεμβαίνει στη λειτουργικότητα του προγράμματος περιήγησης Microsoft Edge, είναι καλύτερο να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Η επανεκκίνηση θα ανανεώσει όλες τις εφαρμογές και τις διαδικασίες στο παρασκήνιο.

2. Αντιμετώπιση προβλημάτων εφαρμογών Windows Store

Εφόσον ο Microsoft Edge βασίζεται στο Windows Store για τη λήψη ενημερώσεων εφαρμογών, καθίσταται σημαντικό να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις εφαρμογές του Windows Store. Ενώ η αντιμετώπιση προβλημάτων των εφαρμογών του Windows Store δεν έχει άμεση σύνδεση με το πρόγραμμα περιήγησης Edge, πολλοί χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Αντιμετώπιση προβλημάτων. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις αντιμετώπισης προβλημάτων από τη λίστα.

 

2. Στην οθόνη Αντιμετώπιση προβλημάτων, κάντε κλικ στο Άλλα προγράμματα αντιμετώπισης προβλημάτων .

 

3. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι το τέλος και κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση δίπλα στις εφαρμογές του Windows Store .

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα των εφαρμογών του Windows Store για να διορθώσετε τη συντριβή του Microsoft Edge Keeps στα Windows.

3. Διορθώστε το Microsoft Edge Keeps Crashing μετά το Windows Update

Εάν μόλις εγκαταστήσατε μια νέα ενημέρωση των Windows και το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge συνεχίζει να διακόπτεται, θα πρέπει να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση.

Είναι εύκολο να επαναφέρετε τις ενημερώσεις των Windows, αλλά υπάρχει ένα χρονικό όριο που πρέπει να προσέξετε.

Μπορείτε να επαναφέρετε την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος μόνο εντός των επόμενων δέκα αναβάθμισης. Επομένως, εάν μόλις εγκαταστήσατε μια ενημέρωση των Windows και το πρόγραμμα περιήγησης Edge κολλάει μετά από αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας για την επαναφορά των ενημερώσεων των Windows .

4. Απενεργοποιήστε τις επεκτάσεις

Εάν ο Microsoft Edge συνεχίζει να κολλάει κατά το άνοιγμα , πρέπει να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις. Μερικές φορές, επεκτάσεις που δεν είναι συμβατές με την εγκατεστημένη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Edge δημιουργούν τέτοια προβλήματα.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις για να διορθώσετε το Microsoft Edge Keeps Crashing κατά το άνοιγμα. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

Πώς να διορθώσετε το Spotify Keeps Crashing στο Android (8 καλύτεροι τρόποι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, επιλέξτε Επεκτάσεις .

 

3. Στις Επεκτάσεις, πρέπει να απενεργοποιήσετε όλες τις επεκτάσεις . Μόλις απενεργοποιηθεί, επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge και συνεχίστε να το χρησιμοποιείτε για λίγο.

 

Αυτό είναι! Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge δεν διακόπτεται πλέον, πρέπει να βρείτε την προβληματική επέκταση και να την καταργήσετε.

5. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης Microsoft Edge

Μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης εάν ο Microsoft Edge συνεχίσει να κλείνει μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Πολλοί χρήστες στα φόρουμ της Microsoft έχουν ισχυριστεί ότι διορθώνουν το Microsoft edge συνεχίζει να κλείνει μετά από λίγα δευτερόλεπτα εκκαθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στις τρεις τελείες .

 

2. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, επιλέξτε Ρυθμίσεις .

 

3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πληκτρολογήστε « διαγραφή δεδομένων περιήγησης » στη γραμμή αναζήτησης.

 

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλέξτε τι θα διαγραφεί δίπλα στην επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης τώρα .

Πώς να εισαγάγετε δεδομένα Chrome στον Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Στη γραμμή εντολών Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης, επιλέξτε « Cookies και άλλα δεδομένα τοποθεσίας » και « Εικόνες και αρχεία στην κρυφή μνήμη ». Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση τώρα .

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διορθώσετε ότι ο Microsoft Edge συνεχίζει να κλείνει μετά από λίγα δευτερόλεπτα, εκκαθαρίζοντας το αρχείο προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης.

6. Επιδιορθώστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης Edge ή εάν το πρόγραμμα περιήγησης κολλάει ακόμη και πριν μπορέσετε να κάνετε τις αλλαγές, τότε πρέπει να επιδιορθώσετε και να επαναφέρετε το πρόγραμμα περιήγησης Edge.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και επιλέξτε « Ρυθμίσεις ».

 

2. Στις Ρυθμίσεις, μεταβείτε στις Εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές .

 

3. Τώρα, στις Εγκατεστημένες εφαρμογές, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε τον Microsoft Edge. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες δίπλα στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge .

 

4. Από τη λίστα επιλογών που εμφανίζεται, επιλέξτε « Τροποποίηση ».

Πώς να ενεργοποιήσετε τη γραμμή Edge στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Τώρα, θα δείτε την προτροπή Επιδιόρθωση του Microsoft Edge. Εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί Επιδιόρθωση και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επισκευής.

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επιδιορθώσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Microsoft Edge στα Windows.

7. Εγκαταστήστε τις ενημερώσεις των Windows

 

Ο Microsoft Edge συνεχίζει να κολλάει ή να παγώνει κατά το άνοιγμα είναι ένα πρόβλημα που δεν συνδέεται πάντα με το πρόγραμμα περιήγησης Ιστού.

Μερικές φορές, οι ενημερώσεις των Windows έχουν σφάλματα που δημιουργούν προβλήματα με τη λειτουργικότητα του προγράμματος περιήγησης ιστού. Επομένως, εάν κάποιο σφάλμα εμποδίζει τη λειτουργία του Microsoft Edge, πρέπει να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις των Windows.

Για να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις των Windows, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Windows Update > Έλεγχος για ενημερώσεις. Τα Windows θα ελέγξουν αυτόματα για τις διαθέσιμες ενημερώσεις και θα τις εγκαταστήσουν αυτόματα.

8. Θέστε μια ερώτηση στο φόρουμ της Microsoft

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη χρήση του προγράμματος περιήγησης Microsoft Edge, ακόμη και αφού ακολουθήσετε όλες τις μεθόδους, πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός προγραμματιστή.

Μπορείτε να κάνετε μια ερώτηση εξηγώντας το πρόβλημά σας στο φόρουμ της Microsoft . Μόλις το κάνετε αυτό, πρέπει να περιμένετε για γνήσιες συμβουλές από ειδικούς.

Εν τω μεταξύ, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τι λειτούργησε για άλλους στην επιδιόρθωση του Microsoft Edge που συνεχίζει να κολλάει.

 

Επομένως, αυτές είναι οι λίγες καλύτερες μέθοδοι για να επιδιορθώσετε το Microsoft Edge Keeps να κολλάει αυτόματα

Πώς να διορθώσετε την εφαρμογή Instagram Keeps Crash (8 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *