Αποτυχία κατάστασης ισχύος προγράμματος οδήγησης

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα BSOD «Αποτυχία κατάστασης ισχύος προγράμματος οδήγησης» στα Windows 10/11

Τα Windows 10/11 δεν είναι το πιο σταθερό λειτουργικό σύστημα για επιτραπέζιους υπολογιστές που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Σε σύγκριση με άλλα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιου υπολογιστή, τα Windows 10 & 11 εμφανίζουν περισσότερα σφάλματα και προβλήματα όπως σφάλματα συστήματος, καθυστερήσεις, τυχαίο τερματισμό λειτουργίας, σφάλματα BSOD κ.λπ.

Ενώ τα περισσότερα από τα προβλήματα των Windows 10/11 μπορούν να επιλυθούν γρήγορα ακολουθώντας τις γενικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, ορισμένα προβλήματα, όπως τα σφάλματα BSOD, μπορεί να είναι απογοητευτικά στην αντιμετώπιση.

Τα σφάλματα BSOD στα Windows είναι πολύ συνηθισμένα και κάθε χρήστης των Windows τα έχει ήδη αντιμετωπίσει. Τα σφάλματα BSOD γενικά παγώνουν την οθόνη του υπολογιστή σας και εμφανίζουν μια μπλε οθόνη και έναν κωδικό σφάλματος. Η οθόνη BSOD δεν σας λέει τίποτα για το πρόβλημα – απλώς ένας κωδικός σφάλματος.

Πρόσφατα, το DRIVER_POWER_STATE_FAILURE BSOD έχει προβληματίσει πολλούς χρήστες των Windows 10/11. Το σφάλμα είναι πιο συνηθισμένο στα Windows 10 παρά στα Windows 11 και η αντιμετώπιση προβλημάτων απαιτεί σκληρή δουλειά.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα BSOD «Αποτυχία κατάστασης λειτουργίας προγράμματος οδήγησης» στα Windows

Επομένως, εάν λάβατε πρόσφατα το σφάλμα BSOD DRIVER_POWER_STATE_FAILURE στο λειτουργικό σύστημα Windows, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό. Παρακάτω, έχουμε κοινοποιήσει μερικά απλά βήματα για την επίλυση του σφάλματος BSOD “DRIVER_POWER_STATE_FAILURE” με απλά βήματα. Ας αρχίσουμε.

1. Ενημερώστε όλα τα προγράμματα οδήγησης

Τα παλιά προγράμματα οδήγησης είναι μια σημαντική αιτία για το μήνυμα σφάλματος BSOD “DRIVER_POWER_STATE_FAILURE”. Πολλοί χρήστες των Windows 10/11 έχουν διορθώσει το BSOD ενημερώνοντας όλα τα προγράμματα οδήγησης συστήματος. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε επίσης. Δείτε πώς να ενημερώστε όλα τα προγράμματα οδήγησης του συστήματός σας με εύκολα βήματα.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Ενημερωμένη έκδοση για Windows.

Ενημερωμένη έκδοση για Windows

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κύλιση προς τα κάτω στις Πρόσθετες επιλογές και κάντε κλικ στο Προαιρετικές ενημερώσεις.

Προαιρετικές ενημερώσεις

4. Εάν εκκρεμεί κάποια ενημέρωση προγράμματος οδήγησης, κάντε κλικ στο Λήψη & Εγκατάσταση κουμπί.

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό θα πρέπει να διορθώσει το BSOD “DRIVER_POWER_STATE_FAILURE” που ενεργοποιήθηκε λόγω ξεπερασμένων προγραμμάτων οδήγησης συστήματος.

2. Ενημερώστε μη αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης συσκευών

Όπως σημειώθηκε, τα παλιά ή ελαττωματικά προγράμματα οδήγησης είναι ο κύριος λόγος για το σφάλμα BSOD «DRIVER_POWER_STATE_FAILURE». Επομένως, εάν η παραπάνω μέθοδος δεν λειτούργησε για εσάς, πρέπει να ελέγξετε τη Διαχείριση Συσκευών και να βρείτε το περιφερειακό που προκαλεί το πρόβλημα. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στην Αναζήτηση των Windows. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Διαχειριστή της συσκευής εφαρμογή από τη λίστα με τα διαθέσιμα αποτελέσματα.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, ελέγξτε για την προβληματική συσκευή υλικού. Αυτό που δυσλειτουργεί θα έχει α κίτρινο θαυμαστικό.

3. Κάντε δεξί κλικ στη συσκευή που δεν λειτουργεί και επιλέξτε Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

4. Στη γραμμή εντολών Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης, επιλέξτε Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης.

Διαχειριστή της συσκευής

Αυτό είναι! Πρέπει να επαναλάβετε τα βήματα για να ενημερώσετε όλα τα προγράμματα οδήγησης συσκευών υλικού που δυσλειτουργούν.

3. Επαναφορά των προβληματικών προγραμμάτων οδήγησης συσκευών

Εάν μόλις εγκαταστήσατε ένα νέο υλικό και εγκαταστήσατε τα προγράμματα οδήγησης, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε την πρόσφατη ενημέρωση προγράμματος οδήγησης. Οι πιθανότητες είναι ότι το νέο πρόγραμμα οδήγησης που είναι εγκατεστημένο στη συσκευή σας έχει προβλήματα συμβατότητας, που οδηγούν στο μήνυμα σφάλματος Driver Power Failure.

Επομένως, είναι καλύτερο να επαναφέρετε την πρόσφατη ενημέρωση προγράμματος οδήγησης για να επιλύσετε το σφάλμα BSOD. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Device Manager στην Αναζήτηση των Windows. Εκκινήστε την εφαρμογή Device Manager από τη λίστα.

Διαχειριστή της συσκευής

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, κάντε δεξί κλικ στην προβληματική συσκευή ή στο πρόσφατα εγκατεστημένο πρόγραμμα οδήγησης και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

3. Στις Ιδιότητες συσκευής, κάντε κλικ στο Roll Back Driver.

Οδηγός επαναφοράς

Αυτό είναι! Τώρα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές. Αυτό θα διορθώσει το σφάλμα BSOD DRIVER_POWER_STATE_FAILURE.

4. Αποσυνδέστε τα περιφερειακά από τον υπολογιστή σας

Τα περιφερειακά που είναι συνδεδεμένα στον υπολογιστή σας με Windows μπορεί επίσης να είναι ο μοναδικός λόγος για το σφάλμα BSOD σφάλματος κατάστασης λειτουργίας προγράμματος οδήγησης. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν τα πρόσφατα συνδεδεμένα περιφερειακά, όπως μονάδες USB, σκληροί δίσκοι, μικρόφωνα κ.λπ., δυσλειτουργούν.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα είναι να αποσυνδέσετε αυτά τα περιφερειακά από τον υπολογιστή σας. Αποσυνδέστε τα καλώδια USB από κάθε περιφερειακό που είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας και ξεκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μόλις αποσυνδεθείτε, χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας για λίγο. Δεν θα λαμβάνετε πλέον το σφάλμα BSOD DRIVER_POWER_STATE_FAILURE.

5. Επαναφέρετε τις αλλαγές υλικού

Το ελαττωματικό υλικό ενεργοποιεί επίσης το σφάλμα Driver Power Failure. Πρέπει να υπενθυμίσετε εάν έχετε κάνει πρόσφατα αλλαγές υλικού.

Οι αλλαγές υλικού θα μπορούσαν να είναι κάτι σαν την εγκατάσταση μιας νέας μνήμης RAM, SSD, μιας νέας GPU, κ.λπ. Όποια και αν είναι, εάν το DRIVER_POWER_STATE_FAILURE BSOD εμφανιστεί μετά την προσθήκη υλικού, ήρθε η ώρα να το αφαιρέσετε.

Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε τις αλλαγές υλικού, ειδικά αν δεν είστε τεχνικοί. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε τον υπολογιστή/φορητό υπολογιστή σας σε ένα τοπικό συνεργείο και να τους ζητήσετε να επαναφέρουν τις αλλαγές υλικού.

6. Αλλάξτε το σχέδιο παροχής ενέργειας των Windows

Εάν διαβάσετε προσεκτικά το σφάλμα BSOD, θα γνωρίζετε ότι το σφάλμα συνδέεται με την κατάσταση ισχύος. Η αλλαγή του προγράμματος παροχής ενέργειας των Windows βοήθησε πολλούς χρήστες των Windows να διορθώσουν το μήνυμα σφάλματος «Αποτυχία κατάστασης ισχύος προγράμματος οδήγησης».

Επομένως, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αλλάξετε το σχέδιο παροχής ενέργειας των Windows για να δείτε εάν επιλύει το πρόβλημα για εσάς. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το σχέδιο παροχής ενέργειας των Windows με απλά βήματα.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

Σύστημα

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Εξουσία.

Κάντε κλικ στις ρυθμίσεις τροφοδοσίας και μπαταρίας

4. Στην ενότητα Power, κάντε κλικ στο Αναπτυσσόμενο μενού Power Mode.

5. Στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε ένα διαφορετικό σχέδιο παροχής ενέργειας. Μπορείς επιλέξτε το σχέδιο ανάλογα με τις ανάγκες σας.

κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος

Αυτό είναι! Αφού αλλάξετε το σχέδιο παροχής ενέργειας, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα διορθώσει το σφάλμα BSOD DRIVER_POWER_STATE_FAILURE.

7. Εκτελέστε την εντολή SFC & DISM

Η καταστροφή του αρχείου συστήματος μπορεί να μην συνδέεται άμεσα με το σφάλμα BSOD DRIVER_POWER_STATE_FAILURE, αλλά δεν υπάρχει κανένα κακό στην εκτέλεση αυτών των δύο εντολών.

Η εντολή SFC & DISM υποτίθεται ότι αντικαθιστά όλα τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε τη γραμμή εντολών στην Αναζήτηση των Windows 11. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

CMD

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

sfc /scannow

sfc /scannow

3. Εάν η παραπάνω εντολή επιστρέψει με σφάλμα, εκτελέστε αυτές τις δύο εντολές μία προς μία:

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Εκτελέστε τη σάρωση SFC και DISM 3

Αφού εκτελέσετε όλες τις εντολές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11. Αυτό θα πρέπει να επιλύσει το σφάλμα BSOD της κατάστασης ισχύος του προγράμματος οδήγησης των Windows.

8. Ενημερώστε το BIOS ή το UEFI

Εάν έχετε έναν παλιό υπολογιστή/φορητό υπολογιστή, οι πιθανότητες είναι ότι το υλικολογισμικό του BIOS είναι ξεπερασμένο. Το ξεπερασμένο BIOS μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα με το νέο υλικό.

Η ενημέρωση του BIOS γενικά περιλαμβάνει διορθώσεις σφαλμάτων, ενημερώσεις υλικολογισμικού για τα εσωτερικά στοιχεία του υπολογιστή σας, κ.λπ. Η ενημέρωση του BIOS έχει βοηθήσει επίσης πολλούς χρήστες των Windows να επιλύσουν το σφάλμα BSOD «Αποτυχία κατάστασης ισχύος προγράμματος οδήγησης».

Ωστόσο, η ενημέρωση του BIOS δεν είναι εύκολη, ειδικά αν δεν έχετε τεχνικές γνώσεις. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται από τον κατασκευαστή σας στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Διαφορετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε το εγχειρίδιο της μητρικής πλακέτας που συνοδεύει τον υπολογιστή σας για να ενημερώσετε το BIOS.

Επομένως, αυτός ο οδηγός αφορά τη διόρθωση του σφάλματος DRIVER_POWER_STATE_FAILURE BSOD στο λειτουργικό σύστημα Windows. Εάν έχετε ακολουθήσει όλες τις μεθόδους, το σφάλμα πιθανότατα έχει ήδη επιλυθεί. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε για να επιλύσετε το σφάλμα BSOD “DRIVER_POWER_STATE_FAILURE” στα Windows 10/11.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα BSOD «Αποτυχία ελέγχου ασφαλείας πυρήνα».

Τρόπος διόρθωσης σφάλματος BSOD του προγράμματος οδήγησης Overran Stack Buffer

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *