Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN σε Mac (macOS Sonoma)

Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN σε Mac (macOS Sonoma)

Ας το παραδεχτούμε: το macOS είναι πολύ καλύτερο, πιο ασφαλές και πιο σταθερό από τα Windows του ανταγωνιστή του. Το λειτουργικό σύστημα είναι βελτιστοποιημένο για να σας παρέχει καλύτερες επιλογές σταθερότητας και ασφάλειας.

Ενώ το MacOS είναι πολύ πιο ασφαλές από τα Windows, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά συμβάντα παρακολούθησης που θα θέλατε να αποτρέψετε. Όπως κάθε λειτουργικ

Κατεβάστε το TikTok για Mac

Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN σε Mac

Σε Mac, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP ή να αποκτήσετε μια σύνδεση VPN. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές VPN τρίτων ή να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις VPN στο Mac σας με μη αυτόματο τρόπο ή να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης VPN για Chrome ή Firefox.

Έτσι, αν ψάχνετε τρόπους για να κρύψετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο και να γίνετε ανώνυμος, μπορείτε να εγκαταστήσετε το VPN σε MAC. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικά απλά βήματα εγκατάσταση VPN σε Mac.

Πώς να εγκαταστήσετε το VPN σε Mac με μη αυτόματο τρόπο

Η χειροκίνητη μέθοδος του διαμόρφωση VPN σε Mac είναι λίγο περίπλοκο. Πρέπει να γνωρίζετε τη διεύθυνση διακομιστή VPN, το όνομα χρήστη του λογαριασμού, τους κωδικούς πρόσβασης και το πρωτόκολλο.

Εάν χρησιμοποιείτε οποιεσδήποτε premium υπηρεσίες VPN, θα βρείτε αυτές τις λεπτομέρειες στον λογαριασμό web VPN σας. Χωρίς αυτές τις λεπτομέρειες, δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα VPN σε Mac.

1. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε το Ρυθμίσεις Apple.

2. Στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Δίκτυο εικόνισμα.

3. Στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο εικονίδιο όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω.

αναπτυσσόμενο εικονίδιο

4. Στο Μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Προσθήκη διαμόρφωσης VPN και επιλέξτε το πρωτόκολλο που δίνεται από τον πάροχο σας. Το πρωτόκολλο θα μπορούσε να είναι L2TP μέσω IPSec, IKEv2 ή Cisco IPSec.

Προσθήκη διαμόρφωσης VPN

5. Τώρα εισαγάγετε το όνομα VPN, τη διεύθυνση διακομιστή, το όνομα λογαριασμού, τον κωδικό πρόσβασης και το κοινό μυστικό κλειδί που παρέχονται.

Προσθήκη διαμόρφωσης VPN

6. Αφού συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία, κάντε κλικ στο Δημιουργώ κουμπί. Αυτό θα δημιουργήσει μια διαμόρφωση VPN.

Αυτό είναι! Αφού δημιουργήσετε μια διαμόρφωση VPN, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο Mac σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή VPN σε MacOS;

Λοιπόν, τα βήματα για να συνδεθείτε σε μια εφαρμογή VPN μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, έχουμε κοινοποιήσει τα γενικά βήματα για όλους τους μεγάλους παρόχους VPN παρακάτω. Ας αρχίσουμε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή VPN σε MacOS

  • Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο της υπηρεσίας VPN που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  • Τώρα κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή VPN.
  • Εάν έχετε κατεβάσει ένα premium VPN, Σύνδεση με τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας.
  • Εκκινήστε την εφαρμογή VPN και επιλέξτε τον διακομιστή VPN της επιλογής σας.
  • Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Συνδέω-συωδεομαι κουμπί.

Αυτό είναι! Μετά την επιτυχή σύνδεση, θα δείτε μια σύνδεση στην οθόνη VPN. Αυτό υποδηλώνει ότι η σύνδεση VPN είναι επιτυχής και η πραγματική σας διεύθυνση IP είναι κρυμμένη.

Τα καλύτερα VPN για Mac

Έχετε πολλές επιλογές όταν πρόκειται για τα καλύτερα VPN για Mac. Ναι, υπάρχουν και δωρεάν και premium VPN. πρέπει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Συνήθως, συνιστώνται premium εφαρμογές VPN επειδή προσφέρουν καλύτερες δυνατότητες από τις δωρεάν. Το VPN όχι μόνο κρύβει τη διεύθυνση IP σας, αλλά αποκλείει επίσης πολλούς ιχνηλάτες από τον Ιστό.

Στο Techviral, έχουμε ήδη μοιραστεί μια λίστα με τα καλύτερα VPN για Mac. Πρέπει να περάσετε από αυτήν την ανάρτηση για να εξερευνήσετε τη λίστα με όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Χρησιμοποιήστε τις επεκτάσεις VPN για το Google Chrome

Χρησιμοποιήστε τις επεκτάσεις VPN για το Google Chrome

Ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τους ιχνηλάτες και να παρακάμψετε αποκλεισμένους ιστότοπους είναι να χρησιμοποιήσετε το VPN για το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Εκατοντάδες επεκτάσεις VPN δημιουργούνται για το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome που σας επιτρέπει να παρακάμψετε αποκλεισμένους ιστότοπους.

Το μόνο πρόβλημα με τις επεκτάσεις είναι ότι λειτουργούν μόνο εντός του προγράμματος περιήγησης ιστού. Αυτό σημαίνει ότι μόλις κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας, η δραστηριότητα Διαδικτύου δεν προστατεύεται πλέον.

Έχουμε ήδη μοιραστεί μια λίστα με καλύτερο VPN για το Google Chrome για πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε περάσει από αυτήν την ανάρτηση για να μάθετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Έτσι, αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες μεθόδους για να εγκαταστήσετε ένα VPN σε Mac. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε VPN για να κρυπτογραφήσετε τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο και να αποτρέψετε τον στραγγαλισμό του ISP. Επίσης, τα VPN μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεμπλοκάρετε ορισμένους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών ροής βίντεο.

Ωστόσο, χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη εφαρμογή VPN για να κρυπτογραφήσετε την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο. Αυτό που δεν έχει πολιτική καταγραφής και διακόπτη kill είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσετε. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την εγκατάσταση VPN σε Mac.

Διαβάστε επίσης:Πώς να ενημερώσετε το Apple TV

Πώς να εγκαταστήσετε το Kodi σε Windows, Mac, Android & iPhone

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *