Πώς να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων στα Windows 10

Πώς να ελέγξετε τη χρήση δεδομένων στα Windows 10

Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά των Windows 10 είναι ότι παρέχει στους χρήστες μια εμπειρία που προσαρμόζεται ομαλά σε διαφορετικούς τύπους συσκευών. Επιτρέψτε μου να σας πω; Τα Windows 10 είναι η πιο απαιτητική έκδοση των Windows τώρα.

Ωστόσο, ειδικά εργαλεία είναι διαθέσιμα για τα Windows 10 για τον έλεγχο του όγκου ή της χρήσης των δεδομένων που ανταλλάσσονται εντός του δικτύου. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία τρίτων, μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις δικτύου στα Windows 10 για να αποθηκεύσετε τη χρήση δεδομένων.

6 τρόποι για να στείλετε μεγάλα αρχεία ως συνημμένα email(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι καλύτεροι τρόποι για τον έλεγχο της χρήσης δεδομένων στα Windows 10

Επομένως, εάν ψάχνετε τρόπους για να ελέγξετε ή να αποθηκεύσετε τη χρήση δεδομένων στα Windows 10, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τη διαχείριση της χρήσης δεδομένων στα Windows 10. Ας ξεκινήσουμε.

1. Ελέγξτε πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε

Πώς να ελέγξετε εάν έχετε δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ελέγξετε την επισκεψιμότητα που έχετε κάνει στη συσκευή σας. Ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων (το απλοποιημένο, όχι τον Πίνακα Ελέγχου), επιλέξτε Δίκτυο και Διαδίκτυο, στη συνέχεια  Χρήση δεδομένων/Χρήση δικτύου και κάντε κλικ στο Στοιχεία χρήσης .

 

Η παραπάνω εικόνα θα δείχνει ένα σαφές γράφημα με το οποίο μπορείτε να γνωρίζετε πόσα δεδομένα έχετε καταναλώσει με τα συνδεδεμένα δίκτυά σας, όπως το Wi-Fi και το Ethernet.

2. Ρυθμίστε μια μετρημένη σύνδεση

Πώς να μοιραστείτε τις συνδέσεις δικτύου Wi-Fi στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αυτή η δυνατότητα, που υπάρχει ήδη σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows, μπορεί να ορίσει όρια χρήσης εύρους ζώνης για Wi-Fi ή ενσύρματα δίκτυα Διαδικτύου. Αυτή η δυνατότητα αποτρέπει το σύστημα από τη λήψη και τη μεταφόρτωση μεγάλων αρχείων, όπως ενημερώσεις.

 

Για να ρυθμίσετε ένα ασύρματο δίκτυο, πρέπει να επισκεφτείτε την ενότητα του μενού Ρυθμίσεις δικτύου και Διαδικτύου και να επιλέξετε Σύνδεση Wi-Fi στις Επιλογές για προχωρημένους για να επιλέξετε Οι μετρημένες συνδέσεις είναι η καλύτερη λύση για τη φύση των Windows 10 που απαιτεί εύρος ζώνης. Τα άτομα με περιορισμένες συνδέσεις στο Διαδίκτυο θα μπορούσαν να το βρουν πολύ χρήσιμο.

3. Περιορίστε τη χρήση δεδομένων των εφαρμογών παρασκηνίου

Πώς να ελέγξετε ή να διαχειριστείτε τη μουσική του τηλεφώνου Android από τα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι νέες ρυθμίσεις θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία με χαμηλή κατανάλωση δεδομένων από βαριά χρήση, διασφαλίζοντας ότι δεν θα κατεβάσετε καμία εφαρμογή τρίτων που μπορεί να εκμεταλλευτεί το δίκτυό σας για να παραμείνετε συγχρονισμένοι.

Για να απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό για μια συγκεκριμένη εφαρμογή, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Απόρρητο  και επιλέξτε την καρτέλα Εφαρμογές φόντου στα αριστερά. Μια λίστα στοιχείων που συνοδεύεται από μια επιλογή θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ποιες εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο για να λαμβάνουν ενημερώσεις και ειδοποιήσεις.

Πώς να ελέγξετε την ώρα ενεργοποίησης της οθόνης στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Διαμορφώστε το όριο χρήσης δεδομένων στα Windows 10

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα Windows 10 επιτρέπουν στους χρήστες να διαμορφώσουν το όριο χρήσης δεδομένων. Μπορείτε να ορίσετε ένα συγκεκριμένο όριο δεδομένων για έναν προσαρμογέα δικτύου WiFi ή Ethernet. Επομένως, εάν έχετε περιορισμένη σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορείτε να διαμορφώσετε το όριο χρήσης δεδομένων ακολουθώντας μερικά από τα απλά βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στα Windows 10.

2. Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο Δίκτυο & Διαδίκτυο .

3. Στο επόμενο βήμα, κάντε κλικ στο Data Usage .

 

4. Κάτω από την Εμφάνιση ρυθμίσεων Για την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε τον συνδεδεμένο προσαρμογέα δικτύου.

5. Τώρα, κάτω από το Όριο δεδομένων, κάντε κλικ στο Ορισμός ορίου .

6. Τώρα, μπορείτε να ορίσετε το όριο δεδομένων για τον τρέχοντα προσαρμογέα δικτύου.

 

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε τη χρήση δεδομένων στον υπολογιστή σας με Windows 10.

Το παραπάνω λοιπόν αφορά τον τρόπο ελέγχου της χρήσης δεδομένων στα Windows 10. Μπορείτε να ακολουθήσετε κάθε βήμα πολύ εύκολα. Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με οποιαδήποτε από τις μεθόδους που συζητήθηκαν παραπάνω. Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση και με τους φίλους σας!

 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *