Πώς να ενεργοποιήσετε θέματα υψηλής αντίθεσης στα Windows 11 (2 Μέθοδοι)

Πώς να ενεργοποιήσετε θέματα υψηλής αντίθεσης στα Windows 11 (2 Μέθοδοι)

Τόσο το λειτουργικό σύστημα Windows 10 όσο και το λειτουργικό σύστημα Windows 11 της Microsoft σάς προσφέρει διαφορετικά χρωματικά θέματα υψηλής αντίθεσης. Στα Windows 11, λαμβάνετε τέσσερα έγχρωμα θέματα υψηλής αντίθεσης σχεδιασμένα για άτομα με χαμηλή όραση.

Το θέμα υψηλής αντίθεσης ή η λειτουργία υψηλής αντίθεσης αποτελεί μέρος της επιλογής Ευκολία πρόσβασης των Windows 11 και επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάζουν εύκολα την οθόνη. Εάν έχετε ελλείμματα όρασης ή έχετε χαμηλή όραση, ενδέχεται να δυσκολευτείτε να διαβάσετε ορισμένες εφαρμογές ή ιστότοπους.

 

μπορεί να σου αρέσει :Apple Mac Mini (i5/8GB/512GB SSD) με 2 έτη εγγύηση

 

Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις λειτουργίες ή θέματα υψηλής αντίθεσης για να κάνετε το περιεχόμενο της οθόνης πιο βολικό στην ανάγνωση.

Εάν είστε τακτικός χρήστης και δεν έχετε προβλήματα όρασης, μπορεί να βρείτε αυτά τα θέματα υψηλής αντίθεσης άχρηστα, αλλά υπάρχουν για κάποιο σκοπό. Τα θέματα υψηλής αντίθεσης στα Windows 11 χρησιμοποιούν φωτεινότερα χρώματα για να κάνουν το κείμενο και τη διεπαφή πιο ορατά.

2 Μέθοδοι για την ενεργοποίηση θεμάτων υψηλής αντίθεσης στα Windows 11

Στα Windows 11, λαμβάνετε τέσσερα διαφορετικά θέματα αντίθεσης, δηλαδή το Aquatic, το Desert, το Dusk και το Night Sky. Κάθε ένα από τα θέματα χρησιμοποιεί πιο φωτεινά χρώματα για να ικανοποιήσει τους χρήστες. Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο, θα παραθέσουμε μερικούς καλύτερους τρόπους για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία υψηλής αντίθεσης σε υπολογιστές με Windows 11. Ας τσεκάρουμε.

1) Ενεργοποιήστε το θέμα υψηλής αντίθεσης μέσω των Ρυθμίσεων

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 11 για να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία υψηλής αντίθεσης. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις .

 

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην καρτέλα Προσβασιμότητα όπως φαίνεται παρακάτω.

 

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή Αντίθεση θεμάτων .

 

4. Τώρα, στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Contrast Themes, επιλέξτε το θέμα που θέλετε να εφαρμόσετε. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή .

 

5. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το θέμα, πρέπει να επιλέξετε την επιλογή « Κανένα » στο αναπτυσσόμενο μενού Αντίθεση θέματος.

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε το θέμα υψηλής αντίθεσης στο λειτουργικό σύστημα Windows 11.

 

διαβάστε επίσης :Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη εξοικονόμηση μπαταρίας στα Windows 11

 

2) Ενεργοποιήστε το θέμα υψηλής αντίθεσης μέσω του Πίνακα Ελέγχου

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε τον Κλασικό πίνακα ελέγχου για να ενεργοποιήσουμε το θέμα υψηλής αντίθεσης στα Windows 11. Ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα απ ‘όλα, πατήστε το κουμπί Windows Key + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN .

 

2. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε στο κέλυφος:::{ED834ED6-4B5A-4bfe-8F11-A626DCB6A921} και πατήστε το κουμπί Enter .

 

3. Η παραπάνω εντολή εκτέλεσης θα ανοίξει το παράθυρο εξατομίκευσης. Τώρα θα δείτε όλα τα θέματα που είναι διαθέσιμα στα Windows 11.

 

4. Πρέπει να κάνετε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Θέματα υψηλής αντίθεσης και να επιλέξετε το θέμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε το θέμα υψηλής αντίθεσης στα Windows 11 μέσω του Πίνακα Ελέγχου.

Έτσι, αυτές είναι οι δύο καλύτερες μέθοδοι για να ενεργοποιήσετε θέματα υψηλής αντίθεσης στα Windows 11. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *