Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη εξοικονόμηση μπαταρίας στα Windows 11

Τα Windows 11 είναι το νέο λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών από τη Microsoft που φέρνει ένα ευρύ φάσμα νέων δυνατοτήτων, αλλαγών και προσθηκών. Μετά τη μετάβαση στα Windows 11, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι η επανασχεδιασμένη διεπαφή χρήστη, τα νέα εικονίδια, οι στρογγυλεμένες γωνίες και το νέο μενού Έναρξη.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 11 στον φορητό υπολογιστή σας, το πρώτο πράγμα που ίσως θέλετε να προσαρμόσετε είναι το σχέδιο παροχής ενέργειας. Στην πραγματικότητα, τα Windows 11 αναθεώρησαν τη διεπαφή χρήστη της σελίδας διαχείρισης ενέργειας και μπαταρίας, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν τον χρόνο της μπαταρίας που απομένει, να ελέγχουν τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τις περισσότερες μπαταρίες κ.λπ., απευθείας από τη σελίδα ρυθμίσεων μπαταρίας.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα Διαχείριση μπαταρίας των Windows 11 για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Τα Windows 11 σάς προσφέρουν μια βελτιωμένη επιλογή εξοικονόμησης μπαταρίας που μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή σας σε κάποιο βαθμό.

Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη εξοικονόμηση μπαταρίας στα Windows 11

Έτσι, αν ψάχνετε τρόπους για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας στα Windows 11, διαβάζετε τον σωστό οδηγό. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τον τρόπο ενεργοποίησης της αυτόματης λειτουργίας εξοικονόμησης μπαταρίας στα Windows 11. Ας ξεκινήσουμε.

Ενεργοποιήστε την αυτόματη εξοικονόμηση μπαταρίας στα Windows 11

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή ρυθμίσεων των Windows 11 για να ενεργοποιήσουμε την αυτόματη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο μενού Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις .

 

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Σύστημα στο αριστερό παράθυρο.

 

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Τροφοδοσία & μπαταρία όπως φαίνεται παρακάτω.

 

4. Τώρα, στο αναπτυγμένο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Εξοικονόμηση μπαταρίας που βρίσκεται στην ενότητα Μπαταρία.

 

5. Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί «Ενεργοποίηση τώρα» , όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

 

6. Εάν θέλετε τα Windows 11 να ενεργοποιούν αυτόματα τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού ποσοστού μπαταρίας και επιλέξτε πότε θέλετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

7. Μπορείτε να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας όταν ο φορητός υπολογιστής σας φτάσει το 20% της μπαταρίας. Ομοίως, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε αυτόματα την εξοικονόμηση μπαταρίας στις ενδείξεις 30, 40 και 50%.

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας στα Windows 11.

Αν και η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας είναι χρήσιμη, πρέπει να βελτιστοποιήσετε τα Windows 11 για καλύτερη απόδοση μπαταρίας. Ως εκ τούτου, μπορεί να θέλετε να ελέγξετε τον υπολειπόμενο χρόνο μπαταρίας στα Windows 11 και να τερματίσετε τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας τους περισσότερους πόρους της μπαταρίας.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς να ενεργοποιήσετε αυτόματα τη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας στα Windows 11. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *