Πώς να ενεργοποιήσετε το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows στα Windows 11

Πώς να ενεργοποιήσετε το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows στα Windows 11

Εάν είστε χρήστης των Windows, μπορεί να γνωρίζετε ήδη για το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows. Το Windows Recovery Environment, γνωστό και ως WinRE, είναι μια απλοποιημένη έκδοση των Windows που είναι εγκατεστημένη με το κανονικό λειτουργικό σύστημα Windows.

Τι είναι το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows;

Το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows ξεκινά όταν ο υπολογιστής σας αποτυγχάνει να φορτώσει. Παρέχει πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία ανάκτησης για τη διάγνωση και την επίλυση προβλημάτων με το λειτουργικό σας σύστημα Windows.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows Recovery Environment για να επιδιορθώσετε την εκκίνηση των Windows, να εκτελέσετε το CMD χωρίς να κάνετε εκκίνηση του υπολογιστή, να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows και πολλά άλλα. Είναι μια απλοποιημένη έκδοση των Windows που έχει σχεδιαστεί για τεχνικούς χρήστες.

Ενώ το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows είναι ενεργοποιημένο σε όλες τις εκδόσεις επιτραπέζιου υπολογιστή των Windows 11, μερικές φορές κακόβουλο λογισμικό μπορεί να το απενεργοποιήσει για κακούς σκοπούς. Εάν το Windows Recovery Environment είναι απενεργοποιημένο, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος ενώ προσπαθείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας.

Το μήνυμα σφάλματος θα διαβαστεί “Δεν ήταν δυνατή η εύρεση του περιβάλλοντος αποκατάστασης”, “Εισαγάγετε το μέσο εγκατάστασης ή αποκατάστασης των Windows και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με το μέσο”. Το μήνυμα θα εμφανιστεί μόνο εάν το WinRE είναι απενεργοποιημένο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις σύνθετες επιλογές εκκίνησης στα Windows 11

Βήματα για την ενεργοποίηση του περιβάλλοντος αποκατάστασης των Windows στα Windows 11

Εάν λάβετε το ίδιο μήνυμα σφάλματος, πρέπει να ενεργοποιήσετε μη αυτόματα το Windows Recovery Environment στον υπολογιστή σας με Windows 11. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν βήμα προς βήμα οδηγό για το πώς να το κάνετε ενεργοποιήστε το Windows Recovery Environment στα Windows 11. Ας τσεκάρουμε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Γραμμή εντολών

2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε Reagentc /πληροφορίες και πατήστε το Εισαγω κουμπί.

Reagentc /πληροφορίες

3. Εμφανίζεται η παραπάνω εντολή Windows Recovery Environment (RE) πληροφορίες. Πρέπει να δείτε την κατάσταση των Windows RE. Αν λέει άτομα με ειδικές ανάγκεςπρέπει να το ενεργοποιήσετε.

Windows Recovery Environment (RE)

4. Εάν το Windows Recovery Environment είναι απενεργοποιημένο, πρέπει να πληκτρολογήσετε Reagentc /enable και πατήστε το κουμπί Enter.

Reagentc /enable

5. Με την επιτυχή εκτέλεση της εντολής, θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας, Επιτυχής λειτουργία.

μήνυμα επιτυχίας

Αυτό είναι! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows σε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή με Windows 11.

Διαβάστε επίσης: 10 καλύτερο λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για Windows 10

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιβάλλον αποκατάστασης των Windows 11;

Για να ελέγξετε εάν το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows είναι ενεργοποιημένο, ακολουθήστε αυτά τα βήματα. Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Windows 11 Recovery Environment.

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στις Ρυθμίσεις των Windows 11, μεταβείτε στο Σύστημα αυτί.

Σύστημα

3. Τώρα, στη δεξιά πλευρά, κάντε κλικ στο Ανάκτηση.

Ανάκτηση

4. Κάτω από τις Επιλογές ανάκτησης, κάντε κλικ στο Επανεκκίνηση τώρα κουμπί δίπλα Προηγμένη εκκίνηση.

Επανεκκίνηση τώρα

Αυτό είναι! Αυτό θα επανεκκινήσει τα Windows 11 και θα εκκινήσει στο Περιβάλλον αποκατάστασης.

Περιβάλλον αποκατάστασης των Windows εγκαθίσταται σε ξεχωριστό διαμέρισμα στον σκληρό σας δίσκο. Ως εκ τούτου, ίσως χρειαστεί να το ενεργοποιήσετε χειροκίνητα. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα κοινά εύκολα βήματα για να ενεργοποιήσετε το WinRE στον υπολογιστή σας με Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια σχετικά με το WinRE, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ενεργοποιήσετε το περιβάλλον αποκατάστασης των Windows στα Windows 11

Πώς να δημιουργήσετε μονάδα αποκατάστασης στα Windows 11

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *