Πώς να ενσωματώσετε ένα βίντεο μέσα σε ένα βίντεο στο Adobe Premiere

Από τις πολλές δυνατότητες δημιουργίας ενός ενδιαφέροντος βίντεο με το λογισμικό επεξεργασίας Adobe Premiere Pro CC, η δημιουργία ενός σύνθετου βίντεο μπορεί να είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις. Η τοποθέτηση ενός βίντεο μέσα σε ένα άλλο βίντεο είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την επεξεργασία ειδικών εφέ , αλλά στην πραγματικότητα το να ξεκινήσετε με αυτήν την τεχνική μπορεί να αισθάνεστε λίγο υπερβολικό. Ειδικά αν είστε αρχάριος επεξεργαστής βίντεο στο Premiere, αυτό το σεμινάριο μπορεί να σας βοηθήσει να χειριστείτε τη δημιουργία σύνθετου βίντεο στο πρόγραμμα. 

Για τη δημιουργία αυτού του εφέ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μάσκες και παρακολούθηση μάσκας, κάτι που δεν είναι απαραίτητα δύσκολο, αλλά απαιτεί λίγο χρόνο. Ωστόσο, με αυτά τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω, θα μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα το σύνθετο εφέ επεξεργασίας βίντεο και να έχετε ένα ενδιαφέρον και επαγγελματική εμφάνιση στο τελικό αποτέλεσμα που είναι έτοιμο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Πώς να ενσωματώσετε ένα βίντεο μέσα σε ένα βίντεο

Για να ξεκινήσετε, φροντίστε να ανεβάσετε βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το composite στον κάδο πολυμέσων στο νέο σας έργο. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα επόμενα βήματα για να προσθέσετε το πρώτο σας βίντεο και να δημιουργήσετε μια μάσκα.

Προσθέστε το βίντεο στο οποίο θέλετε να τοποθετήσετε το δεύτερο βίντεο στο πρώτο, στο κομμάτι V2 στη γραμμή χρόνου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κόψει το κλιπ ή έχετε επιλέξει σημεία εισόδου και εξόδου στο επιθυμητό μήκος. 

Επιλέξτε αυτό το κλιπ και, στη συνέχεια, ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου Εφέ . Κοιτάξτε κάτω από το Opacity και θα δείτε εικονίδια έλλειψης, ορθογωνίου ή στυλό (δωρεάν κλήρωση). Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο αντικείμενο που θα καλύψετε, όπου θέλετε να πάει το δεύτερο βίντεο. 

Χρησιμοποιώντας το επιλεγμένο εργαλείο, δημιουργήστε μια μάσκα που καλύπτει την περιοχή στην οποία θέλετε να πάει το δεύτερο βίντεο. 

Εάν το καλυμμένο αντικείμενο σας κινείται στο βίντεο, θα πρέπει να κάνετε κάποια παρακολούθηση μάσκας. Στον πίνακα Effect Controls, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το κλειδί δίπλα στην επιλογή Mask Path και επιλέξτε μια επιλογή στο αναπτυσσόμενο μενού που θα λειτουργεί για το αντικείμενό σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής στα αριστερά του κλειδιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Αναπαραγωγή για να δείτε πώς φαίνεται η παρακολούθηση της μάσκας κατά την αναπαραγωγή και εάν χρειάζεται να διορθώσετε οτιδήποτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία ελέγχου προεπισκόπησης για να μετακινήσετε τα σημεία όπου χρειάζεται. 

Τώρα που δημιουργήσατε τη μάσκα, θα μπορείτε να προχωρήσετε και να προσθέσετε στο δεύτερο βίντεό σας. 

Τοποθετήστε το δεύτερο βίντεο στο κομμάτι V1 στη γραμμή χρόνου κάτω από το πρώτο σας βίντεο. 

Τώρα θα μπορείτε να δείτε πώς φαίνεται το βίντεο μέσα από τη μάσκα που δημιουργήσατε. Για να το τοποθετήσετε σωστά στο βίντεό σας, χρησιμοποιήστε τα εργαλεία Θέση, Κλίμακα και Περιστροφή στην καρτέλα Εφέ. Εάν χρησιμοποιείτε παρακολούθηση μάσκας με κινούμενο αντικείμενο, ίσως χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσετε βασικά καρέ για να διατηρήσετε τη θέση του δεύτερου βίντεο σε ευθυγράμμιση με το αντικείμενο. 

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση βασικών καρέ, ανατρέξτε στο άρθρο μας που καλύπτει το θέμα. Τα βασικά καρέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κίνηση ορισμένων εφέ, εάν χρειάζεται. 

Συμβουλές για τη δημιουργία ενός σύνθετου βίντεο

Τα παραπάνω βήματα θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια βασική σύνθεση, ωστόσο, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που θα θέλατε να έχετε υπόψη σας που μπορούν να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε το βίντεό σας. 

Χρησιμοποιήστε το χρώμα Lumetri 

Όταν συνδέετε για πρώτη φορά δύο ξεχωριστά βίντεο κλιπ, είναι πολύ πιθανό τα χρώματα να μην ταιριάζουν ακριβώς. Αυτό θα μπορούσε να κάνει το σύνθετο να φαίνεται λιγότερο αρμονικό. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το χρώμα Lumertri για να κάνετε κάποιες εργασίες διόρθωσης χρώματος σε ένα ή και στα δύο βίντεο για να ταιριάζουν καλύτερα, αυτό μπορεί να βοηθήσει πολύ σε τυχόν ασυνέπειες. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις βασικές επιλογές διόρθωσης χρώματος για να αλλάξετε τα πράγματα πιο διακριτικά ή μπορείτε να προσθέσετε ορισμένες προεπιλογές στο βίντεο για να αλλάξετε τη συνολική εμφάνιση.

Φτερώστε τη μάσκα σας

Όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά τη μάσκα σας, θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται Φτερό Μάσκας. Αυτό θα καλύψει τις άκρες της μάσκας όσο τη στήσατε. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να συνδυάσετε το βίντεο που προστέθηκε στο πρώτο και να το κάνετε να φαίνεται πιο απρόσκοπτο. 

Θα θέλετε να αυξήσετε το Mask Feather έως ότου οι άκρες είναι ελαφρώς θολές, έτσι ώστε να είναι λιγότερο αισθητό. Φυσικά, αν το απαιτεί το συγκεκριμένο έργο σας, μπορείτε να κάνετε φτερά όσο θέλετε. 

Πάρτε το χρόνο σας με την παρακολούθηση μάσκας

Το καταλαβαίνουμε, η παρακολούθηση μάσκας μπορεί να είναι μια κουραστική δοκιμασία. Αλλά αξίζει τον κόπο για ένα τακτοποιημένο τελικό αποτέλεσμα. Όταν κάνετε παρακολούθηση μάσκας, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείται ομαλά. Η αλλαγή των βασικών καρέ της παρακολούθησης όταν χρειάζεται θα το εξασφαλίσει και μπορείτε να συνεχίσετε να αναπαράγετε την προεπισκόπηση και να τροποποιείτε την παρακολούθηση μέχρι να φαίνεται ομαλή.

Δημιουργήστε ειδικά εφέ με σύνθετα βίντεο

Η δυνατότητα συνένωσης δύο ή περισσότερων βίντεο μπορεί να επιτρέψει πολλές δημιουργικές χρήσεις σε περιεχόμενο βίντεο και πραγματικά το όριο είναι ο ουρανός όταν δημιουργείτε σύνθετο βίντεο. Όσο καλύτερα το καταφέρνετε, τόσο πιο προηγμένα εφέ μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς. Αυτό το σεμινάριο θα σας δώσει μια καλή βάση εργασίας για να ξεκινήσετε και να βελτιώσετε τη δημιουργία σύνθετων βίντεο. 

Διαβάστε επίσης:Τα  καλύτερα λογισμικό επεξεργασίας βίντεο για το YouTube

Πώς να κόψετε ένα σχήμα στο Illustrator

Μεταφραστές AI

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *