Πώς να εντοπίσετε το φάκελο AppData στα Windows 11

Οι εφαρμογές που εγκαθιστάτε στα Windows αποθηκεύουν πολλά από τα δεδομένα τους στο φάκελο AppData. Σπάνια χρειάζεται να έχετε πρόσβαση, αλλά θα σας δείξουμε πώς σε αυτόν τον οδηγό.

Έχοντας πρόσβαση στο Δεδομένα εφαρμογής Ο φάκελος στα Windows είναι σημαντικός σε διαφορετικά σενάρια. Ωστόσο, ο φάκελος είναι κρυφός από προεπιλογή και ενδέχεται να μην γνωρίζετε πώς να εντοπίσετε το φάκελο AppData στα Windows 11.

Κάθε λογαριασμός χρήστη στο σύστημά σας έχει έναν φάκελο AppData με περιεχόμενο όπως αρχεία προσαρμοσμένων ρυθμίσεων και άλλα μοναδικά δεδομένα για εφαρμογές. Περιλαμβάνει επίσης το Τοπικός, LocalLowκαι Περιαγωγή υποφακέλους.

Κάθε φάκελος περιλαμβάνει διαφορετικά δεδομένα για εφαρμογές όπως το πρόγραμμα περιήγησής σας, το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλο εγκατεστημένο λογισμικό. Κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων ή τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των ρυθμίσεων της εφαρμογής και του παιχνιδιού σας, ίσως χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στο AppData.

Τι είναι ο φάκελος WinSxS, γιατί είναι τεράστιος και πώς γίνεται ο καθαρισμός;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι είναι ο φάκελος AppData;

Η Microsoft εισήγαγε το φάκελο AppData (συντομογραφία για δεδομένα εφαρμογής) με τα Windows Vista και έκτοτε υπάρχει σε κάθε έκδοση. Ο κρυφός φάκελος περιέχει δεδομένα που χρειάζεται να εκτελεστεί η εφαρμογή του συστήματός σας.

Ο φάκελος περιλαμβάνει τρεις υποφακέλους και αποθηκεύει τα περισσότερα από τα δεδομένα της εφαρμογής σας, όπως τους σελιδοδείκτες και την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησής σας, τις αποθηκευμένες περιόδους λειτουργίας, τις ρυθμίσεις παιχνιδιού και άλλα. Δεν θα χρειαστεί να έχετε πρόσβαση στον φάκελο πολύ συχνά, αλλά ίσως χρειαστεί όταν προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα σε μια εφαρμογή ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

ο Τοπικός Ο φάκελος περιλαμβάνει αρχεία για τον τρέχοντα υπολογιστή και δεν συγχρονίζεται με άλλα συστήματα. LocalLow είναι παρόμοιο με το Local, αλλά περιλαμβάνει εφαρμογές χαμηλής ακεραιότητας με περιορισμένες ρυθμίσεις ασφαλείας παραθύρου, όπως προσωρινά αρχεία.

Τέλος, το Περιαγωγή Ο φάκελος περιέχει κρίσιμα αρχεία εφαρμογών—αυτά είναι τα αρχεία και οι φάκελοι που χρειάζεται μια εφαρμογή για εκτέλεση. Αυτά τα δεδομένα θα «περιφέρονται» από υπολογιστή σε υπολογιστή με τον λογαριασμό χρήστη σας. Για παράδειγμα, οι ρυθμίσεις σας στο Spotify ή τα δεδομένα προφίλ του Mozilla Firefox περιφέρονται μαζί σας από συσκευή σε συσκευή.

Πώς να εντοπίσετε το τηλέφωνο Android όταν βρίσκεται σε αθόρυβη λειτουργία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εκτός αν έχετε διαμορφώσει ξανά πλήρως το σύστημά σας, ο φάκελος βρίσκεται μέσα C:\Users\\AppData (αντικαθιστώ με το φάκελο του λογαριασμού χρήστη σας). Μπορείτε να πλοηγηθείτε στον φάκελο με μη αυτόματο τρόπο, αλλά είναι δύσκολο να το βρείτε σε μη εκπαιδευμένο μάτι.

Επομένως, εάν απαιτείται πρόσβαση σε κάτι στον φάκελο AppData, θα σας δείξουμε μερικούς απλούς τρόπους για να το μεταβείτε.

Πώς να ανοίξετε το φάκελο AppData χρησιμοποιώντας το Run

Δεδομένου ότι ο φάκελος είναι κρυφός, είναι δύσκολο να φτάσετε εκτός εάν κάνετε τα Windows να εμφανίζουν κρυφά αρχεία ή να τον ανοίξετε απευθείας. Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση από το Τρέξιμο διαλόγου χρησιμοποιώντας μερικά πλήκτρα και μια βασική εντολή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Android Smartphone ως συσκευή παρακολούθησης GPS(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Για να βρείτε το φάκελο AppData από το Run:

 1. Τύπος Πλήκτρο Windows + R να εκτοξεύσει το Τρέξιμο παράθυρο διαλόγου.
 2. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω και κάντε κλικ Εντάξει ή πατήστε Εισαγω:
  %AppData%

  Εντοπίστε το φάκελο AppData

 3. Η Εξερεύνηση αρχείων θα ξεκινήσει στο Περιαγωγή υποφάκελο. Λάβετε υπόψη ότι πολλά από τα δεδομένα της εγκατεστημένης εφαρμογής σας αποθηκεύονται εδώ, επομένως εάν δεν έχετε αντίγραφο ασφαλείας, να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να διαγραφεί.
 4. Κάντε κλικ Δεδομένα εφαρμογής στη γραμμή διευθύνσεων της Εξερεύνησης αρχείων για να εμφανιστούν και οι τρεις υποφακέλους στη θέση AppData.Εντοπίστε το φάκελο AppData

Πώς να αποκρύψετε τα AppData και να χρησιμοποιήσετε την Εξερεύνηση αρχείων

Ο φάκελος AppData είναι ζωτικής σημασίας για τις εφαρμογές που εγκαθιστάτε στα Windows. Για την προστασία αυτών των αρχείων, τα Windows αποκρύπτουν τον φάκελο AppData από προεπιλογή για να αποτρέψουν περιττές παραβιάσεις. Εάν πρέπει να τον βρείτε, μπορείτε να αποκρύψετε τον φάκελο και να τον δείτε με την Εξερεύνηση αρχείων.

Πώς να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σε υπολογιστή, Android και iPhone(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Για παράδειγμα, εάν πλοηγηθείτε χειροκίνητα σε C:\Users\δεν θα δείτε το φάκελο AppData και θα χρειαστεί να αποκρύψετε τον φάκελο για να τον δείτε.

Για να αποκρύψετε το AppData στα Windows 11:

 1. Τύπος Πλήκτρο Windows + E για την εκκίνηση μιας παρουσίας του File Explorer.
 2. Κάντε κλικ Θέα από την επάνω γραμμή εργαλείων.
 3. Επιλέγω Εμφάνιση > Κρυφά στοιχεία όταν εμφανιστεί το μενού.Εντοπίστε το φάκελο AppData
 4. Πλοηγηθείτε στο C:\Users\\ και θα δεις το Δεδομένα εφαρμογής ντοσιέ. Αντικαθιστώ με τον σωστό φάκελο για τον λογαριασμό χρήστη σας. Σημειώστε ότι θα είναι λίγο διαφανές, υποδεικνύοντας ένα κρυφό στοιχείο στην Εξερεύνηση αρχείων.

Διαχειριστείτε το AppData και άλλους φακέλους από την Εξερεύνηση αρχείων

Είτε αντιμετωπίζετε προβλήματα σε μια εφαρμογή είτε δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων του αγαπημένου σας παιχνιδιού, τα δεδομένα AppData είναι απαραίτητα. Αλλά θυμηθείτε, τα αρχεία στο AppData είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των εφαρμογών. Επομένως, εάν δεν είστε έμπειρος χρήστης, είναι καλύτερο να το αφήσετε κρυφό και τους υποφακέλους του.

Πώς να καθαρίσετε το φάκελο WinSxS στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαχείρισης αρχείων και φακέλων στα Windows. Για παράδειγμα, για βελτιωμένη διαχείριση αρχείων, μάθετε για τις καρτέλες Εξερεύνηση αρχείων. Ή, ίσως προτιμάτε η Εξερεύνηση αρχείων να ανοίγει σε Αυτό το PC αντί για Γρήγορη πρόσβαση.

Για να κάνετε πιο προσιτά τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο OneDrive, μπορείτε να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων στο OneDrive. Και μερικές φορές, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη διαχείριση αρχείων και φακέλων και να χρειαστεί να διορθώσετε την Εξερεύνηση αρχείων που δεν λειτουργεί.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *