Πώς να επιστρέψετε πακέτα Amazon μέσω UPS

Τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου αναπτύσσονται γρήγορα με την Amazon έναν τεράστιο παίκτη στον χώρο. Επομένως, είναι αναμενόμενο ότι κάθε τόσο, ένας πελάτης δεν θα είναι ικανοποιημένος με την αγορά του και θα επιθυμεί να το επιστρέψει. Αλλά η επιστροφή αντικειμένων που αγοράσατε μέσω Διαδικτύου μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία. Παρόλο που η Amazon διαθέτει ορισμένα φυσικά καταστήματα όπως το Amazon Go και το Amazon Style, είναι σπάνια και δεν δέχονται όλες τις αγορές που πραγματοποιούνται μέσω του amazon.com.

Εάν χρειάστηκε ποτέ να επιστρέψετε ένα πακέτο της Amazon, γνωρίζετε ότι η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Ευτυχώς, η επιστροφή ενός πακέτου Amazon μέσω UPS είναι πιο απλή από τη χρήση της ταχυδρομικής υπηρεσίας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να επιστρέψετε το πακέτο σας χρησιμοποιώντας UPS, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Θα σας δώσουμε επίσης μερικές συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσετε τα ντουλάπια κόμβων της Amazon, τα καταστήματα Kohl’s και το Whole Food Market για να επιστρέψετε την αγορά σας.

Επιστροφή πακέτων Amazon μέσω UPS

Η επιστροφή ενός πακέτου Amazon μέσω UPS είναι μία από τις πιο εύκολες επιλογές επιστροφής που μπορείτε να επιλέξετε. Δεν υπάρχει πολλή δουλειά για εσάς καθώς η UPS κάνει την όλη διαδικασία εύκολη. Η υπηρεσία επιστροφής του είναι εντελώς δωρεάν για ορισμένα είδη ένδυσης, κατεστραμμένα προϊόντα και αντικείμενα που στάλθηκαν κατά λάθος. Η UPS συσκευάζει επίσης και επισημαίνει τα προϊόντα για εσάς.

Υπάρχουν δύο τρόποι να χρησιμοποιήσετε το UPS για να επιστρέψετε την παραγγελία σας στο Amazon . Μπορείτε είτε να το πάρετε σε ένα από τα καταστήματά του είτε να βάλετε έναν οδηγό UPS να έρθει στο σπίτι σας και να παραλάβει το δέμα. Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότερες επιστροφές της Amazon μέσω UPS είναι δωρεάν, αλλά εάν επιλέξετε τη μέθοδο παραλαβής, θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος.

Επεξήγηση μεθόδων επιστροφής UPS

Όταν αποφασίζετε να επιστρέψετε ένα αντικείμενο στο Amazon, υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να ολοκληρώσετε. Σύμφωνα με την πολιτική επιστροφών της Amazon, έχετε 30 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς για να το επιστρέψετε. Το ηλεκτρονικό τους κέντρο επιστροφής θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία επιστροφής.

1. Μεταβείτε στον ιστότοπο της Amazon ή στην εφαρμογή Amazon.

2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Amazon.

3. Από την αρχική οθόνη του Amazon, μεταβείτε στις Παραγγελίες σας.

4. Βρείτε την παραγγελία που θέλετε να επιστρέψετε και επιλέξτε Επιστροφή ή αντικατάσταση αντικειμένου. Μπορείτε να βρείτε αυτήν την επιλογή ακριβώς δίπλα στην επιλεγμένη παραγγελία.

5. Η Amazon θα σας ζητήσει έναν λόγο για την επιστροφή του αντικειμένου. Επιλέξτε το κατάλληλο από τη λίστα που εμφανίζεται. Σε αυτή τη σελίδα επιλέξτε επίσης τη μέθοδο επιστροφής χρημάτων.

6. Βρείτε την ενότητα μέθοδος επιστροφής και επιλέξτε ανάμεσα στις επιλογές UPS Drop-off ή UPS Pickup.

7. Πατήστε Υποβολή για να ολοκληρώσετε την επιστροφή.

Μόλις υποβάλετε την επιστροφή, θα μπορείτε να δείτε τις Οδηγίες εκτύπωσης και ετικέτας. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό και θα πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί μόνο εάν θέλετε να εκτυπώσετε μόνοι σας την ετικέτα αποστολής. Θα σας μεταφέρει σε μια νέα σελίδα από την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε απευθείας την ετικέτα. Εάν δεν μπορείτε να εκτυπώσετε μόνοι σας την ετικέτα αποστολής, η UPS θα το κάνει για εσάς δωρεάν.

Μέθοδος πτώσης UPS

Εάν επιλέξετε να πάρετε το πακέτο σας στο πλησιέστερο κατάστημα UPS, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους πάρετε το προϊόν. Δεν χρειάζεται να το συσκευάσετε ή να εκτυπώσετε την ετικέτα. Η UPS μπορεί να το κάνει αυτό για εσάς. Αλλά αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να το συσκευάσετε στο κουτί που το παραλάβατε, να εκτυπώσετε την ετικέτα και να το προσαρτήσετε στο κουτί.

Πριν πάτε στο κατάστημα της UPS για να επιστρέψετε το πακέτο, ελέγξτε το email σας. Η UPS θα σας στείλει έναν κωδικό αποστολής επιστροφής τον οποίο πρέπει να δείξετε στον υπάλληλο της όταν φτάσετε στο κατάστημά της.

Μέθοδος παραλαβής UPS

Εάν επιλέξετε τη μέθοδο παραλαβής, ο ιστότοπος της Amazon θα σας ενημερώσει πότε μπορείτε να περιμένετε από τον οδηγό του UPS να έρθει στο σπίτι σας και να πάρει το πακέτο επιστροφής. Θα χρειαστεί να συσκευάσετε μόνοι σας το αντικείμενο, αλλά δεν θα χρειαστεί να εκτυπώσετε και να επισυνάψετε την ετικέτα επιστροφής. Η UPS μπορεί να το κάνει αυτό για εσάς.

Δεν είναι όλα τα στοιχεία της Amazon κατάλληλα για την επιλογή επιστροφής παραλαβής UPS.

Επεξήγηση κώδικα QR Amazon

Ο κώδικας Amazon QR είναι μια νέα δυνατότητα που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη εάν μένετε κοντά σε ένα κατάστημα UPS.

Εάν το προϊόν που επιστρέφετε είναι κατάλληλο για επιστροφή χωρίς ετικέτα, θα πρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο επιστροφής παράδοσης κατά τη διαδικασία επιστροφής στον ιστότοπο της Amazon. Η Amazon θα σας στείλει μέσω email έναν κωδικό QR που μπορείτε να δείξετε στον υπάλληλο της UPS στο κατάστημα. Θα σαρώσουν τον κωδικό QR και θα επιβεβαιώσουν την επιστροφή του αντικειμένου. Αυτό είναι. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τη συσκευασία ή την ετικέτα του αντικειμένου μόνοι σας. Ωστόσο, ο κωδικός QR δεν λειτουργεί εάν επιλέξετε την επιλογή επιστροφής παραλαβής.

Η UPS δεν είναι η μόνη υπηρεσία που χρησιμοποιεί έναν κωδικό QR της Amazon για να επιβεβαιώσει την επιστροφή ενός πακέτου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όλες τις επιστροφές εντός καταστημάτων σε φυσικά καταστήματα και κόμβους της Amazon, σε καταστήματα Kohl’s και σε ορισμένα Whole Food Markets. Εάν ενδιαφέρεστε για άλλες υπηρεσίες που δέχονται επιστροφές Amazon, συνεχίστε να διαβάζετε.

Άλλες θέσεις παράδοσης για πακέτα επιστροφής Amazon

Όταν επιλέξετε τη μέθοδο αποστολής, θα δείτε και άλλες επιλογές εκτός από το UPS. Είναι όλες εξαιρετικές εναλλακτικές εάν δεν έχετε κατάστημα UPS κοντά σας.

Επιστρέψτε το πακέτο στο Kohl’s

Όταν ξεκινάτε τη διαδικασία επιστροφής του Amazon, αντί για UPS, μπορείτε να επιλέξετε την παράδοση του Kohl. Θα λάβετε έναν κωδικό QR που πρέπει να παρουσιάσετε στο Kohl’s. Αφού το σαρώσουν, θα συσκευάσουν, θα επισημάνουν και θα στείλουν το προϊόν Amazon σας. Η υπηρεσία τους είναι επίσης δωρεάν. Μπορεί ακόμη και να σταθείτε τυχεροί και να λάβετε το κουπόνι του Kohl αφού κάνετε τις επιστροφές του Amazon εκεί.

Κατευθυνθείτε στα καταστήματα φυσικών προϊόντων της Amazon ή σε ένα ντουλάπι Hub

Εάν μένετε κοντά σε ένα φυσικό κατάστημα της Amazon ή στο ντουλάπι κόμβου τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τους για να επιστρέψετε το πακέτο σας. Καταστήματα όπως το Amazon Go, το Amazon Fresh και το Amazon Style πρέπει επίσης να σαρώσουν τον κωδικό QR για να επιστρέψουν ένα αντικείμενο. Δεν μπορούν να επιστραφούν όλα τα στοιχεία μέσω της επιλογής Dropoff του Amazon Store. Εάν το πακέτο σας δεν είναι κατάλληλο, θα σας προσφερθούν άλλοι τρόποι επιστροφής για να επιλέξετε.

Τα ντουλάπια Amazon Hub είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να επιστρέψετε το πακέτο σας. Όταν κάνετε αυτήν την επιλογή, η Amazon θα σας στείλει email έναν κωδικό απόθεσης που θα εισαγάγετε στην οθόνη αφής του ντουλαπιού. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να αφήσετε το πακέτο σας στο ντουλάπι. Σημειώστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα φυσικά καταστήματα της Amazon και το ντουλάπι Hub, τα προϊόντα επιστροφής πρέπει να είναι σωστά συσκευασμένα και συσκευασμένα.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Amazon κλείνει ορισμένα από τα φυσικά της καταστήματα σε όλη τη χώρα και η εύρεση ενός κοντά σας μπορεί να είναι δύσκολη.

Ολόκληρη η αγορά τροφίμων δέχεται επιστροφές της Amazon

Όταν ξεκινάτε τη διαδικασία επιστροφής του Amazon, μπορείτε να επιλέξετε το Whole Foods Market ως τοποθεσία παράδοσης. Αλλά να γνωρίζετε ότι μόνο μερικά από αυτά δέχονται τις επιστροφές χωρίς κουτί. Για άλλους, θα πρέπει να συσκευάσετε και να επισημάνετε τη συσκευασία μόνοι σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το προτιμώμενο κατάστημα, αλλά εάν τα κοντινά σας δεν αναφέρονται, σημαίνει ότι αυτές οι τοποθεσίες καταστημάτων δεν είναι κατάλληλες για επιστροφές.

Και πάλι, η Amazon θα σας στείλει μέσω email τον κωδικό QR που πρέπει να δείξετε στους υπαλλήλους της Whole Food Market για να επιστρέψετε το πακέτο σας. Οι επιστροφές γίνονται στο σημείο πρόσβασης του καταστήματος, είτε σε περίπτερο επιστροφής είτε σε γραφείο εξυπηρέτησης πελατών.

Δοκιμάστε το Out DoorDash Service

Το DoorDash προσφέρει τώρα μια νέα δυνατότητα: επιστροφές πακέτων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε από έναν Dasher να έρθει στο σπίτι σας και να παραλάβει το πακέτο του Amazon για επιστροφή. Προς το παρόν, προσφέρουν να μεταφέρουν το πακέτο σας στο πλησιέστερο UPS, FedEx, USPS ή φυσικό κατάστημα. Αλλά δεν θα πάρουν το πακέτο σου στα ντουλάπια. Η εξυπηρέτησή τους δεν είναι δωρεάν και το προϊόν επιστροφής σας πρέπει να συσκευαστεί, να σφραγιστεί και να επισημανθεί σωστά.

Συνεχίστε τις αγορές σας στο Amazon χωρίς ανησυχία

Το UPS είναι μια εξαιρετική επιλογή για επιστροφές, ειδικά εάν πρέπει να επιστρέψετε ένα μεγάλο ή βαρύ αντικείμενο. Μπορείτε να προγραμματίσετε μια παραλαβή ηλεκτρονικά ή καλώντας την UPS. Εάν έχετε συνδρομή στο Amazon Prime, μπορεί να δικαιούστε δωρεάν αποστολή με επιστροφή. Φροντίστε να διατηρήσετε τον αριθμό παρακολούθησης της UPS, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση της επιστροφής σας. 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *