Πώς να επιταχύνετε τον υπολογιστή με αργά Windows (11 Μέθοδοι)

Πώς να επιταχύνετε τον υπολογιστή με αργά Windows (11 Μέθοδοι)

Σήμερα, με τις βελτιώσεις στην τεχνολογία, αυξήθηκε και ο φόρτος εργασίας σε ένα σύστημα. Μερικές φορές, το σύστημά μας δεν μπορεί να χειριστεί αυτούς τους φόρτους εργασίας και γίνεται αργό και αρχίζει να καθυστερεί. Αυτό συμβαίνει γενικά λόγω της έλλειψης RAM.

Ωστόσο, το καλό είναι ότι τα Windows παρέχουν μερικές δυνατότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε έναν αργό υπολογιστή. Επομένως, πριν από την αναβάθμιση σε νέο υλικό, είναι πάντα καλύτερο να δοκιμάζετε βελτιστοποιήσεις που βασίζονται σε λογισμικό.

Πώς να επιταχύνετε τον υπολογιστή με αργά Windows

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τα λίγα καλύτερα κόλπα που θα σας βοηθήσουν επιταχύνετε έναν αργό υπολογιστή. Ας τσεκάρουμε.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να επιταχύνετε το βίντεο στο Instagram

Πώς να μεταβείτε στο Google DNS για να επιταχύνετε την περιήγηση στο Web

1) Χρήση εξωτερικού USB (Ready Boost)

Σε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό Pendrive για να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας. Θα χρησιμοποιήσουμε τη μνήμη Pendrive ή USB στο σύστημά σας ως RAM.

  1. Τοποθετήστε USB ή Pendrive στη θύρα του υπολογιστή σας.
  2. Δεξιά, κάντε κλικ στο Pen Drive στον Υπολογιστή και ανοίξτε τις ιδιότητες.
  3. Τώρα επιλέξτε το ReadyBoost κουμπί στις ιδιότητες.
  4. Ελεγξε το “Χρησιμοποιήστε αυτήν τη συσκευή” κουμπί επιλογής εκεί.
  5. Επιλέξτε τη μνήμη που θέλετε να εκχωρήσετε στο σύστημα για χρήση.
  6. Τώρα κάντε κλικ στην εφαρμογή του ΟΚ.

Αυτό είναι! Τώρα αυτό το USB θα λειτουργεί ως εξωτερική μνήμη RAM.

2) Χρήση Μαζικού αρχείου Memory Cleaner (System Booster)

Σε αυτή τη μέθοδο, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα σε μαζική κωδικοποίηση που θα καθαρίζει αυτόματα τη μνήμη κάθε φορά που την εκτελείτε στην επιφάνεια εργασίας σας.

Αυτή η μέθοδος είναι ευεργετική όταν ο υπολογιστής σας καθυστερεί. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο και το σύστημά σας θα λειτουργήσει σωστά ή θα ενισχυθεί.

1. Ανοίξτε το Σημειωματάριο και επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα σε αυτό. “%windir%system32rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks” [without quotation mark].

2. Αποθηκεύστε το αρχείο ως καθαριστής.ρόπαλο στην επιφάνεια εργασίας σας. Τώρα, θα δείτε ένα αρχείο δέσμης Cleaner στην επιφάνεια εργασίας σας. Αυτό το αρχείο θα εκτελέσει το πρόγραμμα καθαρισμού συστήματος όταν κάνετε διπλό κλικ σε αυτό.

3) Καθαρισμός προσωρινών αρχείων

Σε αυτήν τη μέθοδο, πρέπει να καθαρίσετε προσωρινά αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας. Απλώς ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που δίνονται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου RUN. Πληκτρολογήστε “% temp%” (χωρίς εισαγωγικά) στο πλαίσιο διαλόγου RUN και πατήστε enter. Τώρα, θα ανοίξει μια λίστα με προσωρινά αρχεία.

2. Τώρα πατήστε CTRL+A και μετά Del κουμπιά στο πληκτρολόγιό σας. Τώρα επιλέξτε ναι.

Όλα τα προσωρινά αρχεία σας θα διαγραφούν και το σύστημά σας θα ενισχυθεί.

4) Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες εκκίνησης των Windows

Σε αυτή τη μέθοδο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εντολή εκτέλεσης για να σταματήσετε τη φόρτωση περιττών υπηρεσιών Windows κατά την εκκίνηση.

1. Ανοίξτε το Run Command κάνοντας αναζήτηση στο μενού Έναρξη του υπολογιστή σας. Ή μπορείτε να πατήσετε Πλήκτρο Windows+R τη φορά που ανοίγει η εντολή RUN. Τύπος msconfig και πατήστε enter.

2. Περιηγηθείτε στο Ξεκίνα καρτέλα και κάντε κλικ στο Άνοιγμα Διαχείρισης εργασιών. Στη Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση και αποεπιλογή όλα όσα πιστεύετε ότι δεν είναι απαραίτητο να φορτωθούν κατά την εκκίνηση των Windows.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

5) Χρήση του Task Manager

Πρέπει να δείτε εν συντομία τη Διαχείριση εργασιών των Windows για να μάθετε ποιο πρόγραμμα απαιτεί υπερβολική δικτύωση και μνήμη. Συνήθως αγνοούμε αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό, το οποίο είναι προφορτωμένο στα παράθυρά σας. Μπορείτε να σταματήσετε τις διαδικασίες που καταναλώνουν περισσότερη μνήμη RAM και να κάνετε τον υπολογιστή σας να λειτουργεί πιο γρήγορα.

1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και κάντε κλικ στο Διαχειριστής εργασιών.

2. Αφού επιλέξετε Διαχείριση εργασιών, μεταβείτε στο Διαδικασίες αυτί. Θα δείτε όλες τις διεργασίες που εκτελούνται και την ποσότητα μνήμης που καταναλώνουν.

3. Πρέπει να αναζητήσετε τις διεργασίες που απαιτούν πολλή μνήμη, κάντε δεξί κλικ πάνω της και κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας.

Αυτό είναι! Μπορείτε να τερματίσετε διαδικασίες που καταναλώνουν πολλή μνήμη, κάτι που μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα του συστήματός σας σε χρόνο μηδέν.

6) Απεγκαταστήστε τις μη χρησιμοποιημένες εφαρμογές

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας με Windows είναι να απεγκαταστήσετε όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται. Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια καταλαμβάνουν χώρο αποθήκευσης και με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να υποβαθμίσουν την απόδοση του HDD/SSD λόγω της δημιουργίας προσωρινής μνήμης.

Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτές τις εφαρμογές και τα παιχνίδια για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης και να επιταχύνετε τον αργό υπολογιστή σας. Έτσι, κατευθυνθείτε στον Πίνακα Ελέγχου και απεγκαταστήστε όλες τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που δεν χρειάζεστε.

7) Εκτελέστε το Disk Cleanup Utility

Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10/11, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα εκκαθάρισης δίσκου για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης και να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας. Δείτε πώς μπορείτε να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας εκτελώντας το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup.

1. Τύπος ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου στην αναζήτηση των Windows και ανοίξτε το.

2. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου όπου αποθηκεύετε τις εφαρμογές και τα παιχνίδια και κάνετε κλικ Εντάξει.

3. Το βοηθητικό πρόγραμμα Disk Cleanup θα επιστρέψει όλα τα αρχεία που μπορούν να καθαριστούν.

4. Καταργήστε την επιλογή των αρχείων για τα οποία δεν έχετε ιδέα. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί.

5. Στην προτροπή επιβεβαίωσης, κάντε κλικ στο Διαγραφή αρχείων.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Εκκαθάριση δίσκου για να επιταχύνετε τους υπολογιστές με Windows.

8) Αλλάξτε τη λειτουργία Power Mode σε High/Best Performance

Εάν έχετε φορητό υπολογιστή, θα πρέπει να αλλάξετε το σχέδιο παροχής ενέργειας σε Υψηλή ή Βέλτιστη απόδοση για να επιταχύνετε τη συσκευή σας. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το σχέδιο παροχής ενέργειας στα Windows.

1. Πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου στην αναζήτηση των Windows. Ανοιξε το Πίνακας Ελέγχου εφαρμογή από τη λίστα.

2. Κάντε κλικ στο Επιλογές ενέργειας στον Πίνακα Ελέγχου.

3. Στο στοιχείο Επιλογή ή Προσαρμογή σχεδίου ενέργειας, επιλέξτε Υψηλή απόδοση.

Αυτό είναι! Το σχέδιο Υψηλής Απόδοσης ευνοεί την απόδοση, αλλά μπορεί να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

9) Απενεργοποιήστε το Search Indexing

Η δημιουργία ευρετηρίου αναζήτησης είναι μια δυνατότητα που διευκολύνει την εύρεση αρχείων στον υπολογιστή σας. Αυτό το κάνει δημιουργώντας ένα ευρετήριο των αρχείων σας. Εάν διαθέτετε υπολογιστή χαμηλού ή μεσαίου επιπέδου, η ευρετηρίαση αναζήτησης μπορεί να καταναλώσει τους πόρους του συστήματος και να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας. Επομένως, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τη δημιουργία ευρετηρίου αναζήτησης για να επιταχύνετε τον υπολογιστή με Windows. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πληκτρολογήστε Services στην Αναζήτηση των Windows. Τώρα, ανοίξτε το Υπηρεσίες εφαρμογή από τη λίστα.

2. Στις Υπηρεσίες των Windows, βρείτε Αναζήτηση των Windows και κάντε διπλό κλικ πάνω του.

3. Κάντε κλικ στο Να σταματήσει κουμπί στην κατάσταση υπηρεσίας.

4. Επιλέξτε άτομα με ειδικές ανάγκες στον τύπο εκκίνησης. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δημιουργία ευρετηρίου αναζήτησης στα Windows.

10) Μείωση κινούμενων εικόνων

Λοιπόν, τα Windows 10 εμφανίζουν πολλά κινούμενα σχέδια. Αυτά τα κινούμενα σχέδια βελτιώνουν την εμφάνιση του υπολογιστή μας με Windows 10. Ωστόσο, ταυτόχρονα, κάνει τους υπολογιστές μας να επιβραδύνουν. Μπορείτε πάντα να ελαχιστοποιήσετε και να μεγιστοποιήσετε την κινούμενη εικόνα των Windows αμέσως.

1. Αρχικά, ανοίξτε το μενού έναρξης και πραγματοποιήστε αναζήτηση για Advanced System Settings. Στη συνέχεια, κάντε κλικ σε αυτό για να συνεχίσετε.

2. Κάτω από τις Ιδιότητες συστήματος, πρέπει να κάνετε κλικ Ρυθμίσεις στο πλαίσιο της Απόδοσης.

3. Στην καρτέλα Απόδοση, πρέπει να επιλέξετε Προσαρμόστε για καλύτερη απόδοση κάτω από τα Visual Effects για να απενεργοποιήσετε όλα τα κινούμενα σχέδια.

4. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε μεμονωμένα κινούμενα σχέδια, επιλέξτε την επιλογή Εθιμο.

Αυτό είναι; Τελείωσες! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε ή να μειώσετε τον όγκο των κινούμενων εικόνων από τον υπολογιστή σας με Windows. Μπορείτε να αλλάξετε διάφορες επιλογές κινούμενων εικόνων χρησιμοποιώντας την επιλογή “Προσαρμοσμένη” στην ενότητα Κινούμενη εικόνα.

11) Ανασυγκρότηση του σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας

Λοιπόν, με την πάροδο του χρόνου, ο σκληρός μας δίσκος τείνει να κατακερματίζεται. Έτσι, η βελτιστοποίηση του μόνιμου δίσκου του υπολογιστή σας μπορεί να βελτιώσει την απόδοση και την αξιοπιστία. Διάφορα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στον Ιστό μπορούν να βελτιστοποιήσουν τον σκληρό μας δίσκο σε χρόνο μηδέν. Το λειτουργικό σύστημα Windows διαθέτει ένα εργαλείο ανασυγκρότησης που μπορείτε να αποκτήσετε για να βελτιώσετε την απόδοση του υπολογιστή σας.

1. Αναζήτηση για Βελτιστοποίηση της ή Ανασυγκρότηση στην Αναζήτηση των Windows. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Ανασυγκρότηση και βελτιστοποίηση μονάδων δίσκου εφαρμογή.

2. Στο επόμενο βήμα, επιλέξτε τον σκληρό σας δίσκο και κάντε κλικ Αναλύει.

3. Θα δείτε τώρα το ποσοστό κατακερματισμένων αρχείων στα αποτελέσματα.

4. Εάν επιλέξετε να ανασυγκροτήσετε τη μονάδα δίσκου σας, κάντε κλικ στο Βελτιστοποίηση της. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας ενώ το εργαλείο ανασυγκροτεί τον σκληρό σας δίσκο.

Αυτό είναι; Τελείωσες! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Ανασυγκρότηση του σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας για να βελτιώσετε την απόδοσή του.

βίντεο

Έτσι, αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να επιταχύνετε έναν αργό υπολογιστή. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης:Πώς να βελτιώσετε την απόδοση του SSD στα Windows 11

Πώς να επιταχύνετε το Chromebook

Αργή φόρτιση του iPad

Google DNS για να επιταχύνετε την περιήγηση στο Web

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4885

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *