Πώς να φτιάξετε ένα Vision Board στο Canva

Πώς να φτιάξετε ένα Vision Board στο Canva

Ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε έναν ψηφιακό πίνακα όρασης αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε ή ποιο εργαλείο να χρησιμοποιήσετε; Η Canva είναι γνωστή για τα εργαλεία γραφικού σχεδιασμού και παρουσίασης. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν πίνακα όρασης με αυτήν την πλήρη εφαρμογή που βασίζεται στο web.

Αυτό που κάνει το Canva μια ελκυστική επιλογή, εκτός από το υπάρχον σύνολο χαρακτηριστικών του, είναι ότι προσφέρει πρότυπα πινάκων όρασης. Αυτό σας εξοικονομεί χρόνο από τη δημιουργία ενός πίνακα όρασης από την αρχή, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε την πλακέτα σας όσο θέλετε.

Εάν είστε έτοιμοι να γίνετε δημιουργικοί και να διασκεδάσετε μετατρέποντας τους μακροπρόθεσμους στόχους, τα όνειρα ζωής και τις τρέχουσες επιθυμίες σας σε οπτική αναπαράσταση, δείτε πώς να φτιάξετε έναν πίνακα οράματος στο Canva.

Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο Canva

Περιηγηθείτε στα πρότυπα πίνακα Canva Vision

Χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο Canva για να δημιουργήσετε τον πίνακα όρασής σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα βασικό σχέδιο και στη συνέχεια να το προσαρμόσετε από εκεί. Αυτό σας δίνει περισσότερο χρόνο για να εστιάσετε στα στοιχεία που θέλετε να συμπεριλάβετε παρά στη δομή.

Ευτυχώς, η Canva προσφέρει τόσα πολλά δωρεάν πρότυπα πινάκων όρασης που πιθανότατα θα δείτε ένα που σας αρέσει χωρίς να περιηγηθείτε σε ολόκληρο το σετ. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε τη συλλογή προτύπων και να φιλτράρετε τις επιλογές.

Βρείτε ένα πρότυπο πίνακα Vision

  1. Για να περιηγηθείτε στα πρότυπα, επισκεφθείτε το Σελίδα προτύπων πίνακα Vision στο Canva. Μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Canva πριν ή αφού βρείτε ένα πρότυπο.
  1. Θα δείτε έναν τεράστιο αριθμό προτύπων, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα για να περιορίσετε τις επιλογές σας. Επιλέγω Όλα τα φίλτρα στην αριστερή πλευρά.
  1. Επιλέξτε τα πλαίσια για τις επιλογές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην πλαϊνή γραμμή. Για παράδειγμα, μπορείτε να φιλτράρετε κατά στυλ, τιμή ή χρώμα. Επιλέγω Ισχύουν στο κάτω μέρος της πλαϊνής γραμμής για να δείτε τα ενημερωμένα αποτελέσματά σας.
  1. Όταν βλέπετε ένα πρότυπο που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του. Επιλέξτε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά στην εικόνα του προτύπου και επιλέξτε Κάντε προεπισκόπηση αυτού του προτύπου.
  1. Στη συνέχεια, θα δείτε μια μεγαλύτερη προβολή και πλήρεις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων, του συνδυασμού χρωμάτων και των γραμματοσειρών. Για να χρησιμοποιήσετε το πρότυπο, επιλέξτε Προσαρμόστε αυτό το πρότυπο πάνω δεξιά.

Εάν θέλετε να μεταβείτε απευθείας χωρίς την προεπισκόπηση, μπορείτε επίσης να επιλέξετε Προσαρμόστε αυτό το πρότυπο από τη σελίδα αποτελεσμάτων χρησιμοποιώντας τις τρεις τελείες επάνω δεξιά στην εικόνα.

Μόλις επιλέξετε ένα πρότυπο, θα ανοίξει στο πρόγραμμα επεξεργασίας του Canva, έτοιμο για να αρχίσετε να το προσαρμόζετε.

Πρότυπα πίνακα Canva Vision

Αν θέλετε μερικές προτάσεις, τα δωρεάν πρότυπα πίνακα όρασης παρακάτω είναι υπέροχες επιλογές. Το καθένα προσφέρει κάτι λίγο διαφορετικό από τα άλλα, οπότε ρίξτε μια ματιά — ένα μπορεί να είναι τέλειο για εσάς.

Πρότυπο πίνακα ουδέτερου και μινιμαλιστικού οράματος

Ένας καταπληκτικός τρόπος για να βλέπετε τον πίνακα όρασής σας κάθε μέρα είναι να τον χρησιμοποιείτε ως ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας υπολογιστή. Αυτό το πρότυπο ταπετσαρίας επιφάνειας εργασίας Neutral and Minimalist Vision Board είναι ιδανικό για αυτό καθώς και για όσους θέλουν τις φωτογραφίες ως κύρια εστίαση.

Οι διαστάσεις του είναι 1920 επί 1080 pixel, προσφέρει μια γήινη χρωματική παλέτα με αποχρώσεις του καφέ και χρησιμοποιεί την casual γραμματοσειρά Gatwick Light.

Πρότυπο Scrapbooking κολάζ Vision Board

Εάν προτιμάτε έναν απλό πίνακα οριζόντιου στυλ που μπορείτε να αποθηκεύσετε και να ανοίξετε όποτε θέλετε, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το πρότυπο Vision Board Collage Scrapbooking. Σας δίνει σημεία τόσο για εικόνες όσο και για κείμενο, αλλά περιλαμβάνει και διακοσμητικά στοιχεία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δύο διαφορετικά στυλ γραμματοσειράς για να κάνετε ένα συγκεκριμένο κείμενο να εμφανίζεται και να επωφεληθείτε από την τμηματοποιημένη διάταξη για τους τομείς της ζωής σας για την οικογένεια, τις επιχειρήσεις, τα χόμπι και το “My self”.

Πρότυπο πίνακα όρασης καφέ & κρέμας ακουαρέλας

Ίσως θα θέλατε μια σανίδα όρασης που να έχει μια τακτοποιημένη και τακτοποιημένη εμφάνιση. Αυτό το πρότυπο Brown & Cream Watercolor Vision Board σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε έξι εικόνες και το αντίστοιχο κείμενο για καθεμία.

Με απλό στυλ ακουαρέλας, η καφέ, μπεζ και γκρι χρωματική παλέτα συμπληρώνει όμορφα τον πίνακα. Το πρότυπο δίνει στον πίνακα σας ένα μινιμαλιστικό στυλ με ακριβώς τον σωστό αριθμό στοιχείων.

Πρότυπο κολάζ φωτογραφιών καφέ αισθητικής Moodboard

Θέλετε να φτιάξετε έναν πίνακα με μέγεθος αφίσας; Αυτό το πρότυπο Brown Aesthetic Moodboard Photo Collage παρέχει άφθονο χώρο για τα όνειρα και τους στόχους σας με εικόνες, κείμενο, εισαγωγικά και επιβεβαιώσεις.

Ένα άλλο πρότυπο με παλέτα γήινων τόνων, οι εικόνες και τα χρωματικά μπλοκ που συμπεριλαμβάνετε συνθέτουν το φόντο, για μια ολοκληρωμένη οπτική. Αυτή η επιλογή προσφέρει επίσης 10 μοναδικές γραμματοσειρές για εργασία με τις οποίες είναι ιδανικές για συνδυασμό στυλ.

Λευκό γκρι πρότυπο πίνακα μινιμαλιστικού οράματος

Μια ακόμη ελκυστική πρόταση είναι αυτό το πρότυπο White Gray Minimalist Vision Board. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η εμφάνιση των καρδιών, των αστεριών και των σκαριφημάτων με το χέρι.

Μπορείτε να συμπεριλάβετε πέντε εικόνες και να χρησιμοποιήσετε τα συνημμένα σκισμένα χαρτιά για το κείμενό σας. Αυτά δίνουν στον πίνακα μια περιστασιακή και σχεδόν ιδιότροπη αίσθηση.

Προσαρμόστε το Vision Board

Μόλις επιλέξετε ένα πρότυπο, αρχίζει το διασκεδαστικό μέρος. Μπορείτε να ανταλλάξετε τις εικόνες με τις δικές σας, να αντικαταστήσετε το δείγμα κειμένου, να αφαιρέσετε στοιχεία που δεν θέλετε και να προσθέσετε αυτά που θέλετε.

Για αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε το πρότυπο White Grey Minimalist που φαίνεται παραπάνω.

Προσθήκη εικόνων

Μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες που έχετε αποθηκεύσει ή να δείτε τις εικόνες του Canva για αυτές που ταιριάζουν.

Για να ανεβάσετε τις δικές σας εικόνες επιλέξτε Μεταφορτώσεις στα αριστερά. Χρησιμοποιήστε τις τρεις τελείες στα δεξιά του Μεταφόρτωση αρχείων για να επιλέξετε ένα από τον υπολογιστή σας, το Facebook, το Google Drive, το Instagram ή το Dropbox.

Για να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα Canva, επιλέξτε Στοιχεία στα αριστερά. Μετακίνηση προς τα κάτω στο Φωτογραφίες και χρησιμοποιήστε το βέλος για κύλιση προς τα δεξιά ή επιλέξτε Προβολή όλων για να δείτε περισσότερες εικόνες ταυτόχρονα.

  1. Για να ανταλλάξετε μια εικόνα, επιλέξτε την εικόνα στον πίνακα και χρησιμοποιήστε το Διαγράφω εικονίδιο (κάδος απορριμμάτων) και επιλέξτε Διαγραφή εικόνας στην πλωτή γραμμή εργαλείων.
  1. Επιλέξτε ή σύρετε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να την τοποθετήσετε στον πίνακα.
  1. Μπορείτε να σύρετε μια άκρη της εικόνας σας για να την αλλάξετε το μέγεθός της, ειδικά αν είναι εξαιρετικά μεγάλη. Μόλις το φτάσετε στο κατά προσέγγιση μέγεθος, σύρετέ το στο σύμβολο κράτησης θέσης εικόνας και θα πρέπει να κουμπώσει αυτόματα στο σωστό μέγεθος.

Αντικατάσταση και προσθήκη κειμένου

Για το δείγμα κειμένου στο πρότυπο, μπορείτε απλά να επιλέξετε το κείμενο μέσα στο πλαίσιο και να πληκτρολογήσετε το δικό σας.

Για να προσθέσετε περισσότερο κείμενο, επιλέξτε Κείμενο στην πλαϊνή μπάρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε ένα στυλ, έναν συνδυασμό γραμματοσειρών ή απλά να προσθέσετε ένα κενό πλαίσιο και να εισαγάγετε το κείμενό σας.

Για να αλλάξετε το στυλ γραμματοσειράς, το μέγεθος, το χρώμα, τη μορφή ή να προσθέσετε ένα εφέ, επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου και χρησιμοποιήστε τα εργαλεία επεξεργασίας στο επάνω μέρος.

Προσθήκη, Αφαίρεση ή Αναδιάταξη στοιχείων

Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε αντικείμενο θέλετε στον πίνακα όρασής σας και στην πραγματικότητα, θα πρέπει. Είτε άλλη εικόνα, αυτοκόλλητο ή γραφικό, είτε πλαίσιο ή σχήμα, χρησιμοποιήστε τη βιβλιοθήκη Canva στην πλαϊνή γραμμή για να επιλέξετε το στοιχείο που θέλετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε ή σύρετέ το στον πίνακα.

Για να αφαιρέσετε ένα υπάρχον στοιχείο ή ένα που έχετε προσθέσει, επιλέξτε το και χρησιμοποιήστε το Διαγράφω εικονίδιο στην πλωτή γραμμή εργαλείων.

Εάν θέλετε να τοποθετήσετε στοιχεία σε διαφορετικά σημεία, είναι τόσο εύκολο όσο το drag-and-drop. Επιλέξτε το στοιχείο και σύρετέ το στη θέση που θέλετε. Καθώς σύρετε, θα δείτε έγχρωμους οδηγούς που μπορούν να σας βοηθήσουν να ευθυγραμμίσετε το στοιχείο με τα άλλα.

Αποθηκεύστε ή μοιραστείτε το Canva Vision Board

Εάν θέλετε να κρατήσετε τον ολοκληρωμένο πίνακα σας ή ακόμα και να τον μοιραστείτε με τον κολλητό σας, αυτό είναι εύκολο να το κάνετε. Επίλεξε το Μερίδιο κουμπί επάνω δεξιά για λήψη ή κοινή χρήση του πίνακα.

Για να αποθηκεύσετε τον πίνακα όρασης ως εικόνα στη συσκευή σας, επιλέξτε Κατεβάστε. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Τύπος αρχείουπροσαρμόστε το Μέγεθοςκαι προαιρετικά επισημάνετε τις πρόσθετες ρυθμίσεις.

Για να μοιραστείτε τον πίνακα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιλέξτε Κοινοποιήστε στα social. Στη συνέχεια, επιλέξτε την υπηρεσία όπως το Instagram, το Facebook, το TikTok ή το Pinterest.

Για να μοιραστείτε τον πίνακα χρησιμοποιώντας άλλη λεωφόρο, επιλέξτε Περισσότερο. Στη συνέχεια, επιλέξτε μια επιλογή κοινής χρήσης στο επάνω μέρος, όπως έναν σύνδεσμο μόνο για προβολή ή ενσωματώστε ή χρησιμοποιήστε μία από τις πρόσθετες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης ή ανταλλαγής μηνυμάτων που αναφέρονται.

Για τον καθορισμό στόχων, τα οπτικά κίνητρα ή τις επιβεβαιώσεις για μια νέα χρονιά, η δημιουργία του δικού σας πίνακα οράματος είναι μια υπέροχη και δημιουργική διέξοδος. Απολαύστε το να συνδυάζετε το δικό σας.

 καλύτερες εφαρμογές για να δημιουργήσετε ένα Vision Board

Πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα Pinterest

Αξίζει το Canva Pro

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *