βραχιόλι με χάντρες

Πώς να φτιάξετε ένα βραχιόλι με χάντρες

Χρησιμοποιώντας ελαστικό κορδόνι, σύρμα και κρίκους για να φτιάξετε 3 τύπους βραχιολιών

Ψάχνετε για ένα χαλαρωτικό, διασκεδαστικό και δημιουργικό έργο; Λοιπόν, γιατί να μην δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα βραχιόλι με χάντρες; Οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες όταν πρόκειται για την κατασκευή βραχιολιών. Μπορείτε να το διατηρήσετε μοντέρνο με ένα ελαστικό βραχιόλι με χάντρες, σοφιστικέ με ένα συρμάτινο βραχιόλι ή groovy με ένα βραχιόλι με πολλά σκέλη. Κάθε μέθοδος σε αυτό το άρθρο προχωρά σε δεξιότητες, επομένως είναι βέβαιο ότι θα βρείτε το τέλειο σχέδιο είτε είστε αρχάριος είτε ειδικός στην κατασκευή κοσμημάτων. Λοιπόν, πιάστε τις χάντρες και το κορδόνι σας γιατί έχουμε λίγη χάντρες να κάνουμε!

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Φροντίστε να τεντώσετε εκ των προτέρων ελαστικό κορδόνι εάν φτιάχνετε ένα ελαστικό βραχιόλι με χάντρες, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει το βραχιόλι σας να μην τεντωθεί υπερβολικά καθώς το φοράτε.
Χρήση πρεσαριστές χάντρες για να «δέσετε» ένα συρμάτινο βραχιόλι με χάντρες με ένα κούμπωμα για να αναπαράγετε βραχιόλια που μπορεί να δείτε στα καταστήματα.
Βάλτε πολλαπλές χάντρες πάνω δαχτυλίδια άλματος χρησιμοποιώντας άκρες χάντρες για να δημιουργήσετε ένα βραχιόλι με χάντρες πολλών κλώνων που μοιάζει σαν να φοράτε περισσότερα από ένα βραχιόλια.

Βήματα

Ελαστικό βραχιόλι

Μετρήστε τον καρπό σας και κόβουμε το λάστιχο στο μέγεθος. Τυλίξτε το δικό σας ελαστικό ελαστικό κορδόνι γύρω από τον καρπό σας 1μιση φορά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για να κόψετε το λάστιχο περίπου μακριά από τον καρπό σας. Αυτό το επιπλέον κορδόνι θα σας βοηθήσει να δέσετε τον κόμπο σας αργότερα.

Βάλτε το λάστιχο γύρω από τον καρπό σας στο σημείο που θέλετε να κάθεται το βραχιόλι. Εάν θέλετε μια πιο χαλαρή εφαρμογή, προσθέστε επιπλέον χαλαρό. Αν το θέλετε πιο σφιχτό, τραβήξτε το ελαστικό στο δέρμα σας.
Το μέσο βραχιόλι είναι περίπου για ενήλικες γυναίκες και για ενήλικες άνδρες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έγχρωμο ή διαφανές ελαστικό κορδόνι για το έργο σας, αλλά έχετε κατά νου ότι ένα χρωματιστό κορδόνι φαίνεται μέσα από τις χάντρες.

Τεντώστε το λάστιχο. Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το βραχιόλι σας, είναι σημαντικό να τεντώσετε το ελαστικό σας, καθώς αυτό μπορεί να αποτρέψει το υπερβολικό τέντωμα ή το κούμπωμα. Κρατήστε το λάστιχο ανάμεσα στα δάχτυλά σας και κάντε του μερικά απαλά ρυμουλκά.

Εάν το ελαστικό κορδόνι σας κουμπώσει ενώ το κάνετε αυτό, μην ανησυχείτε! Απλά μετρήστε και κόψτε άλλο ένα κομμάτι.

Διπλώστε λίγη ταινία πάνω από τη μία άκρη του ελαστικού. Τώρα, αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δικό σας περιδέραιο στο καλώδιο (ειδικά αν είστε αρχάριος). Απλώς κολλήστε ένα κομμάτι ταινία στην άκρη του λάστιχου και διπλώστε το.

Σκεφτείτε την ταινία σαν ένα buffer για τις χάντρες σας. Καθώς περνάτε το νήμα, θα σταματήσουν αντί να γλιστρήσουν από το καλώδιο.
Ο τύπος της ταινίας που χρησιμοποιείτε δεν έχει σημασία—απλώς πιάστε ό,τι έχετε στα χέρια σας.
Χωρίς κασέτα; Κανένα πρόβλημα! Χρησιμοποίησε ένα συνδετικό κλιπ ή συνδετήρα ως πώμα ή buffer.

Περάστε τις χάντρες σας στο λάστιχο μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό μήκος. Ξεκινήστε να γλιστράτε χάντρες στο ανοιχτό άκρο του κορδονιού. Συνεχίστε μέχρι οι χάντρες να είναι αρκετά μακριές ώστε να καλύπτουν τον καρπό σας.

Δοκιμάστε να απλώσετε εκ των προτέρων το μοτίβο με τις χάντρες σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε μια συγκεκριμένη χάντρα στο κέντρο του σχεδίου.
Δοκιμάστε να δείτε αν έχετε αρκετές χάντρες στο κορδόνι σας τυλίγοντάς το προσεκτικά γύρω από τον καρπό σας—απλώς θυμηθείτε να αφήσετε αρκετά χαλαρό για να δέσετε το βραχιόλι.

Δέστε έναν τετράγωνο κόμπο για να ασφαλίσετε το βραχιόλι σας. Στρίψτε τις 2 άκρες του λάστιχου τη μία πάνω και κάτω από την άλλη, δημιουργώντας έναν απλό κόμπο. Στη συνέχεια, φέρτε το σκέλος που φέρατε κάτω από πριν πάνω από το άλλο σκέλος για να κάνετε έναν δεύτερο κόμπο. Τραβήξτε σφιχτά τις άκρες του λάστιχου για να στερεώσετε τον τετράγωνο κόμπο σας.

Ταμπονάρετε μια κουκκίδα υπερκόλλα στον κόμπο για επιπλέον ασφάλεια.

Κόψτε το κορδόνι που περισσεύει και αναδείξτε το βραχιόλι σας. Μόλις στερεωθεί ο κόμπος, κόψτε προσεκτικά το επιπλέον κορδόνι. Κάντε ελιγμούς με το λάστιχο για να γλιστρήσετε τον κόμπο ανάμεσα σε μια χάντρα για να το κρύψετε. Τώρα το μόνο που μένει είναι να φορέσεις το βραχιόλι σου και να το δείξεις στους φίλους σου!

Εάν χρησιμοποιήσατε κόλλα για να ασφαλίσετε το βραχιόλι σας, περιμένετε τουλάχιστον 15 λεπτά για να στεγνώσει πριν το φορέσετε. Διαφορετικά, η κόλλα μπορεί να τεντωθεί ή να απομακρυνθεί από το καλώδιο.

[]Συρμάτινο βραχιόλι

Μετρήστε τον καρπό σας και προσθέστε . Χρησιμοποίησε ένα υφασμάτινη μεζούρα για να μετρήσετε το μέγεθος του καρπού σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τη μεζούρα στο σημείο που θέλετε να ακουμπάει το βραχιόλι. Προσθέστε το στο μέγεθος του καρπού σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό σύρμα για να εφαρμόσετε και να στερεώσετε το κούμπωμα.

Αν δεν έχετε μεζούρα, τυλίξτε τον καρπό σας με ένα κομμάτι κορδόνι για να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό.

Κόψτε το σύρμα με χάντρες σε μέγεθος με συρματοκόπτης. Μόλις κάνετε τη μέτρησή σας, ευθυγραμμίστε το σύρμα με χάντρες επάνω στη μεζούρα (ή τη χορδή). Χρησιμοποιήστε ένα ζευγάρι κόφτες σύρματος κοσμήματος για να κόψετε το σύρμα στο σωστό μέγεθος.

Αν δεν έχετε κόφτες σύρματος κοσμημάτων, δεν πειράζει. Οποιοσδήποτε κόφτης καλωδίων θα λειτουργήσει.
Υπάρχουν πολλά μεγέθη σύρματος με χάντρες εκεί έξω, οπότε βεβαιωθείτε ότι οι χάντρες σας εφαρμόζουν στο σύρμα που έχετε επιλέξει πριν απλώσετε το σχέδιό σας.

Περάστε χάντρες στο σύρμα σας μέχρι οι χάντρες να έχουν το μέγεθος του καρπού σας. Απλώστε το σχέδιο με χάντρες ή επιλέξτε τυχαία χάντρες. Καθοδηγήστε τα μέσα από το σύρμα ένα προς ένα μέχρι η χορδή των χαντρών να έχει το ίδιο μήκος με τον καρπό σας (η μέτρηση πριν προσθέσετε το επιπλέον μήκος).

Δοκιμάστε να κόψετε ένα συνδετικό κλιπ στο άκρο του καλωδίου σας για να μην γλιστρήσουν οι χάντρες σας από το βραχιόλι σας καθώς κόβετε χάντρες.

Μάνταλο το καρφίτσα πάνω στο βραχιόλι με α πτύχωση χάντρα. Μόλις είστε ευχαριστημένοι με το σχέδιο του βραχιολιού σας, νήμα σε μια πτύχωση χάντρα και ένα μέρος του κούμπωμα. Στη συνέχεια, πλέξτε το σύρμα πίσω από τη χάντρα πτύχωσης για να δημιουργήσετε μια θηλιά. Πιέστε τη χάντρα πτύχωσης με ένα εργαλείο πτύχωσης ή πένσα μύτης με βελόνα να το ισιώσει στη θέση του και να είναι «κόμπος».

Τραβήξτε το σύρμα πριν το τσακίσετε για να κάνετε τη θηλιά γύρω από το κούμπωμα πιο σφιχτό. Όσο πιο σφιχτός είναι ο βρόχος, τόσο λιγότερο κουνώντας χώρο θα έχει το βραχιόλι σας.
Περάστε όποιο σύρμα έχει απομείνει μέσα από τις χάντρες σας για να ενισχύσετε το βραχιόλι σας.
Οι πρεσαριστές χάντρες χωρίζουν τις χάντρες του βραχιολιού από το κούμπωμα ενώ συγκρατούν το κούμπωμα στη θέση του.

Πιάστε το δεύτερο μέρος του κουμπώματος στο άλλο άκρο του βραχιολιού. Επαναλάβετε τη διαδικασία στο εναπομείναν ανοιχτό άκρο — περνώντας μια κλωστή σε μια χάντρα πτύχωσης, γλιστρώντας στο κούμπωμα, ξαναπλένοντας το σύρμα μέσα από τη χάντρα πτύχωσης και σφίγγοντας τη θηλιά στη θέση της. Πλέξτε λίγο από το σύρμα που περίσσεψε μέσα από τις 2 ή 3 χάντρες.

Κόψτε το σύρμα που περισσεύει και φορέστε το βραχιόλι σας. Μόλις τσακιστούν όλα, το βραχιόλι σας είναι έτοιμο να φορεθεί! Κόψτε κάθε επιπλέον σύρμα που βγαίνει από τις χάντρες από το να φτιάξετε τις θηλιές σας με συρματοκόπτες. Τότε, πήγαινε και δείξε στον κόσμο την όμορφη δημιουργία σου.

[]Βραχιόλι με πολλά σκέλη

Μετρήστε τον καρπό σας και προσθέστε στη μέτρησή σας. Χρησιμοποιήστε μια υφασμάτινη μεζούρα για να βρείτε το μέγεθος του καρπού σας. Φροντίστε να ευθυγραμμίσετε τη μεζούρα στο σημείο που θέλετε να πέσει το βραχιόλι σας. Η προσθήκη ενός επιπλέον θα σας δώσει άφθονο κορδόνι για να δέσετε και να σφίξετε αργότερα το βραχιόλι.

Δοκιμάστε να απλώσετε το μοτίβο με τις χάντρες σας μόλις μάθετε πόσο μήκος πρέπει να έχει κάθε σκέλος του βραχιολιού σας. Κάντε τη γραμμή των χαντρών στο ίδιο μήκος με τον καρπό σας (η μέτρηση μείον το ).

Κόψτε 2 κομμάτια κλωστή διπλάσιο από το μήκος της μέτρησής σας. Κλωστή για χάντρες είναι τέλειο για αυτόν τον τύπο βραχιολιών με χάντρες επειδή είναι ελαστικό και ευαίσθητο. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι για να κόψετε το νήμα από το καρούλι.

Αν δεν έχετε κλωστή για χάντρες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό, ελαστικό ελαστικό.

Διπλώστε τις 2 κλωστές σας στη μέση και δέστε έναν κόμπο για να σχηματίσετε μια θηλιά. Ευθυγραμμίστε και τα δύο νήματα έτσι ώστε τα άκρα τους να ταιριάζουν. Στη συνέχεια, διπλώστε τα στη μέση για να κάνετε 4 κορδόνια. Ελέγξτε ξανά ότι τα άκρα ευθυγραμμίζονται και δέστε έναν κόμπο με θηλιά στην κορυφή.

Κάντε όσους κόμπους χρειάζεστε για να μην ξετυλίγεται η θηλιά.

Διπλώστε α άκρη χάντρας πάνω από τον κόμπο. Σημειώστε τον κόμπο στη βάση της θηλιάς με σούπερ κόλλα ή κόλλα κοσμημάτων. Στη συνέχεια, περάστε μια άκρη χάντρας μέσα από τα νήματα. Χρησιμοποιήστε μια πένσα μύτης με βελόνα για να κλείσετε το άκρο της χάντρας πάνω από τον κολλημένο κόμπο.

Προς το παρόν, μην ανησυχείτε για τη θηλιά που βγαίνει από το άκρο της χάντρας. Αυτές οι πλεονάζουσες χορδές θα κοπούν αργότερα.
Οι άκρες των χαντρών μπορούν επίσης να ονομαστούν σφιγκτήρες χαντρών, κοχύλια αχιβάδας, άκρες χάντρες ή άκρες κορδονιών και βοηθούν στην προστασία των κόμπων ενώ στερεώνετε τους δακτυλίους και τα κουμπώματα.

Περάστε και τα 4 σκέλη μέσα από ένα βελόνα για χάντρες και αρχίστε να χτυπάτε με χάντρες. Μια βελόνα για χάντρες δεν είναι απαραίτητη, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε εύκολα μικρότερες χάντρες στο βραχιόλι σας. Βάλτε χάντρες στο βραχιόλι σας μέχρι το μήκος της χάντρας να ταιριάζει με το μέγεθος του καρπού σας. Προσθέστε μια άκρη με χάντρες ως την τελευταία σας χάντρα.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να απλώσετε το μοτίβο με τις χάντρες σας πριν τις χάντρες, ώστε να μπορείτε να δείτε οπτικά το σχέδιό σας και να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή ποσότητα χάντρες.

Δέστε το κορδόνι με χάντρες. Αφαιρέστε τη βελόνα και δέστε έναν κόμπο στο τέλος των χαντρών σας, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ του κόμπου και των χαντρών. Μπορεί να χρειαστούν περισσότεροι από 1 κόμποι για να μην γλιστρήσουν οι χάντρες.

Για να αφαιρέσετε τη βελόνα με χάντρες, σύρετε τα άκρα του νήματος έξω από αυτήν.

Διπλώστε την άκρη της χάντρας πάνω από τον κόμπο και κόψτε το κορδόνι που περισσεύει. Τοποθετήστε μια σταγόνα κόλλας πάνω από τον κόμπο και σφίξτε την άκρη προς τα κάτω με την πένσα της μύτης της βελόνας. Βεβαιωθείτε ότι η θηλιά της άκρης της χάντρας είναι στραμμένη μακριά από τις χάντρες. Κόψτε το περίσσιο κορδόνι που κρέμεται έξω από τις άκρες.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να έχετε τον επιθυμητό αριθμό κλώνων. Κόψτε περισσότερο κορδόνι, διπλώστε το στη μέση, προσθέστε μια άκρη χάντρας, κορδόνι σε χάντρες και τελειώστε με μια άκρη χάντρας μέχρι να έχετε 2 ή περισσότερες ξεχωριστές χάντρες. Τοποθετήστε τα νήματα δίπλα-δίπλα για να πάρετε μια ιδέα για το πώς θα μοιάζει το τελειωμένο βραχιόλι σας.

Κάντε κάθε σκέλος το ίδιο ή ανακατέψτε τα χρώματα ή το μοτίβο των σφαιριδίων σας για μια πιο εκλεκτική εμφάνιση.
Στρίψτε τα σκέλη σας μεταξύ τους για μια μπερδεμένη μποέμ εμφάνιση.

Συνδέστε τα σκέλη με χάντρες μαζί με δαχτυλίδια άλματος. Ανοίξτε 2 κρίκους άλματος με την πένσα σας. Περάστε το βρόχο μέρος των άκρων των σφαιριδίων από το ένα άκρο των κλώνων μέσα από ένα δακτύλιο άλματος. Κλείστε τον δακτύλιο άλματος με την πένσα σας. Περάστε τον άλλο δακτύλιο άλματος μέσα από το άλλο άκρο των κλώνων, περάστε ένα κούμπωμα με νύχια αστακού και, στη συνέχεια, κλείστε το δαχτυλίδι.

Και τέλος! Φτιάξατε με επιτυχία ένα όμορφο βραχιόλι με πολλά σκέλη. Τώρα το μόνο που μένει είναι να το φορέσετε.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

Ελαστικό βραχιόλι

Ελαστικό με χάντρες
Περιδέραιο
Ψαλίδι
υπερκόλλα
Ταινία ή συνδετικό κλιπ (προαιρετικός)

Συρμάτινο βραχιόλι

Υφασμάτινη μεζούρα
Σύρμα με χάντρες
Κούμπωμα και γάντζος
2 πρεσαριστές χάντρες
Περιδέραιο
Συρματοκόπτης
Εργαλείο πτύχωσης ή πένσα μύτης με βελόνα
Κλιπ βιβλιοδεσίας (προαιρετικό)

Βραχιόλι με πολλά σκέλη

Υφασμάτινη μεζούρα
Κλωστή για χάντρες
Βελόνα για χάντρες
Περιδέραιο
Μύτες από χάντρες
2 δαχτυλίδια άλματος
Κούμπωμα με νύχια αστακού
Πένσα μύτης με βελόνα
Ψαλίδι
Σούπερ κόλλα ή κόλλα κοσμημάτων

Συμβουλές

Επιδιώξτε να κόψετε το λάστιχο ή το σύρμα μακρύτερο παρά πιο κοντό, καθώς μπορείτε πάντα να κόψετε την περίσσεια, αλλά δεν μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο.
Ξεκινήστε με ένα ελαστικό κορδόνι αν αυτή είναι η πρώτη φορά που φτιάχνετε ένα βραχιόλι με χάντρες. Είναι το πιο εύκολο υλικό για να δουλέψεις και είναι εξαιρετικά συγχωρητικό.
Εάν έχετε δουλέψει με ελαστικό κορδόνι για λίγο, προχωρήστε στην κατασκευή συρμάτινων βραχιόλια με πτύχωση χάντρες και κουμπώματα. Το σύρμα απαιτεί μερικά ακόμη υλικά για να δουλέψει, κάτι που μπορεί να μην το κάνει το καλύτερο κορδόνι για αρχάριους.
Δεν λειτουργούν όλες οι χάντρες με όλους τους τύπους χορδών. Οι μικρότερες χάντρες λειτουργούν καλύτερα με λεπτό, λεπτό ελαστικό, ενώ οι μεγαλύτερες χάντρες λειτουργούν καλά στο σύρμα.
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν τύπο ή ένα μείγμα σφαιριδίων για το έργο σας. Χάντρες πόνυ είναι εξαιρετικά για ελαστικά βραχιόλια και ποτήρι ή πέτρινες χάντρες φαίνονται υπέροχα στα συρμάτινα βραχιόλια.
Χρησιμοποίησε ένα δίσκος για χάντρες για να απλώσετε το σχέδιο του βραχιολιού σας και να μετρήσετε το κορδόνι σας. Απλώς τοποθετήστε τις χάντρες σας κατά μήκος της καμπύλης του δίσκου και μετακινήστε τις χάντρες σας μέχρι να σας αρέσει αυτό που βλέπετε.

βιβλιογραφικές αναφορές

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4824

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *