Πώς να κάνετε τη Διαχείριση εργασιών πάντα στην κορυφή στα Windows

Το βοηθητικό πρόγραμμα Task Manager στα Windows 10 και 11 είναι ένας ισχυρός τρόπος λήψης πληροφοριών συστήματος και διαχείρισης ρυθμίσεων. Εάν χρειάζεστε αυτές τις λεπτομέρειες εύκολα προσβάσιμες σε όλες τις περιπτώσεις, μπορείτε να τις κάνετε να εμφανίζεται πάντα πάνω από άλλα παράθυρα.

Η Διαχείριση εργασιών σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε την απόδοση της εφαρμογής και του συστήματος, να αλλάζετε εφαρμογές εκκίνησης, να προβάλλετε υπηρεσίες και να διαχειρίζεστε διαδικασίες. Κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων, μπορεί να θέλετε να έχετε κοντά σας τη Διαχείριση εργασιών.

Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να θέλετε να κάνετε τη Διαχείριση εργασιών να εμφανίζεται πάντα πάνω από άλλα παράθυρα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πώς να κάνετε τη Διαχείριση εργασιών πάντα στην κορυφή στα Windows 11

Η διατήρηση της Διαχείρισης Εργασιών πάντα στην κορυφή είναι χρήσιμη επειδή σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την απόδοση του υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο ενώ χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε γρήγορα και να κλείσετε τυχόν προγράμματα ή διαδικασίες που προκαλούν προβλήματα ή καταναλώνουν πάρα πολλούς πόρους του συστήματος—ειδικά εάν εκτελούνται σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Πώς να μετακινήσετε τη γραμμή αναζήτησης Safari στην κορυφή στο iPhone [iOS 16](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Για να κάνετε τη Διαχείριση εργασιών πάντα στην κορυφή στα Windows 11:

  1. Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στο Γραμμή εργασιών και ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών στον υπολογιστή σας με Windows 11.
    Σημείωση: Μπορείτε επίσης να το ανοίξετε χρησιμοποιώντας το Ctrl + Shift + Esc συντόμευση πληκτρολογίου.Η Διαχείριση εργασιών είναι πάντα στην κορυφή
  2. Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις εικονίδιο στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου.
  3. Κάντε κύλιση στο Διαχείριση παραθύρων ενότητα και επιλέξτε το Πάντα στην κορυφή επιλογή.Η Διαχείριση εργασιών είναι πάντα στην κορυφή

Όταν ενεργοποιείτε την επιλογή, το παράθυρο θα επανεκκινείται και θα εμφανίζεται πάνω από άλλα παράθυρα κάθε φορά που το εκκινείτε. Για να επαναφέρετε τις αλλαγές, επιστρέψτε στις ρυθμίσεις και αποεπιλέξτε το Πάντα στην κορυφή επιλογή.

Πώς να κάνετε τη Διαχείριση εργασιών πάντα στην κορυφή στα Windows 10

Εάν δεν είστε ακόμα στα Windows 11, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα στα Windows 10. Τα βήματα είναι παρόμοια, αλλά η πρόσβαση στη ρύθμιση ποικίλλει.

Πώς να εξαγάγετε κείμενο από εικόνες στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Για να εμφανίζεται πάντα στην κορυφή στα Windows 10:

  1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Διαχειριστής εργασιών από το μενού ή πατήστε Ctrl + Shift + Esc να το εκτοξεύσει.
  2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Εργασιών, κάντε κλικ Επιλογές στην επάνω γραμμή και επιλέξτε το Πάντα στην κορυφή επιλογή από το μενού.

Αφού προσαρμόσετε τη ρύθμιση, θα εμφανιστεί και θα παραμείνει πάνω από άλλα Windows όταν την εκκινήσετε. Για να επαναφέρετε την αλλαγή, κάντε κλικ Επιλογές και καταργήστε την επιλογή Πάντα στην κορυφή από το μενού.

Πώς να ανοίγετε πάντα τα Windows στο ίδιο σημείο στα Windows 10(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Χρησιμοποιήστε PowerToys

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το PowerToys για να αναγκάσετε το Task Manager (ή άλλες εφαρμογές) να εμφανίζεται πάντα πάνω από άλλα παράθυρα. Για να το ρυθμίσετε, ξεκινήστε PowerToys και εξασφαλίστε την Πάντα στην κορυφή το παιχνίδι είναι ενεργοποιημένο.

πάντα στην κορυφή

Εκκινήστε το Task Manager και πατήστε το Πλήκτρο Windows + Ctrl + T συντόμευση πληκτρολογίου για να εμφανίζεται πάντα στην κορυφή. Το παράθυρο θα παραμείνει πάνω από άλλα μέχρι να χρησιμοποιήσετε την ίδια συντόμευση πληκτρολογίου για να το απενεργοποιήσετε.

Πώς να καρφιτσώσετε ένα σχόλιο στο Instagram(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η χρήση της ρύθμισης Always On Top στο PowerToys είναι χρήσιμη για να κάνετε το Task Manager να εμφανίζεται πάντα πάνω από άλλα παράθυρα. Ωστόσο, δεν θα ανοίξει από πάνω αν κλείσετε τη Διαχείριση εργασιών. Θα ξεκινήσει μόνο αν το ρυθμίσετε στις ρυθμίσεις του. Επομένως, μπορεί να μην είναι χρήσιμο όταν το χρειάζεστε για εκκίνηση στο επάνω μέρος όταν πατάτε Ctrl + Shift + Escγια παράδειγμα.

Το Instagram σύντομα θα σας επιτρέψει να καρφιτσώσετε τις αγαπημένες σας αναρτήσεις στο προφίλ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Χρήση της Διαχείρισης εργασιών στα Windows 10 ή 11

Η Διαχείριση εργασιών στα Windows είναι μια δημοφιλής δυνατότητα “go-to” για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την παρακολούθηση της απόδοσης της εφαρμογής και του συστήματος. Και η εμφάνιση του πάνω από άλλα παράθυρα είναι ευεργετική όταν άλλες εφαρμογές εμφανίζονται σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Εκτός από το να εμφανίζεται πάντα στην κορυφή, μπορείτε να αλλάξετε τη σελίδα εκκίνησης του Task Manager στα Windows 11. Η αλλαγή της ενότητας που ανοίγει η Διαχείριση εργασιών επιτρέπει την ταχύτερη πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε να ανοίγει στην καρτέλα Λεπτομέρειες αντί για Διεργασίες.

Επίσης, αυτές οι ρυθμίσεις δεν περιορίζονται στο σύστημά σας Windows 11. Μπορείτε επίσης να κάνετε αλλαγές στη Διαχείριση εργασιών στα Windows 10. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη σελίδα Διαχείριση εργασιών των Windows 10 να ανοίγει στις λεπτομέρειες που χρειάζεστε περισσότερο.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4903

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *