εκκίνηση του Android σας πιο γρήγορη

Πώς να κάνετε τη συσκευή σας Android να εκκινεί πιο γρήγορα το 2023

Το Android είναι πράγματι ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα για κινητά και το rooting το κάνει εξαιρετικό, καθώς μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα στη συσκευή σας που δεν μπορείτε χωρίς να κάνετε root. Το Rooting ακυρώνει την εγγύηση, αλλά σας δίνει πρόσβαση διαχειριστή στη συσκευή σας.

Μέχρι τώρα, συζητούσαμε πολλά δροσερά κόλπα με ρίζες Android και θα μοιραστούμε ένα εξαιρετικό σχέδιο που θα σας επιτρέψει να εκκινήσετε το Android σας πιο γρήγορα. Ορισμένες συσκευές Android χρειάζονται λίγα λεπτά για να ξεκινήσουν, κάτι που συχνά ενοχλεί τους χρήστες.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μοιράζεστε ασύρματα δεδομένα μεταξύ υπολογιστή και Android

Οι καλύτεροι τρόποι για να κάνετε πιο γρήγορη την εκκίνηση του Android

Έτσι, εδώ έχουμε μοιραστεί μερικές καλύτερες μεθόδους για να κάνετε την εκκίνηση του Android σας πιο γρήγορη . Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στον πλήρη οδηγό που συζητείται παρακάτω.

1. Διατηρήστε το τηλέφωνό σας ενημερωμένο

ελέγξτε για ενημερώσεις συστήματος

Πρέπει να ενημερώσετε τόσο τις εφαρμογές όσο και την έκδοση Android για να εξασφαλίσετε καλύτερη απόδοση. Οι ενημερώσεις έκδοσης Android είναι πολύ σημαντικές, καθώς συχνά περιλαμβάνουν βελτιστοποιήσεις λογισμικού που μειώνουν τον χρόνο εκκίνησης.

Επομένως, εάν το τηλέφωνό σας καθυστερεί και χρειάζεται χρόνος για την εκκίνηση, πρέπει να ενημερώσετε την έκδοση Android. Αφού εγκαταστήσετε όλες τις εκκρεμείς ενημερώσεις Android, πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις της εφαρμογής.

Για να ενημερώσετε το τηλέφωνό σας στην πιο πρόσφατη έκδοση λειτουργικού συστήματος, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ενημέρωση συστήματος . Εγκαταστήστε τώρα όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις.

2. Καθαρίστε την αρχική οθόνη σας

Καθαρίστε την αρχική σας οθόνη

Εάν η αρχική οθόνη της συσκευής σας Android είναι μπερδεμένη με πολλά άχρηστα πράγματα όπως εικονίδια εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε, άχρηστα widget που δεν έχουν νόημα, ζωντανές ταπετσαρίες κ.λπ., τότε είναι προφανές ότι το Android σας θα επιβραδύνει.

Επομένως, φροντίστε να κάνετε την αρχική οθόνη σας όσο πιο καθαρή γίνεται. Θα μπορούσατε να περιορίσετε τα γραφικά στοιχεία σας για να κάνετε την αρχική οθόνη λιγότερο γεμάτη.

3. Απενεργοποίηση/απεγκατάσταση μη χρησιμοποιούμενων εφαρμογών

Απεγκαταστήστε τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές

Λίγες εφαρμογές προορίζονται να εκτελούνται κατά την εκκίνηση. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι συσκευές σας χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για την εκκίνηση. Αυτές οι εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο και ελέγχουν για ενημερώσεις. Πρέπει να βρείτε και να απεγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές.

Μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και να μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα των εφαρμογών. Εάν βρείτε κάποια εφαρμογή που δεν χρειάζεστε πλέον, απεγκαταστήστε την.

4. Απενεργοποιήστε το Auto Sync

Ο Αυτόματος συγχρονισμός είναι ένα από τα πιο πολύτιμα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην άντληση δεδομένων από διαφορετικούς λογαριασμούς. Ωστόσο, η λειτουργία αυτόματου συγχρονισμού έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόδοση.

Μπορεί να σκοτώσει την απόδοση του smartphone σας καθώς και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Επομένως, φροντίστε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματου συγχρονισμού από τις Ρυθμίσεις.

4. Απενεργοποιήστε τα κινούμενα σχέδια

Ναι, τα κινούμενα σχέδια στο Android προσφέρουν καλύτερη εμπειρία, αλλά επιβραδύνουν επίσης τη λειτουργία της συσκευής σας και καταναλώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Έτσι, εάν έχετε μια συσκευή χαμηλού ή μεσαίου επιπέδου, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα κινούμενα σχέδια για να επιτύχετε καλύτερη απόδοση.

Απενεργοποιήστε τα κινούμενα σχέδια

Αν και τα κινούμενα σχέδια δεν συνδέονται άμεσα με την ταχύτητα εκκίνησης, θα παρατηρήσετε διαφορά στον χρόνο εκκίνησης μετά την απενεργοποίηση της κίνησης στο Android σας. Για να απενεργοποιήσετε την κίνηση, ανοίξτε τις Επιλογές προγραμματιστή > Σχέδιο. Στις επιλογές σχεδίασης, θα βρείτε τρεις επιλογές:  κλίμακα κινούμενων εικόνων των Windows , ζουμ κίνησης μετάβασης και κλίμακα διάρκειας Animator .

Πρέπει να ορίσετε όλες αυτές τις ρυθμίσεις στο 0,5x . Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα κινούμενα σχέδια στο smartphone Android.

5. Αποφύγετε τα προγράμματα εκκίνησης Android

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της χρήσης ενός λειτουργικού συστήματος Android είναι οι εφαρμογές εκκίνησης. Το πρόγραμμα εκκίνησης Android μπορεί να μεταμορφώσει την εμφάνιση και την αίσθηση ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος Android.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές Android Launcher διαθέσιμες στο Google Play Store, οι οποίες είναι δωρεάν για λήψη. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές εκκίνησης επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση και την εκκίνηση της μπαταρίας.

Τα Android Launchers μπορούν να καθυστερήσουν τον χρόνο εκκίνησης επειδή εκκινούν τα βασικά στοιχεία τους. Επομένως, εάν θέλετε να βελτιώσετε τον χρόνο εκκίνησης του Android, τότε πρέπει να αποφύγετε τις εφαρμογές εκκίνησης.

6. Καθαρίστε τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης

Top 10 καλύτεροι τρόποι για να ελευθερώσετε την εσωτερική σας αποθήκευση στο Android

Πέρασαν εκείνες οι μέρες που τα παιχνίδια Android χρειάζονταν λιγότερα από 300 MB για εγκατάσταση σε smartphone. Αυτές τις μέρες, τα παιχνίδια μπορούν να καταναλώσουν έως και 2 GB εσωτερικής αποθήκευσης. Για παράδειγμα, το δημοφιλές παιχνίδι BGMI Mobile χρειάζεται περίπου 2,5 GB ελεύθερου χώρου για εγκατάσταση στο Android.

Ο καθαρισμός της εσωτερικής αποθήκευσης μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση του συστήματος. Θα νιώσετε μια αξιοσημείωτη διαφορά στην ταχύτητα αφού καθαρίσετε το κράτημα. Επομένως, για να μειώσετε τον χρόνο εκκίνησης, πρέπει επίσης να εκκαθαρίσετε τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Λοιπόν, μπορείτε ακόμη και να βασιστείτε σε ορισμένες εφαρμογές τρίτων για να επιταχύνετε τον χρόνο εκκίνησης του Android σας. Παρακάτω, έχουμε παραθέσει μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές Android για την επιτάχυνση του χρόνου εκκίνησης.

7. Γρήγορη επανεκκίνηση

Γρήγορη επανεκκίνηση

Προσομοιώνει μια επανεκκίνηση κλείνοντας/ επανεκκινώντας όλες τις διεργασίες πυρήνα και χρήστη (με δυνατότητα διαμόρφωσης), ελευθερώνοντας έτσι τη μνήμη.

Το τηλέφωνό σας θα πρέπει να είναι πολύ πιο εύχρηστο μετά τη χρήση της Γρήγορης επανεκκίνησης. Περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή αυτόματης «γρήγορης επανεκκίνησης» κάθε φορά που ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας.

8. Απλή επανεκκίνηση

Απλή επανεκκίνηση

Αυτή η ελαφριά εφαρμογή σάς παρέχει όλες τις συντομεύσεις για επανεκκίνηση, γρήγορη εκκίνηση, επανεκκίνηση στην ανάκτηση, bootloader και ασφαλή λειτουργία.

Χρειάζεστε δικαιώματα root και είστε έτοιμοι. Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή μειώνει σημαντικά τον χρόνο εκκίνησης όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη.

9. Πρασινοποιήστε

Πρασινοποιήστε

Είναι μια από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις που λειτουργεί καλύτερα με smartphone Android με root. Η εφαρμογή βοηθά τους χρήστες να αναγνωρίσουν και να θέσουν τις εφαρμογές που δεν συμπεριφέρονται σωστά σε κατάσταση αδρανοποίησης.

Μπορείτε να ελέγξετε ποια εφαρμογή επιβραδύνει την εκκίνηση και να την απενεργοποιήσετε με τη βοήθεια της εφαρμογής Greenify.

10. Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Εάν όλες οι μέθοδοι απέτυχαν να κάνουν πιο γρήγορη την εκκίνηση του τηλεφώνου σας Android, η τελευταία λύση είναι να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα αφαιρέσει ουσιαστικά όλες τις ρυθμίσεις και τα αρχεία από το τηλέφωνό σας Android. Τα αρχεία μπορεί να περιλαμβάνουν φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, τραγούδια, ηχογραφήσεις, εφαρμογές και άλλα.

Επομένως, εάν είστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε με αυτά τα πράγματα, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Ρυθμίσεις συστήματος .

Ρυθμίσεις συστήματος

2. Στις Ρυθμίσεις συστήματος, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά .

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά

3. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε στο Επαναφορά τηλεφώνου .

Επαναφορά τηλεφώνου

4. Τώρα πατήστε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων .

πληκτρολογήστε > στην αρχή

Αυτό είναι! Αυτό θα επαναφέρει εργοστασιακά το τηλέφωνό σας Android. Μετά την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, ρυθμίστε τον λογαριασμό σας Google στο τηλέφωνό σας και χρησιμοποιήστε τον. Αυτό σίγουρα θα μειώσει τον χρόνο εκκίνησης του τηλεφώνου σας.

Οπότε παραπάνω αφορά το πώς να κάνετε την εκκίνηση του Android πιο γρήγορα . Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης:Το Google Photos φέρνει νέο αναδυόμενο περιβάλλον χρήστη για γρήγορη κοινή χρήση

δωρεάν κινούμενα σχέδια

Πώς να αλλάξετε την εκκίνηση και την αρχική σελίδα στο Chrome

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5021

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *