Πώς να κρύψετε αρχεία στα Windows

Πώς να κρύψετε αρχεία στα Windows 11 (Χωρίς κανένα λογισμικό)

Ας το παραδεχτούμε: Δεν θέλουμε να βλέπει κανείς συγκεκριμένους τύπους αρχείων και φακέλων στον υπολογιστή μας. Είτε πρόκειται για φωτογραφία, βίντεο, έγγραφο ή οποιονδήποτε άλλο τύπο αρχείου, αναζητούμε τρόπους για να διατηρήσουμε κρυφά συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους στον υπολογιστή με Windows.

Ενώ υπάρχουν πολλά λογισμικά διαθέσιμα στο διαδίκτυο που ισχυρίζονται ότι αποκρύπτουν αρχεία και φακέλους στα Windows 11, ο ευκολότερος τρόπος χρήσης είναι το εγγενές απόκρυψη αρχείων/φακέλων του λειτουργικού συστήματος Windows.

Τα Windows 11 έχουν πολλές δυνατότητες που συχνά δεν ανακαλύπτονται από τους χρήστες. Το ένα είναι η δυνατότητα απόκρυψης συγκεκριμένων αρχείων και φακέλων. Μια ενσωματωμένη επιλογή στα Windows 11 σάς επιτρέπει να αποκρύπτετε αρχεία χωρίς λογισμικό.

Πώς να κρύψετε αρχεία στα Windows 11 (Χωρίς κανένα λογισμικό)

Επομένως, εάν αναζητάτε τρόπους απόκρυψης αρχείων στα Windows 11 χωρίς λογισμικό, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό μέχρι το τέλος. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί όλες τις μεθόδους εργασίας απόκρυψη αρχείων και φακέλων στα Windows 11 χωρίς λογισμικό. Ας αρχίσουμε.

Απόκρυψη αρχείων στα Windows 11 από την Εξερεύνηση αρχείων

Μπορείτε να αποκρύψετε αρχεία στα Windows 11 χωρίς λογισμικό απευθείας από την Εξερεύνηση αρχείων. Είναι αρκετά εύκολο να απόκρυψη αρχείων στα Windows 11 μέσω του File Explorer. ακολουθήστε μερικά απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πατήστε το Windows Key + E κουμπί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων στον υπολογιστή σας.

2. Τώρα, μεταβείτε στο φάκελο ή το αρχείο που θέλετε να κρύψετε.

μεταβείτε στο φάκελο ή το αρχείο

3. Τώρα κάντε δεξί κλικ στο Αρχείο/φάκελο που θέλετε να αποκρύψετε και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

4. Στις Ιδιότητες, μεταβείτε στο Γενικός καρτέλα όπως φαίνεται παρακάτω.

Γενικός

5. Στα χαρακτηριστικά, ελέγξτε το Κρυμμένος και κάντε κλικ στο Ισχύουνμετά στο ΟΚ.

Κρυμμένος

6. Τώρα, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να εφαρμόσετε αλλαγές σε αυτόν τον φάκελο ή τους υποφακέλους και τα αρχεία του. Αν θέλεις απόκρυψη όλων των υποφακέλων και αρχείων σε αυτόν τον φάκελο, επιλέξτε τη δεύτερη επιλογή και κάντε κλικ Εντάξει.

απόκρυψη όλων των υποφακέλων και αρχείων

7. Το αρχείο θα είναι κρυφό στον υπολογιστή σας.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκρύψετε τα αρχεία στα Windows 11 από τις επιλογές της Εξερεύνησης αρχείων.

Πώς να προβάλετε το κρυφό αρχείο/φάκελο στα Windows 11;

Μόλις γίνει απόκρυψη του αρχείου, πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή προβολή κρυφών φακέλων. Για να προβάλετε το κρυφό αρχείο ή φάκελο, ακολουθήστε μερικά απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Κάντε κλικ στο Windows Key + E κουμπί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Στην επάνω γραμμή, κάντε κλικ στο Θέα αναπτυσσόμενο κουμπί.

Θέα

3. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Εμφάνιση > Κρυφά στοιχεία.

Εμφάνιση > Κρυφά στοιχεία

Αυτό είναι! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προβάλετε τα κρυφά αρχεία και φακέλους στον υπολογιστή σας με Windows 11. Για να αποκρύψετε ξανά το αρχείο, αποεπιλέξτε την επιλογή Hidden Items στο Βήμα 4.

Πώς να αποκρύψετε αρχεία/φακέλους στα Windows 11;

Τώρα που ξέρετε πώς να αποκρύψετε ή να προβάλετε τα αρχεία και τους φακέλους στα Windows 11 χωρίς κανένα λογισμικό, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να αποκρύψετε τα κρυφά αρχεία. Εάν καταργήσετε την απόκρυψη του αρχείου, το αρχείο θα εμφανίζεται ακόμα και όταν τα κρυφά στοιχεία είναι ενεργοποιημένα/απενεργοποιημένα. Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε αρχεία στα Windows 11.

1. Πατήστε το Windows Key + E κουμπί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

2. Όταν ανοίξει η Εξερεύνηση αρχείων, πλοηγηθείτε στο μονοπάτι που περιέχει το κρυφό αρχείο/φάκελο.

3. Κάντε δεξί κλικ στο κρυφό στοιχείο και επιλέξτε Ιδιότητες.

Ιδιότητες

4. Τώρα μεταβείτε στο Γενικός αυτί.

Γενικός

5. Κάτω από τις ιδιότητες, καταργήστε την επιλογή ο Κρυμμένος επιλογή.

Κρυμμένος

6. Τώρα, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να εφαρμόσετε αλλαγές σε αυτόν τον φάκελο ή τους υποφακέλους και τα αρχεία του. Αν θέλεις αποκρύψτε όλους τους υποφακέλους και τα αρχεία σε αυτόν τον φάκελοεπιλέξτε τη δεύτερη επιλογή και κάντε κλικ στο OK.

αποκρύψτε όλους τους υποφακέλους και τα αρχεία

7. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο Ισχύουν κουμπί και μετά ενεργοποιήστε Εντάξει.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκρύψετε αρχεία/φακέλους στα Windows 11.

Απόκρυψη αρχείων στα Windows 11 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Η γραμμή εντολών είναι ένα άλλο εξαιρετικό βοηθητικό πρόγραμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκρυψη αρχείων και φακέλων στα Windows 11 χωρίς λογισμικό. Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε αρχεία στα Windows 11 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών.

1. Πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών στην αναζήτηση των Windows 11. Κάντε δεξί κλικ στο CMD και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε την εντολή attrib +h “πλήρης διαδρομή αρχείου”.

attrib +h "πλήρης διαδρομή του αρχείου",

Στην εντολή, αντικαταστήστε το “πλήρης διαδρομή αρχείου”. με την πραγματική θέση του φακέλου που θέλετε να αποκρύψετε. Αυτό θα κρύψει αμέσως το αρχείο ή τον φάκελο σας.

4. Για να επαναφέρετε το κρυφό αρχείο, εκτελέστε την εντολή: attrib -s -h “πλήρης διαδρομή αρχείου”

attrib -s -h "πλήρη διαδρομή του αρχείου"

Στην παραπάνω εντολή, φροντίστε να αντικαταστήσετε το “πλήρης διαδρομή αρχείου”​ με την πραγματική θέση του φακέλου που θέλετε να αποκρύψετε.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκρύψετε ή να αποκρύψετε αρχεία στα Windows 11 χωρίς κανένα λογισμικό.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με τον τρόπο απόκρυψης αρχείων στα Windows 11 χωρίς λογισμικό. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα για να αποκρύψετε οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο θέλετε στον υπολογιστή σας με Windows 11. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να κρύψει εκτελέσιμα αρχεία και λιγότερο δημοφιλείς τύπους αρχείων. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την απόκρυψη αρχείων/φακέλων στα Windows 11 χωρίς λογισμικό.

Πώς να γράψετε την οθόνη στα Windows

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4826

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *