Πώς να κρύψετε την κατάστασή σας στην τελευταία εμφάνιση στο WhatsApp και γιατί πρέπει

Πώς να κρύψετε την κατάστασή σας στην τελευταία εμφάνιση στο WhatsApp και γιατί πρέπει

Το WhatsApp είναι αρκετά απλό, αλλά ορισμένα σημεία σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση (ειδικά αν είστε νέος στην πλατφόρμα ), συμπεριλαμβανομένου του τρόπου λειτουργίας της κατάστασης Last Seen. 

Από τότε που το WhatsApp έγινε μέρος του Meta, έχει προσθέσει περισσότερες λειτουργίες παρόμοιες με αυτές που μπορεί να έχετε δει στο Facebook Messenger. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε την κατάσταση Τελευταία Εμφάνιση που εμφανίζει το WhatsApp στις επαφές σας, καθώς και σε άλλους χρήστες στην πλατφόρμα, και πώς να αποκρύψετε αυτές τις πληροφορίες από αγνώστους. 

Το WhatsApp λανσάρει το WhatsApp Business Cloud API(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι σημαίνει η κατάσταση τελευταίας εμφάνισης

Η κατάσταση Last Seen του WhatsApp αναφέρεται στο πότε ο χρήστης ήταν για τελευταία φορά ενεργός στην εφαρμογή. Αυτό περιλαμβάνει την τελευταία φορά που ένας χρήστης απάντησε σε κάποιον, καθώς και την τελευταία φορά που άνοιξε την εφαρμογή στη συσκευή του.

Όταν ανοίγετε μια συνομιλία με έναν άλλο χρήστη στο WhatsApp, μπορείτε να βρείτε την κατάστασή του τελευταία φορά δίπλα στην εικόνα προφίλ του στο επάνω μέρος της οθόνης. Εάν κάποιος δεν έχει απαντήσει στα μηνύματά σας εδώ και αρκετό καιρό, μπορείτε να ελέγξετε την κατάστασή του Τελευταία επίσκεψη για να δείτε εάν απέφευγε τα μηνύματά σας επίτηδες ή αν δεν ήταν συνδεδεμένος τόσο καιρό. 

Μην συγχέετε τη λειτουργία Τελευταία εμφάνιση με τις αποδείξεις ανάγνωσης (μπλε σημάδια δίπλα στο μήνυμα όταν το διαβάζει ο παραλήπτης) και την κατάσταση Διαδικτύου (εμφανίζει πότε ο χρήστης είναι συνδεδεμένος και έχει ανοιχτή την εφαρμογή WhatsApp στο προσκήνιο στη συσκευή του). 

Αν και το Last Seen δεν είναι μια νέα δυνατότητα στο WhatsApp, έλαβε πρόσφατα μια ενημέρωση. Προηγουμένως, μπορούσατε να αποκρύψετε τις πληροφορίες Τελευταία Εμφάνιση από τους χρήστες του WhatsApp που δεν βρίσκονται στη λίστα επαφών σας ή από όλους. Με την ενημέρωση, μπορείτε επίσης να αποκρύψετε την κατάστασή σας τελευταία φορά από συγκεκριμένα άτομα. Ουσιαστικά, είναι σαν να εμποδίζετε συγκεκριμένες επαφές να βλέπουν τις πληροφορίες Τελευταία Εμφάνισή σας. 

Σημείωση: Εάν δεν κοινοποιήσετε την κατάστασή σας Τελευταία Εμφάνιση, δεν θα μπορείτε να δείτε την κατάσταση Τελευταία Εμφάνιση άλλων χρηστών.

Το Chrome για iPhone λαμβάνει νέες δυνατότητες με την τελευταία ενημέρωση(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να κρύψετε την κατάστασή σας στην τελευταία εμφάνιση στο WhatsApp

Η επιλογή απόκρυψης της κατάστασής σας Τελευταία επίσκεψη είναι διαθέσιμη για χρήστες Android και iOS. Εάν δεν θέλετε ορισμένα άτομα να γνωρίζουν την παρουσία σας στο διαδίκτυο στην εφαρμογή, μπορείτε να ελέγξετε ποιος μπορεί να δει τις πληροφορίες Τελευταία Εμφάνισή σας στις ρυθμίσεις απορρήτου του WhatsApp. 

Απόκρυψη της κατάστασης της τελευταίας σας εμφάνισης στο Android

Εάν είστε χρήστης Android, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποκρύψετε την κατάστασή σας τελευταία φορά στο WhatsApp χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά. 

Ανοίξτε το WhatsApp στο smartphone σας. Στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, επιλέξτε το εικονίδιο με τις τρεις κάθετες κουκκίδες για να ανοίξετε το μενού. 

Στο αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις .

Στο μενού Ρυθμίσεις , επιλέξτε Λογαριασμός

Επιλέξτε Απόρρητο .

Τέλος, στις ρυθμίσεις απορρήτου , επιλέξτε Τελευταία εμφάνιση .

Επιλέξτε μία από τις επιλογές από το παράθυρο Τελευταία εμφάνιση και, στη συνέχεια, επιλέξτε Τέλος στο κάτω μέρος της οθόνης για επιβεβαίωση. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν: 

Όλοι: Επιτρέψτε σε οποιονδήποτε να δει την κατάστασή σας τελευταία φορά. Οι επαφές μου : Να επιτρέπεται μόνο στα άτομα που βρίσκονται στη λίστα επαφών σας να βλέπουν την κατάστασή σας Τελευταία επίσκεψη. Οι επαφές μου εκτός από: Επιλέξτε με μη αυτόματο τρόπο επαφές που δεν θα μπορούν να προβάλουν την κατάστασή σας Τελευταία επίσκεψη. Κανείς . Απόκρυψη των πληροφοριών Τελευταία Εμφάνισή σας από όλους, που σημαίνει ότι επίσης δεν θα μπορείτε να δείτε την κατάσταση Τελευταία Εμφάνιση κανενός άλλου. 

Apple iPhone 11 Smartphone 64 GB κόκκινο 4G(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να επαναφέρετε την ορατότητα της κατάστασης Τελευταία επίσκεψη, επιστρέφετε στην ενότητα Τελευταία επίσκεψη των ρυθμίσεων απορρήτου ανά πάσα στιγμή. 

Απόκρυψη της κατάστασης της τελευταίας σας εμφάνισης στο iPhone 

Τα βήματα για την απόκρυψη της κατάστασής σας Τελευταία Εμφάνιση σε συσκευές Apple είναι παρόμοια. Ωστόσο, η διεπαφή της εφαρμογής είναι λίγο διαφορετική. Εάν είστε χρήστης iOS και χρειάζεστε βοήθεια για την πλοήγηση στις ρυθμίσεις απορρήτου του WhatsApp για να αποκρύψετε τις πληροφορίες Τελευταία επίσκεψη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Ανοίξτε το WhatsApp στο τηλέφωνό σας. Επιλέξτε Ρυθμίσεις στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τη διαδρομή Λογαριασμός > Απόρρητο > Τελευταία επίσκεψη

Αυτό ανοίγει μια σελίδα με τις επιλογές για το ποιος μπορεί να δει την κατάστασή σας Τελευταία επίσκεψη: όλοι , οι επαφές μου και κανένας . Στο iPhone, η επιλογή απόκρυψης της κατάστασης “Τελευταία επίσκεψη” από συγκεκριμένες επαφές δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, καθώς βρίσκεται ακόμη σε δοκιμή. Το WhatsApp θα αποθηκεύσει αυτόματα την επιλογή που έχετε επιλέξει. 

Σημείωση: Δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο WhatsApp στον ιστό , πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τις αλλάξετε για να αποκρύψετε την κατάστασή σας τελευταία φορά από τον υπολογιστή σας. 

Οι χρήστες των Windows 11 πήραν το Windows Spotlight στην τελευταία έκδοση 22000.739(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Γιατί πρέπει να αποκρύψετε την κατάστασή σας στην τελευταία εμφάνιση στο WhatsApp

Η απόκρυψη της κατάστασής σας “Τελευταία επίσκεψη” ή αφήστε την να τη δουν όλοι είναι ένα ζήτημα του πόσο ιδιωτικός θέλετε να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας WhatsApp. Το WhatsApp συνήθιζε να ορίζει από προεπιλογή την ορατότητα της κατάστασής σας Τελευταία εμφάνιση σε Όλοι , πράγμα που σημαίνει ότι κάθε χρήστης στην πλατφόρμα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Αυτό επέτρεψε επίσης σε εφαρμογές τρίτων να εκμεταλλευτούν αυτήν τη δυνατότητα και να παρακολουθούν ορισμένους χρήστες μέσω του WhatsApp. 

Μετά την τελευταία ενημέρωση ασφαλείας, οι χρήστες του WhatsApp που δεν βρίσκονται στη λίστα επαφών σας και με τους οποίους δεν έχετε ανταλλάξει ούτε ένα μήνυμα δεν μπορούν να δουν πότε ήσασταν για τελευταία φορά στο διαδίκτυο (ή εάν είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή). Δεδομένου ότι μια εφαρμογή δεν είναι επαφή, αυτή η ενημέρωση αποτρέπει τις εφαρμογές τρίτων από την πρόσβαση στις πληροφορίες κατάστασής σας Τελευταία επίσκεψη ή Διαδικτυακό. 

Μπορείτε να κάνετε χρήση αυτής της νέας ενημέρωσης ακόμα κι αν δεν ανησυχείτε καθόλου για την παρακολούθηση της παρουσίας σας στο διαδίκτυο από άλλα άτομα στο WhatsApp. Αντίθετα, μπορεί να θέλετε οι φίλοι ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα να γνωρίζουν πότε σας είδαν για τελευταία φορά στο διαδίκτυο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ορίσετε την κατάστασή σας Τελευταία εμφάνιση σε Οι Επαφές μου Εκτός και να αφήσετε μη επιλεγμένα μόνο τα άτομα που εμπιστεύεστε.

 

Κάντε το WhatsApp σας πιο ιδιωτικό

Το Last Seen είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό σε πολλές άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και messenger (όπως το Viber ή το Telegram). Ωστόσο, στα περισσότερα από αυτά, μπορείτε είτε να διατηρήσετε αυτή τη δυνατότητα ενεργοποιημένη είτε να την απενεργοποιήσετε εντελώς. Η δυνατότητα απόκρυψης της κατάστασής σας Τελευταία Εμφάνιση από ορισμένους χρήστες είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις λειτουργίες απορρήτου του WhatsApp που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τον λογαριασμό σας στο WhatsApp πιο ιδιωτικό. 

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4905

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *