Πώς να προγραμματίσετε τον τερματισμό λειτουργίας στα Windows 11 (Προγραμματιστής εργασιών)

Εάν αφήνετε συχνά τον υπολογιστή σας με Windows 11 χωρίς επίβλεψη, είναι καλύτερο να προγραμματίσετε έναν αυτόματο τερματισμό λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας Windows 11 και θα δώσετε στα εξαρτήματα υλικού τον απαραίτητο χρόνο για να κρυώσουν.

Στα Windows 11, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές αυτόματου τερματισμού λειτουργίας τρίτων ή τον Χρονοδιάγραμμα εργασιών για να προγραμματίσετε έναν τερματισμό. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Task Scheduler, μπορείτε να τερματίζετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας καθημερινά σε μια συγκεκριμένη ώρα.

Βήματα για τον προγραμματισμό τερματισμού λειτουργίας στα Windows 11

Επομένως, εάν ενδιαφέρεστε να προγραμματίσετε έναν τερματισμό λειτουργίας στον υπολογιστή σας με Windows 11, διαβάζετε τον σωστό οδηγό. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί έναν βήμα προς βήμα οδηγό για τον προγραμματισμό τερματισμού λειτουργίας στα Windows 11 μέσω του Task Scheduler. Ας αρχίσουμε.

Η δραστηριότητά σου στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σου, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα |
Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVorteX⁩ στο Viber

Διαβάστε επίσης : Πώς να αφαιρέσετε τις διαφημίσεις του μενού Έναρξη στα Windows 11 (Πλήρης οδηγός)

Πώς να εκτελέσετε εφαρμογές Windows στο Android το 2024

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Task Scheduler . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Task Scheduler από τη λίστα επιλογών.

2. Στο Task Scheduler, επιλέξτε τη Task Scheduler Library και επιλέξτε ‘Create Task’ .

3. Στην καρτέλα Γενικά, εισαγάγετε το όνομα της εργασίας στο πεδίο «Όνομα». Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε τις επιλογές “Εκτέλεση είτε ο χρήστης είναι συνδεδεμένος είτε όχι” και “Εκτέλεση με τα υψηλότερα δικαιώματα” . Μόλις τελειώσετε, επιλέξτε “Windows 10” στο αναπτυσσόμενο μενού Configure for:. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Ok .

4. Τώρα μεταβείτε στην καρτέλα Triggers και κάντε κλικ στο κουμπί « Νέο ».

5. Στο παράθυρο Νέα ενεργοποίηση, επιλέξτε «Σε χρονοδιάγραμμα» στο αναπτυσσόμενο μενού Έναρξη της εργασίας. Μόλις τελειώσετε, ορίστε τις επιλογές χρονοδιαγράμματος – Χρονικό διάστημα, Ώρα έναρξης, Επαναλαμβανόμενη ημερομηνία, κ.λπ. Στο κάτω μέρος, επιλέξτε το « Ενεργοποιημένο » και κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ .

6. Τώρα μεταβείτε στην καρτέλα Ενέργειες και κάντε κλικ στο κουμπί « Νέο » στο κάτω μέρος.

7. Επιλέξτε «Έναρξη προγράμματος» στο αναπτυσσόμενο μενού Ενέργεια. Στο πεδίο Πρόγραμμα/σενάριο: πληκτρολογήστε “shutdown.exe” . Στη συνέχεια, στο πεδίο Προσθήκη ορισμάτων (προαιρετικό): πληκτρολογήστε την εντολή: /s /t 60 «Ο υπολογιστής θα τερματιστεί σε 60 δευτερόλεπτα» . Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Ok .

8. Τώρα μεταβείτε στην καρτέλα Προϋποθέσεις και επιλέξτε την επιλογή “Ξεκινήστε τον υπολογιστή για να εκτελέσει αυτήν την εργασία” . Όλες οι άλλες επιλογές θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένες στην καρτέλα Συνθήκες. Αφού κάνετε τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί Ok .

Αυτό είναι! Αυτό θα δημιουργήσει μια εργασία στον υπολογιστή σας με Windows 11 για να τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Πώς να διαγράψετε το πρόγραμμα τερματισμού λειτουργίας;

Εάν δεν θέλετε τα Windows 11 να τερματίζονται αυτόματα, πρέπει να διαγράψετε την εργασία που δημιουργήσατε. Για αυτό, ανοίξτε το Task Scheduler > Task Scheduler Library . Στη Βιβλιοθήκη Προγραμματιστή εργασιών, βρείτε την εργασία που δημιουργήσατε. Μόλις βρεθεί, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε « Διαγραφή ».

Λοιπόν, αυτό είναι όλο για το πώς να προγραμματίσετε έναν τερματισμό λειτουργίας σε υπολογιστές με Windows 11. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές τρίτων, όπως το Shutdown timer classic για να προγραμματίσετε έναν τερματισμό λειτουργίας στα Windows 11.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4825

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *