Πώς να κρύψετε τις αναρτήσεις σας στο Instagram αντί να τις διαγράψετε

Το Instagram είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο με τους φίλους και τους ακόλουθούς σας. Ενώ πολλοί χρήστες απολαμβάνουν να προβάλλουν τις αναρτήσεις τους στον κόσμο, υπάρχουν φορές που μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε ορισμένες αναρτήσεις από τη δημόσια προβολή.

Αντί να τα διαγράψετε οριστικά, το Instagram προσφέρει μια βολική λειτουργία που σας επιτρέπει να αρχειοθετείτε τις αναρτήσεις σας. Σε αυτό το σεμινάριο, θα διερευνήσουμε γιατί μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε τις αναρτήσεις στο Instagram, θα σας δείξουμε πώς να αποκρύψετε τις αναρτήσεις στο Instagram, πώς να προβάλετε τις αρχειοθετημένες αναρτήσεις σας και να τις δημοσιοποιήσετε ξανά εάν αλλάξετε γνώμη.

Γιατί να κρύψετε τις αναρτήσεις στο Instagram

Ένας τρόπος για να αποφύγετε την περιττή προσοχή στο προφίλ σας στο Instagram είναι να σταματήσετε να δημοσιεύετε στην εφαρμογή Instagram και να διαγράφετε τις παλιές σας αναρτήσεις. Ωστόσο, μπορεί να νιώθετε νοσταλγία για αυτά και να θέλετε να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας. Αν συμβαίνει αυτό, είναι καλύτερο να αποκρύψετε το περιεχόμενό σας στο Instagram αντί να το διαγράψετε.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αποκρύψετε τις αναρτήσεις σας στο Instagram αντί να τις διαγράψετε εντελώς. Ακολουθούν ορισμένα κοινά σενάρια όπου μπορεί να θέλετε να κρύψετε τις αναρτήσεις σας στο Instagram εκτός από τις ανησυχίες σας για το απόρρητο:

 • Προσωπικός προβληματισμός . Ίσως θέλετε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε το περιεχόμενο που έχετε μοιραστεί στο Instagram. Η απόκρυψη αναρτήσεων σάς επιτρέπει να τις αφαιρείτε προσωρινά από δημόσια προβολή ενώ αξιολογείτε την καταλληλότητα ή τη συνάφεια συγκεκριμένων αναρτήσεων στη ροή σας.
 • Αισθητική και Στυλ . Το Instagram έχει γίνει μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες επιμελούνται προσεκτικά τα προφίλ τους για να διατηρήσουν μια οπτικά ελκυστική αισθητική. Εάν πιστεύετε ότι ορισμένες αναρτήσεις διαταράσσουν το γενικό θέμα του λογαριασμού σας στο Instagram, η απόκρυψή τους μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μια πιο συνεπή και ευχάριστη εμφάνιση.
 • Στρατηγική Διαχείριση Περιεχομένου . Οι επιχειρήσεις και οι influencers έχουν συχνά συγκεκριμένες στρατηγικές για τις ροές Instagram τους. Εάν αυτή είναι η περίπτωσή σας, μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε ορισμένες αναρτήσεις για να διατηρήσετε προσωρινά μια συνεπή εικόνα επωνυμίας. Η απόκρυψη αναρτήσεων επιτρέπει μια πιο στρατηγική προσέγγιση στη διαχείριση περιεχομένου και το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 • Προσωπικές Περιστάσεις . Τα γεγονότα της ζωής και οι αλλαγές στις προσωπικές σχέσεις μπορούν να σας κάνουν να αναθεωρήσετε την προβολή των αναρτήσεών σας στο Instagram. Θα μπορούσε να είναι μια προσωρινή κατάσταση όπου προτιμάτε να κρύβετε τις αναρτήσεις μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα ή μια μόνιμη απόφαση να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram ιδιωτικό. Η απόκρυψη αναρτήσεων παρέχει την ευελιξία προσαρμογής στις προσωπικές συνθήκες.

Αποκρύπτοντας τις αναρτήσεις σας από άλλους χρήστες του Instagram αντί να τις διαγράφετε, μπορείτε να τις επισκέπτεστε ξανά και να τις κάνετε ξανά ορατές όταν είναι η κατάλληλη στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξισορροπήσετε την κοινή χρήση περιεχομένου με το κοινό σας και να διατηρήσετε τον έλεγχο της παρουσίας σας στο διαδίκτυο.

Πώς να κρύψετε τις αναρτήσεις σας στο Instagram

Για να αποκρύψετε μια επιλεγμένη ανάρτηση στο Instagram, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Οι οδηγίες είναι ίδιες για χρήστες iPhone και Android.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στην κινητή συσκευή σας. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
 2. Μεταβείτε στην ανάρτηση που θέλετε να αποκρύψετε. Επιλέξτε το εικονίδιο του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης για να ανοίξετε τη σελίδα του προφίλ σας και να βρείτε την ανάρτηση που θέλετε να αποκρύψετε.
 1. Επιλέξτε την ανάρτηση για να την δείτε σε πλήρη οθόνη.
 2. Επιλέξτε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης για να ανοίξετε το μενού ρυθμίσεων με διάφορες επιλογές.
 1. Επιλέξτε Αρχείο στο επάνω μέρος του μενού. Αυτό θα μετακινήσει την ανάρτηση στο προσωπικό σας αρχείο. Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε τον αριθμό των αρεστών, να απενεργοποιήσετε το σχόλιο, να επεξεργαστείτε, να διαγράψετε και να καρφιτσώσετε την ανάρτησή σας από το ίδιο μενού.

Αφού μετακινήσετε μια ανάρτηση Instagram στο αρχείο, δεν θα είναι πλέον ορατή στους οπαδούς σας στο Instagram. Μόνο εσείς θα μπορείτε να δείτε την αρχειοθετημένη ανάρτηση.

Μπορείτε να κρύψετε τις αναρτήσεις σας στο Instagram από έναν συγκεκριμένο χρήστη;

Δυστυχώς, το Instagram δεν παρέχει άμεση επιλογή για απόκρυψη αναρτήσεων από συγκεκριμένα άτομα. Από προεπιλογή, οι αναρτήσεις και τα βίντεό σας είναι ορατά σε όλους στο Instagram ή μόνο σε όσους έχετε επιτρέψει να σας ακολουθούν, ανάλογα με το αν το προφίλ σας έχει οριστεί ως δημόσιο ή ιδιωτικό.

Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να περιορίσετε την πρόσβαση κάποιου στις αναρτήσεις σας. Μια επιλογή είναι να τους αποκλείσετε, γεγονός που περιορίζει τη δυνατότητά τους να βρίσκουν τον λογαριασμό σας, να βλέπουν τις αναρτήσεις σας ή να σας στέλνουν μηνύματα. Μπορείτε να ξεμπλοκάρετε τον εν λόγω χρήστη ανά πάσα στιγμή, εάν αλλάξετε γνώμη αργότερα.

Μια άλλη προσέγγιση είναι να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Instagram ιδιωτικό. Με αυτόν τον τρόπο, μόνο οι εγκεκριμένοι ακόλουθοί σας θα έχουν πρόσβαση στις αναρτήσεις σας. Τυχόν νέοι ακόλουθοι θα χρειαστεί να εγκρίνετε το αίτημα παρακολούθησης προτού μπορέσουν να συμμετάσχουν στη λίστα ακολούθων σας και να δουν τις αναρτήσεις σας.

Όσον αφορά τα Instagram Stories, η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική. Μπορείτε να αποκρύψετε τις Ιστορίες σας από συγκεκριμένα άτομα χωρίς να τα αποκλείσετε ή να ορίσετε τον λογαριασμό σας σε ιδιωτικό. Στις ρυθμίσεις ιστορίας , μπορείτε να επιλέξετε Απόκρυψη ιστορίας από και να επιλέξετε μη αυτόματα από ποιον θέλετε να αποκρύψετε τις ιστορίες σας.

Πώς να προβάλετε αρχειοθετημένες αναρτήσεις στο Instagram

Για να δείτε τις αρχειοθετημένες αναρτήσεις σας στο Instagram, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Ανοίξτε το Instagram στο τηλέφωνό σας.
 2. Μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας και επιλέξτε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις .
 3. Από το μενού, επιλέξτε Αρχείο .
 1. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε Αρχείο αναρτήσεων .
 1. Στην ενότητα αρχειοθέτηση, θα βρείτε τις κρυφές αναρτήσεις σας. Κάντε κύλιση στο αρχείο για να βρείτε τη συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε να προβάλετε.

Πώς να κάνετε ξανά δημόσιες τις αρχειοθετημένες αναρτήσεις σας στο Instagram

Εάν αλλάξετε γνώμη αφού αρχειοθετήσετε τις αναρτήσεις σας και αποφασίσετε να τις αποκρύψετε, μπορείτε εύκολα να το κάνετε χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του Instagram. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε ξανά δημόσιες τις αρχειοθετημένες αναρτήσεις σας στο Instagram για να τις δουν όλοι.

 1. Ακολουθήστε τα βήματα 1 έως 4 παραπάνω για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο των αναρτήσεών σας στο Instagram.
 2. Κάντε κύλιση στις αρχειοθετημένες αναρτήσεις σας και επιλέξτε αυτή που θέλετε να κάνετε ξανά ορατή στο προφίλ σας.
 3. Μόλις βρείτε την ανάρτηση, επιλέξτε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Από το μενού επιλογών, επιλέξτε Εμφάνιση στο προφίλ για να κάνετε τη δημοσίευση δημόσια.

Στη συνέχεια, η επιλεγμένη ανάρτηση θα εμφανιστεί στο προφίλ σας στο Instagram στην ίδια θέση που βρισκόταν πριν επιλέξετε να την αρχειοθετήσετε. Τα likes και τα σχόλια θα παραμείνουν επίσης στην ανάρτηση.

Απόκρυψη του περιεχομένου σας στο Instagram από το Prying Eyes

Η απόκρυψη των αναρτήσεών σας στο Instagram είναι μια πρακτική λειτουργία που σας επιτρέπει να διατηρείτε τον έλεγχο του προφίλ σας. Είτε θέλετε να αποκρύψετε προσωρινά τις αναρτήσεις είτε να τις κρατήσετε κρυφές επ’ αόριστον, η λειτουργία αρχειοθέτησης του Instagram παρέχει έναν βολικό τρόπο διαχείρισης του περιεχομένου σας.

Ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα προς βήμα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε εύκολα να αποκρύψετε, να προβάλετε και να αποκρύψετε τις αναρτήσεις σας στο Instagram. Εκμεταλλευτείτε αυτή τη λειτουργία για να επιμεληθείτε το προφίλ σας και να δημιουργήσετε την online παρουσία που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα.

Πώς να κρύψετε μια ανάρτηση στο Facebook

παλιές ιστορίες στο Facebook

Πώς να κρύψετε τον λογαριασμό Instagram από την Αναζήτηση 

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4524

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: