Πως να κρύψω η να αλλάξω τη διεύθυνση IP (PC, Android και iPhone)

Σε αυτόν τον παγκόσμιο ιστό, πολλές εταιρείες είναι φτιαγμένες να φροντίζουν αυτό το τεράστιο δίκτυο. Επειδή σε αυτό το δίκτυο, μπορεί να συμβούν μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν hacking και τρομοκρατία κ.λπ.

Επίσης, ορισμένες κατασκοπευτικές οργανώσεις έχουν δημιουργηθεί για να παρακολουθούν τους χρήστες που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο στις συσκευές τους. Η κύρια παρακολούθηση των χρηστών γίνεται μέσω των διευθύνσεών τους IP. Τώρα, ας συζητήσουμε τι είναι μια διεύθυνση IP.

Τι είναι μια διεύθυνση IP;

Το IP είναι μια διεύθυνση πρωτοκόλλου Διαδικτύου. Αυτή είναι μια διεύθυνση που εκχωρείται σε κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο.

Οι διευθύνσεις IP όλων των χρηστών είναι μοναδικές, αλλά αυτή η διεύθυνση IP δεν είναι στατική. Αλλάζει κάθε φορά που οποιαδήποτε συσκευή αποσυνδέεται από έναν διακομιστή Διαδικτύου.

Κάθε φορά, μια μοναδική διεύθυνση IP εκχωρείται σε μια συσκευή κάθε φορά που συνδέεται στον διακομιστή Διαδικτύου. Έτσι, με τη διεύθυνση IP, μπορούμε να κυνηγήσουμε τον χρήστη ανιχνεύοντας την τοποθεσία του, τον Πάροχο Υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) και ορισμένα από τα στοιχεία του χρήστη.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε το σφάλμα «Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διαθέσιμο για φωνητικές κλήσεις».

Λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποκρύπτουν τη διεύθυνση IP τους:

  1. Για να κρύψουν τη γεωγραφική τους θέση.
  2. Αποτρέψτε την παρακολούθηση Ιστού.
  3. Αποφύγετε να αφήσετε ψηφιακό αποτύπωμα.
  4. Παράκαμψη αποκλεισμένων τοποθεσιών στη διεύθυνση IP τους.

Οι καλύτεροι τρόποι για να κρύψετε και να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να αλλαγή διευθύνσεων IP στον υπολογιστή. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές δοκιμασμένες μεθόδους για την απόκρυψη ή την αλλαγή της διεύθυνσης IP.

1. Χρήση διακομιστή μεσολάβησης Ιστού

Χρήση διακομιστή μεσολάβησης Ιστού

Υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν κρύβοντας τη διεύθυνση IP σας. Πρώτον, κάθε ιδιωτική περιήγηση λειτουργεί κυρίως μεταξύ του χρήστη του Διαδικτύου και του ιστότοπου προορισμού.

Αυτός ο μεσάζων είναι ένας διακομιστής μεσολάβησης που αλλάζει τη διεύθυνση IP του συστήματος και δίνει οποιαδήποτε τυχαία διεύθυνση IP στον ιστότοπο προορισμού.

Για παράδειγμα, εάν περιηγούμαστε από μια τοποθεσία των ΗΠΑ και χρησιμοποιούμε διακομιστές μεσολάβησης στην Ολλανδία, τότε η διεύθυνση IP που αποστέλλεται σε οποιονδήποτε ιστότοπο θα είναι της Ολλανδίας.

Ορισμένοι δημοφιλείς διακομιστές μεσολάβησης Ιστού παρατίθενται εδώ, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας, οπότε κατευθυνθείτε στο Λίστα τοποθεσιών με τους καλύτερους δωρεάν διακομιστή μεσολάβησης.

2. Χρήση του δικτύου κάποιου άλλου

Χρήση του δικτύου κάποιου άλλου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δωρεάν υπηρεσίες Wi-Fi που προσφέρονται από ένα καφέ, ένα ξενοδοχείο ή οποιαδήποτε δημόσια τοποθεσία κοντά σας. Μια διεύθυνση IP δεν ταξιδεύει με τον υπολογιστή σας, αλλά εκχωρείται από το δρομολογητή στην περιοχή σας.

Για να βρείτε τη δημόσια διεύθυνση IP σας, προσπαθήστε να Find My IP. Χρησιμοποιώντας το δίκτυο κάποιου άλλου, η ταυτότητά σας θα είναι κρυφή.

3. Αλλαγή της διεύθυνσης IP του Διαδικτύου σας

Αλλαγή της διεύθυνσης IP του Διαδικτύου σας

Αυτή η μέθοδος είναι ευεργετική εάν σας έχουν απαγορευτεί από οπουδήποτε επειδή λέτε τη γνώμη σας. Αυτός ο τύπος προσωρινής απαγόρευσης μπορεί μερικές φορές να είναι ενοχλητικός.

Η αλλαγή της διεύθυνσης IP στο διαδίκτυο θα λύσει το πρόβλημά σας και θα σας δώσει μια νέα IP, η οποία θα είναι πολύ ωφέλιμη για να κάνετε μια νέα αρχή στο Διαδίκτυο. Θα μοιραστώ την ευκολότερη μέθοδο αλλαγής της δημόσιας IP σας:

1. Σχεδόν κάθε πάροχος Διαδικτύου υποστηρίζει δυναμικές IP, οι οποίες ανανεώνονται αυτόματα από καιρό σε καιρό. Έτσι, εδώ, θα αναγκάσουμε τον ISP να αλλάξει τη διεύθυνση IP μας.

2. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του μόντεμ σας για τουλάχιστον 2 ώρες. Μετά από 2 ώρες, θα σας εκχωρηθεί η νέα διεύθυνση IP όταν συνδεθείτε ξανά στο Διαδίκτυό σας. Αυτό είναι.

4. Χρήση προγραμμάτων VPN για υπολογιστή

Χρήση προγραμμάτων VPN για υπολογιστή

Επί του παρόντος, εκατοντάδες προγράμματα VPN είναι διαθέσιμα τόσο για Windows όσο και για Mac. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά για να κρύψετε ή να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας.

Αν μιλάμε για Windows, θα βρείτε δωρεάν και premium εφαρμογές VPN για την πλατφόρμα. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε το premium πρόγραμμα VPN για την αλλαγή της διεύθυνσης IP.

Οι Premium εφαρμογές VPN για υπολογιστές διαθέτουν ορισμένες χρήσιμες και μοναδικές δυνατότητες, όπως το Kill Switch, μια αυστηρή πολιτική μη καταγραφής, περισσότερη επιλογή διακομιστή και πολλά άλλα.

5. Χρήση του Browsec για πρόσβαση στην IP του αποκλεισμένου ιστότοπου

Χρήση του Browsec

Περιήγηση σε είναι μια επέκταση Chrome/Firefox. Πολλές άλλες επεκτάσεις στο κατάστημα Chrome/Firefox υποστηρίζουν ευκολίες αλλαγής IP, αλλά βρήκα ότι το Browsec είναι το πιο αποτελεσματικό μεταξύ όλων.

Το Browec κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας και την παρακολουθεί μέσω του ασφαλούς δικτύου cloud του. Κανείς δεν θα διατηρήσει την πρόθεση να σας αναγνωρίσει, να σας παρακολουθήσει ή να μυρίσει την επισκεψιμότητά σας.

Όπως το Browsec, πολλές άλλες επεκτάσεις για το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες VPN που υποστηρίζουν ευκολίες αλλαγής IP.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτησή μας 10 καλύτερα VPN για το Google Chrome για πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους, όπου αναφέραμε τα 10 καλύτερα VPN για το πρόγραμμα περιήγησής σας Google Chrome.

6. Χρήση TOR

Χρήση TOR

Βραχώδης κορυφή επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύπτουν τις τοποθεσίες τους ενώ προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες, όπως δημοσίευση στον ιστό ή διακομιστή άμεσων μηνυμάτων.

Χρησιμοποιώντας τα «σημεία ραντεβού» του Tor, άλλοι χρήστες του Tor μπορούν να συνδεθούν σε αυτές τις κρυφές υπηρεσίες, ο καθένας χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα δικτύου του άλλου.

Το Tor είναι ένα κρυπτογραφημένο δίκτυο που μπορεί να δρομολογήσει την κυκλοφορία σας μέσω ρελέ, κάνοντας την κίνηση να φαίνεται ότι προέρχεται από κόμβους εξόδου. Σε αντίθεση με τους διακομιστές μεσολάβησης, ο κόμβος εξόδου δεν γνωρίζει τη διεύθυνση IP σας ή το πού βρίσκεστε.

7. Χρήση του προγράμματος περιήγησης Opera

Χρήση OPERA (Ενημερωμένη έκδοση)

Ανέφερα εδώ το Opera Browser γιατί τώρα προσφέρει δωρεάν απεριόριστο VPN και δεν απαιτεί καμία σύνδεση ή ρύθμιση. Δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε εξωτερικές υπηρεσίες VPN με το νέο πρόγραμμα περιήγησης Opera.

Η ενεργοποίηση του δωρεάν απεριόριστου VPN που παρέχεται από την Opera είναι εύκολη. Πρέπει να δείτε το άρθρο μας Η Opera λανσάρει δωρεάν απεριόριστη υπηρεσία VPN σε Windows, Linux και Mac.

8. Χρησιμοποιήστε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

Χρησιμοποιήστε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι γενικά αργά σε σύγκριση με το WiFi, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να αλλάξετε γρήγορα τη διεύθυνση IP σας.

Καθώς είναι διαφορετικό σύστημα, θα σας εκχωρήσει διαφορετική διεύθυνση IP. Όχι μόνο αυτά, αλλά μπορείτε επίσης να συνδέσετε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σας σε έναν υπολογιστή/φορητό υπολογιστή για να λάβετε μια νέα διεύθυνση IP.

Ορισμένοι πάροχοι τηλεπικοινωνιών ανανεώνουν τη διεύθυνση IP κάθε φορά που οι χρήστες ενεργοποιούν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Για παράδειγμα, η Reliance Jio εκχωρεί στους χρήστες μια νέα διεύθυνση IP κάθε φορά που ενεργοποιούν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας τους. Έτσι, η χρήση ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους αλλαγής της διεύθυνσης IP.

9. Σύνδεση σε δημόσιο WiFi

Σύνδεση σε δημόσιο WiFi

Μπορείτε να μεταφέρετε το φορητό υπολογιστή ή το smartphone σας ενώ ταξιδεύετε. Αλλά οι διευθύνσεις IP δεν ταξιδεύουν μαζί σας. Έτσι, η σύνδεση του smartphone ή του φορητού υπολογιστή σας σε ένα ανοιχτό δίκτυο WiFi είναι ένας εύκολος τρόπος για να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας.

Το δημόσιο WiFi έχει τους δικούς του κινδύνους. Ωστόσο, βοηθά τους χρήστες να αλλάζουν Διευθύνσεις IP χωρίς εφαρμογές VPN τρίτων.

Πως να κρύψω τη διεύθυνση IP στο Android

Για το λειτουργικό σύστημα Android είναι διαθέσιμες πολλές μέθοδοι απόκρυψης διευθύνσεων IP. Ωστόσο, ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές VPN. Παρακάτω, θα μοιραστούμε τις τρεις καλύτερες εφαρμογές VPN για Android που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

1. Turbo VPN

Turbo VPN – Απεριόριστο δωρεάν VPN

Το Turbo VPN είναι ένα δωρεάν VPN που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο smartphone Android για να αποκρύψετε την τοποθεσία σας.

Η εφαρμογή VPN διαθέτει έναν απλό και φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό. Όχι μόνο αυτά, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Turbo VPN για να παρακάμψετε τα τείχη προστασίας στο σχολείο ή το κολέγιό σας.

2. Betternet

Betternet

Το Betternet VPN είναι ένας δωρεάν και απεριόριστος διακομιστής VPN (Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο) για συσκευές Android.

Το VPN κρύβει τη διεύθυνση IP σας, κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο, μετατρέπει το δημόσιο Wi-Fi σε ιδιωτικό δίκτυο και βοηθά να ξεμπλοκάρετε τοποθεσίες και εφαρμογές στο τηλέφωνό σας Android. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιορισμένο περιεχόμενο με ασφάλεια και ανώνυμα.

3. Proton VPN

ProtonVPN

Το Proton VPN είναι για όσους αναζητούν μια δωρεάν εφαρμογή VPN για την προστασία της επισκεψιμότητάς τους. Η εφαρμογή VPN είναι ασφαλής στη χρήση και σέβεται το απόρρητό σας.

Δημιουργήθηκε από τους επιστήμονες του CERN πίσω από το Proton Mail και προσφέρει δωρεάν υπηρεσία VPN χωρίς καταγραφή. Απλά πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με το Proton VPN για να ξεκινήσετε.

Παρά το γεγονός ότι είναι δωρεάν, το Proton VPN λαμβάνει απεριόριστα δεδομένα, καμία καταγραφή δεδομένων, πρόσβαση σε κρυπτογραφημένους διακομιστές, προστασία από διαρροές DNS κ.λπ.

Η premium έκδοση του Proton VPN ξεκλειδώνει όλους τους διακομιστές υψηλής ταχύτητας που είναι εξαπλωμένοι σε 65+ χώρες σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, το Proton VPN είναι μια εξαιρετική εφαρμογή VPN για Android που δεν πρέπει να χάσετε.

Πως να κρύψω τη διεύθυνση IP στο iPhone

Όπως το Android, μπορείτε ακόμη και να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP στο iPhone σας. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές VPN για iPhone.

1. TunnelBear

Εφαρμογή VPN για iPhone

Το TunnelBear VPN είναι μια δωρεάν, απλή εφαρμογή για ιδιωτική και ασφαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο.

Είναι μια πραγματικά απλή εφαρμογή που κρυπτογραφεί την περιήγηση και τα δεδομένα σας στον ιστό (καθιστώντας τα μη αναγνώσιμα) καθώς φεύγει από το iPad ή το iPhone σας. Κάνει το δημόσιο Wi-Fi ασφαλές και ασφαλές και επίσης διατηρεί την περιήγησή σας ιδιωτική από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.

2. SurfEasy VPN

SurfEasy VPNΤο SurfEasy VPN είναι το πιο αξιόπιστο VPN στον κόσμο για την ασφάλεια και το απόρρητο. Το εξαιρετικά γρήγορο δίκτυό μας χωρίς καταγραφή κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και σημαίνει ότι μπορείτε να περιηγείστε στον Ιστό με ασφάλεια, ακόμη και σε δημόσιο WiFi, χωρίς απώλεια ταχύτητας ή ακόμη και εμείς να ξέρουμε τι κάνετε.

3. Hotspot Shield

HotspotShield

Το Hotspot Shield VPN Proxy είναι η πιο αξιόπιστη εφαρμογή ασφάλειας, απορρήτου και πρόσβασης στον κόσμο με κορυφαία απόδοση σε ταχύτητα, σταθερότητα και ασφάλεια.

Το VPN δεν παρακολουθεί ούτε διατηρεί αρχεία καταγραφής των χρηστών και των δραστηριοτήτων τους. Επομένως, είστε εντελώς ιδιωτικοί με το Hotspot Shield.

Έτσι, αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να κρύψετε και να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

Διαβάστε επίσης :Ταχύτητα Δικτύου Wi-Fi: Τι Εξαρτάται;

directVortex
directVortex
Άρθρα: 4565

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: