Πώς να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία αρχείων και φακέλων Google Drive

Ας το παραδεχτούμε: Το Google Drive ήταν πάντα η καλύτερη υπηρεσία για την αποθήκευση αρχείων και φακέλων. Η υπηρεσία αποθήκευσης cloud είναι δωρεάν στη χρήση και προσφέρει μερικές λειτουργίες συνεργασίας εργασίας.

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά το Google Drive για συλλογική εργασία, ίσως γνωρίζετε τη σημασία της κοινής χρήσης ιδιοκτησίας αρχείων. Ίσως συνεργάζεστε με κάποιον και συνεργάζεστε στο Google Drive, αλλά η σχέση έχει λήξει. Τώρα έχετε μείνει με ένα σωρό περιεχόμενο του οποίου την ιδιοκτησία θέλετε να μεταβιβάσετε.

Θα μπορούσαν επίσης να υπάρχουν άλλοι λόγοι για τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας ενός αρχείου ή ενός φακέλου Google Drive. Ό,τι κι αν είναι, το Google Drive σάς επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία και φακέλους ανά πάσα στιγμή, υπό την προϋπόθεση ότι το άτομο έχει μια διεύθυνση email.

Πώς να δείτε ποιος έχει πρόσβαση στο Google Drive

Πώς να αποκτήσετε το Google Drive στο Android TV

Πώς να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία αρχείων και φακέλων Google Drive

Επομένως, εάν θέλετε να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία ενός αρχείου ή ενός φακέλου Google Drive, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικά απλά βήματα για τη μεταφορά της ιδιοκτησίας ενός αρχείου και φακέλου Google Drive σε μια νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ας αρχίσουμε.

1. Μεταβιβάστε την ιδιοκτησία ενός αρχείου Google Drive

Αυτή η μέθοδος θα σας διδάξει να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία ενός μεμονωμένου αρχείου στο Google Drive, όπως Έγγραφα, Φύλλα ή Παρουσιάσεις. Ακολουθήστε τα βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Εκκινήστε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Google Drive.

2. Συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google για να δείτε όλα τα αποθηκευμένα αρχεία και φακέλους.

3. Βρείτε το αρχείο που θέλετε να μεταφέρετε σε νέο κάτοχο.

4. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Κοινή χρήση > Κοινή χρήση.

Κοινή χρήση > Κοινή χρήση

5. Στο πεδίο Προσθήκη ατόμων και ομάδων, εισάγετε τη διεύθυνση email του νέου κατόχου. Μόλις επιλεγεί, ορίστε “Συντάκτης‘ ως ο ρόλος και κάντε κλικ Στείλετε.

εισάγετε τη διεύθυνση email του νέου κατόχου

6. Τώρα κάντε ξανά δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Κοινή χρήση > Κοινή χρήση.

Κοινή χρήση > Κοινή χρήση

7. Στο μενού Κοινή χρήση, κάντε κλικ στο Συντάκτης αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο όνομα του ατόμου.

Συντάκτης

8. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε Μεταβίβαση ιδιοκτησίας.

Μεταβίβαση ιδιοκτησίας

9. Στο αναδυόμενο παράθυρο επιβεβαίωσης, επιλέξτε Στελνω ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Στελνω ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αυτό είναι! Το νέο άτομο πρέπει να αποδεχτεί την πρόσκληση που έχει σταλεί στη διεύθυνση email του. Μέχρι ο κάτοχος να αποδεχτεί την ιδιοκτησία, θα παραμείνετε ο κάτοχος του αρχείου.

2. Μεταβίβαση ιδιοκτησίας φακέλων και υποφακέλων του Google Drive

Η μέθοδος που συζητήσαμε λειτουργεί με ένα μόνο αρχείο στο Google Drive, όπως Φύλλα, έγγραφα ή διαφάνειες. Ωστόσο, εάν θέλετε να μεταφέρετε την κυριότητα ενός φακέλου με υποφακέλους και αρχεία, πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.

1. Ανοίξτε τον λογαριασμό σας στο Google Drive. Στη συνέχεια, βρείτε το φάκελο που θέλετε να μεταφέρετε σε έναν νέο κάτοχο.

2. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο στον οποίο θέλετε να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία και επιλέξτε Κοινή χρήση > Κοινή χρήση.

3. Στο μενού Κοινή χρήση, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email του ατόμου που θέλετε να εκχωρήσετε την ιδιοκτησία. Επιλέξτε τη διεύθυνση email, εκχωρήστε ως ρόλο «Επεξεργαστή» και κάντε κλικ στην Αποστολή

4. Μόλις τελειώσετε, κάντε ξανά δεξί κλικ στο φάκελο και επιλέξτε Κοινή χρήση > Κοινή χρήση.

Κοινή χρήση > Κοινή χρήση

5. Στην ενότητα Άτομα με πρόσβαση, κάντε κλικ στο Συντάκτης αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στη διεύθυνση email του ατόμου και επιλέξτε Μεταβίβαση ιδιοκτησίας.

Μεταβίβαση ιδιοκτησίας

6. Στην προτροπή Μεταβίβασης ιδιοκτησίας, επιλέξτε Στελνω ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Στελνω ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μεταφέρετε την ιδιοκτησία ενός φακέλου και υποφακέλου Google Drive με απλά βήματα. Το άτομο πρέπει να αποδεχτεί την πρόσκληση που έχει σταλεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του.

Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς να μεταβιβάσετε την ιδιοκτησία ενός φακέλου ή αρχείου Google Drive με απλά βήματα. Ενημερώστε μας εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για τη μεταφορά της ιδιοκτησίας ενός αρχείου Google Drive. Επίσης, αν σας φανεί χρήσιμος αυτός ο οδηγός, μην ξεχάσετε να τον μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Google Drive

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5434

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *