Πώς να ορίσετε το WiFi ως μετρημένη σύνδεση στο Android το 2023

Το Android παρέχει πολλές επιλογές για τη μείωση της χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να αποθηκεύσετε δεδομένα ενώ είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο WiFi; Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση WiFi με περιορισμένο εύρος ζώνης. για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τη σύνδεση hotspot του τηλεφώνου σας με φορητό υπολογιστή, δεν θα θέλετε να εξαντλήσετε το εύρος ζώνης σας.

Αν και δεν έχετε πολλές επιλογές για εξοικονόμηση εύρους ζώνης Διαδικτύου όταν είστε συνδεδεμένοι σε WiFi, μπορείτε ακόμα να εξοικονομήσετε κάποιο εύρος ζώνης ρυθμίζοντας το Δίκτυο WiFi ως σύνδεση μετρητή στο Android σας.

Πώς να συνδέσετε τον φορητό υπολογιστή σας με Windows σε ένα hotspot για φορητές συσκευές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι είναι η Metered Connection;

Η σύνδεση με μέτρηση ή το δίκτυο με μέτρηση είναι απλώς ένα δίκτυο που σας παρέχει περιορισμένο αριθμό μηνιαίων δεδομένων. Για παράδειγμα, εάν το δίκτυο WiFi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι έχει ανώτατο όριο χρήσης δεδομένων 4 GB ανά ημέρα, πρόκειται για μια μετρημένη σύνδεση.

Το Metered Connection στο Android δεν συμπιέζει τα δεδομένα σας ούτε μειώνει την ποιότητα ροής βίντεο για την αποθήκευση των δεδομένων σας. Μετρημένη σύνδεση είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα δίκτυο με περιορισμένα δεδομένα Διαδικτύου.

Όταν ορίζετε ένα δίκτυο WiFi ως μετρημένη σύνδεση, η συσκευή σας Android θα αντιμετωπίζει το WiFi internet ως δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και θα αποκλείει ενέργειες όπως η ενημέρωση εφαρμογών, η λήψη ενημερώσεων συστήματος και άλλα.

Πώς να ενεργοποιήσετε το AirPlay στο Kodi Media Player(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήματα για να ορίσετε το WiFi ως μετρημένη σύνδεση στο Android

Μπορείτε να ορίσετε οποιοδήποτε δίκτυο WiFi στο οποίο έχετε συνδεθεί ως μετρημένο. Ακολουθούν μερικά απλά βήματα για να ορίσετε ένα δίκτυο WiFi ως μετρημένη σύνδεση στο Android. Ας τσεκάρουμε.

1. Τραβήξτε προς τα κάτω το κλείστρο ειδοποιήσεων στο Android σας και πατήστε Ρυθμίσεις.

2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε στο Συνδέσεις επιλογή.

3. Στη συνέχεια, στην οθόνη Συνδέσεις, πατήστε στο WiFi.

4. Τώρα, θα δείτε το δίκτυο WiFi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι. Πατήστε στο Ρυθμίσεις εικονίδιο δίπλα στο δίκτυο WiFi στο οποίο είστε συνδεδεμένοι.

5. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε Προβολή περισσότερων ή Προχωρημένος επιλογές.

6. Στη συνέχεια, πατήστε στο Δίκτυο μέτρησης ενότητα και επιλέξτε το «Φερθείτε ως μετρημένοι» επιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού.

Αυτό είναι! Αυτό θα ορίσει το δίκτυό σας WiFi ως σύνδεση με μέτρηση. Από εδώ και στο εξής, η συσκευή σας Android θα αντιμετωπίζει πάντα το συγκεκριμένο δίκτυο WiFi ως μετρημένη σύνδεση.

Δευτερεύουσα Μέθοδος

Σε ορισμένες εκδόσεις Android (Android 12 και νεότερες εκδόσεις), πρέπει να ακολουθήσετε διαφορετική μέθοδο για να ρυθμίσετε τη μετρημένη σύνδεση WiFi. Εάν το τηλέφωνό σας δεν έχει την παραπάνω επιλογή, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  • Αρχικά, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε «Δίκτυο και Διαδίκτυο».
  • Στη συνέχεια, πατήστε στο WiFi ή Διαδίκτυοανάλογα με το τι χρησιμοποιείτε.
  • Πατήστε στο όνομα του δικτύου WiFi και επιλέξτε “Χρήση δικτύου”.
  • Στη χρήση δικτύου, πατήστε στο «Φερθείτε ως μετρημένοι».

Αυτό είναι! Αυτός είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να ρυθμίσετε το WiFi ως σύνδεση Metered στο Android.

Εκτός από τη ρύθμιση του WiFi ως μετρημένης σύνδεσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές Τείχους προστασίας στο Android για να περιορίσετε τις εφαρμογές από τη χρήση του WiFi ή των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας.

Οπότε, αυτό αφορά τη ρύθμιση του WiFi ως μετρημένης σύνδεσης σε ένα smartphone Android. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να αναγκάσετε το Android να αντιμετωπίζει το δίκτυό σας WiFi ως μετρημένη σύνδεση. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες ή χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4882

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *