Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Οι σύγχρονες υπολογιστικές συσκευές και οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν βελτιώσει δραστικά τη ζωή μας. Τούτου λεχθέντος, οι αρνητικές πτυχές της τεχνολογίας, όπως Κυβερνοεπιθέσειςμπορεί να είναι εξίσου επιβλαβής για την ανθρώπινη φυλή.

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, ακολουθούμενα από μερικά από τα Τα καλύτερα μέτρα ασφαλείας που μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα.

Τι είναι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο;

Τι είναι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Όπως υποδηλώνει το όνομα, Κυβερνοεπιθέσεις είναι κακόβουλες προσπάθειες από χάκερ ή μη εξουσιοδοτημένες οντότητες να αποκτήσουν πρόσβαση ή να καταστρέψουν πολύτιμα δεδομένα, έναν υπολογιστή ή ένα σύστημα δικτύου.

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι μια σοβαρή επίθεση στον κυβερνοχώρο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια χρημάτων, η οποία συνδυάζεται με εμπιστευτικές προσωπικές, οικονομικές και ιατρικές πληροφορίες.

Έρευνα του ExpressVPN σχετικά με αυτό το θέμα αποκάλυψε ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αναμενόταν να κοστίσουν στον κόσμο 8 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023. Επιπλέον, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 9,5 τρισεκατομμύρια το 2024 και 10,5 τρισεκατομμύρια το 2025.

Σαφώς, πρόκειται για μερικούς μεγάλους αριθμούς και οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο γίνονται μεγάλο πρόβλημα για τις κύριες επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τα άτομα. Η κατανόηση και η τήρηση προληπτικών μέτρων είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους αντιπολίτευσης κατά των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Βασικά εργαλεία κυβερνοασφάλειας που πρέπει να γνωρίζετε

Ποιος είναι ο πιο κοινός τύπος κυβερνοεπιθέσεων;

Ο πιο συνηθισμένος τύπος κυβερνοεπιθέσεων

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορούν να εκτελεστούν με πολλούς τρόπους, αλλά σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει τις τρεις πιο κοινές μορφές κυβερνοεπιθέσεων που επηρεάζουν τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

1. Επιθέσεις DDoS

Η κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας ή συχνά συντομεύεται ως επίθεση DDoS, είναι μια κακόβουλη προσπάθεια διακοπής της κανονικής κίνησης ενός διακομιστή, ιστότοπου, υπηρεσίας ή διαδικτυακής εφαρμογής εισάγοντας ανεπιθύμητη κίνηση στο Διαδίκτυο και κατακλύζοντας τη στοχευμένη πλατφόρμα.

Οι επιθέσεις DDoS εκτελούνται γενικά χρησιμοποιώντας μηχανήματα συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο που έχουν επηρεαστεί κατά κάποιο τρόπο από κακόβουλο λογισμικό. Οι DDoS Cyber ​​Attacks έχουν τη δυνατότητα να καταστήσουν μια πλατφόρμα εντελώς άχρηστη.

2. Ψάρεμα

Μια άλλη κοινή επίθεση στον κυβερνοχώρο που έχει επηρεάσει χιλιάδες χρήστες και επιχειρήσεις είναι το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing). Μια επίθεση phishing εξαπατά τους ανθρώπους να αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες σε ανεπιθύμητες πηγές ή να κάνουν λήψη παραβιασμένων συνημμένων.

Μια επίθεση ψαρέματος μπορεί να αποκαλύψει τα ονόματα χρήστη, τους κωδικούς πρόσβασης, τους αριθμούς πιστωτικών καρτών και τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ενός ατόμου.

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι το phishing είναι η πιο κοινή απειλή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 39,6% όλων των επιθέσεων μέσω email.

3. Κακόβουλο λογισμικό

Το Κακόβουλο Λογισμικό περιλαμβάνει πολλά επιβλαβή προγράμματα όπως ιούς, σκουλήκια και Trojans, τα οποία είναι άλλες κοινές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που μπορούν να διεισδύσουν, να καταστρέψουν ή να απενεργοποιήσουν υπολογιστές, διακομιστές και δίκτυα.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να επηρεάσει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους μεμονωμένους χρήστες. Ενώ οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κακόβουλου λογισμικού εκτελούνται ως επί το πλείστον για την πραγματοποίηση οικονομικών απατών, έχουν ακόμη και την ικανότητα να καταστρέψουν το υλικό.

Το κακόβουλο λογισμικό παραδίδεται γενικά σε ένα σύστημα προορισμού μέσω συνημμένων email ή ομαδοποιείται μαζί με ένα αξιόπιστο πακέτο λογισμικού.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο;

Προστατέψτε τον εαυτό σας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Σε αυτήν την ενότητα, έχουμε συζητήσει μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να προστατευτείτε από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο,

1. Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων

Ο πρώτος και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο είναι ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων ή τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων τόσο στον προσωπικό όσο και στον εργασιακό σας λογαριασμό.

Εάν έχετε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας, ακόμη και ένα άτομο που έχει πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασής σας δεν θα μπορεί να συνδεθεί ή να τροποποιήσει τους λογαριασμούς σας. Επιπλέον, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης και έναν αξιόπιστο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

2. Ενημερώνετε τακτικά τις φορητές συσκευές και τις υπολογιστικές συσκευές σας

Οι κύριες εταιρείες υλικού κυκλοφορούν τακτικά ενημερώσεις λογισμικού για τα ψηφιακά τους προϊόντα για την επιδιόρθωση σφαλμάτων και άλλων τρωτών σημείων. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να ενημερώνετε τακτικά τα κινητά τηλέφωνα, τα tablet και τους φορητούς υπολογιστές σας.

Η ενημέρωση του λογισμικού διασφαλίζει ότι δεν μπορείτε πλέον να στοχεύεστε ή να σας εκμεταλλεύονται λόγω των περιορισμών του. Επιπλέον, οι ενημερώσεις λογισμικού φέρνουν νέες δυνατότητες στο υπάρχον υλικό σας.

3. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους συνδέσμους και τα συνημμένα

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο είναι να αποφεύγετε ύποπτους συνδέσμους και συνημμένα στα email σας.

Αυτό είναι σημαντικό εάν λάβετε ένα email από μια άγνωστη διεύθυνση email. Συνεπώς, επαληθεύστε ότι το email είναι νόμιμο και ότι προέρχεται από αξιόπιστη πηγή.

Τα κακόβουλα συνημμένα μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να επηρεάσει τον υπολογιστή σας ή να μοιραστεί τα δεδομένα σας με πηγές τρίτων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Έτσι, αυτή ήταν μια γρήγορη ματιά στον επιβλαβή κόσμο των Cyber ​​Attacks. Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσετε τα μέτρα ασφαλείας που κοινοποιούνται σε αυτό το άρθρο για να προστατευτείτε από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Διαβάστε επίσης :6 τρόποι για να στείλετε μεγάλα αρχεία ως συνημμένα email

Πώς να αποτρέψετε τις επιθέσεις phishing σε κινητά τηλέφωνα

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5434

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *