Πώς να ρυθμίσετε έναν κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας Microsoft

Πώς να ρυθμίσετε έναν κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας Microsoft

Σημαντικά σημεία

 • Τα κλειδιά πρόσβασης παρέχουν μια πιο ασφαλή εναλλακτική στους κωδικούς πρόσβασης για τη σύνδεση σε λογαριασμούς και υπηρεσίες της Microsoft χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία ή κλειδί ασφαλείας.
 • Η ρύθμιση ενός κλειδιού πρόσβασης Microsoft περιλαμβάνει τη σύνδεση στον λογαριασμό σας, την επιλογή μιας επιλογής βιομετρικών στοιχείων και την παρακολούθηση των οδηγιών για τη διαμόρφωσή του για χρήση αντί για την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης.
 • Για να διαγράψετε έναν υπάρχοντα κωδικό πρόσβασης, μεταβείτε στην ενότητα ασφαλείας του λογαριασμού σας Microsoft, αναπτύξτε τις επιλογές του κωδικού πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί κατάργηση για να το αφαιρέσετε από το λογαριασμό σας.

Η διατήρηση της ασφάλειας του λογαριασμού σας Microsoft θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, είτε τον χρησιμοποιείτε για εργασία, σχολείο ή προσωπικά θέματα. Ενώ οι μοναδικοί, ισχυροί κωδικοί πρόσβασης είναι σημαντικοί για την προστασία, η διαχείρισή τους μπορεί να γίνει δύσκολη με την πάροδο του χρόνου.

Ευτυχώς, η Microsoft έχει εισαγάγει τους κωδικούς πρόσβασης ως μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση σύνδεσης.

Από τη στιγμή που γράφτηκε, οι κωδικοί πρόσβασης λειτουργούν με τα Windows 10/11 και με δημοφιλή προγράμματα περιήγησης σε αυτές τις πλατφόρμες, καθώς και με συσκευές Apple με iOS 16 και μεταγενέστερες εκδόσεις και Mac με MacOS Ventura και νεότερες εκδόσεις.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να βρείτε το κλειδί αποκατάστασης BitLocker στα Windows 11;

Πως να βρω τα κλειδια των Windows

Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε έναν κωδικό πρόσβασης λογαριασμού Microsoft

Η ρύθμιση ενός κλειδιού πρόσβασης Microsoft διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

 1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft και κάντε κλικ στο μπλε Διαχειριστείτε τον τρόπο σύνδεσης κουμπί, το οποίο βρίσκεται κάτω από την ενότητα ασφαλείας.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ Προσθέστε έναν νέο τρόπο σύνδεσης ή επαλήθευσης (δίπλα από το κυκλικό σύμβολο συν).
 3. Επιλέξτε πρόσωπο, δακτυλικό αποτύπωμα, PIN ή κλειδί ασφαλείας.
 4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται για να το ρυθμίσετε.
 5. Μόλις ολοκληρωθεί η ρύθμιση, θα σας ζητήσει να ονομάσετε το νέο κλειδί πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να το διαχειριστείτε εύκολα αργότερα.

Μόλις διαμορφωθεί ο κωδικός πρόσβασης, κάθε φορά που χρειάζεται να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Microsoft, απλώς κάντε κλικ στο Επιλογές σύνδεσης και επιλέξτε τον κωδικό πρόσβασής σας. Η συσκευή σας θα σας ζητήσει να κάνετε έλεγχο ταυτότητας και, στη συνέχεια, θα μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στον λογαριασμό σας χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε το email, τον κωδικό πρόσβασής σας ή οτιδήποτε άλλο.

Πώς να διαγράψετε έναν κωδικό πρόσβασης λογαριασμού Microsoft

Εάν θέλετε να διαγράψετε τον αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης Microsoft:

 1. Μεταβείτε στην ενότητα Ασφάλεια του λογαριασμού σας Microsoft.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Χρησιμοποιήστε έναν κωδικό πρόσβασης (θα δείτε τον ονομαζόμενο κωδικό πρόσβασης δίπλα του) και κάντε κλικ για να αναπτύξετε τις επιλογές κάτω από αυτό.
 3. Κάντε κλικ Αφαιρώ για να διαγράψετε τον κωδικό πρόσβασης από τον λογαριασμό σας.
Στιγμιότυπο οθόνης διαγραφής κλειδιού πρόσβασης από λογαριασμό Microsoft

Πώς διαφέρει ένας κωδικός πρόσβασης από έναν κωδικό πρόσβασης;

Ένας κωδικός πρόσβασης διαφέρει από τον κανονικό κωδικό πρόσβασης στο ότι δεν απαιτεί από εσάς να απομνημονεύσετε ή να πληκτρολογήσετε μεγάλες τυχαίες συμβολοσειρές χαρακτήρων. Αντίθετα, χρησιμοποιεί έναν τύπο κρυπτογράφησης που ονομάζεται κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού. Με αυτό το σύστημα, κάθε κλειδί πρόσβασης αποτελείται από δύο μέρη — ένα δημόσιο κλειδί και ένα ιδιωτικό κλειδί. Αυτά τα δύο κλειδιά συνδέονται μαθηματικά μεταξύ τους με τρόπο που επιτρέπει μόνο τη σύνδεση της συσκευής και του λογαριασμού σας.

Με έναν κωδικό πρόσβασης, η διαδικασία σύνδεσης είναι πολύ πιο απλή. Αντί να πληκτρολογείτε έναν κωδικό πρόσβασης, πρέπει απλώς να αποδείξετε ποιος είστε με το PIN ή τα βιομετρικά στοιχεία της συσκευής σας, όπως τα δακτυλικά σας αποτυπώματα ή τη σάρωση προσώπου. Αυτό επιταχύνει τα πάντα και διευκολύνει πολύ τη σύνδεση.

Στα παρασκήνια, κάθε κωδικός πρόσβασης δημιουργείται μοναδικά με βάση τόσο τον λογαριασμό σας όσο και τη συγκεκριμένη συσκευή. Το κλειδί αποθηκεύεται με ασφάλεια απευθείας στη συσκευή σας και δεν είναι ποτέ κοινόχρηστο ή ορατό σε ιστότοπους. Οι ιστότοποι λαμβάνουν μόνο ένα σήμα ναι ή όχι για να επαληθεύσουν εάν το κλειδί πρόσβασης ταιριάζει χωρίς να δει την πραγματική τιμή του κλειδιού.

Ως αποτέλεσμα, οι κωδικοί πρόσβασης παρέχουν ισχυρότερη ασφάλεια από τους κανονικούς κωδικούς πρόσβασης. Οι κωδικοί πρόσβασης δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, να μαντέψουν ή να κλαπούν μέσω ηλεκτρονικού ψαρέματος, όπως θα μπορούσε ενδεχομένως ένας κωδικός πρόσβασης κειμένου. Ακόμα κι αν κάποιος προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας από άλλη συσκευή, τα κλειδιά πρόσβασης δεν θα ταιριάζουν και η σύνδεση θα απορρίπτεται.

Επιπλέον, εάν τυχαίνει να χάσετε ή να καταστρέψετε τη συσκευή που περιέχει τον κωδικό πρόσβασής σας, ορισμένοι καλοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης μεταξύ πλατφορμών, όπως το Dashlane, σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε το κλειδί πρόσβασης από οποιαδήποτε υποστηριζόμενη συσκευή όπου είναι εγκατεστημένο το διαχειριστή. Αυτό παρέχει εφεδρική πρόσβαση σε περίπτωση που η κύρια συσκευή σας δεν είναι διαθέσιμη.

Εάν θέλετε λίγη ησυχία όταν συνδέεστε σε λογαριασμούς Microsoft, όπως το Outlook, το OneDrive ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, σκεφτείτε να αλλάξετε από τη χρήση κωδικών πρόσβασης σε κωδικούς πρόσβασης. Ας ελπίσουμε ότι περισσότεροι ιστότοποι θα υποστηρίζουν κωδικούς πρόσβασης στο μέλλον.

Share your love

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *