Πώς να σαρώσετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή φάκελο με την ασφάλεια των Windows

Πώς να σαρώσετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή φάκελο με την ασφάλεια των Windows

Παρόλο που έχουμε πολλές premium σουίτες ασφαλείας για Windows αυτές τις μέρες, το ερώτημα είναι, τις χρειαζόμαστε; Τα λειτουργικά συστήματα Windows 10 και Windows 11 συνοδεύονται από μια σουίτα ασφαλείας Windows Defender που προστατεύει τον υπολογιστή/φορητό υπολογιστή σας από γνωστές και άγνωστες απειλές ασφαλείας.

Πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι η ασφάλεια των Windows δεν είναι τόσο αξιόπιστη όσο τα προγράμματα ασφαλείας τρίτων, αλλά είναι μύθος. Η εφαρμογή Windows Security της Microsoft είναι αρκετά ισχυρή και αξιόπιστη ως επιλογή τρίτου κατασκευαστή. Μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό και ιούς και να παρέχει στον υπολογιστή σας μια σταθερή άμυνα έναντι των αυξανόμενων επιθέσεων ransomware.

Εκτός από αυτό, η ασφάλεια των Windows προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες, όπως περιοδική σάρωση, ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους , προστασία από παραβιάσεις , απομονωμένη περιήγηση και άλλα. Ένα χαρακτηριστικό της ασφάλειας των Windows που συχνά περνά απαρατήρητο είναι η δυνατότητα σάρωσης ενός μόνο αρχείου ή φακέλου που είναι αποθηκευμένο στο HDD/SSD.

Εάν υποψιάζεστε ότι ένα μεμονωμένο αρχείο ή ένας φάκελος έχει ιό ή κακόβουλο λογισμικό, αντί να σαρώσετε ολόκληρο το σύστημά σας, μπορείτε να αναγκάσετε την Ασφάλεια των Windows να σαρώσει μόνο το επιλεγμένο συγκεκριμένο αρχείο/φάκελο. Επομένως, εάν αναζητάτε τρόπους για να σαρώσετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή φάκελο με την Ασφάλεια των Windows, έχετε φτάσει στη σωστή σελίδα.

TV PHILIPS 43” LED 4K UHD AMPILIGHT SMART WIFI(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βήματα για τη σάρωση ενός μεμονωμένου αρχείου ή φακέλου με την ασφάλεια των Windows

Αυτό το άρθρο θα κοινοποιήσει έναν οδηγό βήμα προς βήμα σχετικά με τη σάρωση ενός μεμονωμένου αρχείου ή φακέλου με την ασφάλεια των Windows στα Windows 11. Τα βήματα θα είναι σύντομα. ακολουθήστε τους όπως αναφέρθηκε.

Πώς να δείτε παλιές ιστορίες στο Facebook [Απλός οδηγός](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1) Εκτελέστε μια προσαρμοσμένη σάρωση από την εφαρμογή ασφαλείας των Windows

Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows για τη σάρωση ενός μόνο αρχείου ή φακέλου με αυτήν τη μέθοδο. Εδώ είναι μερικά από τα απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Windows Security . Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows από τη λίστα.

 

2. Στην εφαρμογή Ασφάλεια των Windows, κάντε κλικ στην επιλογή Προστασία από ιούς και απειλές παρακάτω.

 

3. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στη σύνδεση Επιλογές σάρωσης κάτω από την ενότητα Τρέχουσες απειλές.

 

4. Στη σελίδα Επιλογές σάρωσης, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την επιλογή Προσαρμοσμένη σάρωση . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Σάρωση τώρα .

 

5. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το αρχείο ή το φάκελο που θέλετε να σαρώσετε. Επιλέξτε  το φάκελο που θέλετε να σαρώσετε.

 

Σημείωση: Δεν μπορείτε να επιλέξετε αρχεία. Εάν θέλετε να σαρώσετε ένα συγκεκριμένο αρχείο, πρέπει να μετακινήσετε το αρχείο σε έναν φάκελο και, στη συνέχεια, να επιλέξετε αυτόν τον φάκελο στην εφαρμογή Ασφάλεια των Windows.

6. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή φακέλου και η εφαρμογή Ασφάλεια των Windows θα εκτελέσει τη Σάρωση.

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να σαρώσετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή φάκελο στα Windows 11 μέσω της εφαρμογής Windows Security.

Πώς να δείτε παλιές ιστορίες στο Facebook [Απλός οδηγός](Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2) Σάρωση ενός μεμονωμένου αρχείου ή φακέλου μέσω του μενού περιβάλλοντος

Εάν χρησιμοποιείτε την Ασφάλεια των Windows ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή ασφαλείας στα Windows 11, μπορείτε να εκτελέσετε μια προσαρμοσμένη σάρωση μέσω του μενού περιβάλλοντος. Δείτε πώς μπορείτε να σαρώσετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή φάκελο μέσω του μενού περιβάλλοντος στα Windows 11.

1. Πρώτα απ ‘όλα, εντοπίστε το αρχείο ή το φάκελο που θέλετε να σαρώσετε.

2. Κάντε δεξί κλικ στο Αρχείο ή στο φάκελο και επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων επιλογών .

 

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση με Microsoft Defender στο μενού περιβάλλοντος Κλασικό.

 

4. Η εφαρμογή Ασφάλεια των Windows θα σαρώσει αμέσως το επιλεγμένο αρχείο ή φάκελο .

 

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να εκτελέσετε μια προσαρμοσμένη σάρωση στα Windows 11 μέσω της εφαρμογής Windows Security.

Η Ασφάλεια των Windows είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο ασφαλείας που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε χρήστης. Έτσι, αυτοί είναι οι δύο καλύτεροι τρόποι για να σαρώσετε ένα μεμονωμένο αρχείο ή φάκελο στα Windows 11. Σε σύγκριση με τις πλήρεις σαρώσεις, οι Γρήγορες σαρώσεις στα Windows 11 χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν.

Πώς να αποσυμπιέσετε αρχεία στα Windows 11 (5 καλύτερες μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4904

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *