Πώς να τοποθετήσετε εικόνες ISO στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows XP και τα Windows 7, οι χρήστες πρέπει να εγκαταστήσουν μια βάση ISO άλλου κατασκευαστή για να προσαρτήσουν τα αρχεία ISO. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει με τα Windows 8 αφού πρόσφερε ένα ενσωματωμένο εργαλείο για την τοποθέτηση αρχείων ISO σε μια εικονική μονάδα δίσκου.

Η ενσωματωμένη δυνατότητα τοποθέτησης ISO είναι διαθέσιμη στα Windows 10 και 11. Στην πραγματικότητα, στα Windows 11, έχετε πολλούς τρόπους πρόσβασης στην ενσωματωμένη βάση στήριξης ISO. Ως εκ τούτου, εάν χρησιμοποιείτε Windows 11, μπορείτε εύκολα να προσαρτήσετε ή να αποσυνδέσετε αρχεία ISO σε μια εικονική μονάδα δίσκου με απλά βήματα.

Ως εκ τούτου, αν ψάχνετε τρόπους για να προσαρτήσετε ένα αρχείο ISO στα Windows 11, μπορεί να βρείτε αυτόν τον οδηγό πολύ χρήσιμο. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς καλύτερους τρόπους χρήσης του ενσωματωμένου προσαρτήματος ISO των Windows 11. Δείτε πώς μπορείτε να προσαρτήσετε ένα αρχείο ISO στα Windows 11 .

Πώς να προσαρτήσετε το φάκελο ως μονάδα δίσκου στα Windows 11(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1) Τοποθετήστε το αρχείο ISO στα Windows 11 με διπλό κλικ

Στα Windows 11, δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε το προσάρτημα ISO για να λειτουργήσει. Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο ISO, το οποίο θα προσαρτήσει αμέσως και θα ανοίξει το αρχείο .iso.

 

Πρέπει να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων και να εντοπίσετε το φάκελο με την εικόνα ISO. Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .iso για να το προσαρτήσετε σε μια εικονική μονάδα δίσκου.

Εάν θέλετε να αποπροσαρτήσετε την εικόνα ISO, κάντε δεξί κλικ στην πρόσφατα τοποθετημένη εικονική μονάδα δίσκου και επιλέξτε Εξαγωγή .

Windows 11 Δωρεάν λήψη πλήρους έκδοσης (Αρχείο ISO 64 Bit)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2) Προσάρτηση αρχείου ISO στα Windows 11 μέσω του μενού περιβάλλοντος

Εάν η μέθοδος διπλού κλικ δεν λειτούργησε για εσάς, μπορείτε να επιλέξετε να προσαρτήσετε το αρχείο ISO μέσω του μενού Περιβάλλον στα Windows 11. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + E στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει την Εξερεύνηση αρχείων στον υπολογιστή σας.

2. Στη συνέχεια, στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11, μεταβείτε στο αρχείο εικόνας δίσκου που θέλετε να προσαρτήσετε.

 

3. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο εικόνας .iso και επιλέξτε Mount . Αυτό θα προσαρτήσει το αρχείο ISO σε μια εικονική μονάδα δίσκου. Θα το βρείτε στο File Explorer σας.

 

4. Εάν θέλετε να αποπροσαρτήσετε την εικόνα ISO, κάντε δεξί κλικ στην πρόσφατα τοποθετημένη εικονική μονάδα δίσκου και επιλέξτε Εξαγωγή .

10 Καλύτερη βάση στήριξης ISO για Windows 10 το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3) Τοποθετήστε αρχεία ISO χρησιμοποιώντας το Windows PowerShell

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows PowerShell για να προσαρτήσετε αρχεία ISO εάν θέλετε. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε PowerShell. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο Powershell και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής .

 

2. Τώρα ελαχιστοποιήστε το PowerShell και μεταβείτε στο φάκελο όπου έχετε αποθηκεύσει το Αρχείο ISO. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ISO και επιλέξτε Αντιγραφή ως διαδρομή .

 

3. Τώρα, μεγιστοποιήστε το PowerShell και εκτελέστε την εντολή που δίνεται παρακάτω και πατήστε Enter:

Mount-DiskImage -ImagePath “CompletePathToISO.iso”

 

Σημαντικό: Αντικαταστήστε το CompletePathToISO με την πραγματική διαδρομή του αρχείου ISO.

4. Αυτό θα προσαρτήσει αμέσως το αρχείο ISO στον Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11.

5. Εάν θέλετε να εξαγάγετε ή να αποπροσαρτήσετε την εικόνα ISO , εκτελέστε την εντολή:

Dismount-DiskImage -ImagePath “CompletePathToISO.iso”

Πώς να αποσυμπιέσετε αρχεία στα Windows 11 (5 καλύτερες μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σημαντικό: Αντικαταστήστε το CompletePathToISO με την πραγματική διαδρομή του αρχείου ISO.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να προσαρτήσετε και να αποσυνδέσετε αρχεία ISO στα Windows 11 χρησιμοποιώντας το PowerShell.

 

Εκτός από τις προεπιλεγμένες επιλογές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προσάρτημα ISO τρίτου κατασκευαστή για να προσαρτήσετε την εικόνα ISO στα Windows 11. Επομένως, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να προσαρτήσετε αρχεία εικόνας ISO σε έναν υπολογιστή με Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την προσάρτηση/αποπροσάρτηση αρχείων ISO στα Windows 11, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Πάνελ επιδιόρθωσης επίπλων σετ 6 τμχ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5006

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *