Πως να κάνετε mount ένα αρχείο iso στα Windows 11

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows XP και τα Windows 7, οι χρήστες πρέπει να εγκαταστήσουν μια βάση ISO άλλου κατασκευαστή για να προσαρτήσουν τα αρχεία ISO. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει με τα Windows 8 αφού πρόσφερε ένα ενσωματωμένο εργαλείο για την τοποθέτηση αρχείων ISO σε μια εικονική μονάδα δίσκου.

Η ενσωματωμένη δυνατότητα τοποθέτησης ISO είναι διαθέσιμη στα Windows 10 και 11. Στην πραγματικότητα, στα Windows 11, έχετε πολλούς τρόπους πρόσβασης στην ενσωματωμένη βάση στήριξης ISO. Ως εκ τούτου, εάν χρησιμοποιείτε Windows 11, μπορείτε εύκολα προσάρτηση ή αποπροσάρτηση αρχείων ISO σε μια εικονική μονάδα δίσκου με απλά βήματα.

Πως να κάνετε mount ένα αρχείο iso στα Windows 11

Ως εκ τούτου, αν ψάχνετε τρόπους για να προσαρτήσετε ένα αρχείο ISO στα Windows 11, μπορεί να βρείτε αυτόν τον οδηγό πολύ χρήσιμο. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικούς καλύτερους τρόπους χρήσης της ενσωματωμένης βάσης ISO των Windows 11. Δείτε πώς να προσαρτήστε ένα αρχείο ISO στα Windows 11.

1) Τοποθετήστε το αρχείο ISO στα Windows 11 με διπλό κλικ

Στα Windows 11, δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε το Μοντέρ ISO για να δουλέψω. Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο ISO, το οποίο θα προσαρτήσει αμέσως και θα ανοίξει το αρχείο .iso.

κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .iso

Πρέπει να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων και να εντοπίσετε το φάκελο με την εικόνα ISO. Επόμενο, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .iso για να το τοποθετήσετε σε μια εικονική μονάδα δίσκου.

Εάν θέλετε να αποπροσαρτήσετε την εικόνα ISO, κάντε δεξί κλικ στην πρόσφατα τοποθετημένη εικονική μονάδα δίσκου και επιλέξτε Εκβάλλω.

πώς να τοποθετήσετε εικόνες ISO στα Windows 11

Εάν η μέθοδος διπλού κλικ δεν λειτούργησε για εσάς, μπορείτε να το επιλέξετε προσαρτήστε το αρχείο ISO μέσω του μενού Περιβάλλον στα Windows 11. Για αυτό, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows + E στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει την Εξερεύνηση αρχείων στον υπολογιστή σας.

2. Στη συνέχεια, στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11, μεταβείτε στο αρχείο εικόνας δίσκου θέλετε να τοποθετήσετε.

μεταβείτε στο αρχείο εικόνας δίσκου

3. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο εικόνας .iso και επιλέξτε Βουνό. Αυτό θα προσαρτήσει το αρχείο ISO σε μια εικονική μονάδα δίσκου. Θα το βρείτε στο File Explorer σας.

Βουνό

4. Εάν θέλετε να αποπροσαρτήσετε την εικόνα ISO, κάντε δεξί κλικ στην πρόσφατα τοποθετημένη εικονική μονάδα δίσκου και επιλέξτε Εκβάλλω.

Προσάρτηση εικόνων ISO στα Windows 11

3) Τοποθετήστε αρχεία ISO χρησιμοποιώντας το Windows PowerShell

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Windows PowerShell για προσάρτηση αρχείων ISO αν θέλεις. Πρέπει να ακολουθήσετε μερικά από τα απλά βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε PowerShell. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο Powershell και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.

Εκτελέστε ως διαχειριστής

2. Τώρα ελαχιστοποιήστε το PowerShell και μεταβείτε στο φάκελο όπου έχετε αποθηκεύσει το Αρχείο ISO. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο ISO και επιλέξτε Αντιγραφή ως διαδρομή.

Αντιγραφή ως διαδρομή

3. Τώρα, μεγιστοποιήστε το PowerShell και εκτελέστε την εντολή που δίνεται παρακάτω και πατήστε Enter:

Mount-DiskImage -ImagePath "CompletePathToISO.iso"

εκτελέσει την εντολή

Σπουδαίος: Αντικαθιστώ CompletePathToISO με την πραγματική διαδρομή του αρχείου ISO.

4. Αυτό θα προσαρτήσει αμέσως το αρχείο ISO στον Εξερεύνηση αρχείων των Windows 11.

5. Εάν θέλετε να εξάγετε ή Αποπροσαρτήστε την εικόνα ISOεκτελέστε την εντολή:

Dismount-DiskImage -ImagePath "CompletePathToISO.iso"

Αποπροσαρτήστε την εικόνα ISO

Σπουδαίος: Αντικαταστήστε το CompletePathToISO με την πραγματική διαδρομή του αρχείου ISO.

Αυτό είναι! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να προσαρτήσετε και να αποσυνδέσετε αρχεία ISO στα Windows 11 χρησιμοποιώντας το PowerShell.

Διαβάστε επίσης: Windows 11 ISO Δωρεάν Λήψη Πλήρης Έκδοση

4. Χρησιμοποιήστε το ISO Mounter για να προσαρτήσετε εικόνες ISO στα Windows 11

Τα ISO Mounters είναι βασικά λογισμικά τρίτων που σας επιτρέπουν να ανοίγετε και να διαβάζετε αρχεία iOS. Επί του παρόντος, υπάρχουν εκατοντάδες προσαρτήσεις ISO διαθέσιμες για Windows που μπορούν να προσαρτήσουν τα αρχεία ISO σε εικονικές μονάδες CD/DVD.

Ενώ τα περισσότερα από τα ISO Mounters είναι δωρεάν για λήψη και χρήση, μερικά από αυτά μπορεί να απαιτούν μια premium αγορά. Έχουμε ήδη μοιραστεί μια λίστα με καλύτερο ISO Mounter για Windows; φροντίστε να περάσετε από αυτήν την ανάρτηση για να ανακαλύψετε όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Ένα άλλο πράγμα είναι ότι θα πρέπει να αποφύγετε τη λήψη ISO Mounters από πηγές γεμάτες spam. Μείνετε πάντα με τους επίσημους ιστότοπους των λογισμικών για λήψη.

Εκτός από τις προεπιλεγμένες επιλογές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προσάρτημα ISO τρίτου κατασκευαστή για να προσαρτήσετε την εικόνα ISO στα Windows 11. Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να προσαρτήσετε αρχεία εικόνας ISO σε έναν υπολογιστή με Windows 11. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την προσάρτηση/αποπροσάρτηση αρχείων ISO στα Windows 11, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Διαβάστε επίσης:τρόποι για να προσθέσετε πολλές φωτογραφίες σε μία ιστορία Instagram

Windows 10 ISO Δωρεάν 

Λήψη ISO των Windows 10 

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 5306

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *