Η ακεραιότητα μνήμης είναι απενεργοποιημένη στα Windows 11

Η ακεραιότητα μνήμης είναι απενεργοποιημένη στα Windows 11; Δείτε πώς να το ενεργοποιήσετε

Όταν τα Windows 10 παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό, η Microsoft σόκαρε πολλούς χρήστες ανακοινώνοντας τη νέα της εφαρμογή Windows Security.

Η Ασφάλεια των Windows έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο από απειλές και διαθέτει λειτουργίες όπως η απομόνωση πυρήνα και η ακεραιότητα μνήμης που εμποδίζουν τους χάκερ να έχουν πρόσβαση στη συσκευή σας.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει τη δυνατότητα ασφαλείας Ακεραιότητα μνήμης και τον τρόπο επίλυσης του σφάλματος. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως Η ακεραιότητα μνήμης είναι απενεργοποιημένη ή γκρι, συνεχίστε να διαβάζετε τον οδηγό.

Ίσως σας ενδιαφέρει :10 αποτελεσματικοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα από το σπίτι

Τι είναι η ακεραιότητα μνήμης στα Windows;

Για να κατανοήσετε την Ακεραιότητα της Μνήμης, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τη δυνατότητα Core Isolation. Η απομόνωση πυρήνα είναι βασικά μια δυνατότητα που παρέχει πρόσθετη προστασία έναντι οποιουδήποτε κακόβουλου λογισμικού ή άλλης μορφής επιθέσεων hacking.

Προστατεύει απομονώνοντας τις σημαντικές διεργασίες του υπολογιστή σας από το λειτουργικό σύστημα και τη συσκευή σας. Η ακεραιότητα μνήμης είναι ένα μέρος της απομόνωσης πυρήνα που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα.

Η ακεραιότητα μνήμης είναι επίσης γνωστή ως Ακεραιότητα κώδικα (HVCI) που προστατεύεται από Υπερεπόπτη. Ο μοναδικός σκοπός του είναι να αποτρέψει κακόβουλο λογισμικό και προγράμματα από το να αποκτήσουν πρόσβαση σε προγράμματα οδήγησης ή να αποκτήσουν έλεγχο σε διαδικασίες υψηλής ασφάλειας.

Πώς να διορθώσετε ότι η ακεραιότητα μνήμης είναι απενεργοποιημένη στα Windows 11;

Δεδομένου ότι η Ασφάλεια των Windows είναι διαθέσιμη στα Windows 11, η βασική λειτουργία απομόνωσης, Ακεραιότητα μνήμης, είναι επίσης διαθέσιμη. Ωστόσο, πολλοί χρήστες των Windows 11 αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ενεργοποίηση της δυνατότητας Ακεραιότητα μνήμης.

Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε επίσης προβλήματα που σχετίζονται με την ακεραιότητα μνήμης στα Windows 11, δείτε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 11 (3 Μέθοδοι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Ενεργοποιήστε την Ακεραιότητα μνήμης χρησιμοποιώντας την Ασφάλεια των Windows

Από την Ασφάλεια των Windows, μπορείτε ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την ακεραιότητα μνήμης χαρακτηριστικό. Επομένως, εάν η Ακεραιότητα μνήμης είναι απενεργοποιημένη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ασφάλεια των Windows για να την ενεργοποιήσετε. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε ‘Ασφάλεια των Windows‘.

2. Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ασφάλεια των Windows, κάντε κλικ στο ‘Ασφάλεια συσκευήςκαρτέλα ‘.

3. Κάντε κλικ στο ‘Λεπτομέρειες απομόνωσης πυρήνα‘ σύνδεσμος στην Ασφάλεια συσκευής.

4. Στην απομόνωση του πυρήνα, επιτρέπω η εναλλαγή για ‘Ακεραιότητα μνήμης

5. Η αλλαγή θα σας ζητούσε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή/φορητό υπολογιστή σας. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να ενεργοποιήσετε την Ακεραιότητα μνήμης στα Windows 11.

Αυτό είναι! Αυτή είναι η πιο εύκολη μέθοδος για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ασφαλείας Ακεραιότητα μνήμης των Windows 11.

2. Ενεργοποιήστε την Ακεραιότητα μνήμης χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου στα Windows 11 για να επιλύσετε το ζήτημα της απενεργοποίησης της ακεραιότητας μνήμης των Windows 11. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε ‘Επεξεργαστής Μητρώου‘. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Επεξεργαστής Μητρώου από τη λίστα.

2. Όταν ανοίξει ο Επεξεργαστής Μητρώου, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή:

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlDeviceGuardScenariosHypervisorEnforcedCodeIntegrity

3. Κάντε διπλό κλικ στο ‘Ενεργοποιημένοκλειδί στη δεξιά πλευρά.

4. Στη γραμμή εντολών Επεξεργασία τιμής DWORD (32 bit) για “Ενεργοποιημένο”, πληκτρολογήστε “1‘ στο πεδίο Δεδομένα τιμής και κάντε κλικ στο ‘Εντάξεικουμπί ‘.

5. Για να απενεργοποιήσετε την ακεραιότητα μνήμης, πληκτρολογήστε ‘0‘ στο πεδίο Δεδομένα τιμής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ‘Ok’.

Αυτό είναι! Αφού κάνετε τις αλλαγές, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows 11.

3. Προσδιορίστε και διορθώστε προβλήματα προγράμματος οδήγησης

Τα προβλήματα προγραμμάτων οδήγησης είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η ακεραιότητα μνήμης είναι απενεργοποιημένη στα Windows 11. Ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να εντοπίσετε και να διορθώσετε τα υπάρχοντα προβλήματα προγραμμάτων οδήγησης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε ‘Διαχειριστή της συσκευής‘. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Διαχείριση Συσκευών από τη λίστα.

2. Όταν ανοίξει η Διαχείριση Συσκευών, ελέγξτε για τα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης με ayκίτρινο θαυμαστικό στο τέλος.

3. Αυτές είναι μη συμβατές μονάδες δίσκου. Πρέπει να κάνετε δεξί κλικ πάνω τους και να επιλέξετε ‘Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης‘.

4. Επιλέξτε το ‘Αναζητήστε αυτόματα προγράμματα οδήγησης ‘ επιλογή στην επόμενη οθόνη. Αυτό θα κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος οδήγησης από το Διαδίκτυο και θα εγκατασταθεί αυτόματα.

Αυτό είναι! Έτσι μπορείτε να βρείτε και να ενημερώσετε τα προβληματικά προγράμματα οδήγησης στα Windows 11.

4. Καταργήστε όλα τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης

Εάν η Ακεραιότητα μνήμης είναι απενεργοποιημένη λόγω ασυμβατοτήτων του προγράμματος οδήγησης, θα βρείτε ένα σφάλμα που λέει: «Επιλύστε τυχόν ασυμβατότητες προγραμμάτων οδήγησης και σαρώστε ξανά».

Πρέπει να κάνετε κλικ στο ‘Σαρώστε και πάλιΚουμπί ‘ στην οθόνη απομόνωσης πυρήνα για να βρείτε όλα τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης.

Μόλις βρείτε το μη συμβατό πρόγραμμα οδήγησης, σημειώστε το “Δημοσιευμένο Όνομα‘ και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Ανοίξτε την αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Γραμμή εντολών. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε ‘Εκτελέστε ως διαχειριστής‘.

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε την εντολή:

pnputil /delete-driver (driver's published name) /uninstall /force

Σπουδαίος: Αντικαταστήστε το (το δημοσιευμένο όνομα του προγράμματος οδήγησης) με το όνομα που σημειώσατε στην οθόνη Core Isolation.

Για παράδειγμα: pnputil /delete-driver oem27.inf /uninstall /force

Αυτό είναι! Αυτό θα αφαιρέσει το μη συμβατό πρόγραμμα οδήγησης από τη συσκευή σας. Τώρα επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11 για να εγκαταστήσετε τη συμβατή έκδοση προγράμματος οδήγησης.

5. Διορθώστε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος

Τα κατεστραμμένα αρχεία συστήματος είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η ακεραιότητα μνήμης είναι εκτός λειτουργίας στα Windows 11. Ως εκ τούτου, μπορείτε να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα System File Checker (SFC) για να βρείτε και να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Γραμμή εντολών για να εκτελέσετε το βοηθητικό πρόγραμμα SFC στα Windows 11. Για αυτό, ακολουθήστε τα βήματα που έχουμε μοιραστεί παρακάτω.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε ‘Γραμμή εντολών‘. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εντολών και επιλέξτε ‘Εκτελέστε ως διαχειριστής‘.

2. Όταν ανοίξει η γραμμή εντολών, εκτελέστε την εντολή:

sfc /scannow

3. Τώρα, πρέπει να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η σάρωση. Εάν η σάρωση εμφανίσει σφάλμα, εκτελέστε την παρακάτω εντολή:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Αυτό είναι! Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας με Windows 11 και προσπαθήστε να ενεργοποιήσετε ξανά την Ακεραιότητα μνήμης. Αυτή τη φορά η λειτουργία ασφαλείας θα ενεργοποιηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πώς να ανοίξετε τη γραμμή εντολών στα Windows(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6. Ενημερώστε τα Windows 11

Το να διατηρείτε το λειτουργικό σύστημα ενημερωμένο είναι μια αειθαλής μέθοδος για την εξάλειψη σφαλμάτων και ζητημάτων ασφάλειας.

Οι έγκαιρες ενημερώσεις είναι σημαντικές, ειδικά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε νέες δυνατότητες και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας. Για παράδειγμα, η έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε έχει ένα σφάλμα που σας εμποδίζει να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα απομόνωσης Memory Integrity Core.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα. Για παράδειγμα, για να ενημερώσετε τα Windows 11, κατευθυνθείτε στο Ρυθμίσεις > Ενημερωμένη έκδοση για Windows > Ελεγχος για ενημερώσεις.

Αυτοί είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να επιλύσετε το ζήτημα της απενεργοποίησης της ακεραιότητας μνήμης στα Windows 11. Ωστόσο, είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό ασφαλείας και θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων ακεραιότητας μνήμης, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια.

Share your love
Ισίδωρος
Ισίδωρος

Ενας `Φανταστικός` χαρακτήρας με πολυ αγάπη σε αυτό που κάνει.

Άρθρα: 4892

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *