Πώς να αφαιρέσετε επικίνδυνα λογισμικά από τα Windows 11 (MSRT)

Το λειτουργικό σύστημα Windows 10 και Windows 11 συνοδεύεται από ένα ενσωματωμένο εργαλείο ασφαλείας γνωστό ως Windows Security. Η ασφάλεια των Windows είναι εξαιρετική καθώς διατίθεται δωρεάν και παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο από ιούς, κακόβουλο λογισμικό, λογισμικό υποκλοπής spyware και πολλά άλλα.

Η πιο πρόσφατη έκδοση της ασφάλειας των Windows είναι αρκετά ικανή να εντοπίσει και να αφαιρέσει κρυφό κακόβουλο λογισμικό , αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα είδη απειλών που περνούν από την προστασία προστασίας από ιούς. Για να αντιμετωπίσει μια τέτοια ομάδα απειλών, η Microsoft διαθέτει ένα εργαλείο MSRT.

Τι είναι το MSRT Tool;

Το MSRT ή το Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού είναι ένα πρόγραμμα ασφαλείας που δημιουργήθηκε από τη Microsoft για εκτέλεση σε λειτουργικό σύστημα Windows. Το εργαλείο ασφαλείας έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε ένα ήδη μολυσμένο σύστημα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό ή επικίνδυνο λογισμικό σάς εμπόδιζε να χρησιμοποιήσετε τις βασικές δυνατότητες των Windows, θα πρέπει να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο.

Το εργαλείο ασφαλείας είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα Windows και είναι επίσης διαθέσιμο ως αυτόνομο εργαλείο. Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό το εργαλείο για να βρείτε και να αφαιρέσετε συγκεκριμένες, διαδεδομένες απειλές και να αντιστρέψετε τις αλλαγές που έχουν κάνει.

Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο κατάργησης κακόβουλου λογισμικού στα Windows 11

Εάν πιστεύετε ότι ο υπολογιστής σας με Windows 11 διαθέτει επικίνδυνο λογισμικό, πρέπει να εκτελέσετε αμέσως το εργαλείο MSRT. Δείτε πώς μπορείτε να εκτελέσετε το εργαλείο MSRT σε υπολογιστή με Windows 11 .

1. Πατήστε το κουμπί Windows Key + R στο πληκτρολόγιό σας. Αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου RUN .

2. Στο πλαίσιο διαλόγου RUN, πληκτρολογήστε mrt και πατήστε το κουμπί Enter .

3. Αυτό θα ανοίξει αμέσως το Εργαλείο κατάργησης κακόβουλου λογισμικού των Windows . Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .

4. Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε τον τύπο σάρωσης που θέλετε να εκτελέσετε. Υπάρχουν τρεις επιλογές σάρωσης – Γρήγορη , Πλήρης και Προσαρμοσμένη . Συνιστάται να εκτελέσετε την πλήρη σάρωση εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό.

5. Τώρα, το Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool θα εκτελέσει τη σάρωση.

6. Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προβολή λεπτομερών αποτελεσμάτων της σάρωσης .

7. Μπορείτε επίσης να προβάλετε το αρχείο καταγραφής σάρωσης από τη θέση: C:WindowsDebugmrt.log

Αυτό είναι! Μπορείτε να αφαιρέσετε επικίνδυνο λογισμικό από τον υπολογιστή σας με Windows εκτελώντας το εργαλείο MSRT.

Ενώ το εργαλείο MSRT είναι εξαιρετικό και μπορεί να αντιμετωπίσει το πιο επικίνδυνο κακόβουλο λογισμικό, δεν αποτελεί πραγματική αντικατάσταση για μια premium σουίτα προστασίας από ιούς. Για την καλύτερη προστασία, συνιστάται να έχετε λογισμικό προστασίας από ιούς υψηλής ποιότητας για υπολογιστές , όπως το Malwarebytes ή το Norton. Έτσι, αυτός ο οδηγός έχει να κάνει με το πώς να αφαιρέσετε επικίνδυνο λογισμικό από τον υπολογιστή σας με Windows. 

Χρειάζεστε πραγματικά λογισμικό προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας Windows ή Mac;

Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από το Chrome

Ισίδωρος
Ισίδωρος
Άρθρα: 5445